Dodaj do ulubionych

Warsztat 180- niespełnione marzenie.

07.03.11, 11:17
Tym razem mi się udało i jeszcze z uśmiechem na twarzy, czaruję dla Was mój warsztat.

Będąc nastolatką, przez dłuugi okres czasu, a nawet i do dziś miałam/ mam pewne marzenie.
W sumie to wielkie dwa, ale pytam o jedno z nich, związane nawet z moimi rysunkami za młodych lat, na których je umieszczałam.
dla podpowiedzi: Związane z pewnym miejscem, klimatem [pogodowym].

1. Jakie to miejsce? ciepłe, zimne, dalekie, bliskie, może ktoś się pokusi o kontynent.
2. Czego marzenie dotyczyło?
3. Co bym robiła spełniając je?

Powodzenia!
Obserwuj wątek
    • andgie Re: Warsztat 180- niespełnione marzenie. 08.03.11, 20:04
      Czesc!
      Zaczynam.
      1. Jakie to miejsce? ciepłe, zimne, dalekie, bliskie, może ktoś się pokusi o kontynent.
      Rydwan, od giermek kielichow,od. 7 kijow.
      Dosc dalekie, zagranica, kontynet: obstawiam Europe. Kojarza mi sie gorzyste tereny. Dosc cieplo. Blisko wody , jeziora. Kraje srodziemnomorskie.

2. Czego marzenie dotyczyło?
      Od Mag, od. giermek mieczy, od. 10 mieczy.
      Auu, ostre karty. Dotyczylo jakiejs walki, wspozawodnictwa, ciezkiej pracy, ale wykonywanej z pasja. Poszukiwania cudownego leku. Latania.

3. Co bym robiła spełniajac je?
      Slonce, od . 7 kielichow, Krol mieczy.
      Przekazywala wiedze. Uczyla. Opiekowala sie kims lub czyms, raczej kims. Leczyla. Prowadzila sanatorum.

Czekam na dalsze odpowiedzi.
      • fairywitch Re: Warsztat 180- niespełnione marzenie. 13.03.11, 18:01
        > Czesc!
        > Zaczynam.
        > 1. Jakie to miejsce? ciepłe, zimne, dalekie, bliskie, może ktoś się pokusi o ko
        > ntynent.
        > Rydwan, od giermek kielichow,od. 7 kijow.
        > Dosc dalekie, zagranica, kontynet: obstawiam Europe. Kojarza mi sie gorzyste te
        > reny. Dosc cieplo. Blisko wody , jeziora. Kraje srodziemnomorskie.

Nawet opętańczo ciepło...

> 2. Czego marzenie dotyczyło?
        > Od Mag, od. giermek mieczy, od. 10 mieczy.
        > Auu, ostre karty. Dotyczylo jakiejs walki, wspozawodnictwa, ciezkiej pracy, ale
        > wykonywanej z pasja.
        Poszukiwania cudownego leku. Latania.

Walki z przeciwnościami, z problemami i ze wszelkim złem. Ze zmęczeniem, z innymi ludźmi czasem.

> 3. Co bym robiła spełniajac je?
        > Slonce, od . 7 kielichow, Krol mieczy.
        > Przekazywala wiedze. Uczyla. Opiekowala sie kims lub czyms, raczej kims. Leczyl
        > a.
        Prowadzila sanatorum.

Tak, jak najbardziej.

> Czekam na dalsze odpowiedzi.
    • fairywitch Re: Warsztat 180- niespełnione marzenie. 09.03.11, 12:28
      Dziękuję za udział smile
      Witaj andgie.
      • olkacool Re: Warsztat 180- niespełnione marzenie. 10.03.11, 14:02
        Próbuję, bo trzeba się na czymś uczyć ;P

1. Jakie to miejsce?

ciepłe, zimne 9 Kielichów 4 miecze ciepłe raczej, może czasem jest sporo chmur na niebie? albo jest wietrznie.. Kojarzy mi się z miejscem natury, błogość, spokój, relaks... daleko od zgiełku świata (4 miecze)

dalekie, bliskie 6 mieczy Umiarkowanie raczej nie w Polsce.. kojarzy mi się, że graniczy z wodą (jakieś morze, ocean), albo tam jest sporo jezior np. teren zróżnicowany.. mam i wodę i pagórki i góry..

kontynent Królowa Kielichów.. nie wiem ;P

2. Czego marzenie dotyczyło? Król kielichów, mężczyzny? spełnienia emocjonalnego, rodziny..realizowanie się i twórczości.. może coś artystycznego

3. Co bym robiła spełniając je?
        Fairy ogólnie Moc coś co wymagałoby sił, hartu ducha.. mocy
        to robi Król buław działałabyś aktywnie, on na koniu jeździ.. może coś związanego ze zwierzątkami.. stadnina koni itp.. na karcie Moc też zwierzątko.. ewentualnie pomoc, uzdrawianie, walka z problemami coś na kształt terapii

Czekam na odpowiedź smile
        • fairywitch Re: Warsztat 180- niespełnione marzenie. 10.03.11, 14:32
          Witaj Olu, miło, że wzięłaś udział w moim warsztacie smile

Może ktoś jeszcze się skusi?
        • fairywitch Re: Warsztat 180- niespełnione marzenie. 13.03.11, 18:05
          olkacool napisała:

> Próbuję, bo trzeba się na czymś uczyć ;P
          >
          > 1. Jakie to miejsce?
          >
          > ciepłe, zimne 9 Kielichów 4 miecze ciepłe raczej, może czasem jest sporo chmur
          > na niebie? albo jest wietrznie.. Kojarzy mi się z miejscem natury, błogość, spo
          > kój, relaks... daleko od zgiełku świata
          (4 miecze)
          >
          Brawo! to taki kontynent. W dzień upalnie piekielnie, a w niektórych miejscach jak np. pustynia zimne noce.

> dalekie, bliskie 6 mieczy Umiarkowanie raczej nie w Polsce.. kojarzy mi się, że
          > graniczy z wodą (jakieś morze, ocean), albo tam jest sporo jezior np. teren zr
          > óżnicowany.. mam i wodę i pagórki i góry..
          >
          > kontynent Królowa Kielichów.. nie wiem ;P
          >
          >
          > 2. Czego marzenie dotyczyło? Król kielichów, mężczyzny? spełnienia emocjonalneg
          > o, rodziny..realizowanie się i twórczości.. może coś artystycznego
          >

Tak. Czułabym się potrzebna, a dzięki temu spełniona. Dodatkowo chciałabym wtedy coś stworzyć z pomocą tubylczych mistrzów Afrykańskich masek czy batików.

> 3. Co bym robiła spełniając je?
          > Fairy ogólnie Moc coś co wymagałoby sił, hartu ducha.. mocy
          > to robi Król buław działałabyś aktywnie,
          on na koniu jeździ.. może coś związane
          > go ze zwierzątkami.. stadnina koni itp.. na karcie Moc też zwierzątko.. ewentua
          > lnie pomoc, uzdrawianie, walka z problemami coś na kształt terapii

>
          To jak najbardziej zadania misji. Pomoc, pomoc, a trzeba mieć siłę i aktywność. Potrzebna jest moc.

> Czekam na odpowiedź smile

Brawo! smile Tyle trafień!
    • ivana Re: Warsztat 180- niespełnione marzenie. 10.03.11, 19:39
      1. W jakim klimacie jest to miejsce?
      Krol bulaw- klimat zwiazany z woda...moze środziemnomorski lub monsunowy?
      2.Z czym kojarzy sie temperament mieszkajacych tam ludzi?
      6 denarow- oprocz tubylcow jest tam sporo turystow..ludzie szczerzy, otwarci , goscinni..
      3. Co mozna powiedziec o faunie tego miejsca?
      As mieczy- brak zwierzat zyjacych w naturze..sporo ptactwa wodnego, labedzie, mewy jak to nad morzem lub oceanem
      4.Co mozna powiedziec o florze?- 5 pucharow- brak naturalnej dzikiej przyrody..
      5.Czego marzenie dotyczylo? -Sparwiedliwosc- pokazania lub opisania prawdy, wprowadzenie jakiegos porzadku, naprawienie czegos, udzielanie sie w tej pracy w zgodzie z samym soba..
      6.Czy bylaby mozliwosc spelnienia go?-Krolowa Bulaw- tak , moglabys je spelnic gdybys wykazala sie aktywnoscia i odwaga wiec to nie bylo" marzenie z gwiazdki"
      7.Co robilabys spelniajac marzenie?- leczyla ludzkie serca, podnosila na duchu, pracowalabys ze slowem albo z jakims ostrym narzedziem..
      8.Jaki to zawod? - 4 denary( 6 bulaw, 3 puchary)
      Zawod kameralny, dajacy poczucie bezpieczenstwa materialnego, zawod dosc wyjatkowy, nie jest powszechny hmmmm moze jakis zawod artystyczny....piosenkarka...pisarka...moze stewardessa?
      • olkacool Re: Warsztat 180- niespełnione marzenie. 10.03.11, 20:17
        A teraz mi się wydaje ze tam deszcze padają.. bo u mnie na 9 Kielichów pada ;P
        reasumując: pada, wietrznie.. i Królowa Kielichów to może Wyspy Brytyjskie?
        Ale to taki strzał tylko ;P
      • ivana Re: Warsztat 180- niespełnione marzenie. 10.03.11, 22:52
        Tak sobie mysle, czy Ty nie chcialas byc ratownikiem na jakiejs pieknej plazy w ciepłym slonecznym kraju typu Wlochy, Hiszpania?
        • kita32 interpretacja 11.03.11, 19:27
          Rozkład związany z miejscem:
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/74B7w9BoVZnJm7lAEB.jpg
          Miejsce: Rycerz Kijów – może być gorące, dużo się tam dzieje, ludzie są aktywni;
          Temperatura: 2 Mieczy – może są tam skrajne temperatury np. w dzień ciepło, a w nocy zimno, albo ogólnie ciepło, ale są tam góry gdzie jest zimno. Podejrzewam, że klimat jest tam trudny dla Europejczyków.
          Jak daleko: Głupiec – daleko, bo Głupiec patrzy w dal. Spodziewam się, że odległość jest taka na lot samolotem. Głupiec patrzy na wschód – może to miejsce jest na wschodzie?
          Standard życia – 7 Mieczy – raczej trudne warunki. Myślę, że ludzie są tam pracowici, ale mało zarabiają.
          Kontynent – 5 Kijów – to mi pasuje do kontynentu sztuk walki – Azji.
          Sucho/mokro – Wieża – ulewne, gwałtowne deszcze wtedy gdy padają , nagłe burze, mogą być nagłe zmiany pogody.
          Gęstość zaludnienia – 10 Pucharów – gęsto, silne więzy rodzinne lub plemienne, rodziny wielopokoleniowe żyjące razem.

Pasuje mi to na Chiny, ale niekoniecznie. Albo Chiny, albo jakieś miejsce dość pierwotne, dalekie od cywilizacji.

Czego dotyczy marzenie? Tu wyciągnęłam tylko jedną kartę (i nie robiłam zdjęcia) – Diabeł. Marzenie Fairywitch jest związane z jej życiową pasją, silnym zainteresowaniem. Diabeł z mojej talii kojarzy mi się z tańczącym Indianinem, dlatego podejrzewam, że te zainteresowania Fairywitch są związane z jakimiś obrzędami lub rytuałami ludów „pierwotnych”.

Rozkład na: „co tam bym robiła?”
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/M0U9rWRyFN359eQ9AB.jpg
          początek – 9 Mieczy – zdobywanie sobie czyjegoś zaufania, „przełamywanie lodów”, obserwacja;
          kulminacja – 9 Kijów – obserwacja już bardziej aktywna, dołączenie do „tubylców”;
          zakończenie – 3 Pucharów – nawiązanie przyjaźni, wspólna zabawa.
          Energia – Moc – Fairywitch poczułaby się bardziej wzmocniona i psychicznie zintegrowana, uaktywniłaby się jej moc podświadomości.
          Łatwo – Król Pucharów, trudno – Rycerz Mieczy. Fairywitch łatwo nawiązałaby przyjaźnie i podziwiałaby piękno przyrody. Trudno byłoby jej się porozumiewać poprzez mowę – chyba tam jest używany jakiś nietypowy dla Europejczyków język.
          Samopoczucie – Cesarz – Fairywitch czułaby się tam pewnie, spotykałaby się z gościnnością i poważaniem.

Myślę więc, że Fairywitch zainteresowana jest intensywnie pewną kulturą, obrzędami jakiejś społeczności, tzw. „prymitywnych ludów”. Chce obserwować oraz włączyć się w te działania i poczuć ich moc.
          • fairywitch Re: interpretacja 13.03.11, 18:23
            kita32 napisała:

> Rozkład związany z miejscem:
            >
            > Miejsce: Rycerz Kijów – może być gorące, dużo się tam dzieje, ludzie są a
            > ktywni;
            > Temperatura: 2 Mieczy – może są tam skrajne temperatury np. w dzień ciepł
            > o, a w nocy zimno, albo ogólnie ciepło,
            ale są tam góry gdzie jest zimno. Podej
            > rzewam, że klimat jest tam trudny dla Europejczyków.

> Jak daleko: Głupiec – daleko, bo Głupiec patrzy w dal. Spodziewam się, że
            > odległość jest taka na lot samolotem. Głupiec patrzy na wschód – może to
            > miejsce jest na wschodzie?
            > Standard życia – 7 Mieczy – raczej trudne warunki. Myślę, że ludzie
            > są tam pracowici, ale mało zarabiają.

> Kontynent – 5 Kijów – to mi pasuje do kontynentu sztuk walki –
            > ; Azji.
            > Sucho/mokro – Wieża – ulewne, gwałtowne deszcze wtedy gdy padają ,
            > nagłe burze, mogą być nagłe zmiany pogody.
            > Gęstość zaludnienia – 10 Pucharów – gęsto, silne więzy rodzinne lub
            > plemienne, rodziny wielopokoleniowe żyjące razem.

>
            W plemionach jak najbardziej, wioski rodzinne.

> Pasuje mi to na Chiny, ale niekoniecznie. Albo Chiny, albo jakieś miejsce dość
            > pierwotne, dalekie od cywilizacji.

>
            > Czego dotyczy marzenie? Tu wyciągnęłam tylko jedną kartę (i nie robiłam zdjęcia
            > ) – Diabeł.

Marzenie Fairywitch jest związane z jej życiową pasją, silnym
            zainteresowaniem
            . Diabeł z mojej talii kojarzy mi się z tańczącym Indianinem,
            dlatego podejrzewam, że te zainteresowania Fairywitch są związane z jakimiś ob rzędami lub rytuałami ludów „pierwotnych”.

Tak, chciałabym się dzięki temu czuć potrzebna i pomagać innym. Przy okazji poznać pierwotne ludy i wszystko co z nimi związane.

> początek – 9 Mieczy – zdobywanie sobie czyjegoś zaufania, „pr
            > zełamywanie lodów”, obserwacja;

> kulminacja – 9 Kijów –
            obserwacja już bardziej aktywna, dołączenie
            do „tubylców”;

> zakończenie – 3 Pucharów – nawiązanie przyjaźni, wspólna zabawa.
            > Energia – Moc – Fairywitch poczułaby się bardziej wzmocniona i psyc
            > hicznie zintegrowana, uaktywniłaby się jej moc podświadomości.

> Łatwo – Król Pucharów, trudno – Rycerz Mieczy.
            Fairywitch łatwo nawiązałaby przyjaźnie i podziwiałaby piękno przyrody. Trudno byłoby jej się porozumiewać poprzez mowę – chyba tam jest używany jakiś nietypowy dla Europejczyków język.
            > Samopoczucie – Cesarz – Fairywitch czułaby się tam pewnie, spotykał
            > aby się z gościnnością i poważaniem.
            >
            > Myślę więc, że Fairywitch zainteresowana jest intensywnie pewną kulturą, obrzęd
            > ami jakiejś społeczności, tzw. „prymitywnych ludów”. Chce obserwowa
            > ć oraz włączyć się w te działania i poczuć ich moc.

Brawo!!! Prawie, że bezbłędnie. Gratuluję.
          • fairywitch Re: interpretacja 13.03.11, 19:22
            Zwycięzcą zostaje kita32!!! smile
            Za niesamowity opis miejsca, a także całą resztę wielu trafień.

Chciałam wyróżnić także olkacool- za bardzo dobrą interpretację, oraz andgie za punkt 2. i 3. smile

Gratuluję!
            • kita32 Re: interpretacja 13.03.11, 19:26
              Wow, cieszę się bardzo big_grin

Olko i Andgie, gratulacje!
            • andgie Re: interpretacja 13.03.11, 19:26
              Gratulacje dla Kity, jej interpretacja jest naprawde swietna. Ciesze sie z wyroznienia smile
            • andgie Re: interpretacja 13.03.11, 19:29
              Olcecool tez gratuluje smile. Kito, juz wiesz , ze to Ty poprowadzisz nastepny warsztat i czekam niecierpliwie. Mam akurat wyciagniete karty wink
        • tarot.marsylski Re: Warsztat 180- niespełnione marzenie. 13.03.11, 10:45
          gdzie?Diabeł,kapłanka,as mieczy
          tam jest gorąco i jest wulkan,Hawaje?Albo Japonia,może nauka jakiejś ich sztuki albo nauka wyrobów

co?4 buław
          imprezowanie,cieszenie się,organizacja wesel może

co robiłabyś?Wóz
          jeździć i hasać,takie od sasa do lasa problemy
          • tarot.marsylski Re: Warsztat 180- niespełnione marzenie.->dopisek 13.03.11, 10:46
            kontynent-skalisty i zimny i niezbyt bliski
          • fairywitch Re: Warsztat 180- niespełnione marzenie. 13.03.11, 18:11
            tarot.marsylski napisał:

> gdzie?Diabeł,kapłanka,as mieczy
            > tam jest gorąco i jest wulkan,Hawaje?Albo Japonia,może nauka jakiejś ich sztuki
            > albo nauka wyrobów
            >
            > co?4 buław
            > imprezowanie,cieszenie się,organizacja wesel może
            >
            > co robiłabyś?Wóz
            > jeździć i hasać,takie od sasa do lasa problemy
            >

Oj, tym razem mało trafień.
      • fairywitch Re: Warsztat 180- niespełnione marzenie. 13.03.11, 17:59
        Nadszedł czas rozwiązania zagadki smile

Chciałam podziękować wszystkim za wzięcie w niej udziału.

Największe marzenie za młodu:

Od małego bardzo chciałam pojechać do wschodniej, centralnej, zachodniej Afryki. Marzyłam o wylocie na misję, w celu sadzenia drzew, pomocy ludziom, czy to nauki, czy przywożenia jedzenia, potrzebnych przedmiotów- wszystkiego czego by potrzebowali. Oraz o nauce języka Suahili.
        Jednocześnie niezmiernie mocno chciałam pobyć u plemiennych ludów tego kontynentu, żeby poznać ich zwyczaje, rytuały, wierzenia i obserwować ich życie bez telefonów, bez prądu, bez murowanych domów i klimatyzacji.

Od małych lat rysowałam wszędzie murzynków i kontynent Afryki, gdzie przelewałam symbolicznie marzenie na papier.

Dla ciekawostki:

Drugim marzeniem była praca w rezerwacie w Ameryce południowej, w lasach tropikalnych. Chciałam zajmować się tam wyższymi naczelnymi- szympansy, goryle, orangutany.
      • fairywitch Re: Warsztat 180- niespełnione marzenie. 13.03.11, 18:11
        ivana napisała:

> 1. W jakim klimacie jest to miejsce?
        > Krol bulaw- klimat zwiazany z woda...moze środziemnomorski lub monsunowy?

Raczej nie. Tam właśnie wody brakuje.

> 2.Z czym kojarzy sie temperament mieszkajacych tam ludzi?
        > 6 denarow- oprocz tubylcow jest tam sporo turystow..ludzie szczerzy, otwarci ,
        > goscinni..

Kraje Afrykańskie [prócz Egiptu itp.] raczej nie przyciągają wielu turystów.

> 3. Co mozna powiedziec o faunie tego miejsca?
        > As mieczy- brak zwierzat zyjacych w naturze..sporo ptactwa wodnego, labedzie, m
        > ewy jak to nad morzem lub oceanem

Zwierzęta są, jak najbardziej w naturze. Aczkolwiek i tam są rezerwaty, które pomagają im nie wyginąć. Łabędzi tam nie uraczysz, a ptactwo wodne raczej tylko nad wybrzeżem kontynentu.

> 4.Co mozna powiedziec o florze?- 5 pucharow- brak naturalnej dzikiej przyrody..

W większości to dzika przyroda. Tam gdzie bym chciała jechać raczej nie ma chodniczków, wyciętych drzew pod zabudowę etc.

> 5.Czego marzenie dotyczylo? -Sparwiedliwosc- pokazania lub opisania prawdy, wpr
        > owadzenie jakiegos porzadku, naprawienie czegos, udzielanie sie w tej pracy w z
        > godzie z samym soba..

Tak.

> 6.Czy bylaby mozliwosc spelnienia go?-Krolowa Bulaw- tak , moglabys je spelnic
        > gdybys wykazala sie aktywnoscia i odwaga wiec to nie bylo" marzenie z gwiazdki"
        > 7.Co robilabys spelniajac marzenie?- leczyla ludzkie serca, podnosila na duchu,
        > pracowalabys ze slowem albo z jakims ostrym narzedziem..

Prawdopodobnie starałabym się wszystko robić.

> 8.Jaki to zawod? - 4 denary( 6 bulaw, 3 puchary)
        > Zawod kameralny, dajacy poczucie bezpieczenstwa materialnego, zawod dosc wyjatk
        > owy, nie jest powszechny hmmmm moze jakis zawod artystyczny....piosenkarka...pi
        > sarka...moze stewardessa?

To nie jest powszechne zajęcie- racja. Ale pieniędzy z tego nie ma. To coś w rodzaju wolontariatu.
    • fairywitch Re: Warsztat 180- niespełnione marzenie. 13.03.11, 17:30
      Zaraz podam odpowiedź, właśnie ją przygotowuję ^^
      • olkacool :) 13.03.11, 18:58
        Bardzo piękny i szlachetny cel big_grin Fairy
        • camaretto Re: :) 13.03.11, 19:23
          Cześć dziewczyny! Chorowalam ale podglądałam!
          I kto wygrał?
        • kita32 Re: :) 13.03.11, 19:24
          Rozumiem świetnie jak taka wizja może przyciągać smile.

Fairywitch, a kto poprowadzi następny warsztat?
          • olkacool Gratulacje!!! 13.03.11, 19:45
            Dla Kity big_grin i Andgie smile
            Warsztat przedni, dzięki za wyróżnienie big_grin
            Każdy miał trafienia.. dobrze poszło smile
            • kita32 Re: Gratulacje!!! 13.03.11, 19:55
              Dobrze poszło - jest w tym duża zasługa Fairywitch, bo podała temat z którym jest emocjonalnie związana.

Dzięki, Fairywitch za świetny temat smile
              • fairywitch Re: Gratulacje!!! 13.03.11, 20:09
                To ja dziękuję za wzięcie udziału smile
                • camaretto Re: Gratulacje!!! 13.03.11, 20:13
                  Aha, smile
                  Gratulacje dla zwycięzcy.
                  I dla całej reszty uczestników smile
                  • ivana Re: Gratulacje!!! 13.03.11, 21:48
                    Gratuluje z calego serca Zwyciezczyni, jestem pod wrazeniem..!
                    • kita32 Re: Gratulacje!!! 13.03.11, 22:42
                      Dziękuję big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka