Dodaj do ulubionych

Warsztat 231 - Ważna sprawa

26.02.12, 19:24
Od jakiegoś czasu jestem zaprzątnięty czymś dla mnie bardzo ważnym. Myślę o tym, poświęcam swój czas i energię, i mocno działam, bo jest to dla mnie bardzo istotne. Sięgnijcie do mojej świadomości i podświadomości, i powiedzcie, co to takiego?

Wskazówka: nie jest to związane z moim życiem zawodowym.

Pytanie dodatkowe dla odważnych:
Przez cały czas poświęcania się temu czemuś jedna z kart Wielkich Arkanów stała się dla mnie tego symbolem. Jest powiązana z tym, ale... w bardzo dziwny sposób, niekoniecznie wynikający ze standardowego znaczenia tej karty. To tylko pytanie dodatkowe, chcę zobaczyć, czy ta karta pojawi się w rozkładach.
Powodzenia!
Obserwuj wątek
    • ivana Re: Warsztat 231 - Ważna sprawa 26.02.12, 20:14
      Rasidzie , nie znam Cie wiec sorry za pytanie. Czy Twoje zycie zawodowe zwiazane jest z wrozeniem?
      • ivana Re: Warsztat 231 - Ważna sprawa 26.02.12, 20:15
        ?
        • rasid Re: Warsztat 231 - Ważna sprawa 26.02.12, 21:32
          Nie.
          • ivana Re: Warsztat 231 - Ważna sprawa 28.02.12, 17:51
            To moze ja sprobuje pierwsza.

1. Co zaprzata glowe Rasida?Jaki jest tego obraz?- Umiarkowanie

Rasid chcialby byc uzytecznym, chcialby pomagac innym, sluzyc spoleczenstwu. Cos im od siebie dawac, uczyc czegos. Chcialby udoskonalac cos lub kogos, opiekowac sie w jakis sposob.

2.Jakich narzedzi Rasid do tego potrzebuje?- Rycerz Monet

Potrzebuje systematycznej pracy nad tym przedsiewzieciem, dodatkowego kursu, szkolenia, moze gotowki..

3. Dlaczego jest to dla niego wazne?-8 Pucharow

Pozwoli to na porzucenie tego co teraz robi, co wydaje mu sie juz malo interesujace na rzecz tego co naprawde go zajmuje i pasjonuje

4.Jakiego rodzaju korzysci mu to przyniesie?- Król Pucharow(-)

Moze poczuc sie kims w rodzaju lekarza, kojącego bol i cierpienie innych, mistrzem duchowym, opiekunem, doradca, ratownikiem w biedzie. Karta odwrocona daje mi sygnal, ze nie do konca mozesz pasowac do tej roli. Obiektywnie moze sie okazac ze nie dojrzales jeszcze do tak duzej odpowiedzialnosci ale pracujesz nad tym.

5. Jakiego rodzaju energia jest mu do tego potrzebna?- Sprawiedliwosc(-)

Potrzebujesz dokumentu potwierdzajacego ukonczenie szkolenia, szkoly czy kursu. Karta odwrocona sygnalizuje ze jeszcze nie masz dyplomu o ktory sie starasz.

6.Jakie ma znaczenie obecnosc innych w tym przedsiewzięciu?- 4 Mieczy(-)

Chcesz z tym wyjsc do ludzi, zaprezentowac swoje przekonania lub dokonania z wola zyskania ich akceptacji. Inni ludzie stanowia dla Ciebie bodziec do pracy nad tym przedsięwzięciem

7. Jaki cel ma to przedsięwziecie?- Kapłan

Chcesz docelowo nauczac, dawac przyklad, ukazywac sluszne Twoim zdaniem schematy, chcesz byc autorytetem. Celem moze byc zakończenie studiow i zdanie waznego dla Ciebie egzaminu, badz sam chcesz zostac egzaminatorem.
            Niewykluczone, ze Twoje przedsiewziecie moze tez miec jakis zwiazek z dzialalnoscia prawną lub ocierającą sie o prawo badz jakąs filozofię.

To tyle ode mnie.

Pozdrawiam
            Ivanka
            • ivana Re: Warsztat 231 - Ważna sprawa 28.02.12, 18:00
              Jeszcze dodam ze niewykluczone ze mozesz pracowac nad jakas ksiazką i chcesz ją wydać.
              • ivana Re: Warsztat 231 - Ważna sprawa 28.02.12, 18:31
                Do punktu 5.
                Jest mozliwe ze potrzebujesz do wydania swojej ksiazki dobrej recenzji i wydawnictwa. Potrzebujesz pozytywnej opinii . Karta Sparwiedliwosci(-) moze sygnalizowac ,ze masz z tym klopot. Moze obawiasz sie ze tyle napracujesz sie a w rezultacie Twoje dzielo ugrzężnie w jakims wydawnictwie?

P.S. Szkoda ze nie mozna edytowac tu wpisow , wowczas nie byloby tylu dopiskow;-(
                • rasid Re: Warsztat 231 - Ważna sprawa 28.02.12, 22:19
                  Ivano, dziękuję bardzo za udział w warsztatach.
                  • ivana Re: Warsztat 231 - Ważna sprawa 29.02.12, 16:22
                    Proszę bardzo Rasidziewink

P.S. Kochani Pobudka!

https://www.rotfl.com.pl/data/media/43/pobudka-wstawaj-malzenstwo-gif-05.gif
                    • greenwenus Re: Warsztat 231 - Ważna sprawa 29.02.12, 20:12
                      Gdzie sie to odbywa? - 3 mieczy
                      - miejsce pelne cierpienia, szpital ale tez moze po prostu w budynku, mieszkaniu.

Jak sie to odbywa?- 7 mieczy
                      - po cichu, zajecie to wymaga sprytu, przebieglosci czy tez zwinnosci.

Czy jest to bierne zajecie? - Krolowa pucharow
                      - raczej tak, w pewien sposob artystyczne

Czy jest to czynne zajecie?- 2 bulaw
                      - nie, raczej bierne, jakby wyczekiwanie na cos, mysle tez, ze uzywa sie tu intuicji, tzn. to cos robi sie intuicyjnie, czynnosc jakby podwojna, wybiera sie z dwoch rzeczy albo trudno sie na cos zdecydowac, moze robi sie dwie rzeczy jednoczesnie.

Czy wymaga duzego nakladu finansowego? - As mieczy
                      - raczej nie, Rasid musi natomiast posiadac pewien dar, madrosc, zrozumienie. Chyba wystarczy to co ma w glowie.

Jakie daje Rasidowi to korzysci? - 3 bulaw
                      - daje mu wielkie wizje, oczekuje po tych zainteresowaniach wiele, wyraznie widzi jaki cel chce osiagnac i robi sobie podstawy do dalszego rozwoju lub projektu, jednym slowem widzi w tym sens, mozliwosc sukcesu.

Czy robi to sam czy w grupie? - 10 mieczy
                      - na mojej karcie sa trzy osoby choc ta z przodu jakby lekko odizolowana od pary, siedzi z przodu, nadzoruje, jest skupiona, moze to Ty. Para wyglada na szczesliwa. Wyglada, ze w grupie choc nie jestem do tego przekonana.

Czy robiac to pomagasz innym? - 7 pucharow
                      - tak, spelniasz ich marzenia

Z czym jest zwiazane to zajecie? - Slonce
                      - zwiazane jest z optymizmem, radoscia, spelnieniem, pozytywnymi afirmacjami.

Co to za zajecie? - Umiarkowanie
                      - zadanie wymagajace kontroli, powstrzymywania sie od czegos, odnalezienia rownowagi, uleczenie duchowe i fizyczne czyli osiagniecie rownowagi w potrzebach ducha i ciala.
                      2 bulaw pokazywala mi balansowanie pomiedzy dwoma opcjami ale tutaj to umiarkowanie mi mowi iz zostalo to osiagniete.
                      Stawiam na joge, medytacje lub cos z technik relaksacyjnych uzdrawiajacych dusze i cialo.

Karta z Arkan Wielkich ktora wyciagnelam - Sila?
                      - Zeby dopasowac do moich wczesniejszych przypuszczen to i tutaj widzimy walke jaka odbywa sie w nas, walka z poskromieniem wlasnych instynktow, oswojeniu ich.
                      Mysle, ze jest to cos ,,silnego,, ale nie brutalnego. Sedno tego zajecia tkwi w harmonii, w dogadaniu sie przeciwienstw.
                      • greenwenus Re: Warsztat 231 - Ważna sprawa 29.02.12, 20:31
                        Przepraszam pomylilam sie, powinno byc 10 monet a nie 10 mieczy.
                      • rasid Re: Warsztat 231 - Ważna sprawa 29.02.12, 20:59
                        Dziękuję greenwenus!
                        • kita32 Re: Warsztat 231 - Ważna sprawa 03.03.12, 22:04
                          Rozkład (nie fotografuję rozkładu, bo już za ciemno, a jutro przed wyjazdem mogę nie zdążyć):
                          1. Ważna sprawa: Paź Kijów;
                          2. Z jakiej dziedziny życia: 5 Pucharów (-);
                          3. Czy ktoś jeszcze jest zaangażowany: Mag (-);
                          4. Działanie Rasida: 10 Pucharów (-);
                          5. Cel, do czego zmierza Rasid w związku z tą sprawą: Rycerz Kijów.
                          W trakcie tasowania wypadła Śmierć (-) i As Mieczy.

Puchary i Kije i Mag – emocje i działanie…

Karty które wypadły (tło) kojarzą mi się z rozpoczęciem czegoś na nowo po przekroczeniu jakiś granic. Skojarzyły mi się z przeprowadzką, zmianą miejsca zamieszkania, wyjazdem za granicę albo jakąś radykalną zmianą w życiu np. radykalną zmianą diety.

Puchary odwrócone bardziej mi się kojarzą ze zdrowiem niż z uczuciami do kogoś lub czegoś. Mam trzy typy: zdrowie, własny kąt (dom, mieszkanie) i ewentualnie miłość, ale jeżeli to raczej homoseksualna, a jak hetero to z kobietą twórczą lub o męskim charakterze (Mag).

W tej ważnej sprawie podkreślone jest działanie (Kije), ale chyba trochę po omacku lub Rasid dopiera się wdraża w jakieś określone działanie (Paź). Albo sam działa metodą prób i błędów (Mag odwrócony), albo pomaga jemu w działaniu fachowiec, ale taki, który trochę błądzi (karta odwrócona). Może sprawa jest bardzo trudna i nie ma prostych schematów.

Rasid zmierza do uzyskania pełnej sprawności w działaniu (Rycerz Kijów). (Mam nadzieję, ze nie jesteś rekonwalescentem po wypadku. )

Bardzo by mi do tych kart pasowała budowa domu lub domku, albo składanie samochodu z części. Może być również składanie komputera z części. Chcesz coś doprowadzić do satysfakcjonującej pełni (10 Pucharów). Póki co natrafiasz na problemy (karta odwrócona).

Odwrócona 5 Pucharów może pokazywać również problem zdrowotny, który wymaga radykalnych zmian (Śmierć) np. zmiany diety, picia jakiś ziół (Puchary). Mag może wtedy symbolizować lekarza – takiego z zaangażowaniem, ale nie do końca pewnego jak leczyć.

Dociągam kartę pytając o samopoczucie Rasida w związku z tą sprawą:
                          3 Pucharów.
                          To nie problemy zdrowotne wink. To działanie, które Rasida „nakręca”. Działa nie z przymusu, ale sprawia mu to przyjemność.
                          • rasid Re: Warsztat 231 - Ważna sprawa 03.03.12, 23:36
                            Dziękuję Kito za udział w warsztatach!
                    • kita32 pobudka 03.03.12, 22:07
                      Ivano, pobudka jest świetna big_grin
    • anuszzka Re: Warsztat 231 - Ważna sprawa 04.03.12, 17:12
      Powiem szczerze, ze trudno mi bylo poskladac te kartywink
      sprawa- 4monet
      charakter- 2 bulaw
      co robi- wisielec
      otoczenie- gwiazda
      gdzie to robi- swiat
      nazwa- mag
      jak to wyglada- smierc
      tylko AW- pustelnik (umiarkowanie)
      Jestes zajety czyms, co ma charakter bardzo intymny, jest tylko twoje, nie chcesz sie tym dzielic. Potrzebujesz totalnego skupienia, wyciszenia sie nawet, nikt nie powinien cie rozpraszac. Duzo przygladasz sie temu czemus, tak jaby z roznych stron, z roznej perspektywy, rozmyslasz i wyczekujesz dalszego rozwoju czy efektu. Malo w tych kartach swiatla, duzo ciemnosci. Nazwa tez magiczna, moze byc zwiazana z jakas waska dziedzina specjalizacji, a byc moze ja sie na tym nie znam i dla mnie to tzw. magiasmile Robisz to "cos" wszedzie, byc moze w wiekszosci na zewnatrz a byc moze to nie jest istotne jakie miejsce. Naprawde nie mam pojecia, co cie tak zajmuje. Moje skojarzenia to: patrzenie na gwiazdy, planety,cos z kosmosem, fotografowanie, filmowanie lub cos z medytacja, wizualizacja, cos ze snami. To cos ma ci przyniesc w konsekwencji harmonie wewnetrzna, ukojenie, rownowage zyciowa. Pomyslalam tez o jakims hobby w stylu zbieranie monet.
      • rasid Re: Warsztat 231 - Ważna sprawa 04.03.12, 17:36
        Dziękuje anuszzka za wzięcie udziału w warsztacie!
    • rasid Rozwiązanie 04.03.12, 18:04
      Rozwiązanie:
      Sprawą, która zaprząta mnie bez reszty jest... budowa domu. Fizycznie właśnie się rozpoczyna, ale cały proces trwa już od ponad roku. Papiery, urzędy, pozwolenia, projekty itd. To rzecz oczywiście materialna, ale dla mnie ma także walor stabilizacji życiowej po pewnych zawirowaniach sercowych, które przeszedłem. Stąd, jak widzę, pojawiało się np. Umiarkowanie w Waszych rozkładach.
      Natomiast karta, o której wspominałem, to Księżyc. Niestety nie pokazała się w Waszych rozkładach. Jej dziwne powiązanie z budową domu jest takie, iż wejście będzie zrobione w jej kształcie – dwa filary z psami po bokach a nad wejściem księżyc. Dom będzie się nazywał MOON.
      • rasid do ivany 04.03.12, 18:07
        Rasid chcialby byc uzytecznym, chcialby pomagac innym, sluzyc spoleczenstwu. Cos im od siebie dawac, uczyc czegos. Chcialby udoskonalac cos lub kogos, opiekowac sie w jakis sposob.
        Umiarkowanie to stabilizacja domowa. A udoskonalam swoje wasne życie.

Potrzebuje systematycznej pracy nad tym przedsiewzieciem, dodatkowego kursu, szkolenia, moze gotowki..
        Świetnie! Rycerz monet pokazał tu systematyczną pracę i gotówkę właśnie (przede wszystkim).

Pozwoli to na porzucenie tego co teraz robi, co wydaje mu sie juz malo interesujace na rzecz tego co naprawde go zajmuje i pasjonuje
        Blisko! Karta pokazała dosłownie odejście, porzucenie. Nowy dom pozwoli mi na porzucenie obecnego miejsca zamieszkania.

Moze poczuc sie kims w rodzaju lekarza, kojącego bol i cierpienie innych, mistrzem duchowym, opiekunem, doradca, ratownikiem w biedzie. Karta odwrocona daje mi sygnal, ze nie do konca mozesz pasowac do tej roli. Obiektywnie moze sie okazac ze nie dojrzales jeszcze do tak duzej odpowiedzialnosci ale pracujesz nad tym.
        Tu chyba odwrócony Król Pucharów pokazał po prostu samozadowolenie i dobrze rozumiany egoizm. Robię to, myśląc przede wszystkim o sobie.

Potrzebujesz dokumentu potwierdzajacego ukonczenie szkolenia, szkoly czy kursu. Karta odwrocona sygnalizuje ze jeszcze nie masz dyplomu o ktory sie starasz.
        Świetnie! Ciągle żongluję dokumentami po urzędach i one są mi najbardziej potrzebne. Nie mam jeszcze podpisanej ostatecznej umowy z wykonawcą.

Chcesz z tym wyjsc do ludzi, zaprezentowac swoje przekonania lub dokonania z wola zyskania ich akceptacji. Inni ludzie stanowia dla Ciebie bodziec do pracy nad tym przedsięwzięciem.
        Tak. Ale dlaczego tak jest, to długa historia. Poza tym odwrócona Czwórka Mieczy to dobra rada, wspieranie.

Jaki cel ma to przedsięwziecie?- Kapłan. Chcesz docelowo nauczac, dawac przyklad, ukazywac sluszne Twoim zdaniem schematy, chcesz byc autorytetem. Celem moze byc zakończenie studiow i zdanie waznego dla Ciebie egzaminu, badz sam chcesz zostac egzaminatorem. Niewykluczone, ze Twoje przedsiewziecie moze tez miec jakis zwiazek z dzialalnoscia prawną lub ocierającą sie o prawo badz jakąs filozofię.
        Kapłan pokazał tu chyba, że dom nie ma dla mnie wymaru tylko materialnego.

• rasid do greenwenus 04.03.12, 18:11
        miejsce pelne cierpienia, szpital ale tez moze po prostu w budynku, mieszkaniu.
        Dom się rodzi w bólu rzeczywiście.

- po cichu, zajecie to wymaga sprytu, przebieglosci czy tez zwinnosci.
        Tak, wymaga sprytu , przebiegłości, myślenia z wyprzedzeniem.

Czy jest to bierne zajecie? - Krolowa pucharow
        - raczej tak, w pewien sposob artystyczne

Tak, artystyczne jest trochę, projekt i przyszły wygląd były dla mnie ważne.

czynnosc jakby podwojna, wybiera sie z dwoch rzeczy albo trudno sie na cos zdecydowac, moze robi sie dwie rzeczy jednoczesnie.
        Świetnie! Równolegle sprzedawałem mieszkanie.

Czy wymaga duzego nakladu finansowego? - As mieczy
        - raczej nie, Rasid musi natomiast posiadac pewien dar, madrosc, zrozumienie. Chyba wystarczy to co ma w glowie.

Oj wymaga nakładu finansowego, ale faktycznie rozum musi panować nad tym wszystkim.

Jakie daje Rasidowi to korzysci? - 3 bulaw
        - daje mu wielkie wizje, oczekuje po tych zainteresowaniach wiele, wyraznie widzi jaki cel chce osiagnac i robi sobie podstawy do dalszego rozwoju lub projektu, jednym slowem widzi w tym sens, mozliwosc sukcesu.

Właśnie tak!

- na mojej karcie sa trzy osoby choc ta z przodu jakby lekko odizolowana od pary, siedzi z przodu, nadzoruje, jest skupiona, moze to Ty. Para wyglada na szczesliwa. Wyglada, ze w grupie choc nie jestem do tego przekonana.
        Tak, wspierają mnie tylko rodzice, więc stąd ta Dziesiątka Monet i te trzy osoby (2+1)

Czy robiac to pomagasz innym? - 7 pucharow - tak, spelniasz ich marzenia
        Spełniam przede wszystkim swoje, ale pośrednio też innych.

- zwiazane jest z optymizmem, radoscia, spelnieniem, pozytywnymi afirmacjami.
        Chcę, żeby to był azyl dla mojej przyszlej rodziny.

Co to za zajecie? - Umiarkowanie
        - zadanie wymagajace kontroli, powstrzymywania sie od czegos, odnalezienia rownowagi, uleczenie duchowe i fizyczne czyli osiagniecie rownowagi w potrzebach ducha i ciala.
        2 bulaw pokazywala mi balansowanie pomiedzy dwoma opcjami ale tutaj to umiarkowanie mi mowi iz zostalo to osiagniete.
        Stawiam na joge, medytacje lub cos z technik relaksacyjnych uzdrawiajacych dusze i cialo.

Raczej osiągnięcie spokoju. Karta Umiarkowania oznacza także dom i rodzinę, stabilizację w sprawach rodzinnych.

Karta z Arkan Wielkich ktora wyciagnelam - Sila?
        - Zeby dopasowac do moich wczesniejszych przypuszczen to i tutaj widzimy walke jaka odbywa sie w nas, walka z poskromieniem wlasnych instynktow, oswojeniu ich.
        Mysle, ze jest to cos ,,silnego,, ale nie brutalnego. Sedno tego zajecia tkwi w harmonii, w dogadaniu sie przeciwienstw.

Chodziło o Księżyc. Ale harmonia jest też pożądana w całym procesie, wszystko musi współgrać, żeby toczyło się we właściwą stronę.
      • rasid do kity32 04.03.12, 18:14
        Karty które wypadły (tło) kojarzą mi się z rozpoczęciem czegoś na nowo po przekroczeniu jakiś granic. Skojarzyły mi się z przeprowadzką, zmianą miejsca zamieszkania, wyjazdem za granicę albo jakąś radykalną zmianą w życiu np. radykalną zmianą diety.
        Świetnie... Zmiana jest radykalna i dotyczy oczywiście zmiany miejsca zamieszkania.

Puchary odwrócone bardziej mi się kojarzą ze zdrowiem niż z uczuciami do kogoś lub czegoś. Mam trzy typy: zdrowie, własny kąt (dom, mieszkanie) i ewentualnie miłość, ale jeżeli to raczej homoseksualna, a jak hetero to z kobietą twórczą lub o męskim charakterze (Mag).
        Tak, chodzi o własny kąt. A tak na marginesie: jestem hetero smile

W tej ważnej sprawie podkreślone jest działanie (Kije), ale chyba trochę po omacku lub Rasid dopiera się wdraża w jakieś określone działanie (Paź). Albo sam działa metodą prób i błędów (Mag odwrócony), albo pomaga jemu w działaniu fachowiec, ale taki, który trochę błądzi (karta odwrócona). Może sprawa jest bardzo trudna i nie ma prostych schematów.
        Tak, działanie to podstawa. Prawdą jest, że wszystko jest wdrażane, budowa dopiero się rozpoczyna. A i błądzących „fachowców” było po drodze trochę smile)

Rasid zmierza do uzyskania pełnej sprawności w działaniu (Rycerz Kijów). (Mam nadzieję, ze nie jesteś rekonwalescentem po wypadku. )
        Bardzo by mi do tych kart pasowała budowa domu lub domku, albo składanie samochodu z części. Może być również składanie komputera z części. Chcesz coś doprowadzić do satysfakcjonującej pełni (10 Pucharów). Póki co natrafiasz na problemy (karta odwrócona).

Brawo! Budowa domu, trafiłaś w 10! To składanie z elementów też bardzo pasuje. Powstaje jedna konkretna rzecz, ale jest wypadkową wielu rzeczy pomniejszych.

Dociągam kartę pytając o samopoczucie Rasida w związku z tą sprawą: 3 Pucharów. To nie problemy zdrowotne. To działanie, które Rasida „nakręca”. Działa nie z przymusu, ale sprawia mu to przyjemność.
        Tak, to mój świadomy wybór.
      • rasid do anuszzki 04.03.12, 18:16
        Jestes zajety czyms, co ma charakter bardzo intymny, jest tylko twoje, nie chcesz sie tym dzielic.
        Intymny nie, ale jest tylko moje.

Potrzebujesz totalnego skupienia, wyciszenia sie nawet, nikt nie powinien cie rozpraszac. Duzo przygladasz sie temu czemus, tak jaby z roznych stron, z roznej perspektywy, rozmyslasz i wyczekujesz dalszego rozwoju czy efektu.
        Tak jest, nieustanne oglądanie z różnych stron, branie pod uwagę różnych wersji.

Malo w tych kartach swiatla, duzo ciemnosci. Nazwa tez magiczna, moze byc zwiazana z jakas waska dziedzina specjalizacji, a byc moze ja sie na tym nie znam i dla mnie to tzw. magia Robisz to "cos" wszedzie, byc moze w wiekszosci na zewnatrz a byc moze to nie jest istotne jakie miejsce.
        Tak, robię wszędzie, załatwiam sprawy w różnych miejscach.
        Twoja Czwórka Pentakli pokazała, że zabiegam o dobro materialne, a Pustelnik określa moją aktualną sytuację, mieszkam sam na odludziu smile
      • rasid Zwycięzca! 04.03.12, 18:19
        Zarówno Ivana jak i Greenwenus oraz anuszzka wskazały sporo szczegółów z mojej podświadomości, bo to przedsięwzięcie traktuję emocjonalnie. Miałyście wiele „mrocznych” i „uczuciowych” skojarzeń, bo sytuacja, w której jestem, jest wychodzeniem na prostą po sercowych zawirowaniach. Dziękuję i gratuluję wszystkim biorącym udział w warsztacie!

Natomiast konkretną odpowiedź (budowa domu) wskazała kita32 i to ona zostaje zwycięzcą. Gratulacje!!!

• greenwenus Re: Zwycięzca! 04.03.12, 18:23
          Kita gratuluje!!!
          Trafilas po prostu super!!!
          • ivana Re: Zwycięzca! 04.03.12, 18:35
            Kito brawo!
            Rasidzie dziekuje za fajny warsztat!
            Dziewczyny dziekuje za wspoludzial!
            • anuszzka Re: Zwycięzca! 04.03.12, 18:42
              w zyciu bym nie wpadla na budowe domu!
              kito gratulacje!
              • kita32 Re: Zwycięzca! 04.03.12, 20:18
                Wow, ale się cieszę big_grin
                Nie przypuszczałam, ze wygram, więc nie napisałam, że dopiero wieczorem będę mogła zajrzeć na forum (wyjeżdżałam).
                Zaraz napiszę pytanie na następny warsztat smile

Dziękuję za gratulacje big_grin
      • kita32 Re: Rozwiązanie 04.03.12, 20:50
        >Jej dziwne powiązanie z budową domu jest takie, iż wejście
        > będzie zrobione w jej kształcie – dwa filary z psami po bokach a nad wejś
        > ciem księżyc. Dom będzie się nazywał MOON.

..... To fantastyczny pomysł. Dom od razu nabierze charakteru smile. Kiedyś (jak mieszkałam w innym miejscu) lubiłam spacerować po starej willowej uliczce i przyglądać się domom " z charakterem", bo dla mnie te domy były jak postacie, milczące ale żywe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka