Dodaj do ulubionych

Warsztat 296 Przelom!

08.07.13, 12:29
pytanie jest bardzo osobiste i nie bylo takiego watku napewno jeszcze tutaj!Nosze w sobie pewna tajemnice ,odnosi sie ona do pewnej osoby ,ktora poznalm kilka lat wstecz!co czuje do tej osoby?dlaczego nie moge tego wyjawic?byl to przelom w moim zyciu,ale jaki?co mi to dalo?dobro cyz zlo?jakie byly to relacje i jak ja to pamietam?podstawowe pytanie to dlaczego moja dusza krzyczy o tym w srodku ,a ja milcze !bardzo mnie to boli,ze nie mojego wyjazwic tej tajemnice mojemu przyszlemu (juz za miesiac mezowi),ale nie zrozumie mnie ,jest za bardzo przyziemny!czekam na interpretacje!
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: Warsztat 296 Przelom! 08.07.13, 12:53
      Niesamowity temat!
      • hanna1985 Re: Warsztat 296 Przelom! 08.07.13, 17:41
        smile
        • kita32 interpretacja 08.07.13, 20:22
          1. Tajemnica – Królowa Pucharów (-)
          2. Osoba związana z tą tajemnicą – Moc (-)
          3. Hania – 3 Pucharów (-)
          4. Co Hania czuje do tej osoby – 3 Monet
          5. Dlaczego nie może tego wyjawić? – 2 Kijów
          6. Co dała Hani – As Monet
          7. Co zmieniła w Hani – 2 Pucharów
          8. Jakie to były relacje – As Pucharów
          9. Jak je Hania pamięta? – Papież
          10. Dlaczego dusza Hani krzyczy? – 10 Mieczy (-)
          11. Dlaczego Hania milczy? – 3 mieczy.

Bardzo tajemnicze…

Jak przeczytałam mężowi pytania Hani, to powiedział: „to dotyczy jakiegoś guru”. Może tak, ale wolałabym się nie sugerować, tylko odczytać karty.

Tajemnica jest natury emocjonalnej (Puchary) i to silnej (Królowa). Karta jest odwrócona, więc emocje mogą być bolesne.

Osoba związana z tą tajemnicą jest silna psychicznie (Moc), może mieć zdolności parapsychiczne, hipnotyzerskie, i może je wykorzystywać nieetycznie (karta odwrócona). Moc odwrócona może pasować do jakiegoś guru (tu nie mogę się uwolnić od koncepcji mojego męża).

Hania jako 3 Pucharów może być tu przedstawiona jako osoba optymistyczna, pogodna, która nikogo nie podejrzewa o złe intencje. Odwrócona karta może mówić o pewnej lekkomyślności.

O problemach świadczą ostanie karty, ale obiektywnie patrząc – tamta sytuacja wniosła w życie Hani konstruktywną energię – świadczą o tym Monety i to, że karty z Monetami nie są odwrócone. Hania czuje, że pod wpływem tamtej osoby lub tamtych wydarzeń „wzięła życie w swoje ręce” (3 Monet), czegoś się nauczyła i umie to wykorzystać. Tamta osoba była dobrym przewodnikiem na początek. Dała Hani dobre podstawy (As Monet).

Hania nie może wyjawić tego co się zdarzyło ze względu na drugą osobę (2 Kijów). Ale jaką drugą? Raczej nie ze względu na osobę związaną z tamtym wydarzeniem, bo postać na karcie 2 Kijów jest odwrócona tyłem do kary Moc (nie zrobiłam zdjęcia rozkładu, ale karty mam ułożone w „prostokąt”wink. 2 Kijów patrzy w przyszłość – może Hania nie ujawnia swojej tajemnicy ze względu na swojego narzeczonego?

Co u Hani zmieniło? – 2 Pucharów – przyniosło miłość? Empatię? Zrozumienie i uczucie do innych ludzi lub docenienie miłości i w efekcie przyczyniło się do znalezienia swojej drugiej połówki?

Relacje z tamtą osobą były przyjazne lub były zakochaniem (As Pucharów) lub raczej początkiem zakochiwania się lub miłością platoniczną, może uwielbieniem. Hani w pamięci zostało poczucie autorytetu i traktowanie tamtej osoby jako przewodnika duchowego. Była pod jego wpływem.

Dlaczego Hani dusza krzyczy? – 10 Mieczy (-) – została skrzywdzona, zraniona, przeżyła depresję i załamanie. Może została wykorzystana? A może stało się coś złego, czego była świadkiem i to ktoś inny został skrzywdzony? Stało się coś niedobrego, coś co zwaliło ją z nóg i bardzo zraniło.

Dlaczego Hania milczy? – 3 Mieczy – żeby kogoś nie zranić, żeby uchronić kogoś przed cierpieniem (3 Mieczy).

Bardzo jestem ciekawa…
          • hanna1985 Re: interpretacja 09.07.13, 14:14
            dziekuje,ale rzuc jeszcze raz okiem ,nic nie popawiaj ,ale z tych kart jest rozwiaznie ,piekne karty!
          • kita32 Re: interpretacja 09.07.13, 15:23
            ale rzuc jeszcze raz okiem ,nic nie popawiaj ,ale z tych kart jest rozwiaznie ,piekne karty!

No to jeszcze raz rzucam okiem i próbuję dopisać coś jeszcze...

1. Tajemnica – Królowa Pucharów (-) - tajemnica dotyczy spraw sercowych, może pierwszej miłości? Hania była młodą podfruwajką (3 pucharów), on (to chyba był "on") mężczyzną już dojrzałym i doświadczonym, mającym autorytet (Papież) i psychiczną przewagę nad Hanią (Moc). Teraz mi przyszło do głowy, że on mógł być księdzem...

10. Dlaczego dusza Hani krzyczy? – 10 Mieczy (-) - Skrzywdził Hanię. Ale po okresie załamania i depresji Hania doszła do siebie i wzmocniła się (Monety) i potem potrafiła rozpoznać prawdziwe uczucie (2 Pucharów).

5. Dlaczego nie może tego wyjawić? – 2 Kijów ; 11. Dlaczego Hania milczy? – 3 mieczy. - Wyjawienie tego mogłoby ranić serce drugiej osoby oraz może jeszcze jest zbyt bolesne.

Trochę ukonkretniłam, ale nie wiem, czy teraz jestem bliżej, czy dalej od rozwiązania...
            • hanna1985 Re: interpretacja 10.07.13, 00:07
              poczekajmy do soboty ,az bedzie jakas inna interpretacja ,wtedy dam ci mala wskazowkesmile,bo ty nawet nie wiesz ,ze wieszwink
              • kita32 Re: interpretacja 10.07.13, 00:18
                No to mnie zaciekawiasz coraz mocniej smile
    • 966ania Re: interpretacja 13.07.13, 10:39
      Moim zdaniem chodzi tu o romans z osobą, z którą tego romansu mieć nie powinnaś bo zabrania tego etyka np. lekarska. Może byłaś uczennicą / słuchaczką/ lub osobą korzystającą z usług terapeuty , psychologa/ osoby duchownej i doszło pomiędzy wami do zbliżenia, a to jest wbrew etyce.
      Jesteś tej osobie wdzięczna za okazaną pomoc, ponieważ relacje z tą osobą , jak i również jej konsekwencje były przełomowe w twoim życiu.
      Pomimo braku dalszego rozwoju tej znajomości, owa nauczyła cię, że aby coś osiągnąć trzeba nauczyć się pokonywania przeszkód i akceptować wybory, które są sprzeczne niejednokrotnie z naszymi uczuciami. Inaczej też patrzysz na relacje damsko-męskie. Znajomość ta była dla ciebie nauką, której nie da się zapomnieć.
      Tajemnicy nie możesz wyjawić dlatego, ponieważ wpłynęło by to niekorzystnie na reputację terapeuty jak i twoją.
      Dusza krzyczy, bo nie możesz wyjawić tej tajemnicy, nie mogłaś z nikim się podzielić bólem, który odczuwałaś po rozstaniu, a teraz nie możesz wyjawić bo nie wiesz czy ktoś był by w stanie zrozumieć to co przeżyłaś i nie krytykować zachowania wbrew etyce.
      • kita32 Re: interpretacja 13.07.13, 11:31
        Cieszę się, ze jest nowy uczestnik, witaj Aniu smile

Aniu, a pamiętasz jakie karty wyciągnęłaś? Mogłabyś napisać?
        • 966ania Re: interpretacja 13.07.13, 12:03
          Witaj smile

Pardon! Zapomniałam napisać, że interpretację oparłam o karty wylosowane prze kita32 smile

...mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko...co prawda sprawa po fakcie...?
          • kita32 Re: interpretacja 13.07.13, 15:37
            Pewnie, że nie mam nic przeciwko smile
            No i cieszę się bardzo z nowej uczestniczki smile
            • ivana Re: interpretacja 13.07.13, 21:11
              1.Tajemnica jaka Hania w sobie nosi- As Bulaw
              Tajemnica dotyczy inicjacji Hani, rozpoczecia nowego etapu w zyciu, pierwszego seksu..
              2.Kim jest osoba, ktora Hania poznala- Kolo Fortuny(-)
              Kims zupelnie przypadkowym, kto akurat byl w niewlasciwym miejscu o niewlasciwej porze lub to byla osoba z ktora laczyla Hanie szczegolna więź, karmiczna, pełna bolesnych wspomnien
              3. Co Hania czuje do tej osoby?- 5 Mieczy(-)
              Czuje sie wykorzystana i uwiedziona przez nia
              4.Dlaczego nie moze Hania wyjawic tej tajemncy swemu mezowi?-9 Pucharow
              Hania nie chce psuc mezowi dobrego samopoczucia . Byc moze mąz mysli ze byl pierwszym i jedynym
              5.Czego dotyczyl przelom w Hani zyciu?- 2 Monety
              Dotyczyl relacji z druga osoba, traksakcji z nia, umowy na zasadzie cos za cos. Od tamtej pory Hania nauczyla sie nie dawac wiecj niz dostaje.
              6.Co przyniosl ten przelom? Cos dobrego czy cos zlego?- Paź Denarow(-)
              Hania dostala nauczke od zycia, aby nie byc naiwna i łatwowierna
              7.Jakie byly relacje z ta osoba?-5 Denarow(-)
              Relacje pozbawione uczuc, Hania odzyskala od tej osoby cos co uwazala juz za stracone..moze ta osoba ja czyms szatazowala np zdjeciami?
              8. Jak teraz Hania wspomina tą osobe?- As Denarow(-)
              Hania zaluje ze w ogole miala zwiazek z ta osoba. Myslala ze ta osoba bedzie dla niej darem od losu a przyniosla tylko strate.
    • hanna1985 Re: Warsztat 296 Przelom! 14.07.13, 20:26
      Witajcie babkismileu mnie jest 7:18 winkzaraz podam rozwiazanie ,niedziela jak zawsze zjaqeta i dopiero wrocilam po dlugiej podrozy!nie wiem czy zdaze zinterpretowac dzis,najwyzej jutro!spotkalm w zyciu osobe ,ktora odmienila moje zycie i mnie jako czlowieka!jestem pewnaq ,ze jest to osoba z poprzedniego wcielenia ,poniewaz w momecncie poznania poczulam niesamowita sile i radosc ,przyciaganie ,jak magnes (takie czary)i kicie wyszla krolowa pucharow i to ona jest tutaj tematem numer jeden !wielka milosc ,ale platoniczna,nie potrafilam przelamac sie na ta druga strone,kocham ta osobe do tej pory ,ale postanowialm odejsc z tej dziwnej relacji trwajacej 3 lata!zakochalm sie w kobiecie ,ale czulam jednoczesnie milosc siostrzaną ,braterską ,ojcowską i matczyna,mialm wszytsko i byalm najszczesliwsza osobą na tej planeci ,wiem ,ze juz nigdy nie przydarzy mi sie cos tak silnego!dla tej przyjazni zostawilam czlowieka,z ktorym bylam nieszczesliwa i do dzis pamietam jak w pierwszej rozmowie z panną P.uslyszalam calą prawde o moim zwiazkucryingo moejj rodzinie ,okazalo sie ,ze jest ona medium ,niezwykle cieplym i dobrym czlowiekim,to byl najpiekniejszy okres w moim zyciu ,chcialo mi sie tak bardzo zyc,ale jaks sila kazala mi wyjechac zkraju i wszytsko peklo !zaraz dokoncze i wylonie zwyciezce!
      • hanna1985 Re: Warsztat 296 Przelom! 14.07.13, 20:45
        tajemnicy nie moge wyjawic ,poniewaz nie zrozumie moj partner tej magii w moim zyciu -wtedy!jest bardzo przyziemny i tarota traktuje z przymruzeniem oka,chociaz czasmi wyprzedzam zdarzenia i widze jego wilkie oczy zdumione,czesto slysze z jego ust ,ze to przypadek.ten kto tego nie przezyl ni zrozumie ,imponowal mi przede wwszystkim tym,ze potrafila zagladac w ludzkie dusze ,czulam sie wyjatkowo ,fantastycznie ,nigdy tego okresu nie zapmne!dzis mamy kontakt,ale bardzo slaby cos sie rozproszylo energetycznie ,ostatnia nasza rozmowa wywolal wspomnienia i mocne wzruszenie ,rozmowa telefoniczna ,nie widzilaysmy sie juz 2 lata,wczesniej widzialysmy sie codziennie ,niemalze codzieniie!wierz,ze uratowala mnie w tym zyciu od katastrofy malzenskiej z mezczyzną ,ktorego nigdy nie kochalam ,dizs kocham i jestem kochana ,choc ta milosc jest zupelnie inna 9nie cuzje karmy)byc mzoe dlugi odpracowalam ,nosze w sobie wielka pokore do swiata i ludzi !zwyciezca zostaje kita ,ale jesli bierze udzial poza konkursem to ona wlasnie wskaze kolejna osobe!jutro zinterpretuje! Wasze karty!wszytskie napisalyscie zdumiewająco i pikenie ,na tak bliski mi temat ,duzoe radosic sprawiaja mi warsztatysmile
        • kita32 Re: Warsztat 296 Przelom! 14.07.13, 22:14
          Niesamowita historia! Muszę jeszcze raz przemyśleć swoje karty...
          Haniu, to był fantastyczny temat!!!

Ja nie mam tak dobrego i ciekawego tematu, ale jakiś mam i zaraz napiszę.
          • ivana Re: Warsztat 296 Przelom! 15.07.13, 08:59
            Bardzo ciekawa historia...w moich kart nie ma milosci platonicznej tylko rozterka co do tej osoby...musze jeszcze raz przeanalizowac karty

Gratulacje Kito!
            • kita32 Re: Warsztat 296 Przelom! 15.07.13, 09:19
              Dziękuję, Ivano smile

Ta rozterka była bardzo mocna. Ja ją wzięłam za skrzywdzenie Hani (10 mieczy (-)), a karty pokazały mi po prostu samopoczucie Hani po swojej decyzji.

Ja też mam w swoim życiu osoby, z którymi czuję silną karmiczną więź i które mają/miały na mnie niezwykły wpływ... I też czasami czuję, że już to co miało być wspólnie przeżyte, to już zostało przeżyte i więź słabnie.
              • ivana Re: Warsztat 296 Przelom! 15.07.13, 09:39
                Kito jeszcze tak pomyslalam ze moje 5 Mieczy(-) mogly oznaczac dezercje Hani z tego zwiazku, wiedziala ze nie moze z nia byc i wolala to przerwac mimo ze bolalo

Nigdy nie zastanawialam sie czy mam w zyciu takie osoby...moze jeszcze takich nie spotkalam?
                • hanna1985 Re: Warsztat 296 Przelom!podsumowanie!! 15.07.13, 15:32
                  Kita-1. Tajemnica – Królowa Pucharów (-)
                  2. Osoba związana z tą tajemnicą – Moc (-)
                  3. Hania – 3 Pucharów (-)
                  4. Co Hania czuje do tej osoby – 3 Monet
                  5. Dlaczego nie może tego wyjawić? – 2 Kijów
                  6. Co dała Hani – As Monet
                  7. Co zmieniła w Hani – 2 Pucharów
                  8. Jakie to były relacje – As Pucharów
                  9. Jak je Hania pamięta? – Papież
                  10. Dlaczego dusza Hani krzyczy? – 10 Mieczy (-)
                  11. Dlaczego Hania milczy? – 3 mieczy.
                  Juz w pierwszej karcie jest krolowa pucharow ,czyli kobieta ,odwrocona moc sygnalizuje zaburzenia seksualne ,sprzecznosc ,niemoznosc przeskoczenia sytuacji,nie da sie nic zrobic w tek kwestii!3 monet wydajemi sie ,ze pokazuje teraznijsza milosc ,ale od strony rozumu i praktycyzmu,anizeli duchowosci ,jak wtedy panowala miedzy nami,ale ta trojka to tez mistrzostwo ,wiec ja tak mysle o niej ,trudno mi to zdefiniowac wlasciwie,pominelam 3 pucharow ,tez odwrocona ,ja nie stosuje odwrocenia ,ale domyslam sie znaczenia i tutaj tez jakies anty kobiety wychodzą smilerelacje byly swietne ,papiez to podfkresla i as pucharow,jako poczatek znajomsci,10 mieczy czyli moj krzyk duszy to nic innego jak bol po stracie ,ale tez wiedzialm od samego poczatku znajomsci,ze nigdy nie bede z kobietą i zaznaczylam to bardzo dokladnie w tej relacji!3mieczy -milcze ,bo boje sie zranienia ,gdybym opowiedziala ta historie,odrzucenia i cierpnia.,tego wlasnie brakuje mi najbardziej,porozumienia w kazdym temacie ,a moj partner jest bardzo ogolnikowy cryingo kosmosie nie poigadam niestety cryingno chyba ,ze o skladzie marsa ,ale nie o wplywie planet na zycie czlowieka.brawo kito!!piekne karty !jasne ,ze gurusmiledla mnie to zyciowe wytyczne ta relacja,juz wiem jak cieszyc sie zycie ,jak czerpac z niego co najlepsze,mozna powiedziec ,ze rozkwitlam po tej znajomsci ,wczsniej zyclam w ciemnosci ,zupelnie jak schowany pąk kwiatka!zmienilam sie i zycie jest mio piekniejsze dzikei tej osobie,czulam ,ze jest to jakis odcinek drogi mojego zycia ,taki niezapomnianyTwoj maz ma nosawinkezoterycznego Kito!byc moze karta 3 pucharow wyszla Ci w negacji,bo ja wstydzilam sie milosci do kobiety i nie potrafilam sobie ztym poradzic ,po roku bilam sie z myslami,ale uczucie bylo silniejsze Kita pisze tez, ze- O problemach świadczą ostanie karty, ale obiektywnie patrząc – tamta sytuacja wniosła w życie Hani konstruktywną energię – świadczą o tym Monety i to, że karty z Monetami nie są odwrócone. Hania czuje, że pod wpływem tamtej osoby lub tamtych wydarzeń „wzięła życie w swoje ręce” (3 Monet), czegoś się nauczyła i umie to wykorzystać. Tamta osoba była dobrym przewodnikiem na początek. Dała Hani dobre podstawy (As Monet),tak zaraz po rozstaniu wyjechalam ,inaczej nie mogalbym sie odciac i trwaloby to do dzis byc moze,wzielam zycie w swoje rece,ale pierwsze trzy dni przelezalam w lozku w depresji,myslalam,ze zglosze sie do szpitala,tak energetycznie to odczulam jak utrate czesci siebie,

• hanna1985 Re: Warsztat 296 Przelom!podsumowanie!! 15.07.13, 15:51
                    Ania swietnie wyczula z kart kity,ktore bardzo dobrze odzwierciedlaja istote sprawy ,ze etyka ma wielkie znaczenie,tak Aniu jestem wdzieczna tej osobie bardzo,choc niegdy bym nie p
                    rzypuszczala,ze beda nas dzielic tysiace kilometrow i ,ze jednak da sie zyc oddzielnie Ania pisze swietnie o mnie -Pomimo braku dalszego rozwoju tej znajomości, owa nauczyła cię, że aby coś osiągnąć trzeba nauczyć się pokonywania przeszkód i akceptować wybory, które są sprzeczne niejednokrotnie z naszymi uczuciami. Inaczej też patrzysz na relacje damsko-męskie. Znajomość ta była dla ciebie nauką, której nie da się zapomnieć. Tak jest Annowinkdodalas,ze nie moglam podzielic sie bolem po rozstaniu i to prawda!swietnie ,bylas o kroksmileod odkrycia prawdy!
                    IVANA-Kims zupelnie przypadkowym, kto akurat byl w niewlasciwym miejscu o niewlasciwej porze lub to byla osoba z ktora laczyla Hanie szczegolna więź, karmiczna, pełna bolesnych wspomnien -rozstanie bardzo bolesne ,o tak Ivanko!karma napewno ,swietne wyczucie kola fortuny brawo!ta 5 mieczy moze mowic o tym ,ze ja nigdy bym nie przypuszczala,ze nasz kontakt tak wyblaknie i zblednieje,ze bedzie jej zalezalo na tym co u mnie w zyciu jest,niestety ma swoje zycie ,moze czuje sie przegrana w tej kwestii5.Czego dotyczyl przelom w Hani zyciu?- 2 Monety
                    Dotyczyl relacji z druga osoba, traksakcji z nia, umowy na zasadzie cos za cos. Od tamtej pory Hania nauczyla sie nie dawac wiecj niz dostaje. --tak nauczylam sie kochac smilezycie!
                    6.Co przyniosl ten przelom? Cos dobrego czy cos zlego?- Paź Denarow(-)
                    Hania dostala nauczke od zycia, aby nie byc naiwna i łatwowierna -tak ,juz drugi raz nie dala bym z siebie 100 procent komus ,nie wiem,ale czuje sie troche oszukana,ze nie interesuje sie mną,to ja dbam o o telefony,tylko ja ,chyba z,e cos potrzebuje to sie odzywa ,a to nie fer!piszesz Kito ,ze zaluje tego kontaktu ,chyba w glebi duszy tak ,bo jak siade i oddam sie wspomnieniom tamtych lat i uczuciu jakie towarzyszylo mi czyli te kilkanasci metrow nad niebem ,to zaluje ,ze juz tego nie ma...
                    swietnie wszystko znow opisane ,zdolne kobietysmile
                    • hanna1985 Re: Warsztat 296 Przelom!podsumowanie!! 15.07.13, 15:58
                      szybko pisaam gotujac obiad ,przepraszam za chaos!dodoam tylko,ze jestem pod wrazeniem Waszych interpretacji!!!!!
                      • kita32 Re: Warsztat 296 Przelom!podsumowanie!! 15.07.13, 23:55
                        Dzięki, Haniu, ze mimo problemów z czasem napisałaś komentarze smile
                        • 966ania Re: Warsztat 296 Przelom!podsumowanie!! 16.07.13, 01:42
                          kita32 napisała:

> Dzięki, Haniu, ze mimo problemów z czasem napisałaś komentarze smile

dołączam się do podziękowań kity, bo naprawdę ważne są tego typu komentarze, gdyż rzucają światło na to co zostało przeoczone, niedopatrzone, a niekiedy świadomie zignorowane podczas interpretacji...
                          Temat był świetny!
                          • hanna1985 Re: Warsztat 296 Przelom!podsumowanie!! 16.07.13, 15:07
                            alez proszesmileteraz za kity pyanko trzeba sie zabracsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka