czyngis_chan 06.02.08, 20:39 Ja uważam, że gry komputerowe są doskonałą rozrywką! Sam, choć mam trzydziestkę z hakiem i trójkę dzieci, to gram. Poza tym sądzę, że gry (nie wszystkie) rozwijają wyobraźnię nawet lepiej od książek . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ladydante Re: Gry komputerowe 19.05.08, 00:02 Szacun dla pana. Jednak wolę książki Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Gry komputerowe 19.05.08, 09:24 Lepiej nie lepiej, ale wiele tych gier to naprawdę dobra rozrywka - nie istnieje konieczność wyboru, albo gram, albo czytam. Zresztą, cholera, czy kazda rozrywka w życiu musi być pouczająca???? Ja też lubię gry komputerowe, a czytam bardzo duzo. Mam pięćdziesiat lat. Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: Gry komputerowe 19.05.08, 10:44 Weź się czymś przysłoń bo zaraz dostaniesz po uszach. Świadomi potrzeb edukacyjnych rodzice - już od kołyski fundują dzieciom wyłącznie zabawki edukacyjne. Jeżeli gryzaczek - to tylko edukacyjny. Jeśli karuzelka nad łóżeczko - to tylko rozwijająca wyobraźnię. Jeśli żelki - to tylko udające litery alfabetu. Piżamka w cyferki, legginsy promujące dodawanie ułamków, klocki - tylko ułatwiające całkowanie ... Nic co mogłoby służyć tylko wyłącznie do zabawy! Odpowiedz Link Zgłoś
alex05012000 Re: Gry komputerowe 19.05.08, 15:32 a ja nie cierpię żadnych gier komputerowych, ani tych do zabawy ani edukacyjnych... p.s. ubawiła mnie wypowiedż alabamy... ale jest w niej sporo prawdy... Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Gry komputerowe 26.05.08, 11:52 ja tez lubie gry komputerowe, ale nie mam za duzo czasu na pierwszym miejscu simy, moge grac godzinami i mi sie nie nudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ralfie Re: Gry komputerowe 26.05.08, 12:44 niedawno wyszła naprawde fajna gra merlin.pl/Grand-Theft-Auto-IV-Xbox-360/browse/product/8,581628.html Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Gry komputerowe 27.05.08, 14:08 Nie tylko. Ale prawie 200 zł kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Gry komputerowe 28.05.08, 12:06 Wszystko jest dla ludzi... chodzi o umiar i proporcje. Dla dzieci sa i gry, i ksiązki, i podwórko. Potepianie czegos w czambuł jest nielogiczne pozd Ania Odpowiedz Link Zgłoś
1katarynka Re: Gry komputerowe 28.05.08, 12:20 ja z moim synem 8-latkiem tniemy razem w gry na komputerze np. w herosów graliśmy razem przeciwko sobie, gramy też w gry online Odpowiedz Link Zgłoś
1katarynka Re: Gry komputerowe 28.05.08, 12:22 mój 8-latek jest fanem dinozaurów i znalazłam na merlinie grę z dinozaurami i zastanawiam się czy jej nie kupić merlin.pl/Paraworld/browse/product/8,499361.html jeśli ktoś o niej słyszał napiszcie co sądzicie albo polećcie jakąś grę z dinozaurami pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lika13 Re: Gry komputerowe 28.05.08, 12:49 No bo są I jak sie tak człowiek uprze to i mnóstwo plusów znajdzie. Z mojego domu: syn nauczył sie szybciej czytać( czego mu nie dały nawet kursy szybkiego czytania,ale jak mu bohater coś powiedział ,a wrócić sie nie dało ,to zaczął czytać jak złoto-hehehe),szybciej pisać na klawiaturze( co też mu sie przyda ,bo teraz prawie każda praca na komputerze robiona),ponieważ preferuje gry strategiczne ,to jego wiedza na temat rodzajów wojsk,plemion,postaci historycznych i konkretnych bitew jest często zaskakująca. No i ponieważ wracza w okres buntu i tumiwisizmu,to nic go tak do odrabiana lekcji i nauki nie zachęca jak świadomość ,ze tylko jak to wykona będzie mógł zagrać. Odpowiedz Link Zgłoś
someone_new A moze Panfu? 04.06.08, 12:17 No więc właśnie - powiedzmy szczerze, że dziecko (tym bardziej starsze) tak czy inaczej będzie chciało grać na komputerze - pozostaje tylko kwestia, w co. Ostatnio moja 7-letnia córka odkryła Panfu.pl - wirtualny świat, w którym kieruje się postacią pandy... Co typowe dla tego typu serwisów, obok różnych gier i zabaw dostępna jest też opcja czatu. Na początku miałem obawy, że co drugie tam padające słowo będzie niecenzuralne, ale ku własnemu zdumieniu zauważyłem, że czat jest dość dobrze monitorowany, a poza godzinami monitoringu wprowadzono opcję bezpiecznego czatu, w której dzieciaki mogą wysyłać tylko te wypowiedzi, ktore znajdują się na wcześniej przygotowanej liście. całkiem ciekawa i na naszym rynku chyba nowa rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
piastka Re: Gry komputerowe 04.06.08, 15:14 Dopóki gry komputerowe nie pochłaniają zbyt wiele czasu kosztem ważniejszych spraw - dopóty nie widzę problemu. Moja 11-letnia ("środkowa" córka) zamarzyła o konsoli Nintendo DS dzięki hitowej grze Nintendogs (świat przeróżnych psiaków). Uległam, gdy okazało się że większość gier jest w języku angielskim i można płączyć przyjemne z pożytecznym... Odpowiedz Link Zgłoś