Dodaj do ulubionych

warsztat 183-wydarzenie

27.03.11, 20:10
w moim dzieciństwie w wieku 6 lat/czyli daaawno temu,ponad 24 lata/ coś się stało co pamiętam do dziś.Gdzie to się stało,kiedy/pora roku/,kto uczestniczył etc.

good luck! smile
Obserwuj wątek
    • andgie Re: warsztat 183-wydarzenie 27.03.11, 20:40
      Faktycznie, interesujacy temat. To moglo byc wszystko. Napisze swoja interpretacje pozniej.
    • ivana Re: warsztat 183-wydarzenie 27.03.11, 21:52
      1. Jakie to bylo wydarzenie?
      10 pucharow(-), 7 mieczy(-), 10 monet (-)

Wydarzenie doprowadzilo do nieszczescia w rodzinie, jakies niesnaski o pieniadze ktore zniknely albo kradziez majatku, ewentualnie strata majatku w pożarze...

2.Co Tarot M. zrobil w tej sytuacji?
      9 kielichow
      Mimo wszystko Tarot nie do konca rozumial tragizm sytuacji. Rodzina okazala mu duzo serca i otoczyla opieka aby to zdarzenie jak najmniej odcisnelo sie w jego psychice

3.Czego nie zrobil?
      10 buław (-)
      Ktos z bliskich wzial na siebie ciezar uporania sie z problemami, on byl za maly aby moc w pelni zrozumiec to zdarzenie, zdarzenie bylo przypadkowe...moze zostal posadząny o przypadkowe podpalenie?

4. Jak zdarzenie zakonczylo sie dla Tarota?
      8 monet
      Trzeba bylo wziac sie do pracy aby odwrocic zly los i zarobic stracony majatek...rodzice pracowali ciezko aby starczalo od pierwszego do pierwszego

5.Miejsce zdarzenia
      As pucharow(-)
      dom rodzinny

6.Pora roku
      Koło Fortuny- pażdziernik, jesień

7. Ile osob uczestniczylo?

6 mieczy

Do 5 lub 6 osob

7.W jakim sensie wydarzenie wplynelo na przyszlosc Tarota?
      9 monet

Tarot szybko sie usamodzielnil finansowo, wazne staly sie dla niego pieniadze jako zawor bezpieczenstwa, stal sie niezalezny , pieniadze madrze inwestuje i nie trzma w skarpecie ale na siebie pracuja np na gieldzie, nie trzyma ich w domu pamietajac o stracie z dziecinstwa.

• tarot.marsylski Re: warsztat 183-wydarzenie 27.03.11, 22:21
        >Tarot szybko sie usamodzielnil finansowo
        kobieto pytanie dotyczy zdarzenia kiedy miałem 6 lat big_grin

dzięki
        • ivana Re: warsztat 183-wydarzenie 28.03.11, 08:36
          Tarocie chodzilo mi o to jak to wydarzenie wplynelo na Twoja Przyszloscsmile Chyba nie zrozumielaessmile Usamodzielniles sie szybko finansowo w zyciu dojrzalym a nie w dziecinstwiewink! Czytaj dobrzewink
    • andgie Re: warsztat 183-wydarzenie 28.03.11, 00:17
      W moim dzieciństwie w wieku 6 lat/czyli daaawno temu,ponad 24 lata/ coś się stało co pamiętam do dziś.Gdzie to się stało,kiedy/pora roku/,kto uczestniczył etc.

Pierwsze, co przyszlo mi do glowy , to ze poszedles do szkoly.
      1. Samo zdarzenie.
      Od. Moc, 10 kielichow, 10 kijow.
      Wygalada mi to na jakas klotnie rodzinna uncertain
      2. Gdzie to sie stalo.
      Sad , 3 monet, od. Krol mieczy.
      Dom rodzinny, ewentualnie kogos z bliskiej rodziny, dziadkow lub wujkow.
      3. Kiedy to sie stalo.
      Od. Rydwan, 2 kielichow, Rycerz kielichow.
      Obstawiam wczesna jesien.
      4. Kto uczestniczyl.
      Od. Umiarkowanie, od. 3 kielichow, 8 kijow.
      Osoby w mlodym-srednim wieku, ktorych Tarot Marsylski obrze nie znal, moze jacys dalsi kuzyni?
      5. Jak sie wtedy zachowal Tarot Marsylski?
      Od. Rydwan, Krolowa kielichow, Od. Rycerz mieczy.
      Zdenerwowal sie, najpierw sie dziwil i siedzial cicho,potem sie zezloscil i odreagowal, nakrzyczal na kogos, pobil sie z kims lub, co bardziej prawdopodobne, zbil cos, rzucil o ziemie w zlosci.
      6. Jak wspomina to zdarzenie Tarot Marsylski?
      Od. Glupiec, 4 kijow, Rycerz kielichow.
      Uwaza to za zanujaca sytuacje, uczestnicy zachowali sie niedojrzale, nieco na pokaz. Milo wszystko uwaza, ze to zdarzenie w jakis sposob go "zbudowalo".
      7. Jaki to mialo wplyw na Tarota Marsylskiego, czego to go nauczylo?
      Cesarz, 9 kijow, 10 mieczy.
      Wow, ale mocne karty. Tarot nauczyl sie bronic swojego zdania, bycia zdecydowanym , odwaznym. Szybkiej reakcji. Uporu. Dbania o swoje. Zauwazono tez(sam zauwazyl?) jego pewne zdolnosci przywodcze. Nikt mu nie podskoczy wink
    • kita32 Re: warsztat 183-wydarzenie 28.03.11, 00:26
      Bardzo ciekawy temat smile.
      I, o rety, już są pierwsze 2 interpretacje! Brawo dziewczyny!
      • olkacool ;P 28.03.11, 22:00
        Biorę udział.. trzeba ćwiczyć a warsztat fajny, bo to może być wszystko .. przez co jest trudny.. ;P

Rydwan 9 Buław Królowa kielichów/przełożenie
        Dużo energii w kartach, coś się zadziało i wywołało dużo emocji..

pora roku Słonce
        Kojarzy się z latem, ciepłem.. może okres wakacji?

kto uczestniczył Cesarzowa As Buław Król buław Jakaś kobieta na pewno, być może mama lub babcia, ktoś znaczący i ważny dla Ciebie wtedy, możliwe że ojciec albo jakiś mężczyzna (asik) albo jakaś energia (coś się "zadziało" szybko i równie szybko skończyło - tak mi się kojarzy) ewentualnie ktoś przejezdny, albo kilkoro przypadkowych osób?

Miejsce 4 Buław - dom lub okolice, albo gdzieś z rodziną generalnie.. równie dobrze mogło być pod namiotem itp.. miejsce które skupia ludzi np szpital

wydarzenie? czy miłe Księżyc niezrozumiałe chyba, dziwne..albo nierealne
        .. być może coś zobaczyłeś nierealnego, nietypowego, zaskoczyło cię to.. nie spodziewałeś się, albo związane z czymś nietypowym ogólnie, coś niepokojącego chyba..

z czym/kim związane? 2 Kielichy Emocje jakieś, poruszyło Cię to, możliwe że z kimś Ci bardzo bliskim związane, więzy krwi Was łączą..albo z czymś poruszającym emocjonalnie..

samopoczucie w trakcie 10 Buław przeciążenie chyba.. było ci ciężko i słabo..nie wiedziałeś co robić..

przebieg 2 miecze 9 Buław kolo jak dla mnie zobaczyłeś coś czego nie powinieneś widzieć.. albo wolałbyś nie widzieć.. może obserwowałeś nie poruszając się aż cię zamurowało, ostrożnie, po cichu 9 buław to może być postawa nieufna, albo obronna.. a potem zmiana jakaś nastąpiła i coś się zadziało chyba albo zareagowałeś.. Może w nocy się rozpoczęło.. kiedy było ciemno?

Jak wspominasz to zdarzenie sąd Sąd to przebudzenie, przejrzałeś na oczy, może narodziło się w Tobie coś.. dla mnie sąd to zawsze szok, mały bądź duży.. ale zaskoczenie

Jaki to miało wpływ na Ciebie? Śmierć
        że są zmiany wokół nas, coś niezależnego, ludzie i rzeczy przychodzą i odchodzą.. że nie można ufać nikomu, że życie jest czasem bolesne, że coś się bezpowrotnie kończy.. śmierć mi często pokazuję ważną zmienię w świecie zewnętrznym, która przeobraża nas wewnętrznie i zawsze ma na nas głęboki wpływ

ogólnie kojarzy mi się z : zobaczeniem czegoś dziwnego lub nadnaturalnego, wypadkiem Twoim lub kogoś z rodziny, śmiercią..albo spotkaniem jakiegoś zwierzątka groźnego.. .. jest dużo buław to może poparzyłeś się, albo jakiś pożar to był.. piorun czy coś.. przez tego króla i asa Buław z molestowaniem mi się kojarzy.. ale pewnie o tym być nie pisał..

Mam nadzieję że bardzo nie nazmyślałam.... bo piszę interpretację i mam mieszane uczucia... sad i z góry.. przepraszam..
        • tarot.marsylski Re: ;P 29.03.11, 14:52
          >przez tego króla i asa Buław z molestowaniem mi się kojarzy.. ale pewnie o tym być nie pisał..
          no aż tak źle nie było big_grin nic z seksem jakby co -.-
          • olkacool Re: ;P 29.03.11, 19:47
            Uffff... tak właśnie myślałam, że tak dramatycznie to nie wygląda.. ;P
            • tarot.marsylski Re: ;P 30.03.11, 15:09
              olkacool napisała:

> Uffff... tak właśnie myślałam, że tak dramatycznie to nie wygląda.. ;P
              big_grin
              • tarot.marsylski Re: ;P 30.03.11, 15:11
                aaa,i nic mi się nie stało poważnego wink
                • kita32 interpretacja 31.03.11, 12:32
                  https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/bV86SgZcQNfqIb2JIB.jpg
                  wydarzenie – początek, kulminacja, zakończenie – 9 Mieczy, 6 Kijów, XX Sąd Ostateczny
                  energia – III Cesarzowa, łatwo – X Koło Fortuny, trudno – 9 Pucharów,
                  odczucie – 3 Pucharów,
                  kto uczestniczył – 5 Monet, gdzie – XVI Wieża, kiedy – Królowa Pucharów.

Miejsce było niebezpieczne (XVI), takie, że coś mogło nagle się zmienić (X) – to mogły być jakieś ruiny, skarpa grożąca osunięciem, drzewo, którego gałęzie mogły się załamać, miejsce nad rzeką w czasie, kiedy wzbierała woda,...

Pora roku (Królowa Pucharów) – deszczowa lub mógł padać deszcz. Stawiam na to, że deszcz lub woda była istotna w tym wydarzeniu. Mogła rozpętać się gwałtowna burza. Z dwóch deszczowych pór roku – wiosny lub jesieni – bardziej skłaniam się ku wiośnie (Królowa).

Towarzyszyli TM jego rówieśnicy (5 Monet) – tworzyli grupkę solidarnych, wzajemnie wspomagających się dzieci. Być może w czasie wydarzenia jedni ratowali drugich.

Wydarzenie rozpoczęło się od jakiegoś niebezpieczeństwa lub zagrożenia (9 Mieczy), które przerwało im zabawę (9 Pucharów). Ktoś z nich lub wszyscy znaleźli się w jakimś niebezpieczeństwie. 9 Mieczy kojarzy mi się z jakimś nieposłuszeństwem, postępowaniem wbrew nakazom rodziców. Poszli tam, gdzie nie powinni chodzić lub robili coś zakazanego. I byli zbyt beztroscy (9 Pucharów). Ale to był początek.

To co było najważniejsze w tym wydarzeniu, to poradzenie sobie z niebezpieczeństwem (6 Kijów), wyjście obronną ręką z trudnej sytuacji, uratowanie kogoś zagrożonego lub siebie nawzajem.

Doniosłość tego wydarzenia podkreśla ostatnia karta (XX). Przez to wydarzenie wydorośleli, stali się bardziej odpowiedzialni i bardziej pewni swoich umiejętności. Jakby zaczęło się dla nich 2-e życie.

Ogólnie po wszystkim cieszyli się ze szczęśliwego zakończenia przygody (3 Pucharów). (3 Pucharów i III mogą sugerować, że była ich 3-ka, albo (5 Monet) 5-ka dzieci.) W czasie wydarzenia byli aktywni (III) – nie stali przerażeni, nie uciekli – tylko stawili czoło niebezpieczeństwu (jeżeli nie wszyscy, to część z nich razem z TM).

Podsumowując krótko: było niebezpiecznie, ale dobrze się skończyło, bo poradzili sobie z wyzwaniem losu.
                  • kita32 Re: interpretacja 31.03.11, 12:40
                    To mamy niezły rozrzut smile

A TM z czasem coraz to nowego dopowiada. Zanosi się na to, że jeszcze trochę, a przed czasem opowie co się zdarzyło... big_grin
                    • tarot.marsylski Re: interpretacja 31.03.11, 19:59
                      powiem tylko tyle że NIKT nie podał ani jednego zgodnego ze zdarzeniem hasła indifferent
                      • kita32 Re: interpretacja 01.04.11, 12:40
                        Tarocie, ci co mogliby skorzystać z Twoich podpowiedzi, czyli ci co jeszcze nie napisali swojej interpretacji - nie czytają wątku przed umieszczeniem swojej odpowiedzi, więc nie mogą skorzystać z podpowiedzi.

A dla tych co już napisali, taka informacja, że ich odpowiedzi są błędne - to tylko psuje zabawę. Co innego jest przeczytać rozwiązanie i komentarze w niedzielę o 18-ej - i wtedy dowiedzieć się że źle się napisało, ale jednocześnie zawsze jest coś właściwie uchwyconego dla pocieszenia, a co innego od razu wiedzieć, że źle. To obniża zainteresowanie tematem. Bo temat jest interesujący tylko wtedy, gdy jest "otwarty".
                        • camaretto Re: interpretacja 02.04.11, 22:28
                          Kito, ja w tym tygodniu biorę wolne smile
                          Wczoraj miałam wam zrobić kawał ale miałam za a dużo pracy i nawet nie włączałam komputera, niestety sad
                          Cały dzień harówki za mną..

wydawało mi się, że t.m uciekł z domu albo się przeprowadzał - ja w tum wieku miałam już parę przeprowadzek - i tych poważnych, z rodzicami - i tych do przyjaciółki, czyli ostentacyjnego wyprowadzania się z domu - za sobą i pomyślałam że coś takiego to mogło byc - ale nie rozkładałam kart. I nie zamieszczę w tym tygodniu interpretacji, bo za chwile wyciągnąć z łóżka będzie mnie mógł albo ciągnik albo mój zwierzak ale on po mnie skacze sad
                          Powodzenia
                          C.
                          • kita32 Re: interpretacja 02.04.11, 22:49
                            Camaretto, szkoda, że nie masz czasu, ale może i bez rozkładu okaże się, że intuicja dobrze Ci podpowiada, że to wydarzenie to przeprowadzka lub ucieczka.

Do zakończenia warsztatów jeszcze jest trochę czasu, a nuż uda Ci się znaleźć go trochę - może chociaż jedną kartę wyciągnij i napisz jedno zdanie interpretacji - wystarczy trafić we właściwe hasło.
                            • kita32 kiedy odpowiedź? 03.04.11, 18:14
                              I co, Tarocie, kiedy odpowiedź?
                              • tarot.marsylski Re: kiedy odpowiedź? 03.04.11, 18:28
                                aaale podnieta indifferent

wrzucam
                                • tarot.marsylski ODPOWIEDŹ 03.04.11, 18:31
                                  Jechałem w lecie autobusem z ojcem,tłok był.Ojciec stał gdzieś indziej a ja siedziałem.Wtedy jakaś baba zapytała inną "To pani syn bo taki brzydki" więc miłe toto nie było.Nikt nie podał jakiejkolwiek dobrej odpowiedzi więc stawiam karty kto ma być zwycięzcą
                                  • tarot.marsylski AND THE WINNER IS... 03.04.11, 18:32
                                    jako że karty postawiłem to zwyciężyła OLKACOOL.Gratuluję :]
                                    • olkacool ;) 03.04.11, 18:41
                                      No...... miłe to to nie było.. zaraz pokombinuję nad warsztatem..
                                      • kita32 Re: ;) 03.04.11, 18:45
                                        Olko, gratulacje big_grin
                                        • kita32 Re: ;) 03.04.11, 18:48
                                          Karty dobrze wybrały, Olka była najbliżej.
                                    • camaretto Re: AND THE WINNER IS... 03.04.11, 18:47
                                      Tarocie.m, gratuluje. Jesteś jedyną osobą w historii (dużo warsztatów mam za sobą smile) w której pytania NIKT nie trafia, albo jest niewielka liczba trafnych
                                      t. Przede wszystkim brawa dla ciebie - bo znowu ci się udało big_grin ###### @@@
                                      Witam mistrza
                                      Gratuluje Oli
                                      Gratuluje pozostałym uczestnikom
                                      Gratuluje sobie bo nie chciało mi się stawiać juz wieczorem, i tak bym nie trafiła a tak mam naprawioną sofę big_grin **
                                      P.S. wiedziałam ze cos z jazdą autobusem albo podobnież!
                                    • andgie Re: AND THE WINNER IS... 03.04.11, 21:22
                                      Gratulacje dla Olki smile
                                  • kita32 Re: ODPOWIEDŹ 03.04.11, 18:44
                                    Ale wydarzenie!
                                    Baba była zła, że nie może usiąść, i chciała dociąć kobiecie, którą wzięła za mamę chłopca...
                                    Miłe to nie było...
                                    • olkacool Re: ODPOWIEDŹ 03.04.11, 18:48
                                      kiss

Dziękuję.. już mam pomysł na warsztat.. zaraz napiszę ;D
                                    • tarot.marsylski Re: ODPOWIEDŹ 03.04.11, 18:53
                                      kita32 napisała:

> Ale wydarzenie!
                                      > Baba była zła, że nie może usiąść, i chciała dociąć kobiecie, którą wzięła za m
                                      > amę chłopca...
                                      > Miłe to nie było...
                                      no nie było szczególnie że ten babsztyl był tak paskudny że lustra by popękały na jej odbiciu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka