anuszzka 08.04.08, 00:23 Bardzo lubie odpoczywac w jednym miejscu w Polsce.No wlasnie co to za miejsce np. morze,Mazury,gory,las,wies..i jak ja tam spedzam czas,wypoczywam w trakcie urlopu?Co glownie tam robie? powodzenia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kita32 Re: warsztat 30 09.04.08, 09:43 W tych warsztatach to ja wezmę udział poza konkursem. Swoją interpretację wyślę na forum w niedzielę wieczorem lub późnym popołudniem. Odpowiedz Link
eleonora32 Re: warsztat 30 10.04.08, 21:07 W takim razie będę pierwsza )) Zapytałam kart gdzie anuszka najczęściej spędza wakacje: 10 mieczy, śmierć, kochankowie Gdy anuszka ma juz serdecznie dosyć całego doczesnego życia, gdy jest zmęczona, czuje się pokonana (10 mieczy) to nie zastanawiając się długo wyjeżdża prawie na koniec świata (śmierć). Jest to jakieś miejsce w górach, kojarzy mi sie ze śnieżką, czyli okolica karpacza. Ale na pewno jest to miejsce na totalnym odludziu z dala od całego świata. Jak ona wypoczywa: gwiadzda, rydwan, rycerz kielichów Więc Anuszka przede wszystkim integruje się z naturą, wycisza, obcuje z przyrodą, spędza czas w samotności na zebraniu myśli. Po pierwszym oddechu anuszka zaczyna również aktywnie wypoczywać, może chodzi po górach? albo ta gwiazda i rydwan oznaczają chodzenie po górach i spędzanie czasu z samą sobą. Rycerz kielichów oznacza, że pełna energii i z nowymi siłami wraca do domu. Co ona tam głównie robi: Król buław, 6 mieczy - odcina sie od swojego mężczyzny? Gdy ma go dosyć to ucieka w te góry, żeby na nowo odnaleźć siebie w tym całym zgiełku codziennego życia. Czy te wyjazdy sprawiają jej przyjemność, czy je lubi? 7 monet, 4 kielichy, 9 monet Daje jej to siły na cały rok, spędza czas na zadumie na łonie natury, obcuje z przyrodą i samą sobą, jest zadowolona i wypoczęta. To na razie tyle, nic mi więcej do głowy nie przychodzi Pozdrawiam Odpowiedz Link
anuszzka Re: warsztat 30 14.04.08, 19:45 eleonora32 napisała: > W takim razie będę pierwsza )) > Zapytałam kart gdzie anuszka najczęściej spędza wakacje: > 10 mieczy, śmierć, kochankowie > > Gdy anuszka ma juz serdecznie dosyć całego doczesnego życia, gdy jest zmęczona, > czuje się pokonana (10 mieczy) to nie zastanawiając się długo wyjeżdża prawie n > a > koniec świata (śmierć). Jest to jakieś miejsce w górach, kojarzy mi sie ze > śnieżką, czyli okolica karpacza. Ale na pewno jest to miejsce na totalnym > odludziu z dala od całego świata. Tak to bardzo daleko,dla mnie inny swiat-odludzie mozna powiedziec,to miejsce,ktore toczy sie swoim zyciem. > > Jak ona wypoczywa: > gwiadzda, rydwan, rycerz kielichów > Więc Anuszka przede wszystkim integruje się z naturą, wycisza, obcuje z > przyrodą, spędza czas w samotności na zebraniu myśli. > Po pierwszym oddechu anuszka zaczyna również aktywnie wypoczywać, może chodzi p > o > górach? albo ta gwiazda i rydwan oznaczają chodzenie po górach i spędzanie czas > u > z samą sobą. > Rycerz kielichów oznacza, że pełna energii i z nowymi siłami wraca do domu. Zgadzam sie z twoja interpretacja,swietnie.Mi sie gwiazda skojarzyla,ze zawsze mam nadzieje,przejsc przez wszystkie szlaki,jakie sobie wytyczylam,choc roznie z tym bywa(rycerz kielichow-wiecej mowie sobie na poczatku,gorzej wychodzi w praktyce;brak sil ) A rydwan moze to te goralskie busy? > > Co ona tam głównie robi: Król buław, 6 mieczy - odcina sie od swojego mężczyzny odcinam sie od wszystkiego > ? > Gdy ma go dosyć to ucieka w te góry, żeby na nowo odnaleźć siebie w tym całym > zgiełku codziennego życia. > > Czy te wyjazdy sprawiają jej przyjemność, czy je lubi? > 7 monet, 4 kielichy, 9 monet > > Daje jej to siły na cały rok, spędza czas na zadumie na łonie natury, obcuje z > przyrodą i samą sobą, jest zadowolona i wypoczęta. > To na razie tyle, nic mi więcej do głowy nie przychodzi Pozdrawiam prawda Odpowiedz Link
morgana8 Re: warsztat 30 10.04.08, 22:45 Wyciagnelam tylko dwie karty, wiec wklejam odpowiedz, zanim wszystkie powtorzycie, co mi wyszlo Gdzie Anusszka spedza wakacje? 4 miecze Jakas dziura na koncu swiata, zabita dechami, z dala od cywilizacji. Cisza, spokoj... Co tam robi? 6 mieczy Plywa Odpowiedz Link
mohitoo Re: warsztat 30 11.04.08, 01:25 Witam ja krótko - są to góry, może Bieszczady, co robi- oddaje się medytacji? (7 pucharów) aha i wyszło mo cos na kształt klasztoru, aśramy pozdrawiam Odpowiedz Link
abys6 Re: warsztat 30 11.04.08, 13:16 1. Gdzie lubi wypoczywać? Jakie to miejsce? Przy tasowaniu kart zobaczyłam kochanków. Przemieszałam karty jeszcze raz i wylosowałam kochanków (+) W oddali są góry i zieleń. Są to góry, to bardzo romantyczne miejsce. Tam człowiek czuje się wolny. Podstawa tej karty to wolność, ale czuję jednak jakąś w pewnym sensie kontrole. To miejsce ustronne. Może to być dom rodzinny jakaś posiadłość. 2. W jaki sposób spędza tam czas? Król monet (+) Rycerz monet (+) 3 monet (+) Same monety. Wydaje mi się, że w jakiś sposób zarabiasz pieniądze. Wychodzi mi, że tam nie stronisz jednak od towarzystwa. Zapominasz o problemach i żyjesz beztrosko. Na pewno wykonujesz konkretne działania - operacje finansowe? Trzy monet wskazuje też na jakieś kontrakty, umowy. Hm.... dziwnie mi to powychodziło. To wtedy nie byłby urlop. no cóż tak mi wyszło Czy ktoś jej towarzyszy? Giermek pucharów (-) Może by ktoś chciał, ale ona nie chce. Odwołuje tą osobę, nie korzysta z jej propozycji. Co jeszcze tam robi? Wisi hihihi Wisielec (+) Mimo jakiś "niewygodnych" czynności odpręża się tam i jest zmuszona do odpoczynku. Nawet powiedziałabym, że kasuje sposób dotychczasowy myślenia a następnie wchodzi w inny stan napięcia. To tak jaby jakieś przemyslenia, medytacja. oraz Słońce (-) czyli potwierdza się beztroskość. Eh to nie wiem czemu mi tyle monet wtedy wyszło? W jakim nastroju wraca do domu? No to juz zgłupiałam hihihi. 9 mieczy (-) Wcale nie wraca do końca wypoczęta, ponieważ dużo nocy miała za sobą niewyspanych lub wraca tak skołowana, że nie potrafi znaleźć się w "rzeczywistości" Odpowiedz Link
czaszka00 Re: warsztat 30 11.04.08, 23:16 gdzie spędzasz urlop 6 puch(-) , papież (-), giermek mieczy(-) cóż wydaje mi się , że jest to miejsce z twojej przeszłości. masz do tej miejscowości sentyment... ogólnie myślę że to gdzieś nad jakąś wodą , ale nie wielką wodą ... rzeka ,jezioro , staw ... co cię ciągnie w to miejsce pustelnik (+) , królowa mieczy (-) , świat (+) myślę że przede wszystkim jedziesz by odnaleźć siebie , swoje Ja... jedziesz by odpocząć od tego zgiełku który teraz nie daje nam żyć chcesz być tam sama , sama oczyszczasz się ze swoich trosk i na pewno ci to bardzo służy Co tam najczęściej robisz król buław (-) giermek buław (+) korzystasz z życia i wolnego czasu , chodzisz na długie spacerki odwiedzasz też może jakiś znajomych z tamtej miejscowości Jak spędzasz czas ? wieża (+) , rydwan (-) 5 buław (-) , moc (-) myślę , że miejsce różni się od twojego miejsca zamieszkania - to zupełnie inny świat ...myślę że po prostu tam się obijasz nie musisz się nigdzie śpieszyć , czas tam płynie bardzo wolno nie musisz z nikim się kłócić , nie musisz z nikim rywalizować... Dlaczego tam ci się podoba ? diabeł (-) 6 monet(-) 3 puch (+) taka ucieczka od świata codziennego , w końcu uwalniasz się od tego co się trzyma , od ludzi od których jesteś uzależniona ... jesteś po prostu tam szczęśliwa jak się czujesz po powrocie 9 buław (+) zdeterminowana , gotowa do nowych działań , wypoczęta, pewna siebie, wiesz co i jak masz zrobić Odpowiedz Link
anuszzka Re: warsztat 30 12.04.08, 10:18 rozwiazanie podam w poniedzialek wieczoremmilego weekendu Odpowiedz Link
kita32 Re: warsztat 30 12.04.08, 17:55 > rozwiazanie podam w poniedzialek wieczorem Anuszzko, a czemu tak późno? Wyjeżdżasz? Myśmy się kiedyś umówili (warsztat Kiji - chyba 24-y): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=46080&w=76173525 żeby wyniki podawać w niedzielę wieczorem, chyba, że osoba prowadząca warsztat nie może - wtedy podaje wyniki później. No bo praktyka jest taka, że kto chce napisać swoją interpretację, to ją podaje zwykle w ciągu pierwszych kilku dni. W sobotę już mało kto się pojawia ze swoją interpretacją, ale niektórzy mogą mieć tylko weekend wolny - więc w sobotę i niedzielę do południa to jak najbardziej powinno się jeszcze czekać na ewentualnego kogoś. Ale w praktyce przez cały weekend nikt nic nie pisze, czeka się tylko na odpowiedź. A ja osobiście czekam bardzo, bardzo niecierpliwie, bo mam Księżyc z Jowiszem w Baranie Gdy osoba prowadząca warsztaty poda odpowiedź w niedzielę wieczorem, to można jeszcze przed roboczym, często intensywnie roboczym tygodniem, pomyśleć spokojnie nad swoją interpretacją, podyskutować na forum o wyniku. I następny warsztat zaczyna się wtedy wcześniej - najlepiej jak w niedzielę Dlatego właśnie umawialiśmy się na niedzielę wieczorem. To ja zaproponowałam wtedy niedziele wieczorem na odpowiedź prowadzącego. Dyskutowały wtedy tylko uczestnicy z warsztatów Kiji. Może ktoś jeszcze chce wypowiedzieć się na ten temat - w jakim czasie byłoby najlepiej zakańczać jeden warsztat i zaczynać drugi? Odpowiedz Link
kita32 Re: warsztat 30 - jak Anuszzka wypoczywa 13.04.08, 21:58 Na pytanie Anuszzki o ulubione miejsce i sposób spędzania urlopu wymyśliłam rozkład oparty na dwóch koncentrycznych okręgach: ....................................11. co robi (z kimś) ...........9. co robi.............................10. co robi ....................................3.co przyciąga (wypoczynek) 4. jak się tam czuje.....1.co przyciąga...5.relacje z ludźmi ....................................2.co przyciąga (miejsce) ...........6.miejsce...........................7.miejsce ....................................8.miejsce (kraina) Otrzymałam: Tło (wypadło): 5 Mieczy .............................Królowa Mieczy ...........Rycerz Mieczy............7 Mieczy .............................2 Kijów As Mieczy............4 Monet..........10 Pucharów .............................XIII ŚMIERĆ ..........10 Mieczy.....................XVIII KSIĘŻYC .............................Rycerz Mieczy Anuszzko, rozkładając karty zupełnie nie pamiętałam, że 3 warsztaty wcześniej pisałaś co robisz w wakacje. Ale jak zobaczyłam rozkład z taką ilością Mieczy i zaczęłam sobie przypominać rozkłady z Mieczami... – raz oznaczały jazdę konną, innym razem taniec... Kto to tańczył? Anuszzka?....na obozach tanecznych......podczas wakacji... Cytuję Ciebie, Anuszzko, z warsztatów 27: „Tomek-troszke starszy kolega z pracy,razem pracujemy w szkole,on jest instruktorem tanca oraz ma swoja szkole tanca,od kilku lat jezdze z nim w wakacje na obozy taneczne jako wychowawca-dlatego w waszych rozkladach pojawial sie swiat,slonce,dzieci itp.Na takich wyjazdach rzeczywiscie on jest moim szefem,a ja dodatkowo moge dorobic sobie,bardzo lubie te obozy” No to teraz oczywiste, że mam do wyboru albo milczeć, albo brać udział poza konkursem – wysyłając odpowiedź w niedzielę wieczorem. Wybieram to drugie, bo znam tylko połowę odpowiedzi. Co do drugiej połowy (miejsce), to będę próbować swoich sił, ale i tak już mam ułatwione zadanie (mniejszy zakres). Wakacje w szkolnictwie są długie i to ulubione miejsce mogłoby być innym miejscem niż to od obozów tanecznych, ale rozkład kart pasuje jak ulał do znanych mi już informacji. Omówię najpierw tę część rozkładu do której znam (lub tylko myślę, że znam) odpowiedź. 1. co przyciąga – 4 Monet – możliwość dorobienia, o tym Anuszzka pisała w cytowanym poście. Ale myślę, że jeszcze coś, że to miejsce traktuje jako swoje własne, czuje się tam jak u siebie. Może nawet jest własne lub kogoś z rodziny. 3. co przyciąga z powodu możliwości wypoczynku – 2 Kijów – Anuszzce odpowiada aktywny wypoczynek – działanie (Kije) ze skierowaniem na innych ludzi (2). 4) co czuje – As Mieczy – jest tanecznie, lekko, swobodnie. 5) relacje – 10 Pucharów – bosko – serdecznie, rodzinnie, pełnia szczęścia 9-11) co robi – Rycerz Monet, 7 Monet, Królowa Mieczy Anuszzka jest wychowawcą na obozie (Rycerz Monet). Może zajmuje się również innymi sprawami organizacyjnymi i/lub finansowymi. Wychowuje „młody narybek” (7 Monet) – część młodych ludzi wciąga się na stałe w tańczenie. Ta karta może również oznaczać, że prowadzenie obozów tanecznych jest kontynuacją długoletniej nauki tańca. Królowa Mieczy oznacza, że Anuszzka dużo tańczy na obozach z pozycji osoby, która ma to już opanowane do perfekcji. Odpowiedz Link
kita32 Re: warsztat 30 - gdzie Anuszzka wypoczywa 13.04.08, 22:02 Myślę, że ten (pierwszy) rozkład, który częściowo omówiłam, miał przede wszystkim naprowadzić mnie na przypomnienie sobie postu Anuszzki. Dlatego, aby zastanowić się nad miejscem wypoczynku, robię drugi rozkład. Wybieram teraz talię Crowley’a i stosuję rozkład: .............2.wygody..........................4.jest .........................*......................*......... 6,7.widoki..............1.miejsce.............8,9.okolica ............................*................*............... .................5.brakuje.............3.niewygody otrzymałam: tło (wypadł): IX PUSTELNIK .......................5 Monet..........................5 Mieczy ........................................*..............*......... 9 Pucharów, 8 Monet...Królowa Kijów..8 Mieczy, 2 Monet .......................................*.............*............... ............Rycerz Monet...................Książę Kijów Interpretuję ten rozkład jednocześnie z poprzednim. Pustelnik IX, Śmierć XIII i Księżyc XVIII wskazują, uważam, że miejsce jest odludne i to Anuszkę bardzo przyciąga. Jest tam pięknie (Królowa Kijów) i surowo (Miecze). Wygody (5 Monet) są raczej w ograniczonym zakresie. Niewygodą (Książę Kijów) jest trudny dojazd. Jest (5 Mieczy) ... Hmm... Jest to surowa karta. Ale może oznaczać oderwanie od rzeczywistości tzn od codziennych życiowych problemów. Na to wskazuje również opozycyjna karta (brakuje – Rycerz Monet). Tylko taniec do upadłego (10 Mieczy). Widoki (9 Pucharów, 8 Monet) – są tam wilgotne, dziewicze lasy (puszcza), ze strumykami. 8 Monet na karcie Crowley’a wygląda jak ukwiecone drzewo. Hmm... A może z tamtego miejsca jest widok na sad? Taki profesjonalny, ze spryskiwaniem drzew? Okolica (8 Mieczy, 2 Monet) – okolice są trochę niebezpieczne z powodu możliwości natknięcia się na węże (2 Monet u Crowley’a jest utworzona z węża). Tyle z rysunku. Ale z tymi kartami mam trochę wątpliwości. Bo to są karty Crowley’a. 8 Mieczy u Crowley’a jest podpisana „interference”, a 2 Monet „change”. 8 Mieczy u Crowley’a kojarzy mi się z intensywnością wrażeń, z atmosferą pośpiechu i tymczasowości, wiele się dzieje, ale szybko mija i przychodzi następne, aż nie można nadążyć. 2 Monet kojarzy mi się z byciem w grupie połączonej wspólną organizacją, porządkiem. W tej karcie też jest pewna dynamika, ale uporządkowana jak stały rozkład dnia. Z jednej strony okolica wydaje się być odludna, a z drugiej jest tam tłoczno... Ale może tylko w sezonie? Ogólnie miejsce jest w „dzikiej przyrodzie” – na to wskazują również karty Księżyc i Rycerz Mieczy z 1-ego rozkładu. Przyznam się, że moja interpretacja dotycząca miejsca trochę mnie samą zaskakuje – zakładając, że organizowane są tam obozy taneczne. Miejsce (według interpretacji) bardziej by mi pasowało do warsztatów szamańskich Odpowiedz Link
anuszzka Re: warsztat 30 - gdzie Anuszzka wypoczywa 14.04.08, 20:10 kita32 napisała: > Myślę, że ten (pierwszy) rozkład, który częściowo omówiłam, miał przede wszyst > kim naprowadzić mnie na przypomnienie sobie postu Anuszzki. Dlatego, aby zastan > owić się nad miejscem wypoczynku, robię drugi rozkład. Wybieram teraz talię Cro > wley’a i stosuję rozkład: > > .............2.wygody..........................4.jest > .........................*......................*......... > 6,7.widoki..............1.miejsce.............8,9.okolica > ............................*................*............... > .................5.brakuje.............3.niewygody > > otrzymałam: > tło (wypadł): IX PUSTELNIK > > .......................5 Monet..........................5 Mieczy > ........................................*..............*......... > 9 Pucharów, 8 Monet...Królowa Kijów..8 Mieczy, 2 Monet > .......................................*.............*............... > ............Rycerz Monet...................Książę Kijów > > Interpretuję ten rozkład jednocześnie z poprzednim. > > Pustelnik IX, Śmierć XIII i Księżyc XVIII wskazują, uważam, że miejsce jest odl > udne i to Anuszkę bardzo przyciąga. > Zgadza sie Nawet bardzo romantyczne. > Jest tam pięknie (Królowa Kijów) i surowo (Miecze). Jest pieknie ale tez bardzo niebezpiecznie(to chyba te miecze).A pogoda jest bardzo zmienna. > Wygody (5 Monet) są raczej w ograniczonym zakresie. > Niewygodą (Książę Kijów) jest trudny dojazd. Zgadza sie. > Jest (5 Mieczy) ... Hmm... Jest to surowa karta. Ale może oznaczać oderwanie od > rzeczywistości tzn od codziennych życiowych problemów. Na to wskazuje również > opozycyjna karta (brakuje – Rycerz Monet). Tylko taniec do upadłego (10 M > ieczy). > > Widoki (9 Pucharów, 8 Monet) – są tam wilgotne, dziewicze lasy (puszcza), > ze strumykami. > 8 Monet na karcie Crowley’a wygląda jak ukwiecone drzewo. Hmm... A może z > tamtego miejsca jest widok na sad? Taki profesjonalny, ze spryskiwaniem drzew? Na pewno widoki na rozne drzewa..Strumykow tam mnostwo. > > Okolica (8 Mieczy, 2 Monet) – okolice są trochę niebezpieczne z powodu m > ożliwości natknięcia się na węże (2 Monet u Crowley’a jest utworzona z w > ęża). Tyle z rysunku. Ale z tymi kartami mam trochę wątpliwości. Bo to są kart > y Crowley’a. 8 Mieczy u Crowley’a jest podpisana „interferenc > e”, a 2 Monet „change”. 8 Mieczy u Crowley’a kojarzy m > i się z intensywnością wrażeń, z atmosferą pośpiechu i tymczasowości, wiele się > dzieje, ale szybko mija i przychodzi następne, aż nie można nadążyć. No nie nadarzysz za pogoda,wychodzisz jest upal,jestes na szczycie a tam snieg,potem burza itp. 2 Monet k > ojarzy mi się z byciem w grupie połączonej wspólną organizacją, porządkiem. W t > ej karcie też jest pewna dynamika, ale uporządkowana jak stały rozkład dnia. Jak najbardziej rozklad dnia > Z jednej strony okolica wydaje się być odludna, a z drugiej jest tam tłoczno... > Ale może tylko w sezonie? Bo samo Zakopane jest tloczne ale na szlakach,po ktorych ja lubie chodzic,malo jest ludzi,czasami w ogole > > Ogólnie miejsce jest w „dzikiej przyrodzie” – na to wskazują > również karty Księżyc i Rycerz Mieczy z 1-ego rozkładu. > > Przyznam się, że moja interpretacja dotycząca miejsca trochę mnie samą zaskakuj > e – zakładając, że organizowane są tam obozy taneczne. Miejsce (według in > terpretacji) bardziej by mi pasowało do warsztatów szamańskich Kito,szkoda,ze zasugerowalas sie tym obozem,chociaz na jednym bylam w gorach,no ale wtedy nie moglam robic to,co tam lubie najbardziej,czyli zdobywac szczyty.. Ten rozklad bardzo mi sie podoba,w sumie to napisalas prawde Odpowiedz Link
anuszzka Re: warsztat 30 - jak Anuszzka wypoczywa 14.04.08, 20:29 > 1. co przyciąga – 4 Monet – możliwość dorobienia, o tym Anuszzka pi > sała w cytowanym poście. Ale myślę, że jeszcze coś, że to miejsce traktuje jako > swoje własne, czuje się tam jak u siebie. Może nawet jest własne lub kogoś z r > odziny. Bardziej czuje sie jak u siebie..Chociaz mi te 4monet skojarzylo sie ze strachem,adrenalina w gorach > > 3. co przyciąga z powodu możliwości wypoczynku – 2 Kijów – Anuszzce > odpowiada aktywny wypoczynek – działanie (Kije) ze skierowaniem na innyc > h ludzi (2). aktywny wypoczynek z ludzmi jest przyjemniej > > 4) co czuje – As Mieczy – jest tanecznie, lekko, swobodnie. Na mojej karcie As Mieczy-to zdobycie szczytu,nie wiem co jest u ciebie.. > > 5) relacje – 10 Pucharów – bosko – serdecznie, rodzinnie, peł > nia szczęścia > Radosne,serdeczne > 9-11) co robi – Rycerz Monet, 7 Monet, Królowa Mieczy > Anuszzka jest wychowawcą na obozie (Rycerz Monet). Może zajmuje się również in > nymi sprawami organizacyjnymi i/lub finansowymi. > Wychowuje „młody narybek” (7 Monet) – część młodych ludzi wci > ąga się na stałe w tańczenie. Ta karta może również oznaczać, że prowadzenie ob > ozów tanecznych jest kontynuacją długoletniej nauki tańca. > Królowa Mieczy oznacza, że Anuszzka dużo tańczy na obozach z pozycji osoby, kt > óra ma to już opanowane do perfekcji. co robi-oj zawsze walcze ze soba,ze swoja cierpliwoscia,mam chwile zwatpienia,ze nie dam rady,nie mam sily(rycerz monet,7monet) ale na koncu czuje sie jak ta Krolowa Mieczy-zaradna,samodzielna,dzielna Odpowiedz Link
anuszzka Re: warsztat 30 14.04.08, 19:58 abys6 napisała: > 1. Gdzie lubi wypoczywać? Jakie to miejsce? > Przy tasowaniu kart zobaczyłam kochanków. Przemieszałam karty > jeszcze raz i wylosowałam kochanków (+) > W oddali są góry i zieleń. Są to góry, to bardzo romantyczne > miejsce. Tam człowiek czuje się wolny. Podstawa tej karty to > wolność, ale czuję jednak jakąś w pewnym sensie kontrole. To miejsce > ustronne. Może to być dom rodzinny jakaś posiadłość. Dom goralskiPieknie opisalas to miejsce > > 2. W jaki sposób spędza tam czas? > Król monet (+) Rycerz monet (+) 3 monet (+) > Same monety. Wydaje mi się, że w jakiś sposób zarabiasz pieniądze. > Wychodzi mi, że tam nie stronisz jednak od towarzystwa. Zapominasz o > problemach i żyjesz beztrosko. Na pewno wykonujesz konkretne > działania - operacje finansowe? Trzy monet wskazuje też na jakieś > kontrakty, umowy. Hm.... dziwnie mi to powychodziło. To wtedy nie > byłby urlop. no cóż tak mi wyszło A moze te monety,to wydawanie pieniedzy na rozne przyjemnosci..?No i wydatki.. > > Czy ktoś jej towarzyszy? Giermek pucharów (-) > Może by ktoś chciał, ale ona nie chce. Odwołuje tą osobę, nie > korzysta z jej propozycji. Albo brak takiego towarzysza? > Co jeszcze tam robi? Wisi hihihi Wisielec (+) > Mimo jakiś "niewygodnych" czynności odpręża się tam i jest zmuszona > do odpoczynku. Nawet powiedziałabym, że kasuje sposób dotychczasowy > myślenia a następnie wchodzi w inny stan napięcia. To tak jaby > jakieś przemyslenia, medytacja. oraz Słońce (-) czyli potwierdza się > beztroskość. Eh to nie wiem czemu mi tyle monet wtedy wyszło? Chodzenie po gorach to maxymalny wysilek,ciagle napiete miesnie. > > W jakim nastroju wraca do domu? > No to juz zgłupiałam hihihi. 9 mieczy (-) > Wcale nie wraca do końca wypoczęta, ponieważ dużo nocy miała za sobą > niewyspanych lub wraca tak skołowana, że nie potrafi znaleźć się > w "rzeczywistości" Wracam wyczerpana z wysilku fizycznego,noce tez zazwyczaj mam nieprzespaneAle warto > Odpowiedz Link
anuszzka Re: warsztat 30 14.04.08, 19:51 mohitoo napisała: > Witam > ja krótko - są to góry, może Bieszczady, co robi- oddaje się medytacji? (7 puch > arów) > aha i wyszło mo cos na kształt klasztoru, aśramy > pozdrawiam gory medytuje na swoj sposob Odpowiedz Link
anuszzka Re: warsztat 30 14.04.08, 19:49 morgana8 napisała: > Wyciagnelam tylko dwie karty, wiec wklejam odpowiedz, zanim wszystkie > powtorzycie, co mi wyszlo > > Gdzie Anusszka spedza wakacje? > 4 miecze > Jakas dziura na koncu swiata, zabita dechami, z dala od cywilizacji. Cisza, > spokoj... prawda > Co tam robi? > 6 mieczy > Plywa plywam z flisakami ale to nie jest glowny moj cel.Mi te 6mieczy kojarzy sie "aby do brzegu,na druga strone",czyli "aby pokonac ta gore",nie wiem czy nie naciagam.. Odpowiedz Link
morgana8 Re: warsztat 30 14.04.08, 23:43 Mysle, ze nie naciagasz Wyciagnelam dwie karty i kazda pokazala dwa znaczenia. Gdzie spedzasz wakacje? 4 miecze 1. Dziura na koncu swiata, zabita dechami. 2. W talii RW na karcie jest spiacy rycerz... Trzeba wiecej? Pod Giewontem... Co robisz? 6 mieczy 1. Plywasz, bo na karcie jest woda. 2. Ta karta to podroz w strone nadzei, nawet jezeli konca tej wedrowki jeszcze nie widac. Idealnie pasuje do tej karty. Jeszcze cos, co mi przyszlo do glowy, kiedy patrzylam na te karty, ale w sumie tego nie dopisalam do interpretacji. Troche duzo tych mieczy... Bardzo duzo tu powietrza. Mialam napisac, ze to jakies bardzo wietrzne miejsce, takie kompletne wygwizdowo. Pasuje to wedrowek po gorskich szczytach, prawda? Tarot bywa przewrotny. anuszzka napisała: > morgana8 napisała: > > > Wyciagnelam tylko dwie karty, wiec wklejam odpowiedz, zanim wszystkie > > powtorzycie, co mi wyszlo > > > > Gdzie Anusszka spedza wakacje? > > 4 miecze > > Jakas dziura na koncu swiata, zabita dechami, z dala od cywilizacji. Cisz > a, > > spokoj... > > prawda > > > Co tam robi? > > 6 mieczy > > Plywa > > plywam z flisakami ale to nie jest glowny moj cel.Mi te 6mieczy kojarzy sie "ab > y > do brzegu,na druga strone",czyli "aby pokonac ta gore",nie wiem czy nie naciaga > m.. Odpowiedz Link
kita32 Re: warsztat 30 15.04.08, 00:29 > Troche duzo tych mieczy... Bardzo duzo tu > powietrza. Mialam napisac, ze to jakies bardzo wietrzne miejsce, takie kompletne > wygwizdowo. Pasuje to wedrowek po gorskich szczytach, prawda? .......Świetnie pasuje. Właśnie Miecze (wiatr, przestrzeń, rozrzedzone powietrze) oraz Monety (skały, trud, wysiłek). Po raz który z kolei zauważam, że na rozkład kart trzeba patrzeć całościowo, a nie oddzielnie interpretować karty. Odpowiedz Link
kita32 Re: warsztat 30 - gdy już znana jest odpowiedź 15.04.08, 11:50 Jak zwykle jeszcze raz zastanawiam się nad rozkładem – teraz znając już odpowiedź. Przepisuję więc poprzednią interpretację (bez powtarzania rozkładu) zmieniając niewłaściwe odpowiedzi na właściwe. 1). co przyciąga – 4 Monet – Góry. Anuszzka kocha góry, kocha wysiłek oraz pewne niebezpieczeństwo związane z wędrówkami po górach. Myślę, że 4 Monet oznaczała tu po prostu góry jako intensywną realizację żywiołu ziemi. 3). co przyciąga z powodu możliwości wypoczynku – 2 Kijów – Anuszzce odpowiada aktywny wypoczynek – działanie (Kije) ze skierowaniem na innych ludzi (2). 4) co czuje – As Mieczy – jest przestrzennie, dziko i niebezpiecznie. Miecze w tym rozkładzie kojarzą się z górami. 5) relacje – 10 Pucharów –serdecznie 9-11) co robi – Rycerz Monet, 7 Monet, Królowa Mieczy Zdobywa góry i szlaki (Rycerz Monet), wypoczywa poprzez wysiłek (7 Monet), walczy ze swoimi słabościami i codziennie zwycięża (Królowa Mieczy) pokonując trudne warunki i zmienną pogodę. Na mojej karcie Królowa Mieczy jest narysowana na tle ośnieżonych wierzchołków gór i z rozwianym włosem spod hełmu z koroną. Teraz miejsce – interpretują obydwa rozkłady. Pustelnik IX, Śmierć XIII i Księżyc XVIII wskazują, że miejsce jest odludne i to Anuszkę bardzo przyciąga. Jest tam pięknie (Królowa Kijów) i surowo (Miecze). Królowa Kijów jest do oglądania. Ta karta wskazuje, że miejsce jest zmienne (różne trasy) i zaletą miejsca są piękne widoki. Wygody (5 Monet) są raczej w ograniczonym zakresie. Niewygodą (Książę Kijów) jest trudny dojazd. Jest (5 Mieczy) - To chyba zmienność pogody. Na to wskazuje również opozycyjna karta (brakuje – Rycerz Monet) – brakuje możliwości ustalenia konkretnej organizacji, planu dnia ze szczegółami. Trzeba zdać się na żywioł. Widoki (9 Pucharów, 8 Monet) – drzewa, rośliny i potoki. (8 Monet na karcie Crowley’a wygląda jak ukwiecone drzewo.) Ciekawe, że drzewo zostało wyrażone przez kartę żywiołu ziemi – co pasuje do skał. Okolica (8 Mieczy, 2 Monet) – 8 Mieczy może wskazywać, że w okolicy (Zakopane) jest ogromne skupisko ludzi – szczególnie w sezonie. A 2 Monet wygląda jak serpentynowa górska droga. Może karta ta oznacza, ze baza wypadowa (domek) jest w dość zatłoczonym miejscu, ale Anuszzka wychodzi w góry na szlak (2 Monet) w góry i wraca (kształt węża sugeruje powrót inną drogą) znowu na noc do zatłoczonego miejsca. 8 Mieczy może oznaczać również schroniska po drodze na szlaku. A razem interference i change – przeplatanie odludnego szlaku (2 Monet) z zatłoczonymi miejscami, gdzie można np. coś zjeść, gdzie szlaki się krzyżują (8 Mieczy). Ogólnie miejsce jest w „dzikiej przyrodzie” – na to wskazują również karty Księżyc i Rycerz Mieczy z 1-ego rozkładu. Odpowiedz Link
anuszzka Re: warsztat 30-rozwiazanie 14.04.08, 19:29 hej! Nie moglam wczesniej napisac,bo wyjechalam na weekend Przyznam,ze jestescie swietnehmmm za latwy warsztat? Zadajac pytanie,mialam na mysli moj osobisty wypoczynek,nie zwiazany z praca,szkoda,ze nie wyjasnilam tego na poczatku,a Kita zasegurowala sie tym,przepraszam..Wybacz mi prosze.. Rozwiazanie: Bardzo lubie wypoczywac w gorach,upodobalam sobie szczegolnie Tatry..Lubie po nich lazic,zdobywac szczyty,upajac sie tamtejsza przyroda,w gorach czuje sie wolna..jak ptak A że wiekszosc moich znajomych kocha morze,wiec ciezko mi znalezc na taki wyjazd towarzystwo,czasami kogos namowie ehh. Wypoczynek w gorach ma swoj tryb..tzn. ranne wstawanie,potem dojazd busem na jakis szlak,ciezka wedrowka,wspinaczka i zejscie z gor,najczesciej wieczorem.. Uwielbiam takze naszych gorali,ich spiew,grzane wino,wiec poznym wieczorem troszke z nimi przebywam,bawie sie Z takiej wyprawy wracam szczesliwa,pozytywnie naladowana,troche obolala.. Gory wyciszaja mnie,chyba troche "medytuje" z przyroda idac takim szlakiem.. Odpowiedz Link
anuszzka Re: warsztat 30-wygrywa 14.04.08, 19:37 No i kogo mam wybrac,jak wszystkie jestescie zwyciezcami??? aha i woda w gorach tez jest,no i zdarzylo mi sie plywac z flisakami..(zapomnialam wczesniej napisac do rozwiazania). Bardzo spodobala mi sie interpretacja Eleonory,wiec jej przekazuje paleczke Odpowiedz Link
kita32 Re: warsztat 30-rozwiazanie 14.04.08, 19:44 O rety, a taka byłam pewna, że rozkład pokazuje mi Twoje tańce No to mam o jedno doświadczenie więcej Eleonoro, gratuluję zwycięstwa!!! Odpowiedz Link
eleonora32 Re: warsztat 30-rozwiazanie 14.04.08, 20:03 nie wiem co napisać ))) wygrałam warsztat!!!!! szok!!! Strasznie się cieszę, tylko powiedzcie mi dziewczyny, co znaczy, że pałeczkę przekazujecie mnie??? Teraz ja mam zadać wam jakiś problem??? I kiedy muszę to zrobić? dzisiaj jeszcze? Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, że warsztat prowadzi się przez tydzień i kończy zawsze w niedzielę?? Może jest jakiś link gdzie są zawarte informacje o zasadach. Jestem tutaj nowa i trochę po omacku się poruszam, więc wybaczcie mi proszę moją niekompetencję. Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link
anuszzka Re: warsztat 30-rozwiazanie 14.04.08, 20:14 oj,ja sama nie wiem,gdzie jest jakis link,bo tez jestem od niedawna.. warsztat prowadzi sie przez tydzien,napisz dzisiaj pytanie,a rozwiazanie chyba w niedziele,tak wieczorem Odpowiedz Link
abys6 Re: Gratulacje Eleonoro :) 14.04.08, 21:31 Anuszzko - wszystko mi powychodziło i cieszę się bardzo Ale te monety mnie zaskoczyły. To naprawdę dużo wydajesz Odpowiedz Link
kita32 Re: Gratulacje Eleonoro :) 14.04.08, 22:21 A mnie się monety kojarzą również ze skałami, bo to żywioł ziemi. Odpowiedz Link
eleonora32 Re: Gratulacje Eleonoro :) 14.04.08, 22:43 Dziękuję Ale wszystkie byłyście świetne i bardzo bliskie celu Strasznie mnie ujęły te warsztaty, można się mnóstwo, mnóstwo nauczyć Odpowiedz Link