Gość: ewok IP: 62.148.91.* 06.09.03, 22:18 Czy ktoś może wie gdzie można uzyskać inormacje na temat tej "wanienki"? Artykuły, www lub coś podobnego? Będę wdzięczna za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: obii Re: TommyTub? IP: *.brzeziny.pl 06.09.03, 23:25 Gość portalu: ewok napisał(a): > Czy ktoś może wie gdzie można uzyskać inormacje na temat tej "wanienki"? > Artykuły, www lub coś podobnego? Będę wdzięczna za informacje. Nazywa się dokładnie "Tummy Tub". Jeśli wpiszesz to w google, wyskoczy Ci mnóstwo stron. Polska strona to www.tummytub.pl. Sam mam Tummy Tub od tygodnia. Rewelacja. Moja dwumiesięczna córeczka też jest zachwycona )) Pozdrawiam, obii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewok Re: TommyTub? IP: 62.148.91.* 07.09.03, 15:37 Dzięki za informacje...Zastanawiam się tylko jak w nim wykąpać tygodniowe Maleństwo, które jeszcze nie trzyma główki. Nie uszkodzę Mleństwu kręgosłupa? Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: TommyTub? 08.09.03, 09:34 Gość portalu: ewok napisał(a): > Dzięki za informacje...Zastanawiam się tylko jak w nim wykąpać tygodniowe > Maleństwo, które jeszcze nie trzyma główki. Nie uszkodzę Mleństwu kręgosłupa? a ja sie zastanawiam, jak sie maluszka wyciaga z tej wanienki : ciagnie za glowe czy przechyla do gory dnem i "wysypuje" dziecko?? )) aga Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Re: TommyTub? 08.09.03, 11:31 Nie wiem, czym sie podniecacie. Moze to i dobre dla noworodka. Na filmiku reklamowym widzialem dziecko majace ponad rok siedzacy w tym kuble. To ma byc wygodne. To nie lepiej kupic platikowy wklad do wanienki, w ktorym nawet noworodek moze wygodnie lezec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obii Re: TommyTub? IP: *.brzeziny.pl 08.09.03, 22:01 legal.alien napisał: > To nie lepiej kupic platikowy wklad do wanienki, w ktorym nawet > noworodek moze wygodnie lezec? Chyba nie "lepiej". Otóż jedną z zalet Tummy Tub ma być - podobno - pozycja embrionalna i poczucie komfortu, którą daje to noworodkowi. Piszę "podobno", bo moja córeczka "przesiadła" się z wanienki na TT dopiero w wieku ok. dwóch miesięcy. Mogę natomiast potwierdzić inną zaletę tego wynalazku, o której piszą w folderach: pionowa pozycja w ciepłej wodzie rzeczywiście pomaga na bóle brzuszka. Wanienka tego nie daje. Co do pytań wcześniejszych: noworodka ponoć można w tym kąpać, ale trzeba podtrzymywać główkę. Zresztą kąpiąc noworodka w wanience też musisz to robić. A wyciąga się z tego dziecko normalnie, własnymi rękami. Wystarczy ociupinka wprawy. Od początku nie miałem z tym żadnego kłopotu. Pozdrawiam, obii Odpowiedz Link Zgłoś