IP: 62.148.91.* 06.09.03, 22:18
Czy ktoś może wie gdzie można uzyskać inormacje na temat tej "wanienki"?
Artykuły, www lub coś podobnego? Będę wdzięczna za informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: obii Re: TommyTub? IP: *.brzeziny.pl 06.09.03, 23:25
      Gość portalu: ewok napisał(a):

> Czy ktoś może wie gdzie można uzyskać inormacje na temat tej "wanienki"?
      > Artykuły, www lub coś podobnego? Będę wdzięczna za informacje.

Nazywa się dokładnie "Tummy Tub". Jeśli wpiszesz to w google, wyskoczy Ci
      mnóstwo stron. Polska strona to www.tummytub.pl. Sam mam Tummy Tub od tygodnia.
      Rewelacja. Moja dwumiesięczna córeczka też jest zachwycona smile))

Pozdrawiam,
      obii
      • Gość: ewok Re: TommyTub? IP: 62.148.91.* 07.09.03, 15:37
        Dzięki za informacje...Zastanawiam się tylko jak w nim wykąpać tygodniowe
        Maleństwo, które jeszcze nie trzyma główki. Nie uszkodzę Mleństwu kręgosłupa?
        • agni71 Re: TommyTub? 08.09.03, 09:34
          Gość portalu: ewok napisał(a):

> Dzięki za informacje...Zastanawiam się tylko jak w nim wykąpać tygodniowe
          > Maleństwo, które jeszcze nie trzyma główki. Nie uszkodzę Mleństwu kręgosłupa?

a ja sie zastanawiam, jak sie maluszka wyciaga z tej wanienki : ciagnie za
          glowe czy przechyla do gory dnem i "wysypuje" dziecko?? smile))

aga
          • legal.alien Re: TommyTub? 08.09.03, 11:31
            Nie wiem, czym sie podniecacie. Moze to i dobre dla noworodka. Na filmiku
            reklamowym widzialem dziecko majace ponad rok siedzacy w tym kuble. To ma byc
            wygodne. To nie lepiej kupic platikowy wklad do wanienki, w ktorym nawet
            noworodek moze wygodnie lezec?
            • Gość: obii Re: TommyTub? IP: *.brzeziny.pl 08.09.03, 22:01
              legal.alien napisał:

> To nie lepiej kupic platikowy wklad do wanienki, w ktorym nawet
              > noworodek moze wygodnie lezec?

Chyba nie "lepiej". Otóż jedną z zalet Tummy Tub ma być - podobno - pozycja
              embrionalna i poczucie komfortu, którą daje to noworodkowi. Piszę "podobno", bo
              moja córeczka "przesiadła" się z wanienki na TT dopiero w wieku ok. dwóch
              miesięcy. Mogę natomiast potwierdzić inną zaletę tego wynalazku, o której piszą
              w folderach: pionowa pozycja w ciepłej wodzie rzeczywiście pomaga na bóle
              brzuszka. Wanienka tego nie daje.

Co do pytań wcześniejszych: noworodka ponoć można w tym kąpać, ale trzeba
              podtrzymywać główkę. Zresztą kąpiąc noworodka w wanience też musisz to robić.

A wyciąga się z tego dziecko normalnie, własnymi rękami. Wystarczy ociupinka
              wprawy. Od początku nie miałem z tym żadnego kłopotu.

Pozdrawiam,
              obii

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka