Dodaj do ulubionych

Złoty tarot

25.07.07, 19:49
witam, Czy ktos moze posiada Złoty tarot Klimta prosze o odpowiedz dzieki
Obserwuj wątek
    • iza.podlaska Re: Złoty tarot 25.07.07, 20:25
      Ja mam, a w czym ci pomoc?

Pozdrawiam
      • matrona_cienia Re: Złoty tarot 25.07.07, 20:59
        wlasnie dzis zamówilam... interesuje mnie czy jest opisany i czy poczatkujace
        moze z niego kożystac
        • pani.jazz Re: Złoty Tarot Klimta 25.07.07, 21:21
          matrona_cienia napisała:

> wlasnie dzis zamówilam... interesuje mnie czy jest opisany i czy poczatkujace
          > moze z niego kożystac

Moc, moze. Ale to trudna talia. Dla poczatkujacych - nie polecalabym. Odchodzi symbolika od tradycyjnego Rider-Waite'a, wiele kart kladzie nacisk na odmienna strone znaczenia niz standard, wiec trudno bedzie Ci sie uczyc jej z dostepnych na rynku ksiazek.
          Z drugiej strony atutem przy jej uzywaniu i rozumieniu bedzie doglebna znajomosc biografii i dziel Klimta, wiec jesli masz to wszystko obcykane, na pewno lepiej sie z nia dogadasz od samego poczatku.
          Mam ja od dwoch lat, ale klade bardzo, bardzo rzadko. Pokusilam sie o nia, bo lubie Klimta, ale szybko sie przekonalam, ze po prostu nie chce nia wrozyc. Jest dla mnie za ciezka, czesto za smutna, a zlocenia, choc niewatpliwie piekne, przytlaczaja mnie. Ale to tylko moje osobiste odczucia, Twoje moga byc zupelnie inne smile. Oby byly jak najbardziej pozytywne, a talia niech sluzy dobrze i wytrwale.

Aha, co do opisu: z tego co wiem, nie ma do niej oddzielnej ksiazki, jest natomiast mala biala ksiazeczka dolaczona do pudelka. Mozesz w niej przeczytac haslowe znaczenia kart i krotki opis idei, jaka przyswiecala tworcom tej talii (po angielsku, niemiecku, francusku, wlosku).

Pozdrawiam,
          pani.jazz
        • iza.podlaska Re: Złoty tarot 28.07.07, 12:34
          Witam,
          kazda talia jest dobra do wrozenia, choc z Klimta uczyc sie musisz bardziej na
          intuicje i w oparciu o analize symboli, kolorow na karcie. Instrukcja do tej
          talii zawiera opisy znaczen kazdej karty, rowniez w pozycji odwroconej. Ja w
          moim sklepie dodaja jej tlumaczenie na jezyk polski, ale i tak pewnie warto by
          dokupic ksiazke o tarotowym ABC (np. Vademecum Tarota Antonowicz-Wlazinskiej),
          zeby sie szybciej pewnych rzeczy nauczyc.

Pozdrawiam
    • dori7 Re: Złoty tarot 25.07.07, 20:27
      Ja mam Tarota Klimta pod postacia puzzli 1000 elementow - niestety jeszcze w
      pudelku, czekaja na spokojny tydzien sad(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka