irmaaa 02.11.08, 10:22 Cześć! Jakich szamponów używają Wasze około 7 latki? Moja tego samego, co jej siostra- niemowlak, ale widzę,ze trzeba by zmienić, bo włosy niefajne jej się robią (matowe, mam wrażenie,że niedomyte). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bunia.bu Re: Jaki szampon do włosów 02.11.08, 11:02 moja prawie 9-latka używa ziołowego ze skrzypem a czasem jak chce "zaszaleć" myje moim ale nie za często.... Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakatarzyna Re: Jaki szampon do włosów 03.11.08, 09:34 Moja pięciolatka z włosami do pasa używa moich szamponów - do włosów blond, np Timotei, Dove. Tak samo jak ja - najpierw szampon, potem odżywka, myje mniej więcej raz na tydzień. Włosy są piękne i łatwo się rozczesują. Odpowiedz Link Zgłoś
arioso1 Re: Jaki szampon do włosów 03.11.08, 13:38 co???myjesz włosy raz w tygodniu???????????????mam nadzieje ,ze podmywasz sie częściej. Włosy yte żadziej niz co dwa dni smierdzą ,-to nie higieniczne.bleeeeeeeeeeeeeee-nie chcialabym koło Was siedziec w restauracji. Moja corka uzywała szamponu tego co ja mniej wiecej kiedy skończyla 10lat-czyli od roku.Wczesniej myła ziolowymi, czy zelami dla dzieci- kupuje w Yvess rocher. Poniewaz zaczyna dojrzewac jej skóra robi sie bardziej tlustra, swiecaca a przy okazji wlosy na drugi dzień po umyciu wygladały jakby je umyto olejem. ługo szukalam dobrego szamponu-w końcu kupilam najzwykljszy szampon bambi-taki zólty z kaczuszką -córka myje wlosy codziennie a wlosy jej lśnią są mocne, ,ukladaja sie, nie koltunią-poleam ten najzwyklejszy szampon . Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Jaki szampon do włosów 03.11.08, 14:24 Hehe, to teraz usiadz, bo bedzie hardcorowo: mojej 8-latce myje jeszcze rzadziej! I nic jej nie smierdzi . Glowa nie d.upa - nie musi sie codziennie moczyc. Jezeli Twojej10- latce po trzecim dniu smierdzi glowa, to wez ja do dermatologa. Charty Ola i Wiktor Odpowiedz Link Zgłoś
irmaaa Re: Jaki szampon do włosów 03.11.08, 15:42 Faktycznie, jeśli 10- letnie dziecko musi myć włosy codziennie, bo inaczej śmierdzi- to coś jest nie tak, wizyta u dermatologa by się przydała. Odpowiedz Link Zgłoś
irmaaa Re: Jaki szampon do włosów 03.11.08, 15:47 Poza tym, Arioso, od jakiegoś czasu śledzę Twoje wypowiedzi i wybacz, ale muszę Ci powiedzieć, że są dość nieeleganckie i prostacko- zaczepne. Rozumiem, że internet "pod strzechy", swoboda wypowiedzi itp., ale byłoby miło, gdybyś trochę popracowała nad formą ( i ortografią również- choć na to łatwiej przymknąć oko). Odpowiedz Link Zgłoś
arioso1 Re: Jaki szampon do włosów 03.11.08, 16:33 Niewiem czy wizyta u dermatologa bedzie koniezna-mojej córce chyba nie smierzawlosy po 3 dniach nie mya ih -gdyz nie dane am bylo sie o tym przekonac - kapiemy sie codziennie i wlosy myjemy tez codziennie- ni wyobrazam sobie aby tego nierobić-higiena jest bardzo wazna.Teraz juz wiem skad na ulicach sie biora zaniedbani brudni ludzie- wychowywali sie w poczuciu ,ze cialo sie wietrzy a nie myje..... moje wypowiedzi sa jakie sa i jesli ci waćpanna nie odpowiadaja to ich nie czytaj i już.Forum jest od tego aby napisać swoje i tylko swoje zdanie jakie by ono nie było-czasami tez nalezy sie lizyc że nie bda one ani mile ani przyjemne...... pozdrawiam wszystkich brudasów z łojem na glowie Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakatarzyna Re: Jaki szampon do włosów 03.11.08, 16:50 Szkoda tylko, że niektórzy nie umieją czytać ze zrozumieniem Ja myję codziennie lub co drugi dzień. Dziecko raz na tydzień. Jeszcze nie widziałam pięciolatka, który by musiał myć głowę codziennie Chyba, że jest chłopcem z króciutkimi włosami, albo ma chorą psychicznie matkę, jak niektóre na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
irmaaa Re: Jaki szampon do włosów 03.11.08, 16:58 Dorota- Arioso nie jest chora psychicznie, ale kiedyś nie mogła się myć regularnie, więc robiono jej z tego powodu nieprzyjemności. Teraz ma kompleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
irmaaa Re: Jaki szampon do włosów 03.11.08, 16:53 Ariso, chodziło mi wyłącznie o formę. Odnośnie treści, cóż, pamiętam posty, z których wynikało, że masz za sobą bardzo trudny okres w życiu, więc cokolwiek napiszesz, należy Ci się zrozumienie. Pamiętaj jednak, że kompleksów na punkcie higieny nie wyleczysz, szukając niedociągnięć u innych. Odpowiedz Link Zgłoś
arioso1 Re: Jaki szampon do włosów 03.11.08, 17:02 irmaaa-niemam kompleksó na punkcie higieny-wręcz przeciwnie- czystośc ,pożądek i higina są w moim domu na 1 miejscu.Zawsze były i bedą- co do mycia włosów u dzieci -raz na tydzien to jest przesada naprawdę ,zrozumiem o drugi dzień ,ale co tydzień? to sie nawet pod chorobe psychiczną nie da podciągnąć ... ciekawe czy to oszczędnosc szamponu czy wody powoduje taki stan rzeczy. Żadna z moich znajomyh nie wykazuja choroby psychicznj nawetjesli myja swoim 5 latkom czesciej niz co dwa dni wlosy.Nie chodzi o same wlosy a oskore na glowie ktora tak samo jak skóra w innym miescu sie poci,i nalezy jej sie higiena Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Jaki szampon do włosów 03.11.08, 21:42 hihihi niezłe teksty. Ja myje pięciolatkowi głowę raz na tydzień, bo ma niewiele włosów i pewnie by wypadły gdybym myła częściej. Za to kapię go codziennie jeśli to poprawi ci samopoczucie A co do 'brudasów' to poczytaj sobie troszeczkę o pielegnacji małych dzieci i dowiesz się zapewne, że dla skóry codzienne długie kapiele i częste mycie głowy są wręcz szkodliwe. Znam kilka rodzin amerykańskich, które stosuja tę zasadę dosłownie i kapią kilkulatki raz na tydzień. To dopiero są brudasy Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakatarzyna Re: Jaki szampon do włosów 03.11.08, 22:36 Taaa, zwłaszcza "pożądek i higina" Wszystko na ten temat.A nie, jeszcze "znajomyh" A nerwice natręctw to jednak u psychiatry się leczy Ile lat ma ta dziewczyna? Z 17? Bo więcej niż gimnazjum to chyba nie skończyła.... Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Jaki szampon do włosów 04.11.08, 08:01 Pojechałaś. Pieciolatce nie trzeba myć włosów tak często jak jedenastolatce której hormony zaczynaja aktywniej działać. Co więcej- znam osoby dorosłe o bardzo suchych włosach które na polecenie lekarza myja włosy co 10 dni i nic im nie smierdzi. Włosy nalezy myc tak często jak tego wymada ich stan. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Domestosem jej umyj, Arioso 04.11.08, 08:48 przecież lubisz zapach domestosu I nie będzie śmierdzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Jaki szampon do włosów 04.11.08, 08:08 Fajny jest szampon dla dzieci Bambi z kaczuszka na butelce- bardzo wydajny. Albo Timotey ze słodkich migdałów. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Bambi 04.11.08, 08:53 zabieram na wszelkie wyjazdy Dziecko od mniej więcej 5 roku życia myje głowę szamponami dorosłymi - teraz ma szampon dla blondynek Ziaji, wcześniej zużywała moje emolium, a poprzednio miała chyba Cattier Odpowiedz Link Zgłoś
asiap77 Re: Bambi 04.11.08, 09:17 Ja do niedawna mojemu 6-cio latkowi myłam włosy szamponami dla dzieci. Przeważnie był to szampon Nivea lub Jonson. Ciągle mały miał problem z ciemieniuchą. Postanowiłam wypróbować "dorosły" szampon i kłopoty z ciemieniucha się skonczyły. Odpowiedz Link Zgłoś
gpat Re: Jaki szampon do włosów 07.11.08, 15:47 Mnie i mojej 8-latce najlepiej jednak służy Bobini szampon i płyn do kąpieli. Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: Jaki szampon do włosów 07.11.08, 17:48 A moja ma Bubchen dla dziewczynek taki różowy.Po umyciu włosów niezbędna jest odżywka.Pod prysznic używa dorosłych żeli czyli w naszym przypadku z Body Shopa,podobnie jest z pastą do zębów. Odpowiedz Link Zgłoś
irmaaa Re: Jaki szampon do włosów 12.11.08, 10:45 Dziękuje Wszystkim za rady. Rzeczywiście zmiana szamponu (tymczasem moja Nivea, potem spróbujemu "kaczuszkę") dała dobry efekt. Odpowiedz Link Zgłoś