Dodaj do ulubionych

Warsztat 204- Kompleks

21.08.11, 18:37
Zgadnijcie prosze jaki jest moj najwiekszy kompleks ?
Nie podpowiem Wam pytan, niech Was poprowadzi intuicja..
Powodzenia i trzymam kciukiwink
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: Warsztat 204- Kompleks 21.08.11, 18:45
      Nie podpowiem Wam pytan, niech Was poprowadzi intuicja..

Wow, ambitnie i ciekawie smile
      • kita32 dwie interpretacje 23.08.11, 00:56
        Nie mam zdjęcia rozkładu, ale za to mam dwie interpretacje. Przerwano mi myślenie nad rozkładem jeszcze zanim zrobiłam zdjęcie, a po przerwie miałam już inny pomysł na interpretacje.

Rozkład:
        kompleks Ivany - 2 Monet (-); czego dotyczy - Królowa Mieczy; jak się przejawia - 10 Kijów;
        przyczyna - Sąd Ostateczny;
        odbiór Ivany - Paź Pucharów; odbiór innych ludzi - 3 Monet.

Pierwsza interpretacja:
        2 Monet skojarzyła mi się z tym, że kompleks Ivany jest związany z kontaktami zawodowymi lub kontaktami z innymi ludźmi. Królowa Mieczy - że dotyczy komunikowania się, podejmowania decyzji, szybkiej reakcji. Może Ivana czuje się mało wygadana i ma jakieś kompleksy z tego powodu? 10 Kijów jako sposób przejawiania się - to może oznaczać że Ivana jest jakoś przytłaczana, wrabiana w nadmiar pracy, bo inni potrafią się wymigać, a ona nie.
        Przyczyną "wpadnięcia" w kompleks jest Sąd Ostateczny, więc może jakieś dążenie do doskonałości, do naprawiania świata? Chociaż anioł dmący w trąbę może przedstawiać kogoś krzyczącego, hałaśliwego lub gadającego: "a ty jesteś ..." - i tu negatywy.
        Ivana czuje się wykorzystywana i taktowana poniżej swojej wartości (Paź), a inni uważają, że to normalna komunikacja, gdy mądrzejsi instruują kogoś, kto ma wykonać robotę (3 Monet).

Po przerwie, gdy wróciłam do rozkładu - pomyślałam, że przyczyną kompleksów u kobiety jest najczęściej uroda, a 2 Monet może oznaczać biust. Spojrzałam na ten rozkład pod innym kątem i pomyślałam o innej interpretacji.
        Druga interpretacja:
        Ivan ma kompleks z powodu biustu (2 Monet). Jest za duży (10 Kijów). Przeszkadza jej w szybkim poruszaniu się (Królowa Mieczy), bo podskakuje przy bieganiu lub szybkim chodzeniu. Kompleks powstał od okresu przemian związanych z dorastaniem (Sąd Ostateczny), czyli od czasu, gdy Ivana przekształciła się z dziewczynki w kobietę. Nie podobają jej się zaczepki ze strony mężczyzn którzy widzą jej biust zamiast innych zalet (Paź Pucharów). Natomiast dla innych sytuacja jest normalna (3 Monet).

Oj, Ivana, czuję, że masz niezłą zabawę czytając moje interpretacje big_grin.
        • kita32 Re: dwie interpretacje 23.08.11, 01:01
          Sorry za literówki. Nie powinnam nic pisać tak późno w nocy... A dodatkowo, jakbym odczekała z pisaniem do jutra, to miałabym jeszcze 3-ia interpretację smile.
          • camaretto Re: dwie interpretacje 23.08.11, 05:20
            Cóż, na dwoje babka wróżyła smile
            Ja może też wezmę udział bo coś mnie kusi juz od tygodnia smile - nie wiem czy już ' mogę ' bo byłam coś nie bardzo na tym świecie sad i niedoenergetyzowana jeszcze...
            • ivana Re: dwie interpretacje 23.08.11, 08:27
              Camaretto serdecznie zapraszam. Stawiaj swoje karty skoro Cie kusi ;-0
              • kita32 Camaretto 23.08.11, 12:44
                Byłoby fajnie, gdybyś powiększyła grono aktywnych uczestników smile
                • kita32 poza konkursem 24.08.11, 13:48
                  Uświadomiłam sobie dzisiaj, ze w tym tygodniu i w następnym mogę brać udział w warsztatach jedynie poza konkursem, bo od 2-go do ok. 6-o nie będę miała dostępu do kompa.

Czyli biorę udział poza konkursem, ale, oczywiście, chcę dostać komentarze do interpretacji, bo to zawsze jest ciekawe.
                  • ivana Re: poza konkursem 24.08.11, 13:55
                    No coz, szkoda, naprawde.
        • ivana Re: dwie interpretacje 23.08.11, 08:26
          No bardzo ciekawie sie zaczynawink Bardzo dziekuje Kitowink
          Buziak
    • helgeyaska Re: Warsztat 204- Kompleks 25.08.11, 22:22
      na życzenie big_grin z forum:
      "wygląda mi to na jakiś typowo kobiecy problem urodowy, polegający na tym że uważamy że któraś z krągłości jest zbyt duża. która - nie wiem, obstawiałabym brzuszek, ale może to być pupa lub udka wink (sorry za bezpośredniość ;>wink"
      • ivana Re: Warsztat 204- Kompleks 25.08.11, 22:30
        Helgo dzieki ale tu sa takie reguly ze trzeba podac karty....Pamietasz je? Jesli tak to dodaj do interpretacji prosze
        • kita32 Re: Warsztat 204- Kompleks 25.08.11, 23:38
          Fajnie, że jest następna uczestniczka warsztatów smile.
          Ale karty trzeba podać, no bo to są warsztaty tarotowe - podaje się interpretacje kart.
          • camaretto Re: Warsztat 204- Kompleks 27.08.11, 18:11
            No. Po trzech dniach.
            Interpretacja
            A od teraz nic mnie nie obchodzi smile

Kito , może jednak weźmiesz udział w konkursie?
            Tak notabene - mam niedyskretne pytanie; CZY TY JESTEŚ MOŻE kOZIOROŻCEM? Bo jeśli tak, to mamy konflikt może Słońc w horoskopach? Możesz pisać na priv, jak nie chcesz na forum...

Witam dziewczyny z innego forum !
            • ivana Re: Warsztat 204- Kompleks 27.08.11, 18:32
              Dziekuje za kolejna interpretację.
            • kita32 Re: Warsztat 204- Kompleks 27.08.11, 18:50
              Rety, Camaretto, toż to jakaś nowela, powieść prawie! Jestem pod wrażeniem, chociaż wolałabym zwięźlej sformułowane myśli, bo pod koniec czytania, to już mi się zrobił mętlik i nie wiedziałam czy piszesz o kompleksie Ivany, czy ogólnie omawiasz karty lub rozkład... Prawdę mówiąc to jestem zwolennikiem prostoty. Bo właściwie to nie zrozumiałam na czym polega kompleks Ivany w Twojej interpretacji. Czy podsumowaniem jest:
              Kompleks jak zloto. Jak na dloni.
              Po prostu nie jest...Papiezem .

Na marginesie - zamiast Króla Buław wstawiłaś zdjęcie Aza Mieczy - ale to drobiazg.

> Tak notabene - mam niedyskretne pytanie; CZY TY JESTEŚ MOŻE kOZIOROŻCEM?

...Nie mam żadnej planety w Koziorożcu. Jestem Wagą, tzn. mam Słońce w Wadze (w ścisłej koniunkcji z Neptunem i Merkurym). Księżyc mam w Baranie w koniunkcji z Jowiszem i w opozycji z Saturnem, a ascendent we Lwie w koniunkcji z Plutonem.
              • kita32 Re: Warsztat 204- Kompleks 28.08.11, 00:13
                Camaretto, przeczytałam jeszcze raz swój post i pomyślałam, że można go odczuć jak krytykowanie. W żadnym wypadku, naprawdę jestem pod wrażeniem.
                • camaretto Re: Warsztat 204- Kompleks 28.08.11, 09:04
                  Kito, to jesteś jak mix mojej rodzinki smile
                  Ten rocznik mi coś mówi smile
                  Ja mam Słońce w Raku w koniunkcji z Merkurym i Saturnem i Plutona w Wadze o kwadracie do tego ... A Ivana z tego co czytałam kiedyś na twoim forum (bo rzadko może tam pisuję ale czasami czytuję) to radosny Baranek z początku znaku
                  Oj, wiatraczek, wiatraczek... "robimy". I trudne tranzyty... sad
                  Dlatego 'furkocze'
                  • camaretto Re: Warsztat 204- Kompleks 28.08.11, 09:17
                    PS. Już teraz nie chce mi się zmieniać obrazków.
                  • ivana Re: Warsztat 204- Kompleks 28.08.11, 09:20
                    Powiem tak . Brak slow Camaretto. Nie będę tego komentowac bo chyba i tak nie zrozumiesz co robisz.
                    • camaretto Re: Warsztat 204- Kompleks 28.08.11, 11:03
                      A, chodzi ci o twój znak zodiaku, który objawiłaś na forum gdzie kita jest administratorem? Rozumiem z takich wypowiedzi jedno - przesadne zainteresowanie ukryciem treści swoich postów mają najczęściej ludzie którzy
                      A. Nie przemyślą tego co piszą a później maja zal do siebie i do innych - niestety na ogół mniej do siebie, natomiast więcej do tych którzy to czytali sad
                      B. Początkujący, którzy nie bardzo wiedzą o czym mowa, przytłacza ich ' ogrom wiedzy' astrologów, tarocistów i numerologów, którzy poznęcają sie nad nimi i symbolicznymi odniesieniami , które czasami są trafne ale biedakom następnie wydaje się że te wszystkie informacje są zagrożeniem dla ich prywatności..
                      Informacja, którą podałam jest w gruncie rzeczy nieważna - 1/24 ludzkości ma tą samą konstelację a Kita jak by chciała to odszukałaby ten horoskop... w śmietniku zapewne.
                      Znacznie więcej powiedziałyśmy tu sobie o sobie, a moja głowa była jeszcze niedawno 'wanted' - zorganizowana przestępczość pod domem to nie przelewki wiec przykro mi, ale nie podam więcej szczegółów. Oczywiście nie do was piję, dziewczyny.
                      Tak że NIE ZDAJĘ sobie sprawy co takiego robię - siedzę w tym "biznesie" od od jakichś 15 -20 lat i NIGDY nie robiłam takich zagrywek - ta rzekoma wojna o prywatność i lęk przed ludźmi są sztuczne na swój sposób... sad
                      Ale tego ludzi nie sposób nauczyć.
                      Tylko do osób które zachowywały się w stosunku do kogoś z dyskrecją i sympatią, wybaczając błędy i nie zwracając uwagi na śmieszności, łatwo pokrzyczeć.
                      Po prostu masz wrażenie, że znów ci wybaczę ... a ja nie nie chcę TŁUMACZYĆ znów jak osiołkowi, bo mam wrażenie, że twoj start idzie gdzieś w nieznane i sytuacja, ( również twój popędliwy charakter) wymyka się spod kontroli.
                      CZYTAŁAM tego posta o twoim znaku zodiaku. I widziałam posta z uwieszoną, trollującą tam krolowa.mieczy. To mnie wówczas najbardziej obeszło, i nie pamiętam szczegółów, chyba nawet nie pisałam komentarzy, bo co tu napisać?
                      I, możesz być pewna, że NIC nas z kitą twoje dane prywatne nie obchodzą.
                      Ginekolog nie musi być zboczeńcem. Astrolog też nie.
                      Ja, jako znaczek wrażliwy na emocje, nazwałabym to JUŻ histerią. Nie będę tłumaczyć, dlaczego mi się tak wydaje.
                      Pewno nie mam racji, a ty 'uczysz' się bronić własnych granic.
                      Ucz się. Nie przeszkadzaj sobie.
                      • kita32 do Camaretto 28.08.11, 12:49
                        Nie mam siły czytać twojego postu w całości, Camaretto, bo to jakiś bełkot. Jak napisałaś coś na ogólnym forum, to po to, żeby przeczytać, ale niestety nie mogę. Nie wiem do jakich sytuacji się odwołujesz i nie rozumiem o do ci chodzi. Ale odniosę się do fragmentów, które rzuciły mi się w oczy:
                        > Po prostu masz wrażenie, że znów ci wybaczę ... a ja nie nie chcę TŁUMACZYĆ znó
                        > w jak osiołkowi, bo mam wrażenie, że twoj start idzie gdzieś w nieznane i sytua
                        > cja, ( również twój popędliwy charakter) wymyka się spod kontroli.

......Camaretto, więc Ivana jest osiołkiem, a ty bogiem, który wie o Ivanie wszystko prawdopodobnie z kart Tarota a może z daty urodzenia Ivany? Niezłe!

Powinnaś zostać zabanowana. Napiszę do administratora w tej sprawie. Z doświadczenia wiem, że to trochę trwa zanim zauważy post, ale poproszę o to i o skasowanie twoich postów.

> I, możesz być pewna, że NIC nas z kitą twoje dane prywatne nie obchodzą.
                        > Ginekolog nie musi być zboczeńcem. Astrolog też nie.

A to już wypraszam sobie łączenie mnie z tobą.

Jesteś chorą osobą, Camaretto. Czemu się nie leczysz?
                        • kita32 cytat z Netykiety 28.08.11, 13:10
                          Ignoruj trolle - użytkowników, których jedynym celem jest dokuczanie i krytykowanie.
                          • camaretto Re: cytat z Netykiety 28.08.11, 18:32
                            Dziękuję, zignoruję, Kito - bo to już wrogość i złośliwośc co tu napisałas. Napisałam te posty celem wyciągnięcia do ciebie ręki, wprowadzenia naszego konfliktu na inną płaszczyznę - ale to już zbyt wiele. I dzięki że ułatwiasz mi sprawę -nie mam już ochoty z tobą grać. - tak samo jak grupę która przed chwila opuściła to forum, słusznie obrażona na ciebie i Andgie.
                            Możesz być pewna, Ivana grała głównie ze względu na swoje trudne układy z administratorką sąsiedniego forum, która nic nie umie, ale pyszna i zlośliwa manipuluje i arogancko się zachowuje w stosunku do innych - m. in. mnie i Ivany.

Miło też że odzywasz się ZA NIĄ - nie wiem CO JESZCZE i komu nawmawiałaś, ale jej zachowanie i tak spotka się z otoczeniem i jego oceną - wyczułaś, myślisz, słaby punkt Ivanki - nie wiadomo. Życie pokaże.

Taka już jestem że mówię co myślę, a że i robię co myślę to żegnam ciebie i Andgie.
                            Ivana ściągnęła na to forum koleżankę, bo nikt nie chciał z wami grać, prawda?
                            Na razie więc - twoje bany są dla mnie śmieszną groźbą ale niech przynajmniej inni - również i administracja- wiedzą z kim maja do czynienia.
                            Bo to groźna społecznie przypadłość...
                  • kita32 Re: Warsztat 204- Kompleks 28.08.11, 12:34
                    >A Ivana z tego co czytałam kiedyś na twoim forum (bo rzadk
                    > o może tam pisuję ale czasami czytuję) to radosny Baranek z początku znaku
                    > Oj, wiatraczek, wiatraczek... "robimy". I trudne tranzyty... sad
                    > Dlatego 'furkocze'

Camaretto, co to ma znaczyć??? Jak ty się zachowujesz??? Udajesz znawczynię astrologii i takie komentarze??? Radosny Baranek, wiatraczek, furkocze??? To jest poniżej jakiegokolwiek poziomu!!!

Jeszcze nie przeczytałam następnego twojego postu, ale już mnie zatkało... Czy jesteś dorosła, czy gadam do dzieciaka, który sobie "jaja robi" ukryty za niockiem?
      • helgeyaska Re: Warsztat 204- Kompleks 28.08.11, 09:45
        przepraszam za wpadkę big_grin
        już podaję karty (zapisuję je sobie, więc nie ma problemu). tylko powiem od razu, że w niestandardowych pytaniach takich jak to, moje interpretacje też bywają niestandardowe i bardziej się kieruję intuicją i przedstawieniami niż typowymi znaczeniami kart.

Q pucharów, 6 denarów, Q denarów

pozdrawiam! smile
        • ivana Re: Warsztat 204- Kompleks 28.08.11, 09:48
          Dzieki Helge za uzupelnieniewink
          • ivana Re: Warsztat 204- Kompleks 28.08.11, 11:13
            Do 18 zostalo jeszcze troszke czasu moi Drodzy, zapraszam wiec jeszcze do warsztatow tych ktorzy do tej pory mieli opory ze zdecydowaniem sie zabrania glosuwink
            Milego dnia zyczewink
    • andgie Re: Warsztat 204- Kompleks 28.08.11, 16:35
      Czesc, dolaczam sie ekspresowo.
      Jakiej dziedziny zyia dotyczy kompleks Ivany?
      Od. Krol kijow.
      Krol kijow zawsze kojarzyl mi sie z wladza, kariera zawodowa, odwrocony?
      Niespelnienie, niedosyt kariery, niezadowolenie z niej? Albo cos zupelnie odwrotnego, niezadowolenie z kobiecosci ? "Coreczko, wolalabym , zebys byla chlopcem" smile
      Czy Ivana jest w stanie cos zrobic ze swoim kompleksem , czy jest to cos, z czym musi zyc? (np. jesli mysli, ze jest za gruba, moze schudnac, ale jesli , ze za niska, to niewiele zdziala)
      Od. Krolowa Kijow.
      Hmm. Mysle, ze moze, choc trudno jej to przychodzi, wymaga duzego wysilku.
      Nastawienie bliskich Ivany do jej kompleksu.
      As mieczy.
      Mysla, ze Ivana ciut przesadza i sa przekonani o Jej intelekcie i talencie, szczegolnie do komunikacji.
      Czy Ivana kiedys sie wyleczy z kompleksu?
      Od. Kolo Fortuny
      Raczej nie, bo chyba jest to cos, na co nie do konca ma wplyw.
      Mysle, ze Ivana uwaza, ze jest w czyms niewystarczajaco utalentowana smile
      Czekam na rozwiazanie smile
      • kita32 Re: Warsztat 204- Kompleks 28.08.11, 16:45
        Andgie, jak miło, że jesteś smile
        • ivana Re: Rozwiazanie 28.08.11, 16:57
          Dziewczyny mam straszne problemy z komputerem. Strasznie mi sie rwie . Teraz porzebowalam prawie godziny zeby sie zalogowac wiec postanowilam teraz podac rozwiazanie , bo nie wiem jak bedzie pozniej.
          Wybaczcie mi tez prosze ze nie bede analizowac kazdej interpretacji szczegolowo bo po prostu nie mam takiej mozliwosci dzisiaj.
          Moim kompleksem sa rozstepy na brzuchu. Bardzo sie nimi martwie ale nic z tym nie moge zrobic. Zarowno Kita jak i Andgie a takze Helga mialy racje ze problem dotyczy mojego wygladu jako kobiety ale najblizej byla Helga i ona prowadzi kolejny warsztat !
          Helgo debiutujesz tu dzisiaj i ten debiut jest super! Zycze Ci wielu wygranych warsztatow i mam nadzieje ze juz zagoscisz tutaj na stale i zostaniesz z nami.
          Dziewczyny bardzo serdecznie Wam dziekuje za poswiecony zagadce czas i chęc zabawy.
          Sciskam Was gorąco
          Iv
          • kita32 Re: Rozwiazanie 28.08.11, 17:17
            Brawo Helgo big_grin

• helgeyaska Re: Rozwiazanie 28.08.11, 18:04
            to bardzo mi miło, że tak wyszło i dziękuję za możliwość warsztatowania przede wszystkim! smile i w ogóle to chciałam tak się przywitać od razu, bo jakoś z rozbiegu wcześniej tego nie zrobiłam - więc witajcie big_grin poczytałam wcześniejsze wątki, bardzo ciekawe rzeczy wychodzą z tych rozkładów, od razu człowiek się otwiera na nowe możliwości interpretacji - co jest super smile

to o ile rozumiem zasady, to teraz powinnam założyć kolejny wątek z pytaniem, a potem nastąpią (mam nadzieję smile) odpowiedzi i potem omówienie kart, tak?
            tylko ile jest czasu na taką odpowiedź? czy macie jakiś ustalony czas, np. tydzień, 3 dni ?
            • ivana Re: Rozwiazanie 28.08.11, 18:06
              Helge jest tydzien na podanie swoich interpretacji. Kita Ci wszystko wytlumaczy.
      • andgie Re: Warsztat 204- Kompleks 28.08.11, 17:25
        Gratulacje dla zwyciezczyni, podziekowania dla uczestniczek smile
        • camaretto Re: Warsztat 204- Kompleks 28.08.11, 18:18
          smile
          Dziewczyny! Bardzo się cieszę! Witam nową zwyciężczynie naszego małego konkursu!
          Tak coś myślałam żeby podać drugą interpretację (sami wiecie jaką - )która mi przyszła jeszcze później do głowy - ale cóż - do odważnych świat należy smile

Gratulacje Helgo !

Nie mam czasu teraz czytać reszty, uciekam - powodzenia!
          • camaretto Re: Warsztat 204- Kompleks 29.08.11, 13:51
            PS>
            Przepraszam dziewczyny - pewno większość czytających nie zrozumiała w ogóle o co 'poszło'.
            Zareagowałam mianowicie na to co Ivana napisała mi na całkiem innym forum, i w związku z tym że wkurzona 'przybiegłam' tu żeby sprawdzić rozwiązanie odpisałam może co myślę i - emocjonalnie, widząc że nawiązuje ona do tego tematu. Tak mi się w każdym razie wydawało. Przepraszam.
            Co do odpowiedzi w stosunku do Kity... no cóż, sprawa sięga mojego warsztatu nr. 179- tego z obrazkiem gdzie Kita kłóciła sie ze mną zapamiętale że... nie wygrała ona tylko koleżanka. Było mi przykro, kolegom również i - większość biorących wtedy udział osób odeszła po jakimś niedługim czasie z gry - również i ja.
            Tak że całkiem na poważnie - na pewno DŁUGO nie wezmę w 'grze' udziału. Jest mi po prostu przykro, kiedyś nie było tu atmosfery napominania, przymusu stosowania jakiejś techniki czy wręcz prowokacji - bo to jak to opisała kita moją interpretację można uznać za prowokację. Na którą nie zareagowałam.
            Taka atmosfera zaczęła się natomiast niedawno - sprzeczki, upominanie 'nowych' , ktorzy już poźniej nie mieli ochoty wejść do gry, niedostrzeganie jakby ich 'trafnych', traktowanie ludzi zdawkowo -przypomnę nicki: setepen, sevrena...
            Mam nadzieję, że po tym poście coś się zmieni. Ale to nikła nadzieja.

Na razie zrobię sobie DŁUGI post od grania.
            Trzymajcie sie ciepło

Camar
            -
            "Wśród błaznów bawmy się jak królowie;
            Wśród królów- jak kapłani;
            Śród kapłanów - jak ludzie..."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka