Dodaj do ulubionych

Tarot de Paris

13.04.07, 01:54
www.tarotdeparis.com/
Bardzo mi sie podoba ta talia, ale jeszcze nie jestem do konca pewna czy ja
kiedykolwiek kupie czy nie. Jednym z powodow jest oczywiscie cena. W
osiem.com wyczytalam, ze cena samych kart rozni sie tylko o 10zl od calego
zestawu. Cos mi tu nie gra. To tak, jakby ksiazka + jedwabna szmatka
kosztowaly tylko 10zl a karty 125. Idac tym tokiem myslenia chcialabym
wiedziec gdzie w takim razie moglabym nabyc ksiazke i szmatke bez kart. 10
zetow moge wydac od razu ale 125 wymaga "troche" dluzszego namyslu.
Obserwuj wątek
    • dori7 Re: Tarot de Paris 14.04.07, 13:43
      Zestawy karty + ksiazki sa niestety dostepne raczej powyzej 100 zl, za moja
      talie arturianska (Legend: The Arthurian Tarot) zaplacilam podobna cene. Choc
      roznica miedzy samymi kartami a zestawem byla wieksza, bo same karty kosztuja
      85, a zestaw 115. Rzeczywiscie troche dziwne, ze tu jest tak mala - moim
      zdaniem, jesli sie zdecydujesz, to oczywiscie warto dolozyc 10 zl i kupic zestaw.

Mysle, ze dosc wysoka cena kart moze byc spowodowana ich nietypowym rozmiarem:
      sa bardzo duze, maja 9 x 14.5cm, podczas gdy talie Lo Scarabeo maja 6.5 x 12
      cm. Poza tym, nie wszyscy producenci maja ceny Lo Scarabeo, ale przede wszystkim
      na talie inne niz tej firmy czesto sa narzucane w Polsce bardzo wysokie marze:
      sprawdzilam cene tego zestawu na brytyjskim Amazonie - kosztuje 15 funtow, funt
      jest po jakies 5.50 PLN, wiec zestaw kosztuje ok. 82 zlote, przesylka na terenie
      UK jest darmowa - moze warto poprosic kogos znajomego, kto bedzie jechal z
      Anglii do Polski? Zawsze o 1/3 taniej.
      • mysza012 Re: Tarot de Paris 14.04.07, 14:45
        Myslalam wlasciwie bardziej o zakupie zestawu. Ta ksiazka moze byc calkiem
        niezla, dlatego mysle ze warto byloby ja sobie poczytac. Jak na razie mam
        jednak zbyt duzo watpliwosci tak, ze chyba odloze na pozniej decyzje o ich
        zakupie. Echhhhh......
        • dori7 Re: Tarot de Paris 14.04.07, 18:31
          Swietnie Cie rozumiem - ja zamowilam sobie dopiero teraz Goddess Tarot, a nad
          zakupem myslalam od listopada. Na szczescie ogladanie talii w necie i
          rozmyslanie nad nia tez jest przyjemne smile)
    • dori7 Recenzje :) 14.04.07, 21:18
      Znalazlam dwie recenzje tej talii - obie sa entuzjastyczne! Recenzenci pisza, ze
      talia jest bardzo piekna i czytelna, swietna zarowno do wrozb, jak i do
      medytacji i goraco ja polecaja:

www.tarotpassages.com/paris.htm
      www.aeclectic.net/tarot/cards/paris/review.shtml
      Polecam zwlaszcza recenzje z Tarot Passages, w ktorej zawarty jest dokladny opis
      talii. Jest tez wazna uwaga, ze nie da sie ich uzywac odwroconych, chyba ze
      losujesz z zamknietymi oczami, bo koszulki pozwalaja odroznic dol i gore kart.

P.S. Po prostu kocham Tarot Passages i ich recenzje smile))
    • wiosenka1986 Re: Tarot de Paris 14.04.07, 22:50
      > Bardzo mi sie podoba ta talia, ale jeszcze nie jestem do konca pewna czy ja
      > kiedykolwiek kupie czy nie. Jednym z powodow jest oczywiscie cena.

Podpisuję się, z żalem, pod tymi zdaniami...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka