Dodaj do ulubionych

Warsztat 202- zimowe wydarzenie

07.08.11, 19:29
To wydarzenie mialo miejsce kilka lat temu 1 lutego.

Zadajcie swoje pytania odnosnie tego wydarzenia. To co podpowiada Wam inuicja. Jak to wydarzenie odbilo sie na moim zyciu. Czy z podobna sytuacja zmierzylam sie juz wczesniej, czy tez pierwszy raz?

Zycze udanych interpretacji Kochaniwink
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: Warsztat 202- zimowe wydarzenie 07.08.11, 20:06
      Świetne pytanie smile
      • ivana Re: Warsztat 202- zimowe wydarzenie 07.08.11, 20:19
        Kito jak zawsze dopingujeszwink Dziekujewink
        • kita32 interpretacja 12.08.11, 15:20
          Ho, ho, jestem pierwsza ze swoją interpretacją smile

rozkład:
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/2eZApdwgBp6rscCtaB.jpg
          wydarzenie – 5 Monet (-) – wypadek lub strata czegoś;
          Ivana przed wydarzeniem – 2 Monet – zrównoważona, dobrze zorganizowana;
          Ivana po wydarzeniu – Koło Fortuny (-) – nieprzyjemnie zaskoczona, zaszokowana lub w szoku – wydarzenie kompletnie ją zaskoczyło i było nieprzyjemne;
          Gdzie – Głupiec (-) – na bezludziu, nad krawędzią urwiska, w miejscu w którym nie można było się tego wydarzenia spodziewać.
          Kto uczestniczył w wydarzeniu – 3 Mieczy – 3 osoby zostały poszkodowane lub 3 Mieczy podkreśla niebezpieczeństwo lub obrażenia uczestników wydarzenia. Trójka może oznaczać również trójkę – ofiary wypadku, pogotowie, policja.
          Jak to wydarzenie odbiło się na późniejszym życiu Ivany – 7 Monet – dokładnie przygotowywała się do wypraw podobnego typu, nie zaniedbywała żadnych usterek czy też znaków dawanych jej przez intuicję - stała się rozważniejsza i ostrożniejsza.
          Czy przytrafiło jej się to wcześniej – Papież – była ostrzegana – albo przez innych, albo czuła intuicyjnie niebezpieczeństwo, które chyba zbagatelizowała, albo wcześniej przytrafiało jej się coś podobnego lecz w minimalnym zakresie – po prostu ostrzeżenie.

Mam skojarzenia z wypadkiem samochodowym. Było niebezpiecznie. To mógł być poślizg, pęknięcie opony lub jakieś zderzenie. Myślę, że Ivana bardziej odczuła to wydarzenie psychicznie niż poniosła konsekwencje natury fizycznej, bo odwrócone Koło Fortuny bardziej podkreśla szok psychiczny i zaskoczenie niż ból i rany. Mam nadzieję Ivano, że poza większą ostrożnością nie odczuwasz bolesnych komplikacji tego wydarzenia smile
          • ivana Re: interpretacja 12.08.11, 16:45
            Bardzo dziekuje Kito za pierwsza interpretacje.wink
          • kita32 interpretacja - dopisuję 13.08.11, 15:21
            Uświadomiłam sobie, że w swoim rozkładzie nie spytałam o przebieg zimowego wydarzenia. Wyciągnęłam więc jeszcze 3 karty na początek, kulminację i zakończenie tego zdarzenia:
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/Kr4a1FU74jsoJbBsfB.jpg
            Paź Kijów (-), As Kijów (-), Śmierć (-)

interpretacja:
            Wypadek/zdarzenie spowodowany został przez nieostrożność lub lekceważenie niebezpieczeństwa oraz brak doświadczenia. Niewykluczone, że spowodowała go osoba młoda lub dziecko (Paź). Kije kojarzą mi się z działaniem – ktoś coś zrobił niewłaściwie.
            Kulminacyjny punkt trwał krótko, jakiś ułamek sekundy (As). To był wybuch lub zderzenie/uderzenie lub coś związane z ogniem (Kije),
            Zakończenie (Śmierć odwrócona) kojarzy mi się z całkowitym zniszczeniem, jakimś przekroczeniem granicy typu szybkie wyskoczenie z płonącego samochodu lub z okna płonącego mieszkania. Może też oznaczać śmierć kliniczną lub poważne obrażenia lub poparzenia.

Wszystkie karty są odwrócone, co podkreśla męczący lub bolesny aspekt wydarzenia. Kije kojarzą mi się z ogniem i Śmierć na mojej karcie również jest bardzo ognista – dlatego w tej dodatkowej interpretacji piszę dużo o ogniu, ale Kije mogą wskazywać również na działanie lub prędkość lub jakieś ekstremalne warunki.

Mam nadzieję, że przesadziłam i wydarzenie nie było tak straszne i bolesne jak je tu opisałam. No i przede wszystkim - już jest po wszystkim.

Jeszcze jedną uwagę mam do poprzedniego rozkładu. 7 Monet jako „jak to odbiło się na późniejszym życiu Ivany” może oznaczać „odczekanie” – np. jeżeli przytrafił się Ivanie wypadek samochodowy, to przez jakiś czas po wypadku nie wchodziła do samochodu lub nie prowadziła. No ale dodatkowe uwagi zwykle są chybione – najlepsze są pierwsze skojarzenia.
            • ivana Re: interpretacja - dopisuję 13.08.11, 16:31
              Kito dzieki. Jutro napisze co i jak...
    • andgie Re: Warsztat 202- zimowe wydarzenie 13.08.11, 17:13
      Czesc, dolaczam sie.
      Z jakiej dziedziny zycia bylo to zdarzenie?
      4 kielichy, od. 5 monet, od. krol monet.
      Obstawiam pieniadze, finanse, kariere zawodowa. Niesympatyczne wydarzenie. Kojarzy mi sie z niemilym potraktowniem w banku lub pracy, albo odejsciem z pracy. Albo z odmowa pozyczki.
      Jak to wydarzenie odbilo sie na zyciu Ivany?
      9 kielichow, od 6 kielichow, od 5 kijow.
      Bardzo lubie 9 kielichow, to jedna z moich ulubionych kartsmile Mysle, ze w kosekwencji dobrze, choc nie obylo sie bez klotni ,takze z bliskimi.
      Czy z podobna sytuacja zmierzyla sie juz wczesniej, czy tez pierwszy raz?
      Znowu 9 kielichow! Od. Slonce, od. 5 mieczy.
      Mysle, ze juz wczesniej sie zdarzyla, choc tym razem bylo wyjatkowo zle. Troche jak, duzo jest niesympatycznych urzednikow, ale niektorzy to diably wcielone.
      Samopoczucie Ivany po zdarzeniu.
      I znowu!! 9 kielichow, 9 mieczy, 4 kijow.
      Po raz pierwszy w rozkladzie wszystkie karty w pozycji prostej.
      Dobre, nawet bardzo dobre, poczucie dokonania czegos , zwyciestwa. Z pomoca rodziny?
      Taki dziwny warsztat. Duzo tu odwroconych kart, tzn, dzialo sie cos niewesolego.
      Czekam na jutrzejsze rozwiazanie.
      • ivana Re: Warsztat 202- zimowe wydarzenie 13.08.11, 17:27
        Dzięki Andgie...do jutra...wink
        • ivana Re: Rozwiązanie 14.08.11, 18:00
          Kilka lat temu 1 lutego mialam wypadek. Poslizgnelam sie na oblodzonych schodacha i zlamalam kregoslup. Kilka miesiecy wczesniej mojemu synowi przydarzyl sie podobny przypadek w szkole. W ramach "zabawy" jeden ze starszych uczniow skoczyl mu na plecy gdy ten byl skulony przy plecaku. Zarowno ja jak i moj syn mielismy kompresyjne zlamanie kregow piersiowych. W chwili gdy upadlam od razu pomyslalam ze los tak chcial abym byla w trakcie rekonwalescencji w domu z synem. Smialismy sie pozniej bo syn juz 3 miesiace nosil gorset wiec po okresie lezenia pomagal mi zapinac mojwink
          Taka to byla niefajna historia.
          • ivana Re: Rozwiązanie Odp. dla Andgie 14.08.11, 18:02

Z jakiej dziedziny zycia bylo to zdarzenie?
            4 kielichy, od. 5 monet, od. krol monet.
            Obstawiam pieniadze, finanse, kariere zawodowa. Niesympatyczne wydarzenie. Kojarzy mi sie z niemilym potraktowniem w banku lub pracy, albo odejsciem z pracy. Albo z odmowa pozyczki.

To prawda wypadek do milych wydarzen nie nalezal

Jak to wydarzenie odbilo sie na zyciu Ivany?
            9 kielichow, od 6 kielichow, od 5 kijow.
            Bardzo lubie 9 kielichow, to jedna z moich ulubionych kartsmile Mysle, ze w kosekwencji dobrze, choc nie obylo sie bez klotni ,takze z bliskimi.

Wyszlam z tego. Teraz jestem zdrowa ale na to musialam troszke poczekac. Bole plecow ustapily dopiero w tym roku po wizycie u kręgarza.

Czy z podobna sytuacja zmierzyla sie juz wczesniej, czy tez pierwszy raz?
            Znowu 9 kielichow! Od. Slonce, od. 5 mieczy.
            Mysle, ze juz wczesniej sie zdarzyla, choc tym razem bylo wyjatkowo zle. Troche jak, duzo jest niesympatycznych urzednikow, ale niektorzy to diably wcielone.

Tak zetknelam sie juz z tym wczesniej. Moj syn rowniez mial zlamany kregoslup i to prawie w tym samym czasie.

Samopoczucie Ivany po zdarzeniu.
            I znowu!! 9 kielichow, 9 mieczy, 4 kijow.
            Po raz pierwszy w rozkladzie wszystkie karty w pozycji prostej.
            Dobre, nawet bardzo dobre, poczucie dokonania czegos , zwyciestwa. Z pomoca rodziny?

Tutaj to nie.

Taki dziwny warsztat. Duzo tu odwroconych kart, tzn, dzialo sie cos niewesolego.

Dokladnie tak. niewesoly byl to rozdzial w moim zyciu.

Dzieki Andgie. Buziak
            • ivana Re: Rozwiązanie Odp. dla Kity 14.08.11, 18:05
              wydarzenie – 5 Monet (-) – wypadek lub strata czegoś;

Jak najbardziej wypadek!

Ivana przed wydarzeniem – 2 Monet – zrównoważona, dobrze zorganizowana;

Ta karta pokazuje moje wachanie. Nie wiem po co wybralam oblodzone schody, moglam nadlozyc drogi i przejsc inna sciezka

Ivana po wydarzeniu – Koło Fortuny (-) – nieprzyjemnie zaskoczona, zaszokowana lub w szoku – wydarzenie kompletnie ją zaskoczyło i było nieprzyjemne;

Zaskoczonie i szok! Bingo!

Gdzie – Głupiec (-) – na bezludziu, nad krawędzią urwiska, w miejscu w którym nie można było się tego wydarzenia spodziewać.

Na krawedzi wysokich oblodzonych schodow. Bingo!

Kto uczestniczył w wydarzeniu – 3 Mieczy – 3 osoby zostały poszkodowane lub 3 Mieczy podkreśla niebezpieczeństwo lub obrażenia uczestników wydarzenia. Trójka może oznaczać również trójkę – ofiary wypadku, pogotowie, policja.

Niebezpieczenstwo wielkie. Policji nie bylo ale przyjechalo pogotowie bo nie moglam sie ruszyc.

Jak to wydarzenie odbiło się na późniejszym życiu Ivany – 7 Monet – dokładnie przygotowywała się do wypraw podobnego typu, nie zaniedbywała żadnych usterek czy też znaków dawanych jej przez intuicję - stała się rozważniejsza i ostrożniejsza.

Po wypadku trzeslam sie jak mialam zejsc po schodach Do tej pory i zostalo. 7 Monet to moj okres rekonwalescensji. Dokladnie 7 miesiecy nie bylo mnie w pracy.

Czy przytrafiło jej się to wcześniej – Papież – była ostrzegana – albo przez innych, albo czuła intuicyjnie niebezpieczeństwo, które chyba zbagatelizowała, albo wcześniej przytrafiało jej się coś podobnego lecz w minimalnym zakresie – po prostu ostrzeżenie.

Czulam intuicyjne niebezpieczenstwo i balam sie strasznie ale jakis diabel mnie podkusil zeby tam skrecic a Aniol Stroz trzymal za kolnierz w trakcie upadku. Dokladnie zbagatelizowalam niebezpieczenstwo tak jak piszesz.! Bingo

Mam skojarzenia z wypadkiem samochodowym. Było niebezpiecznie. To mógł być poślizg, pęknięcie opony lub jakieś zderzenie. Myślę, że Ivana bardziej odczuła to wydarzenie psychicznie niż poniosła konsekwencje natury fizycznej, bo odwrócone Koło Fortuny bardziej podkreśla szok psychiczny i zaskoczenie niż ból i rany. Mam nadzieję Ivano, że poza większą ostrożnością nie odczuwasz bolesnych komplikacji tego wydarzenia

Nic dodac nic ujac ! trafilas w 10.! Wielkie slowa podziwu i ogromne gratulacje Kito!

P.S. Dopisana przez Ciebie interpretacja jest rowniez celujaca wiec nic dodac nic ujac.
              • ivana Wygrala Kita!! 14.08.11, 18:07
                Wygrala Kita! Moje gratulacje! interpretacja byla celujaca. Bylam pod wielkim wrazeniem!

Bardzo dziekuje Andgie Tym razem mialas troszke mniej szczescia . Masz ode mnie wielkiego Buziaka.
                • andgie Re: Wygrala Kita!! 14.08.11, 18:14
                  Dzieki. Z chwila gdy przeczytalam rozwiazanie, wiedzialam, ze Kita wygra. Zreszta i tak nie spodziewalam sie wygranej, bo kiepsko mi sie interpretowalo karty, a w takiej sytuacji rzadko kiedy jest dobry rezultat. Napisalam o swom odczuciu "taki dziwny warsztat".
                  Ciesze sie, ze wyzdrowialas i wielkie gratulacje dla Kity! Bardzo dobra interpretacja!
                • kita32 Re: Wygrala Kita!! 14.08.11, 18:20
                  Bardzo się cieszę!!!
                  Dzięki za gratulacje smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka