Dodaj do ulubionych

Warsztat 132 - zakup

04.04.10, 18:49
Kilka dni przed Świętami kupiłam coś trwałego do domu. Czaiłam się na to już
od jakiegoś czasu, ale jakoś tak zwlekałam, zastanawiałam się, aż tu patrzę
jest ostatnie (oprócz tego, co było na wystawie), i to, że tak powiem, dało mi
kopa i kupiłam.
Pytanie - co kupiłam, jaki ma kolor, rozmiar itd., do czego służy i czy jestem
zadowolona z zakupu.

Zapraszam wszystkich do wzięcia udziału i życzę powodzeniasmile
Obserwuj wątek
    • canada53 Moja interpretacja 05.04.10, 23:25
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/kg/ig/bgrb/aFB7s86SyfvJdBKpcB.jpg

Trzy karty w górnym rzędzie - opisują właściwości fizyczne tej rzeczy:
      - kolor (III Cesarzowa),
      - kształt (XV Diabeł),
      - rozmiar (XIV Umiarkowanie)
      Trzy karty w środkowym rzędzie - opisują używanie tej rzeczy:
      - gdzie się tego używa (XXI Świat),
      - do czego i jak się tego używa (Rycerz Buław),
      - kiedy się tego używa (Król Kielichów)
      Trzy karty w dolnym rzędzie – opisują Danę i jej stosunek do tej rzeczy:
      - Dana przed zakupem (As Buław),
      - Dana w trakcie używania tej rzeczy (5 Kielichów),
      - Dana po zakupie (Królowa Kielichów)

Hmm, WA + Buławy + Kielichy, co to może być? Tak patrząc ogólnie na wszystkie karty, to wydaje mi się, że zakup Dany ma związek z upiększaniem mieszkania, zwiększaniem komfortu lub poprawianiem wyglądu, czy dbaniem o urodę w szeroko pojętym tego słowa znaczeniu. Albo jest to po prostu coś ładnego, estetycznego.
      Przechodząc do poszczególnych kart, to sądzę, że rzecz tę używa się aktywnie, w ruchu (Rycerz Buław), lub też ta rzecz sama generuje jakiś ruch albo energię. Będzie więc to jakieś urządzenie mechaniczne, a nie coś, co tylko stoi/leży/wisi i służy jedynie do ozdoby. Używa się tego w… (XXI Świat) całym mieszkaniu, ewentualnie może tu chodzić o jego centralną część lub też o jakieś odizolowane pomieszczenie zamknięte (np. łazienka, sypialnia), tam gdzie człowiek ma zapewnioną pewną dozę intymności i czuje się w pełni „u siebie”. A kiedy się tego używa? Albo wtedy, kiedy człowiek chce się poczuć dobrze, odprężyć, pobyć w przyjemnym otoczeniu (Król Kielichów) albo kiedy chce się przywrócić ład i harmonię w mieszkaniu – czyli przy sprzątaniu.
      Kolor tej rzeczy jest żywy (III Cesarzowa), zdecydowany i rzucający się w oczy. Jest to kolor ciepły, wesoły. Podejrzewam, że jest to jeden z ulubionych kolorów Dany. Obstawiam żółty, czerwony, pomarańczowy, czy coś w tym rodzaju. Możliwe też, że niektóre części się błyszczą. Całość jest ładnie zaprojektowana. Kształt (XV Diabeł) jest dosyć zwarty, ale nieregularny. Myślę, że jest to kilka elementów połączonych ze sobą. Jest to coś w czymś, z zewnątrz ta rzecz jest dosyć opływowa, wewnątrz znajduje się ukryty mechanizm. Stawiam na jakieś urządzenie, które ma przewód elektryczny do podłączenia go do kontaktu. Wielkość - jest to średniej wielkości – nie za duże, ale też i nie małe (XIV Umiarkowanie), jedna osoba spokojnie może to wziąć w ręce i przenieść, ale w dłoni się nie zmieści. Jest to dosyć poręczne i zgrabne.
      Kiedy Dana tego używa, to ma wrażenie, że czegoś ubywa (5 Kielichów), czegoś jest mniej, niż było. Może też się czuć przy tym trochę zmęczona. Znowu ta karta (5 Kielichów) powoduje, że myślę o sprzątaniu. Dana chciała kupić tę rzecz, bo miała w planach użycie jej do dosyć konkretnych celów (As Buław), chciała ją aktywnie wykorzystać i dokładnie wiedziała do czego jej potrzebuje. Po dokonaniu zakupu Dana jest zadowolona (Królowa Kielichów), bo zakup odpowiada jej oczekiwaniom, łatwo się ją obsługuje i dobrze ona działa pomagając Danie w czymś. Dana czuje się uspokojona, jej potrzeby zostały zaspokojone, a ta rzecz ułatwiła jej w jakiś sposób życie. Możliwe, że spodziewała się ona trochę lepszych rezultatów, ale i tak jest usatysfakcjonowana tym zakupem, bo jej on w pełni odpowiada.
      Podejrzewam, że Dana kupiła odkurzacz. Myślałam też o jakimś odświeżaczu powietrza, klimatyzatorze, czymś co rozsiewa przyjemne zapachy po domu, czy urządzeniem do masażu, ale im bardziej patrzę w te karty, tym mocniej skłaniam się ku odkurzaczowi.

Aha, tym razem biorę udział w warsztatach poza konkursem, bo w połowie kwietnia wyjeżdżam na jakiś czas smile i jakby co, to nie mogłabym poprowadzić kolejnego warsztatu.
    • dezire3 Re: Warsztat 132 - zakup 06.04.10, 11:34
      Kolor?
      5 buław-wszystkie odcienię brazu,może trochę rudośćiwink
      rozmiar?
      Rycerz monet-chyba dosyć ciężkię,stabilnę-dół jakby
      mocniejszy,szerszy
      Do czego służy?
      Słońce-do osuszania ….ubrań,butów,zachowania porzadku
      Czy jestes zadowolona z zakupu?
      Sprwiedliwośc-chyba bez żadnych wzlotów,po prostu był potrzebny to
      kupiłaś…
      Gdzie ten przedmiot jest?
      3 buław-wejścię,przedpokój

Może to wieszak,albo jakaś półka na buty do przedpokoju,jeszcze
      przyszła mi do głowy wycieraczkawink
      • dezire3 jeszcze ja;) 06.04.10, 13:10
        Jeszcze jedno skojarzenie mnie naszło i po prostu musze je
        dopisać...pomyslałam że moze to LUSTRO.wink
        • olkacool Re: jeszcze ja;) 06.04.10, 14:30
          co kupiłam 8 Mieczy Diabeł Oj chyba coś co strasznie chciałaś mieć,
          myślałaś o tym sporo i cię skusiło tego dnia, coś co pozwala rozszerzać
          horyzonty, nie stać w miejscu tylko rozwijać się..
          jaki ma kolor 2 Monet srebro
          rozmiar pać buław 1,60max, stawiam na duże dosyć, ale wąskie
          do czego służy Gwiazda 4 Buław to oglądania, patrzenia, błyszczy, fajnie
          wygląda, trzyma się to w domu, może można coś wspólnie robić
          czy jesteś zadowolona z zakupu. Królowa Kielichów bardzo, nie żałujesz wink
          Bardzo emocjonalnie podeszłaś do tego
          gdzie jest 3 buław na widoku na pewno, rzuca się w oczy, może być
          przedpokój ale równie dobrze salon

mi się kojarzy z jakimś monitorem, może lustro jakieś
          • dana-25 Re: jeszcze ja;) 06.04.10, 18:51
            Witam stałe i niezawodne Uczestniczkismilesmile
          • canada53 Re: jeszcze ja;) 06.04.10, 20:12
            A wiecie, jak przeczytałam Wasze interpretacje, to stwierdziłam, że lustro też
            by doskonale do wyciągniętych w moim rozkładzie kart pasowało...
            • kita32 interpretacja 08.04.10, 18:03
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/bqdHfU559aaU9HiSeB.jpg
              Co to jest? – 4 Monet;
              Jak wygląda?- Gwiazda; rozmiar – Królowa Pucharów; kształt – Mag; kolor – Paź Monet;
              Do czego służy? – 9 Mieczy;
              Jak często używane – 4 Pucharów; przez kogo? – 2 Mieczy;
              Miejsce „przebywania” – 4 Kijów;
              Samopoczucie Dany – Pustelnik.

Pierwsze skojarzenie z 4 Monet: coś w rodzaju szkatułki do trzymania w niej ładnych drobiazgów. Ale może to być również coś co podtrzymuje, utrzymuje, a może trzyma nie coś konkretnego, tylko np. uwagę.
              Ta rzecz jest bardzo ładna (Gwiazda), może błyszcząca, może przezroczysta. Co do rozmiarów, to sądząc po Królowej Pucharów, jest to rzecz którą można trzymać lub utrzymać w ręce.
              Kształt ma albo prostokątny (stół w karcie Mag), albo strzelisty.
              Kolor złoty lub metaliczny lub może jakiś ciemny (Paź Monet).
              To do czego służy ma związek ze snem lub z odpoczynkiem lub z nocną porą (9 Mieczy). Jak odsłoniłam tę kartę, to pomyślałam, że tym czymś co Magda kupiła mógłby być telewizor. Do innych kart telewizor też mi pasuje. Ale do szkatułki do której odkłada się biżuterię przed położeniem się spać – 9 Mieczy też może być.
              Używane jest często, może nawet zbyt często (4 Pucharów). Jeżeli jest to urządzenie, które można włączać i wyłączać, to jest zbyt często włączone.
              Karta 2 Mieczy skojarzyła mi się z takim używaniem tego czegoś, na które nie zwraca się specjalnej uwagi. Używane przez więcej niż jedną osobę.
              Ta zakupiona rzecz jest na widocznym miejscu (4 Kijów), takim „frontowym”.
              Po tym zakupie Dana ma więcej czasu dla siebie i albo jest z tego zadowolona, albo właśnie nie, jeżeli odebrała jej uwagę i czas kogoś innego.
              Lampa też by mi również pasowała do tych kart... Pustelnik trzyma lampę i myśli: „w końcu dobre oświetlenie wink”.
              • dana-25 Re: interpretacja 08.04.10, 23:22
                Witaj Kitosmile
    • rasid Re: Warsztat 132 - zakup 08.04.10, 19:55
      Co to: 3 Mieczy
      Do czego służy: 7 Pucharów
      Jak się tego używa: 7 Mieczy
      Kształt: 7 Pentakli
      Kolor: Paź Pentakli

To jest coś, co służy skupianiu/zbieraniu/porządkowaniu mniejszych rzeczy.
      Pomyślałem o odkurzaczu ale wydaje mi się, że to rodzaj jakiegoś stojaka czy
      wieszaka (np. na parasole, na noże) lub naczynia, do którego coś się wkłada, a
      potem to wyjmuje (dzban, kuferek). Nie jest to gabarytowo olbrzymie, raczej
      małe, obłe, ale też może być smukłe, kolor raczej jasny, połyskliwy. Mam
      wrażenie, że to jest ozdobne ale jednocześnie użyteczne, czyli dwie funkcje w
      jednym.
      • dana-25 Re: Warsztat 132 - zakup 08.04.10, 23:23
        Witaj Rasidsmile
        • liri-th moje karty 10.04.10, 13:32
          Kolor - Umiarkowanie
          rozmiar - 3 Buławy
          materiał- 2 buławy
          kształt- Paź Mieczy
          Do czego służy - 2 Monety+ król Buław
          Czy Dana jest zadowolona - C[b]esarz +as Monet[/b]

Zakup Dany był bardzo dany,jest szalenie z niego zadowolona,a jeszcze bardziej
          chyba mąż Dany.smileMa ta rzecz kolor jasny, może przeźroczysty gdzie niegdzie.Jest
          zrobiona chyba z dwóch rodzajów materiału, w tym jeden to drewno,papier czy
          tektura.Jest średniej wielkości ma kształt prostokątny,ewentualnie kwadrat. Ma
          dwojakie zastosowanie.Może to być fotel rozkładany, kanapa itp. Wcześniej
          wydawało mi się,że to może waga,ale wydaje mi się że to jakiś wygodny mebel.Król
          Buław to może mąż Dany,który zasiada w tymże fotelu,sofie itp. przed telewizorem.
          Zadałam pytanie o nazwę przedmiotu.Wypadła mi 4 Mieczy czyli jakaś
          leżanka, miejsce w którym /na którym się odpoczywa.
          • dana-25 Re: moje karty 10.04.10, 16:05
            Fajnie Liri-th, że dołączyłaśsmile
            • olkacool Re: moje karty 10.04.10, 17:11
              Ta Gwiazda+4 Buław to może być jakieś pudełeczko na biżuterię, szkatułka wink Z
              drewnianą mi się kojarzy jak już.. no bo buławy.
    • dana-25 Rozwiązanie 11.04.10, 18:02
      Rozwiązanie.
      A więc moi drodzy zakupiłam porządny i bardzo wygodny fotel -krzesło do biurka.
      Od dawna nosiłam sie z zamiarem kupna czegoś wygodnego, bo do tej pory miałam
      stare wysłużone krzesło od starej meblościanki, które nie dość, że sie ciągle
      rozklejało, ale też było mało wygodne. Krzesło jest typu fotel, mięciutkie z
      miękkimi oparciami pod łokcie. Oparcie ma dobrze wyprofilowane i jest stateczne.
      Ma kółka. Kolor beżowo-czarny tzn. miękkie części beżowe, metalowe - czarne.
      Jestem bardzo zadowolona z zakupu.
      • dana-25 Canada 11.04.10, 18:04
        Canada

.. to wydaje mi się, że zakup Dany ma związek z upiększaniem mieszkania, zwiększaniem komfortu, czy dbaniem o urodę w szeroko pojętym tego słowa znaczeniu. Albo jest to po prostu coś ładnego, estetycznego.
        --komfortu tak, czasami jak długo siedzę przed komputerem to boli mnie kręgosłup, teraz jest dużo lepiejsmile, jeżeli chodzi o wygląd to krzesło jak to krzesło, bezowy kolor powoduje, że komponuje sie z meblami.

Przechodząc do poszczególnych kart, to sądzę, że rzecz tę używa się aktywnie, w ruchu (Rycerz Buław), lub też ta rzecz sama generuje jakiś ruch albo energię.
        --tak, używa sie go aktywnie a i ono ma kółka, więc sie porusza

Będzie więc to jakieś urządzenie mechaniczne, a nie coś, co tylko stoi/leży/wisi i służy jedynie do ozdoby. Używa się tego w… (XXI Świat) całym mieszkaniu, ewentualnie może tu chodzić o jego centralną część lub też o jakieś odizolowane pomieszczenie zamknięte (np. łazienka, sypialnia), tam gdzie człowiek ma zapewnioną pewną dozę intymności i czuje się w pełni „u siebie”. A kiedy się tego używa? Albo wtedy, kiedy człowiek chce się poczuć dobrze, odprężyć, pobyć w przyjemnym otoczeniu (Król Kielichów) albo kiedy chce się przywrócić ład i harmonię w mieszkaniu – czyli przy sprzątaniu.
        ---krzesło stoi w pokoju przy biurku, a komputer to okno na świat, a król kielichów to przecież Wy!!!

Kolor tej rzeczy jest żywy (III Cesarzowa), zdecydowany i rzucający się w oczy. Jest to kolor ciepły, wesoły. Podejrzewam, że jest to jeden z ulubionych kolorów Dany. Obstawiam żółty, czerwony, pomarańczowy, czy coś w tym rodzaju. Możliwe też, że niektóre części się błyszczą. Całość jest ładnie zaprojektowana.
        - kolor beżowo-czarny, nie ma nic błyszczącego. Zaprojektowany jest ładnie, a ja faktycznie lubię cieple kolory. A cesarzowa to pewnie ja jak sobie siedzę wygodnie w internacie (diabeł), bez którego juz chyba żyć nie umiem.

Kształt (XV Diabeł) jest dosyć zwarty, ale nieregularny. Myślę, że jest to kilka elementów połączonych ze sobą. Jest to coś w czymś, z zewnątrz ta rzecz jest dosyć opływowa, wewnątrz znajduje się ukryty mechanizm.
        ---tak, hahaha, na moich kartach diabeł siedzi.

Stawiam na jakieś urządzenie, które ma przewód elektryczny do podłączenia go do kontaktu.
        --nie, ale sie ruszasmile
        Wielkość - jest to średniej wielkości – nie za duże, ale też i nie małe (XIV Umiarkowanie), jedna osoba spokojnie może to wziąć w ręce i przenieść, ale w dłoni się nie zmieści. Jest to dosyć poręczne i zgrabne.
        --tak

Kiedy Dana tego używa, to ma wrażenie, że czegoś ubywa (5 Kielichów), czegoś jest mniej, niż było.
        --cześć siedzeniowa jest miękka, na fotelu siedzi się jak na poduszce, trochę sie wgniata.

Może też się czuć przy tym trochę zmęczona. Znowu ta karta (5 Kielichów) powoduje, że myślę o sprzątaniu.
        --tu nie, a wręcz przeciwnie

Dana chciała kupić tę rzecz, bo miała w planach użycie jej do dosyć konkretnych celów (As Buław), chciała ją aktywnie wykorzystać i dokładnie wiedziała do czego jej potrzebuje. Po dokonaniu zakupu Dana jest zadowolona (Królowa Kielichów), bo zakup odpowiada jej oczekiwaniom, łatwo się ją obsługuje i dobrze ona działa pomagając Danie w czymś. Dana czuje się uspokojona, jej potrzeby zostały zaspokojone, a ta rzecz ułatwiła jej w jakiś sposób życie. Możliwe, że spodziewała się ona trochę lepszych rezultatów, ale i tak jest usatysfakcjonowana tym zakupem, bo jej on w pełni odpowiada.
        --tu wszystko się zgadza
        Podejrzewam, że Dana kupiła odkurzacz. Myślałam też o jakimś odświeżaczu powietrza, klimatyzatorze, czymś co rozsiewa przyjemne zapachy po domu, czy urządzeniem do masażu, ale im bardziej patrzę w te karty, tym mocniej skłaniam się ku odkurzaczowi.
        --tu nie
        • canada53 Re: Canada 11.04.10, 18:30
          Hmm, ten Rycerz Buław mnie zmylił, patrząc na tę kartę stawiałam na coś bardziej
          mechanicznego, a zupełnie nie pomyślałam, że to może być po prostu mebel na
          kółkach. W rozkładzie wyszło sporo kart "siedzących", już sama Cesarzowa mogłaby
          zasugerować jakiś wygodny "tron". A z tym Diabłem, to też jest coś na rzeczy -
          ja też jak siądę przed komputerem, to czasami nie mogę się od niego oderwać. wink
          Gratuluję udanego zakupu!
          • dana-25 Re: Canada 11.04.10, 18:47
            Dzięki, Canado miałaś dużo dobrych skojarzeńsmile
    • dana-25 Dezire 11.04.10, 18:06
      Dezire

Kolor?
      5 buław-wszystkie odcienię brazu,może trochę rudośći
      ---beżowy to odcień brązu - bardzo dobrze!

rozmiar?
      Rycerz monet-chyba dosyć ciężkię,stabilnę-dół jakby mocniejszy,szerszy
      --dosyć ciężkie, stabilne, dół mocniejszy bo metalowy kółka maja trochę większą
      średnice niż siedzenie - wszystko sie zgadza.

Do czego służy?
      Słońce-do osuszania ….ubrań,butów,zachowania porzadku
      --tu nie, Słońce chciało tu chyba pokazać podniesienie komfortu, słońce tez się
      kojarzy z oknem na świat i z rozrywką.

Czy jestes zadowolona z zakupu?
      Sprwiedliwośc-chyba bez żadnych wzlotów,po prostu był potrzebny to
      kupiłaś…
      --był potrzebny, ale też jestem zadowolona

Gdzie ten przedmiot jest?
      3 buław-wejścię,przedpokój
      --pokój, przy komputerze, jest to rodzaj wyjścia.

Może to wieszak,albo jakaś półka na buty do przedpokoju,jeszcze
      przyszła mi do głowy wycieraczka
    • dana-25 Olkacool 11.04.10, 18:07
      Olkacool

co kupiłam 8 Mieczy Diabeł Oj chyba coś co strasznie chciałaś mieć,
      myślałaś o tym sporo i cię skusiło tego dnia, coś co pozwala rozszerzać
      horyzonty, nie stać w miejscu tylko rozwijać się..
      ---tak, czaiłam sie na ten fotel od kilku miesięcysmile, i jest on ściśle związany
      z komputerem, który jest z jednej strony oknem na świat a z drugiej uwiezieniem
      i uzależnieniem.

jaki ma kolor 2 Monet srebro
      -bezowo-czarny
      rozmiar pać buław 1,60max, stawiam na duże dosyć, ale wąskie
      - tak jak krzesło

do czego służy Gwiazda 4 Buław to oglądania, patrzenia, błyszczy, fajnie
      wygląda, trzyma się to w domu, może można coś wspólnie robić
      --służy głównie do siedzenia (poduszka + 4 nogi?)

czy jesteś zadowolona z zakupu. Królowa Kielichów bardzo, nie żałujesz
      Bardzo emocjonalnie podeszłaś do tego
      --tak zgadza się
      gdzie jest 3 buław na widoku na pewno, rzuca się w oczy, może być
      przedpokój ale równie dobrze salon
      --w pokoju przed komputerem
      mi się kojarzy z jakimś monitorem, może lustro jakieś
      --blisko
    • dana-25 Kita 11.04.10, 18:08
      Kita

Pierwsze skojarzenie z 4 Monet: coś w rodzaju szkatułki do trzymania w niej
      ładnych drobiazgów. Ale może to być również coś co podtrzymuje, utrzymuje, a
      może trzyma nie coś konkretnego, tylko np. uwagę.
      ---podtrzymuje moją pupę hahaha..

Ta rzecz jest bardzo ładna (Gwiazda), może błyszcząca, może przezroczysta.
      ---nie błyszczy się, ale ładny jest

Co do rozmiarów, to sądząc po Królowej Pucharów, jest to rzecz którą można
      trzymać lub utrzymać w ręce.
      ---w jednej trochę trudno...

Kształt ma albo prostokątny (stół w karcie Mag), albo strzelisty.
      ---zbliżony do prostokątu ( uzupełnienie stołu, ale te karty przewrotnewink

Kolor złoty lub metaliczny lub może jakiś ciemny (Paź Monet).
      ---beżowo-czarny

To do czego służy ma związek ze snem lub z odpoczynkiem lub z nocną porą (9
      Mieczy). Jak odsłoniłam tę kartę, to pomyślałam, że tym czymś co Magda kupiła
      mógłby być telewizor. Do innych kart telewizor też mi pasuje. Ale do szkatułki
      do której odkłada się biżuterię przed położeniem się spać – 9 Mieczy też może być.

---nie wiem jak rozgryźć tę 9 mieczy, chyba jako wygodę. W porównaniu ze starym
      krzesłem tu rzeczywiście jak na kanapie. Można sie wygonie oprzeć, pod łokciami
      jest oparcie, jak sie podsunie klawiaturę (mam w biurku wysuwaną deskę do
      klawiatury) i tylko podnóżka brakuje.wink, to juz zupełnie byłaby kanapawink.

Karta 2 Mieczy skojarzyła mi się z takim używaniem tego czegoś, na które nie
      zwraca się specjalnej uwagi. Używane przez więcej niż jedną osobę.
      ---tak od kąd mam to krzesło to wszyscy chętnie dosiadają sie do mojego komputera
      Ta zakupiona rzecz jest na widocznym miejscu (4 Kijów), takim „frontowym”.
      -
      • kita32 Re: Kita 11.04.10, 18:24
        > „w końcu dobre oświetlenie ”.
        > --tu nie, ale pustelnik - cos w tym jest -to bycie w pojedynkę z „oświeconym
        > komputerem” -

...Hi! hi! Świetne skojarzenie big_grin
    • dana-25 Rasid 11.04.10, 18:09
      Rasid

To jest coś, co służy skupianiu/zbieraniu/porządkowaniu mniejszych rzeczy.
      ---to sie wiąże z praca przy biurku

Pomyślałem o odkurzaczu ale wydaje mi się, że to rodzaj jakiegoś stojaka czy
      wieszaka (np. na parasole, na noże) lub naczynia, do którego coś się wkłada, a
      potem to wyjmuje (dzban, kuferek).
      ---siedzenia przed komputerem (7puch), a poza tym w to cos wkładam swój szlachetny kuperekwink

Nie jest to gabarytowo olbrzymie, raczej małe, obłe, ale też może być smukłe, kolor raczej jasny, połyskliwy.
      ---jasny -tak , połyskliwy - nie
      Mam wrażenie, że to jest ozdobne ale jednocześnie użyteczne, czyli dwie funkcje w
      jednym.
      ---tak
    • dana-25 Liri-th 11.04.10, 18:11
      Liri-th

Kolor - Umiarkowanie
      rozmiar - 3 Buławy
      materiał- 2 buławy
      kształt- Paź Mieczy
      Do czego służy - 2 Monety+ król Buław
      Czy Dana jest zadowolona - Cesarz +as Monet

Zakup Dany był bardzo dany,jest szalenie z niego zadowolona,a jeszcze bardziej
      chyba mąż Dany.
      ---o tak !!!

Ma ta rzecz kolor jasny, może przeźroczysty gdzie niegdzie.
      ---jasny tak, przeźroczysty-nie
      Jest zrobiona chyba z dwóch rodzajów materiału, w tym jeden to drewno,papier czy
      tektura.
      --tak z dwóch materiałów: metal i derma
      Jest średniej wielkości ma kształt prostokątny,ewentualnie kwadrat.
      ---krzesko nawiązuje do kwadratu

Ma dwojakie zastosowanie. Może to być fotel rozkładany, kanapa itp.
      ---fotel, bardziej w sensie krzesło, ale z kanapki tez cos ma, jak pisałam wyżejsmile

Wcześniej wydawało mi się,że to może waga,ale wydaje mi się że to jakiś wygodny
      mebel.
      ---tak mebel , miękki i wygodnysmile
      Król Buław to może mąż Dany,który zasiada w tymże fotelu,sofie itp. przed
      telewizorem.
      ---przed monitorem komputera

Zadałam pytanie o nazwę przedmiotu.Wypadła mi 4 Mieczy czyli jakaś
      leżanka, miejsce w którym /na którym się odpoczywa.
      ---bardzo blisko!!!
    • dana-25 Zwycięzca i posdumowanie 11.04.10, 18:14
      Jeżeli coś pominęłam w komentarzach, to bardzo przepraszam, pisałam dziś rano i
      trudno było mi sie skupić.

Podsumowanie
      Zadanie było trudne, a każdy miał trafienia lub bardzo bliskie skojarzenia.
      Wiele osób pisało o lustrze, monitorze lub skrzynce. Mimo, iż nie sa to trafne
      odpowiedzi, skojarzenia uważam jednak, za bardzo bliskie, bo krzesło biurowe
      kojarzy się w prostej linii z komputerem, a skrzynka z kształtem krzesła oraz,
      ze coś sie w nie wkłada, wiadomo cowink
      Często w rozkładach pojawiała się Gwiazda jako funkcja i wygląd przedmiotu oraz
      3 buław jako miejsce. Gwiazda może oznaczać coś miękkiego, wygodnego, 3 buław
      może kojarzyć się z komputerem.

Dziękuję wszystkim za udział i wszystkim gratuluję trafień.

Wgrała Liri-th, która zgadła co to za przedmiot i trafnie opisała wiele
      szczegółów.
      Liri-th Gratuluję !!!!
      • liri-th Re: Zwycięzca i posdumowanie 11.04.10, 18:19
        Ale super!!Cieszę się bo już zwątpiłam we własne umiejętności. Ostatnio ciągle
        miałam pudłasad
        Dzięki Danosmile Gratuluję wszystkim uczestnikom świetnych skojarzeńsmile))
        • canada53 Re: Zwycięzca i posdumowanie 11.04.10, 18:22
          Brawo Liri-th, świetna interpretacja! Gratulują zwycięstwa!
      • kita32 Re: Zwycięzca i posdumowanie 11.04.10, 18:21
        Gratuluję, Liri-th!!!

Świetna interpretacja smile
        • olkacool Re: Zwycięzca i posdumowanie 11.04.10, 18:34
          Wielkie brawa liri-th smile
          Świetnie ci poszło.
          • liri-th Re: Zwycięzca i posdumowanie 11.04.10, 18:48
            Dziękuję za wszystkie gratulacjesmile))
            • dezire3 Re: Zwycięzca i posdumowanie 11.04.10, 19:22
              Brawo brawo wielkie gratulację i moje uznanię !!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka