anuszzka 15.07.12, 23:48 Skad wlaśnie wrociłam (co tam robiłam) i z kim bylam? Powodzenia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kita32 interpretacja 20.07.12, 23:59 Pierwszy wiersz – gdzie?, drugi – co robiła?, trzeci – z kim była? Środkowa kolumna – ogólnie, lewa – coś charakterystycznego, prawa – związek z Anuszką. Karty – jak na zdjęciu - w kolejności losowania: Papież (-), Kapłanka (-), Wieża; Królowa Monet, Paź Pucharów, Król Mieczy (-); 6 Monet (-), As Pucharów (-), Sąd Ostateczny (-). Przewaga kart odwróconych – czyżby Anuszzka nie była zadowolona lub cała ta sytuacja była związana z jakimś problemem, smutkiem..? Pomyślałam o wichurach i konieczności naprawiania szkód… Gdzie – same WA. To „gdzie” jest w tej historii znaczące. Miejsce kojarzy się z „żeńską energią”. Pasuje przyroda, wieś, albo też miejsce z przewagą kobiet. Może to być jakieś spotkanie w gronie z przewagą kobiet. Moim pierwszym skojarzeniem gdy wyciągnęłam Papieża było, że miejsce to jest związane jakoś z nauką, przekazywanie wiedzy lub jakiś umiejętności, a odwrócenie karty interpretowałabym, że to mogły być stare dzieje, czyli kiedyś tam Anuszzka stawiała swoje pierwsze kroki w jakiejś dziedzinie, ale z czasem odcięła się od tego miejsca (Wieża). To co robiła zmuszało ją do aktywności – prawdopodobnie umysłowej (Miecze), ale Miecze mogą wskazywać również na aktywność związaną z bólem np. mięśni. Królowa Monet może coś tworzyć, budować, albo stawiać horoskopy . Pasuje mi tu również odwiedzanie lub zwiedzanie czegoś, co wzbudza emocje (Paź Pucharów). Paź Pucharów może oznaczać pomocnych ludzi. Może Amuszzka komuś pomagała w czymś. Była z kimś, wobec kogo miała jakiś dług wdzięczności lub z kimś, kto jest wobec niej hojny. Prawdopodobnie to mężczyzna. Ten człowiek jest emocjonalny, wrażliwy lub nawet nadwrażliwy (As Pucharów jest odwrócony). Może to ex-chłopak lub ex-małżonek, który próbuje na nowo odzyskać uczucia Anuszzki? A może odwrócony Sąd Ostateczny mówi o odżyciu dawnych wspomnień? Bardzo niespójna jest ta moja interpretacja , ale pies domaga się spaceru, córka czeka aż skończę i „zwolnię” komputer, więc kończę… Odpowiedz Link
kita32 Re: interpretacja 21.07.12, 00:28 Córka wyszła z psem, więc dopisuję jeszcze jakie możliwości widzę: 1. Anuszzka odwiedziła jakieś miejsca ze swojego dzieciństwa lub młodości. Rozmawiała lub/i pomagała w czymś np. w odbudowie czegoś. Była z kimś z rodziny, z którym z czasem kontakt się urwał, a teraz ten kontakt się odnowił. 2. Inna wersja – była na jakimś „babskim” spotkaniu w miejscu kiedyś majestatycznym i znaczącym, a teraz zrujnowanym lub podupadłym. Uczyła się czegoś lub uczyła kogoś lub robiła coś konstruktywnego. Była z kimś, kto fundnął jej wejściówkę. 3. Lub może to co robiła było związane z jakąś akcją charytatywną? Np. była na koncercie z którego pieniądze szły na pomoc ofiarom trąby powietrznej? Jeżeli koncert, to by mi pasowało gdyby była tam z kimś, kto grał lub jest fanem tego zespołu, który grał (Sąd Ostateczny może sugerować muzykę). Będę się cieszyć jak coś trafię Odpowiedz Link
anuszzka Re: interpretacja 22.07.12, 18:15 kita32 napisała: > Była z kimś z rodziny, z > którym z czasem kontakt się urwał, a teraz ten kontakt się odnowił. Tak, bylam z mezem. Maz w kiniie spotkal dawno niewidzianych znajomych Była z kimś, kto fu > ndnął jej wejściówkę. Dokladnie! > Odpowiedz Link
anuszzka Re: interpretacja Kita 22.07.12, 18:13 kita32 napisała: > Papież (-), Kapłanka (-), Wieża; > Królowa Monet, Paź Pucharów, Król Mieczy (-); > 6 Monet (-), As Pucharów (-), Sąd Ostateczny (-). > > Przewaga kart odwróconych – czyżby Anuszzka nie była zadowolona lub cała > ta sytuacja była związana z jakimś problemem, smutkiem? Tak film poruszyl mnie bardzo, zmusil do zastanowienia sie nad zyciem > Gdzie – same WA. To „gdzie” jest w tej historii znaczące. > Miejsce kojarzy się z „żeńską energią”. Pasuje przyroda, wieś, albo > też miejsce z przewagą kobiet. Może to być jakieś spotkanie w gronie z przewag > ą kobiet. W sklepach z ciuchami jest przewaga kobiet Faceci raczej unikaja takie miejsca Moim pierwszym skojarzeniem gdy wyciągnęłam Papieża było, że miejsce > to jest związane jakoś z nauką, przekazywanie wiedzy lub jakiś umiejętności, a > odwrócenie karty interpretowałabym, że to mogły być stare dzieje, czyli kiedyś > tam Anuszzka stawiała swoje pierwsze kroki w jakiejś dziedzinie, ale z czasem o > dcięła się od tego miejsca (Wieża). Do tego kina lubie chodzic, filmy tez czegos ucza nas. > To co robiła zmuszało ją do aktywności – prawdopodobnie umysłowej Tak, ten film zmusil mnie do wysilku umyslowego tez Pasuje mi t > u również odwiedzanie lub zwiedzanie czegoś, co wzbudza emocje (Paź Pucharów). Dokladnie Kito! > Była z kimś, wobec kogo miała jakiś dług wdzięczności lub z kimś, kto jest wobe > c niej hojny. Prawdopodobnie to mężczyzna. Ten człowiek jest emocjonalny, wrażl > iwy lub nawet nadwrażliwy (As Pucharów jest odwrócony). Tego wieczoru maz byl bardzo hojny A czy emocjonalny?Moze byl zmeczony psychicznie po pracy? Bardzo dobrze ci poszlo Kito! Odpowiedz Link
ivana Re: warsztat 251 22.07.12, 10:10 1. Miejsce gdzie byla Anuszska-Krolowa Mieczy Anuszka byla w jakims przybutku intelektu, byc moze na uczelni lub w jakims urzedzie, bibliotece, to moze byc miejsce jakiegos egzaminu, mogla czekac na jego wynik 2.Co tam robila?-10 Bulaw Czytala, studiowala, chciala zalatwic jakas wazna sprawe..nie przyszlo jej to latwo, probowala cos rozwiazac, rozwiklac, dokonczyc cos co zaczela wczesniej, musiala wykazac sie bagazem doswiadczen i wiedzy z tej dziedziny 3. Z kim tam byla?-Kolo Fortuny Byla tam ze swoim "szczesciem", swoja drugą polowa Mysle ze zdawalas jakis egzamin...nie wykluczam prawa jazdy ale to moglo byc wyzwanie na uczelni, czysto intelektualne Odpowiedz Link
ivana Re: warsztat 251 22.07.12, 10:13 Jeszcze przyszedl mi do glowy Urzad Stanu Cywilnego...masz zamiar wziać slub? Odpowiedz Link
anuszzka rozwiazanie zagadki 22.07.12, 18:06 Szkoda, ze tak malo nas Moze za trudne pytanie zadalam? Ten wieczor spedzilam z mezem, wyszlismy do centrum handlowego, tam troche pokupowalismy ciuchow, blyskotek a docelowo poszlismy do kina. Film "Nietykalni" naprawde swietny, polecam, az lezka w oku zakrecila mi sie, wzruszajacy film z humorem Odpowiedz Link
ivana Re: rozwiazanie zagadki 22.07.12, 18:11 No prosze Docelowo wazniejsze bylo kino czy zakupy? Wyrzucilo mi miejsce intelektu wiec chyba zakupy byly przy okazji Odpowiedz Link
anuszzka Re: rozwiazanie zagadki 22.07.12, 18:16 ivana napisała: > No prosze Docelowo wazniejsze bylo kino czy zakupy? Wyrzucilo mi miejsce int > elektu wiec chyba zakupy byly przy okazji Zakupy przy okazji, bo mielismy duzo czasu Odpowiedz Link
anuszzka Re: warsztat 251 22.07.12, 18:20 ivana napisała: > 1. Miejsce gdzie byla Anuszska-Krolowa Mieczy > Anuszka byla w jakims przybytku intelektu W miejscu rozrywkowym ale akurat ten film uczyl, zmuszal do myslenia, zastanowienia sie > 2.Co tam robila?-10 Bulaw > Czytala Dokladnie Ivano! Czytalam napisy w trakcie chciala zalatwic jakas wazna sprawe.. bardzo zalezało mi na hipi opasce, by ja kupic przy okazji > 3. Z kim tam byla?-Kolo Fortuny > Byla tam ze swoim "szczesciem", swoja drugą polowa Tak, dokladnie! /traf w 10 Odpowiedz Link
anuszzka zwyciezca 22.07.12, 18:27 Bardzo ciekawe sa wasze interpretacje. Karty tez fajnie pokazały sytuacje. Dziekuje Kito i Ivano za udział! Następny warsztat poprowadzi-Kita Odpowiedz Link
ivana Re: zwyciezca 22.07.12, 18:28 Serdecznie gratuluje Kicie!!!! Anuszsko dzieki za super warsztat. Odpowiedz Link
anuszzka Re: zwyciezca 22.07.12, 18:31 ivana napisała: > Serdecznie gratuluje Kicie!!!! > Anuszsko dzieki za super warsztat. Kochana, Twoja interpretacja tez byla super! Az musialam karty postawic, kogo wybrac, bo bylam w kropce! Odpowiedz Link
ivana Re: zwyciezca 22.07.12, 19:30 Anuschko dzieki Ta moja Krolowa Mieczy siedzi sobie jak w kinie, wiec karty mialam jak najbardziej trafione Buziaki Odpowiedz Link
kita32 Re: zwyciezca 22.07.12, 19:52 Cieszę się z wygranej To taka wygrana o włos. Przegapiłam godzinę 18-ą... Dziękuję, Anuszzko za świetny warsztat, Ivano - gratulacje, też dobrze Ci poszło Odpowiedz Link