Dodaj do ulubionych

Warsztat 223- Ezoteryka

01.01.12, 18:26
Ostatnio zainteresowalam sie pewnym dzialem ezoteryki . Napiszcie mi prosze o jaki dzial chodzi? Pytania do tego warsztatu pozostawiam Wam...Dodam ze jutro odbieram ksiazke z poczty na ten temat...
Sprobujcie napisac konkretna nazwe tego dzialu ezoterycznego....Dopiero go poznaje, wiec bedzie mi latwiej ocenic, jesli kazda z Was poda konkretny swoj typ..
Trzymam za Was kciuki...
Obserwuj wątek
    • olkacool Re: Warsztat 223- Ezoteryka 01.01.12, 19:38
      Ivanko, ja z jednej karty i na szybko.. bo nie wiem czy będę miała szansę w tym tygodniu.. więc albo trafię, albo nie ;P

Wieża - oznacza przebłyski intuicji, więc jak dla mnie trzeba posiłkować się swym głosem wewnętrznym, mówi też o sile umysłu..
      piorun - kojarzy się z energią, oświeceniem, przepływem lub przesyłaniem (kiedyś karta pokazała mi przesyłanie danych z pendrive'a na dysk).. czyli coś na odległość.. telepatia też pasuje.. ale też niszczenie wszystkiego co Ci się wydawało do tej pory.. takie nowe, świeże spojrzenie, upada szczyt wieży, ma związek z "górą" mistycyzmem..

piorun jest "boskim dziełem" może być też kontakt z drugim światem (anioły, mediumizm) ale tez magia ognia.. czy "oczyszczeniem" przez ogień

kojarzy mi się z energią ogólnie, czyli reiki, uzdrawianie, czakry, radiestezja, różdżkarstwo .. wahadełko również..

To może być dziedzina w której potrzeba ucznia i mistrza.. i potem ten uczeń po poznaniu podstaw, zaczyna kroczyć swoją drogą..

Wieża kojarzy się z "głową", mówi o sile umysłu, jasności.. i ogólnie o ludzkim ciele..

no i wieża kojarzy się z lightworkerem wink

Pozdrawiam i miłego tygodnia dziewczyny big_grin
      • ivana Re: Warsztat 223- Ezoteryka 01.01.12, 20:17
        Dziekuje Olko za tak szybka odpowiedz. ...Do zobaczenia za tydzienwink
      • ivana Re: Do Olki 08.01.12, 17:41
        Olko Twoja karta bardzo dobitnie pokazala I Ching , poniewaz Wieza to zmiany a I Ching nosi nazwe Ksiegi Zmian. Wspaniala karta i piekny Twoj opis. I Ching miala swoich mistrzow, wielkich i znaczacych a zdanie" niszczenie wszystkiego co bylo do tej pory....nowe swieze spojrzenie jest sednem tej wrozby...
        Wielkie brawa!
    • helgeyaska Re: Warsztat 223- Ezoteryka 05.01.12, 14:35
      ja nie znam się zbytnio na ezoteryce, czy też podgatunkach które istnieją... także będzie mi raczej trudno zgadnąć który to wink ale spróbuję chociaż opisać co będzie w kartach:

jak ja bym opisała temat, którym interesuje się obecnie Ivana:
      (w tasowaniu wypadło 9 mieczy)
      KAPŁANKA/rycerz pucharów/CESARZOWA

ho ho ho. skoro wielkie arkana, to może jednak znam?
      9 mieczy kojarzy mi się z rozumieniem snów, ale tym się chyba już wcześniej interesowałaś? może chodzi tu o intuicję niezbędną do właściwego rozumienia.
      na moich kartach to wygląda jakby ten rycerz pucharów wiózł ten swój puchar od Kapłanki do Cesarzowej....
      coś co wiąże się z dojrzewaniem, od panny do kobiety, najlepiej jakiś uczuciowy element.
      coś co prowadzi od wiedzy przez intuicję do władzy i doświadczenia. (przy tym mogłabym pomyśleć, że tarot, ale wiemy, że tarotem już dawno się zajmujesz)
      no i raczej to kobieca domena.
      co to może być? no nie wiem, naprawdę. z tych co znam, to nic mi się nie kojarzy uncertain

także jestem bardzo ciekawa odpowiedzi smile
      • ivana Re: Warsztat 223- Ezoteryka 05.01.12, 20:29
        Helge w sklepach ezoterycznych sa rozne dzialy ezoteryczne. Sprobuj, moze cos Ci sie jednak skojarzy....Nie musisz sie tak mocno na tym znac...
      • helgeyaska Re: Warsztat 223- Ezoteryka 06.01.12, 16:03
        no obejrzałam sobie te sklepy i przychodzą mi do głowy:
        - karty anielskie czy jakieś przesłania, afirmacje (to odnośnie tego rycerza)
        - feng shui (rycerz coś przestawia)
        - numerologia, ponieważ Kapłanka to II a Cesarzowa III a rycerz niesie puchar z informacjami co się kryje w tych liczbach, co je różni

to jest max na jaki mnie stać w tej kwestii big_grin
        • ivana Re: Warsztat 223- Ezoteryka 06.01.12, 19:12
          Dzięki Helge...do niedzieli..wink
          • kita32 interpretacja 06.01.12, 21:29
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/aEZY3WgCaQnxArQBZB.jpg
            dział ezoteryki ogólnie – Sprawiedliwość (-);
            to na czym się opiera (wiedza, intuicja, przekaz,..) – Królowa Monet (-);
            narzędzia (wahadło, efemerydy,..) – 8 Pucharów (-);
            kontakty z (aniołami, mistrzami, duchami, ludźmi,...) – 6 Pucharów;
            jakie umiejętności wyrabia – 5 Pucharów (-);
            korzyści (wiedza, władza, poczucie bezpieczeństwa,...) – Paź Monet.

Sprawiedliwość jako dział ezoteryki kojarzy mi się z wyraźnym rozgraniczeniem na dobre/złe, czarne/białe albo na solidne podstawy wiedzy, jakie trzeba mieć w tym dziale ezoteryki. Pierwsze kojarzy mi się z posługiwaniem się wahadełkiem, drugie najbardziej z astrologią.

Królowa Monet jako to, na czym się opiera kojarzy mi się z wykorzystaniem kamieni szlachetnych. Odwrócenie znowu z wahadełkiem – takim z kamienia szlachetnego. Ale moim pierwszym skojarzeniem była solidna wiedza. Mam również skojarzenia z wiedzą Majów zapisaną w kamieniu, w piramidach,...

Narzędzia jako 8 Pucharów (-)...8 Pucharów jest kartą odejścia, więc może nie potrzebne są w niej narzędzia? Astrologia przestała mi w tym momencie pasować, bo astrologia potrzebuje efemeryd i tablic lub programów komputerowych, a to mi do 8 Pucharów nie pasuje.

Kontakty z – 6 Pucharów – to mi wygląda po prostu na kontakty towarzyskie z innymi ludźmi o podobnych zainteresowaniach. Chociaż może w tej dziedzinie ezoteryki stosuje się jakieś regresje do wczesnych lat?

Wyrabia umiejętności – 5 Pucharów – zapanowanie nad emocjami, dystansowanie się od spraw trudnych emocjonalnie.

Korzyści – Paź Monet – ta karta kojarzy mi się z pomaganiem innym i sobie. Monety mogą oznaczać ogólne wzmocnienie, większą stabilność, zrównoważenie oraz zdyscyplinowanie.

Mam 3 typy: Najbardziej mi pasuje Kalendarz Majów, ale może być też astrologia lub jakaś dziedzina ezoteryki związana z posługiwaniem się wahadłem.
            • olkacool Re: interpretacja 06.01.12, 21:36
              Kito, po Twoich kartach to ja bym powiedziała karma, hipnoza, regresing...
              poprzednie wcielenia ogólnie, diagnostyka karmy...
              • ivana Re: interpretacja 07.01.12, 09:42
                Bardzo dziękuję Kito...wink
              • kita32 Re: interpretacja 07.01.12, 15:46
                > Kito, po Twoich kartach to ja bym powiedziała karma, hipnoza, regresing...
                > poprzednie wcielenia ogólnie, diagnostyka karmy...

..... Jak to napisałaś, to też widzę, że tak może być. Puchary i Monety - emocje zapisane w ciele, czyli metoda dojścia do tych emocji i uwolnieniu ich. 6 Pucharów - wspomnienia, 8 Pucharów - odejście, uwolnienie się od nich. A Monety - praca z własnym ciałem i uwolnienie dolegliwości zapisanych w ciele. Pasowałoby.

.... Bardzo jestem ciekawa odpowiedzi smile
                • helgeyaska Re: interpretacja 07.01.12, 22:27
                  no myślę, że macie rację Dziewczyny, może być to karma, regresing i poprzednie wcielenia...
                  mogłoby to pasować też do moich kart. no coraz ciekawiej się robi...
            • ivana Re: interpretacja 08.01.12, 17:49

Sprawiedliwość jako dział ezoteryki kojarzy mi się z wyraźnym rozgraniczeniem na dobre/złe, czarne/białe albo na solidne podstawy wiedzy, jakie trzeba mieć w tym dziale ezoteryki. Pierwsze kojarzy mi się z posługiwaniem się wahadełkiem, drugie najbardziej z astrologią.

Kito jak najbardziej wystepuje tu pewnego rodzaju rozgraniczenie ale na terazniejszosc i przyszlosc wiec Twoje skojarzenia z tabelami jak najbardziej sluszne i na miejscu....
              Solidna wiedza tez jest wpisana w I Ching, wiedza zapisana nie w kamieniu ale w Ksiedze...
              Wielkie brawa!
              • ivana Wygrala!- Olka 08.01.12, 17:54
                Mialam wielki problem z wybraniem zwycięzczyni, poniewaz kazda z Was napisala cos waznego. Olka i Andgie mialy super karty i byly bliziutenko i naprawde ciezko jest wybrac jedna z Was. Tym razem wygrywa Olka o wlos od Andgie. Kicie i Heldze przesylam serdeczne gratulacje! Bylyscie naprawde swietne. Brawo!
                • kita32 Re: Wygrala!- Olka 08.01.12, 18:01
                  Brawo Olko, gratulacje!!!
                  Brawo Andgie smile
        • ivana Re: Do Helgi 08.01.12, 17:43

Helge bardzo dobrze, przesłania, afirmacje, jak najbardziej dobre trafienie, brawo
    • andgie Re: Warsztat 223- Ezoteryka 08.01.12, 14:33
      Witam w Nowym Roku i po przerwie. Skladam wszystkim zyczenia noworoczne.

Jakie konkretnie przyrzady sa potrzebne do dzialu ezoteryki, ktorym zainteresowala sie Ivana?
      Od. 3 monet, od. Moc, 3 kijow.
      Potrzebne tu jest duze skoncentrowanie na umysle, skupienie. Na zdjeciu 3 kijow wedrowiec trzyma w reku kij, a 3 monet sugeruje, ze mozna (trzeba?) zadawac bardzo konkretne pytania. Mysle, ze chodzi o prace z wahadelkiem.

Zadalam pytanie: czy to praca z wahadelkiem? Odpowiedz: Gwiazda, przyjuje, ze tak smile

Taka krotka interpretacja. Czekam na odpowiedz.
      • ivana Rozwiazanie 08.01.12, 17:39
        A oto rozwiazanie. Ostatnio zainteresowalam sie Księgą Przemian I Ching. To sa wrozby , podobno bardzo skuteczne , ktore omawiaja sytuacje terazniejsza i jej ewentualna zmiane w przyszlosci. Wasze trafienia byly bardzo ciekawe i krazylyscie wszystkie bardzo blisko. Pokrotce odniose sie do kazdej z Was.
        • helgeyaska Re: Rozwiazanie 08.01.12, 18:05
          wow, I ching big_grin w życiu bym na to nie wpadła big_grin

dzięki za warsztat, dzięki niemu wiem nieco więcej o ezoteryce big_grin
          i dzięki Dziewczyny za współudział, gratuluję Zwyciężczyni i do zobaczenia w następnym warsztacie smile
      • ivana Do Andgie 08.01.12, 17:45

Andgie bardzo blisko ...Twoje 3 Monety pieknie pokazuja ze do tej wrozby uzywa sie rowniez 3 Monet. Wyrzuca sie je i ona tworza pewien odczyt...zadaje sie tez konkretne pytania...nie jest to wahadlo ale naprawde bardzo bliziutko. Wielkie brawa!
        • olkacool Wow ;) 08.01.12, 18:06
          .. nie spodziewałam się.. rzeczywiście karta bardzo dobitnie pokazała smile dziękuję..
          Brawo Andgie.. te 3 Monet super big_grin
          i gratulacje dla dziewczyn!!!!

Zaraz pomyślę nad pytaniem..
          • ivana Re: Dzieki 08.01.12, 18:12
            Serdeczne dzieki ze zechcialyscie wziac udzial w tym warsztacie...byl trudny....Buziaki
        • andgie Re: Do Andgie 08.01.12, 20:21
          Dziekismile Zadalam pyanie o przyrzady i karty pokazaly mi: uzywa sie trzech monet.Trzeba bylo sie tego trzymac big_grin
          Gratulacje dla Olki i podziekowania dla uczestniczek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka