Dodaj do ulubionych

warsztat 91

21.06.09, 21:13
W piątek miałam dziwny telefon. W związku z nim musiałam jakoś
zareagować(sprawa trwa dalej, ale finał będzie w tym tygodniu).

W jakiej sprawie był ten telefon? O co chodziło? Co zrobiłam w związku z tym
telefonem? Jaki będzie finał?

No, ciekawa jestem jak karty to pokażą.

P.S.
Kito życzę Ci przede wszystkim pogody na spływie.
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: warsztat 91 21.06.09, 22:14
      Dzięki za życzenia smile
    • kita32 Re: warsztat 91 21.06.09, 23:01
      Świetny temat!
    • dana-25 Re: warsztat 91 22.06.09, 22:04
      Dziewczyny, jutro muszę wyjechać służbowo, na 90 % będę w niedzielę, więc
      odpowiedź na zagadkę będzie będzie najprawdopodobniej tak jak zawsze, ale może
      się tak zdarzyć, gdy wszystkiego nie załatwię, że będę w domu dopiero w
      poniedziałek lub nawet we wtoreksad
      Tak więc, warsztaty mogą się przedłożyć o jeden lub dwa dni. Możemy też te moje
      warsztaty potraktować jako dodatkowe, a ktoś inny przejmie pałeczkę na ten
      tydzień. Zadecydujcie.
      Pozdrawiam.
      Jak tylko wrócę dam znaćsmile
      • canada53 Re: warsztat 91 22.06.09, 22:28
        Wyjeżdżaj spokojnie, najwyżej rozwiązanie będzie trochę później i warsztat się
        przedłuży.
    • mamkajulci Re: karty 23.06.09, 12:19
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bj/bb/yoyr/vBBy9cjaHv2bOGOcSX.jpg
      • mamkajulci Re: interpretacja 23.06.09, 12:48
        Kto zadzwonił do Dany - Mag
        W jakiej sprawie - Królowa Denarów
        co powiedział - Królowa Mieczy
        jakiego zachowania Dany oczekiwał/dlaczego do niej zadzwonił - 2 denarów
        Co w rozmowie telefonicznej powiedziała Dana - Eremita
        Co zrobiła po - jaka była reakcja - 5 Buław
        Stan sprawy przed telefonem - Kapłanka
        Stan sprawy po - finał - Król Denarów

Od czasu gdy rozłożyłam karty i zobaczyłam te dwie królowe, maga i króla chodzi
        za mną piosenka Kai - chyba "na językach" - On mi powiedział, że tamten
        powiedział. Podejrzewam, że taki był klimat tej sprawy.
        Niewątpliwie jest to sprawa związana z pracą, pieniędzmi, interesem. Wykluczam
        miłość i sprawy prywatne. Królowa Denarów to też komunikat uzbroi się w
        cierpliwość, aktywna praktyczna kobieta, a może artysta, kolekcjoner pięknych
        przedmiotów, znawca sztuki?
        Zadzwonił Mag - czyli osoba, która Dana ceni, osoba o dużej inteligencji i
        umiejętnościach, silna, twórca, Dana ma do nie jzaufanie. Zastanawiałam się czy
        Mag może uosabiać szefa? I jeśli to jest lubiany szef to pewnie tak. Bo raczej
        takiego typowego szefa wyzyskującego pracowników Mag by nie przedstawiał.
        Co powiedział? - Królowa Mieczy - to gadanie, krążenie informacji,
        dziennikarstwo, rzecznicy prasowi, tłumacze, plotki, oszczerstwa, manipulacja
        informacjami
        Dlaczego zadzwonił do Dany- 2 denarów - konflikt materialny, konieczność
        podjęcia decyzji, co się bardziej opłaca, karta organizacji i porządku,
        dyscypliny, może chcialby Dana zaprowadziła porządek w hierarchii, papierach
        Co Dana powiedziała - Eremita - napewno nic konkretnego, chciała zyskać na
        czasie, zastanowić się w samotności, przeanalizować na chłodno, zaplanować
        Co zrobiła - Oj coś zrobiła, bo w końcu karta działania - zadziałała, podjęła
        wyzwanie, zręcznie podjęła się udowodnienia swoich umiejętności, weszła w
        rywalizację, spór, egzamin, stanęła do walki
        Finał - najwyższa karta w denarach czyli zadowolenie dla Dany, możliwe, że dla
        firmy/szefa tez, Król Denarów to też bank, urząd skarbowy.
        Stan spraw sprzed telefonu - kapłanka - ukryte sprawy, intuicja, może Dana
        przeczuwała, ze to może się zdarzyć.

Moje bardziej konkretne typy:
        1. Zadzwonił do niej ktoś a informacją, że ktoś w pracy ją obgaduje, kopie pod
        nią doły, może ktoś jej podległy podważa jej autorytet? kompetencje? krążą
        plotki. Chciał, żeby Dana o tym wiedziała i miała możliwość zareagowania. By
        zaprowadziła porządek. Dana przemyślała i przystąpiła do rywalizacji. I tylko
        zyskała na tym posunięciu.
        2. Zadzwonił do niej ktoś w sprawie pewniej osoby. Osoba ta miala problme
        decyzyjny, chciałaby chyba cos kupić, ale jako, że Dana jest w tej dziedzinie
        dobrze poinformowana, mogłaby jej pomóc. Zapoznać się ze sprawą i powiedzieć co
        bardziej się opłaca. Zadziałała, sprawdziła, doradziła i osiągnie korzyść
        materialną.
        3. I ostatnie - jeśli Dana jest Królową Mieczy - czyli dziennikarzem,
        redaktorem, tłumaczem, pisarzem - zadzwonił ktoś by powiedzieć, że ma znajomą
        bogatą osobę dla której trzeba zrobić tłumaczenie/ napisać coś? artukuł, umowę
        itp. i Ty Dano jesteś do tego idealna! zajmujesz się tym zawodowo i jesteś
        zaufana. Możliwe, ze liczył na to, że skasujesz go trochę po znajomości. Ty
        powiedziałaś, że potrzebujesz czasu. Ale wzięłaś to na swoje barki. I będziesz
        zadowolona. Materialnie.
    • asia.33 Re: warsztat 91 24.06.09, 18:03
      fotoforum.gazeta.pl/photo/0/zd/ah/zpzi/NhDLdAKaV93DqzMlcB.jpg" border="0" alt="fotoforum.gazeta.pl/photo/0/zd/ah/zpzi/NhDLdAKaV93DqzMlcB.jpg">

1. Kto dzwonił ? = 5 pucharów
      2. W jakiesj sprawie? = Rycerz Kiji
      3. Jak zareagowała Dana? = 8 pucharów
      4. Co pomyslała pózniej? = As Mieczy
      5. Co w związku z tym zrobiła? = Królowa Mieczy
      6. Jaki będzie finał ?= 6monet...4kiji...świat
      Zaczynam interpetacje choc juz widze, ze to dośc trudne ale pierwsze
      moje skojarzenia sa takie:
      Dzwonił ktos kogo Dana zna...moze ktos z kim była kiedys w jakis
      sposób emocjnalnie zwiazana...ktoś rozżalony...ktos próbował udawać
      kogos innego..jak patrze na karte 5pucharów to osoba na karcie ma
      zasłonietą twarz lub tylko usta..moze chciała zmienic głos lub
      udawała kgos innego...chciała sie ukryc. Moze smieszne ale tak mi
      sie skojarzyło.
      W jakiej sprawie..moze w sprawie jakiegos mezczyzny
      przebojowego,dośc energicznego, obrotnego, przystojnego,
      wojowniczego , silnego pewłnego energii, podrózujacego. Albo w
      sprawie wyjazdu - spontanicznego.
      Dana zareagowała emocjonalnie i chyba urwała rozmowe...wywołało to w
      Niej wiele emocji i postanowila zakonczyc ten telefon. Odłożyła
      słuchawke.
      Pózniej długo rozmysała o tym telefonie, łaczyła fakty, analizowala,
      ćwiczyła umysł, dochodziła prawdy chyba trafiła na trop...myśl
      typu "eureco wiem"
      Dana przeanalizowała sprawe, podeszła do tego chłodno i fachowo,
      logicznie...jest inteligentna i potrafi prowadzic rozmowe, nie
      jednego zagnie swoim słowem, jest urodzonym mówcą. Mozliwe ze
      skojarzyła osobe , która dzwoniła i nawiazała kontakt ujawniając
      swoje domysły .
      Finał bedzie taki, ze Dana otrzyma zadoścuczynienie, moze
      przeprosiny, w kazdym badz razie cos co sie Jej należy... bedzie
      swietowac to wydarzenie moze w gronie osób ktore lubi , z którymi
      dobrze sie czuje lub w miejscu przyjaznym ...bedzie swietowac
      sukces, powiązała osoby i sprawy i to jest Jej sukces.
      Oj ale mi sprawa kryminalna wyszła ..kurcze ale takie mam
      skojarzenia.
      Moze później oswieci mnie "inaczej" i cos dopisze...inną wersje.
      winkAsia
      • asia.33 Re: warsztat 91 24.06.09, 18:10
        fotoforum.gazeta.pl/photo/0/zd/ah/zpzi/NhDLdAKaV93DqzMlcB.jpg" border="0" alt="fotoforum.gazeta.pl/photo/0/zd/ah/zpzi/NhDLdAKaV93DqzMlcB.jpg">
        • magdalena.1230 Re: warsztat 91 interpretacja 24.06.09, 19:17
          Kto zadzwonił :4 kije Ktoś znajomy o kto ma charakter ognisty-
          chodzi o wyjazd służbowy lub sprawy nieruchomościowe.
          W jakiej sprawie dzwonił:6 kielichów w sprwie
          przedsiębwzięcia , sprawy , która już się dość długi czas ciągnie i
          nalezy ją załatwić .
          Co powiedział: 6 mieczy ze Dana musi się zjąć pewną sprawą ,
          która może być ciężka w załatwieniu że musi udać się w podróż do
          której musi się przygotować moze ma jej jeszcze ktoś towarzyszyć .
          Jak zareagowała Dana 4 miecze: trudno tu powiedziec o duym
          zareagowaniu moze Dana była zmęczona i zgodziła sie odrazu lub po
          namyśle.
          Co pomyślała po rozmowie:rycerz mieczy: ż emusi się
          przygotowac moze słownie aby tą sprawę załatwić lub że jest osobą
          dla dzwoniążcej odważną , która sobie poradzi.
          Wynik 5 monet Dana wróci zmęczoan emocjonalnie i ale moż
          ebędzie mogła liczyć na pomoc przyjaciela lub komgoś z kim tam
          będzie .

• maly-elf moje karty 26.06.09, 07:17
            W jakiej sprawie był piątkowy telefon: 10 buław + Sąd
            O co chodziło: Arcykapłan
            Kto dzwonił: Paź kielichów
            Co zrobiła Dana w związku z tym telefonem:As buław+ Siła+6 buław
            Jaki będzie finał sprawy: 7 pentakli
            Reakcja Dany na ten telefon: 3 Miecze

Dana bardzo zmartwiła się tym telefonem, było to coś czego się zupełnie nie
            spodziewała. Poczuła się zawiedziona, rozczarowana, rozgoryczona.Dzwonił jakiś
            młody człowiek, koleżanka, córka, siostra.
            Sprawa dotyczyła nauki, poszerzania wiedzy, zakładam więc że chodzi o
            studia.Może chodzi tu o jakiś zaległy wpis do indeksu, albo jakieś zaliczenie. W
            każdym razie chyba jakieś nowe niespodziewane obowiązki się pojawiły.Może
            egzamin, który nie udało się zsdać za pierwszym razem.
            Dana po telefonie natychmiast zaczęła działać by doprowadzić sprawę do
            zwycięskiego finału.Jednakże finał jawi się tu taki że trzeba będzie trochę
            dłużej poczekać na zebranie plonów.
            Pomyślałam też, że np. córka bądź inna bliska osoba Dany jest za granicą i
            opóźnia swój przyjazd z powodu nadmiaru nauki. wtedy rola Dany być może polega
            na tym, że ona sama pojedzie do tej osoby i szybko musi teraz pozałatwiać
            wszystkie formalnośći.
            To chyba tyle. Nie jestem przekona co do mojej interpretacji ale raz kozie śmierć.
            smile
    • canada53 Odpowiedź 26.06.09, 21:29
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/kg/ig/bgrb/xFKnPxtApB27BVGW4B.jpg

Licząc rzędami od dołu:
      Samopoczucie i reakcja Dany po otrzymaniu telefonu (Królowa Mieczy, VII Rydwan)
      Dana (Królowa Buław)
      Sprawa, w której był telefon (Paź Denarów, 10 Denarów, XXI Świat)
      Finał sprawy (8 Kielichów)

Oj, sporo kart „podróżniczych” mi wyszło (Świat, Rydwan, 8 Kielichów), myślę więc, że ta sprawa wiąże się z wyjazdami i podróżami, a może to Dana musiała się w związku z jej załatwianiem trochę przemieszczać. Ale od początku.
      Danę symbolizuje w tym rozkładzie Królowa Buław – zadzwoniono więc do niej jako do osoby, która może pomóc, gdyż ma już pewne doświadczenie w rozwiązywaniu tego typu spraw, albo też posiada odpowiednie możliwości i siłę przebicia, żeby zadziałać. Poproszono ją o konkretną pomoc: albo materialną, albo przy dostarczeniu gdzieś jakiejś rzeczy (Paź Denarów). Ta sprawa, której dotyczył telefon wyglądała na już praktycznie zakończoną (10 Denarów, XXI Świat) i chyba do jej ostatecznego zamknięcia zabrakło tylko jakiegoś niewielkiego elementu (Paź Denarów). Ten paź zwrócony jest tyłem do rozkładu, może coś się komuś zgubiło, lub zostało przez kogoś innego „podprowadzone”. Podejrzewam, że sprawa o której mowa w tej zagadce nie dotyczyła nikogo z bliskiej rodziny Dany (sprawa = Denary, a Dana = Buławy), raczej dzwonił jakiś znajomy lub dalszy krewny. Możliwe też, że chodziło o sprawy zawodowe i o pomoc przy inwestowaniu lub o pożyczenie pieniędzy.
      Rozmowa była raczej krótka i konkretna. Zaraz po otrzymaniu telefonu Dana poczuła się zmobilizowana i zdeterminowana, żeby coś zrobić (Królowa Mieczy). Zaczęła intensywnie myśleć i opracowywać plan działania. Zadziałała od razu biorąc sprawy w swoje ręce (VII Rydwan) i pojechała coś załatwić albo zorganizowała potrzebny transport. Możliwe też, że od razu skontaktowała się z kimś (np. z odpowiednim urzędem), osobiście zainterweniowała w tej sprawie, złożyła skargę, itp.
      A cała sprawa skojarzyła mi się z taką sytuacją, kiedy ktoś gdzieś wyjechał i z jakiegoś powodu nie mógł wrócić, albo czegoś nie potrafił dokończyć. Pomoc Dany była potrzebna przy sfinalizowaniu tej sprawy lub przy zorganizowaniu powrotu.
      Finał tej sprawy symbolizuje 8 Kielichów. Hmm, tak jakby tej osobie udało się powrócić, ale jednak sprawa nie została zupełnie rozwiązana. Być może jednak trzeba było zostawić tę sprawę niedokończoną lub do końca nie wyjaśnioną. Trzeba było się pogodzić z pewną stratą i coś zostawić na miejscu. Wydaje mi się, że trzeba było tu albo pójść na jakieś ustępstwa, albo coś sobie odpuścić. Jednym słowem, problem się zakończył, ale rozwiązanie było trochę inne, niż się go spodziewano. Interwencja Dany pomogła tej osobie, ale niestety nie rozwiązała do końca pozytywnie sprawy. Gdyby to np. chodziło o to, że komuś w podróży zgubiły się bilety/bagaże/dokumenty – to osobę tą udało się sprowadzić do domu, ale niestety zguby już nie udało się odnaleźć.
      Karty pokazujące tę sprawę skojarzyły mi się również z tym, że mogło chodzić o opiekę lub zorganizowanie transportu dla jakiegoś dziecka lub zwierzątka.
      • canada53 Re: Odpowiedź 28.06.09, 21:30
        Teraz już rozumiem, że 8 Kielichów symbolizujące rozwiązanie tej sprawy pokazało
        po prostu wyjaśnienie pomyłki i pozostawienie wszelkich niejasności za sobą w
        przeszłości. Czyli wątpliwości zostały rozwiane, a Dana przestała się już
        niepokoić, że coś jest nie tak.
        • dana-25 Re: Odpowiedź 28.06.09, 21:35
          No własnie, wszystko wróciło na nową, prawidłową ścieżkę.
    • dana-25 Odpowiedź o 21.00 28.06.09, 18:27
      Dziewczyny juz jestem, chwilkę sobie odpocznę i napiszę odpowiedzi.
      Dana
    • ma_ewa01 Re: warsztat 91 28.06.09, 19:58
      W jakiej sprawie był ten telefon? - 5 pentakli
      W sprawie odmowy, odrzucenia wniosku o jakieś swiadczenię, pożyczkę, kredyt, o
      jakieś rzekomo zaległe opłaty

O co chodziło? - zmartwychwstanie

moze o przedłużenie jakiejś umowy na nowych warunkach, o dostarczenie jakichś
      dodatkowych zaświadczeń, wyjaśniających nowe okoliczności w sprawie, o
      odnowienie czegoś

Co zrobiłam w związku z tym telefonem? - Królowa buław

Poszłas do tej instytucji i wyjaśniłas sprawę, tak, jak to według Ciebie wyglądało

Jaki będzie finał? - paż monet

efekt pozytywny- zostało Ci przyznane to swiadczenie, kredyt, bądz
      pożyczka...Twoje argumenty zostały uznane
      Msmile
    • dana-25 Rozwiązanie 28.06.09, 20:59
      W piątek zadzwoniła do mnie jakaś kobieta, podając się za osobę pracującą w
      Głównym Inspektoracie w PZU, i poprosiła mnie abym jej podała numer mojej
      polisy ubezpieczeniowej na samochód, gdyż nie ma tego numeru lub przysłała
      faksem kopię polisy. Wydało mi się to bardzo dziwne i zapytałam dlaczego nie
      zadzwoni do placówki PZU gdzie się ubezpieczam lub do mojej agentki i tam nie
      sprawdzi. Ona na to , że nic jej to nie da. Spytałam dlaczego. Powiedziała mi,
      że z jej danych wynika, że od grudnia nie mam opłaconej polisy. Powiedziałam
      jej, że mam opłaconą i czy jest pewna że to o mnie chodzi. Podała mi dane,
      wszystko się zgadzało oprócz imienia. Ponieważ byłam bardzo podejrzliwa i bałam
      się że ktoś chce mnie naciągnąć, powiedziałam jej, że sama zadzwonię do mojej
      agentki , żeby tę sprawę wyjaśniła i ona da jej odpowiedź. Zdzwoniłam. Agentka
      jest moją koleżanką i mam do niej całkowite zaufanie, ustaliłyśmy, że w
      poniedziałek pójdzie wyjaśniać sprawę do placówki PZU. Okazało się, że jak PZU
      się komputeryzowało jakieś 3 lata temu, ktoś się pomylił i wpisał źle moje imię
      i nikt do tej pory tego nie zauważył, na moich polisach mam dobre imię, tak więc
      byłam różnego imienia, bo w jednych papierach byłam poprawnie a winnych nie. Po
      interwencji poprawiono moje imię a agentka napisała do Głównego Inspektoratu
      wyjaśnienie, miała tez na drugi dzień sprawdzić czy w placówce PZU zostało
      wszystko dobrze poprawione i czy wysłano duplikaty polis do Głównego
      Inspektoratu PZU. Tego nie wiem, bo jak wiecie wyjechałam, ale myślę, że
      wszystko jest OK. Myślę, że dobrze się stało, że dostałam ten telefon,
      przynajmniej wszystko zostało poprawione i wyjaśnione, bo gdybym miała jakąś
      szkodę to cholerka , mogłabym mieć problemy.;-0
    • dana-25 Mamkajulci 28.06.09, 21:02
      Mamkajulci

Kto zadzwonił do Dany - Mag
      W jakiej sprawie - Królowa Denarów
      co powiedział - Królowa Mieczy
      jakiego zachowania Dany oczekiwał/dlaczego do niej zadzwonił - 2 denarów
      Co w rozmowie telefonicznej powiedziała Dana - Eremita
      Co zrobiła po - jaka była reakcja - 5 Buław
      Stan sprawy przed telefonem - Kapłanka
      Stan sprawy po - finał - Król Denarów

Niewątpliwie jest to sprawa związana z pracą, pieniędzmi, interesem. Wykluczam
      miłość i sprawy prywatne. Królowa Denarów to też komunikat uzbroi się w
      cierpliwość, aktywna praktyczna kobieta, a może artysta, kolekcjoner pięknych
      przedmiotów, znawca sztuki?
      ----tak sprawa była związana z pieniędzmi

Zadzwonił Mag - czyli osoba, która Dana ceni, osoba o dużej inteligencji i
      umiejętnościach, silna, twórca, Dana ma do nie jzaufanie. Zastanawiałam się czy
      Mag może uosabiać szefa? I jeśli to jest lubiany szef to pewnie tak. Bo raczej
      takiego typowego szefa wyzyskującego pracowników Mag by nie przedstawiał.
      ----szef nie, ale osoba mająca nadzór na placówkami PZU

Co powiedział? - Królowa Mieczy - to gadanie, krążenie informacji,
      dziennikarstwo, rzecznicy prasowi, tłumacze, plotki, oszczerstwa, manipulacja
      informacjami
      -----błędne informacje

Dlaczego zadzwonił do Dany- 2 denarów - konflikt materialny, konieczność
      podjęcia decyzji, co się bardziej opłaca, karta organizacji i porządku,
      dyscypliny, może chcialby Dana zaprowadziła porządek w hierarchii, papierach
      ----tak nieporządek w papierach

Co Dana powiedziała - Eremita - napewno nic konkretnego, chciała zyskać na
      czasie, zastanowić się w samotności, przeanalizować na chłodno, zaplanować
      ----tak, zgadza się , kobiecie nic nie powiedziałam, bałam się oszustwa, że
      ktoś podrobi moja polisę i ja będę płacić za jego szkody

Co zrobiła - Oj coś zrobiła, bo w końcu karta działania - zadziałała, podjęła
      wyzwanie, zręcznie podjęła się udowodnienia swoich umiejętności, weszła w
      rywalizację, spór, egzamin, stanęła do walki
      ----można powiedzieć, ze zaczęłam prywatne śledztwo

Finał - najwyższa karta w denarach czyli zadowolenie dla Dany, możliwe, że dla
      firmy/szefa tez, Król Denarów to też bank, urząd skarbowy.
      ----w gruncie rzeczy jestem zadowolona z finału, bo pomyłka się wyjaśniła

Stan spraw sprzed telefonu - kapłanka - ukryte sprawy,
      ----błąd tkwił o 3 lub 4 lat

Świetne karty i interpretacja mimo, iż podsumowanie trochę nietrafionesmile
    • dana-25 Asia i Magdalena 28.06.09, 21:09
      Asia
      Kto dzwonił ? = 5 pucharów
      2. W jakiesj sprawie? = Rycerz Kiji
      3. Jak zareagowała Dana? = 8 pucharów
      4. Co pomyslała pózniej? = As Mieczy
      5. Co w związku z tym zrobiła? = Królowa Mieczy
      6. Jaki będzie finał ?= 6monet...4kiji...świat
      Zaczynam interpetacje choc juz widze, ze to dośc trudne ale pierwsze
      moje skojarzenia sa takie:
      Dzwonił ktos kogo Dana zna...moze ktos z kim była kiedys w jakis
      sposób emocjnalnie zwiazana...ktoś rozżalony...ktos próbował udawać
      kogos innego..jak patrze na karte 5pucharów to osoba na karcie ma
      zasłonietą twarz lub tylko usta..moze chciała zmienic głos lub
      udawała kgos innego...chciała sie ukryc. Moze smieszne ale tak mi
      sie skojarzyło.
      ----gdy ta osoba zadzwoniła podejrzewałam oszustwo

W jakiej sprawie..moze w sprawie jakiegos mezczyzny
      przebojowego,dośc energicznego, obrotnego, przystojnego,
      wojowniczego , silnego pewłnego energii, podrózujacego. Albo w
      sprawie wyjazdu - spontanicznego.
      ----tu nie ale samochod może kojarzyć się z podróżą

Dana zareagowała emocjonalnie i chyba urwała rozmowe...wywołało to w
      Niej wiele emocji i postanowila zakonczyc ten telefon. Odłożyła
      słuchawke.
      -----raczej podeszłam do tego rzeczowo

Pózniej długo rozmysała o tym telefonie, łaczyła fakty, analizowala,
      ćwiczyła umysł, dochodziła prawdy chyba trafiła na trop...myśl
      typu "eureco wiem"
      Dana przeanalizowała sprawe, podeszła do tego chłodno i fachowo,
      logicznie...jest inteligentna i potrafi prowadzic rozmowe, nie
      jednego zagnie swoim słowem, jest urodzonym mówcą. Mozliwe ze
      skojarzyła osobe , która dzwoniła i nawiazała kontakt ujawniając
      swoje domysły .
      -----od razu zadzwoniłam do mojej agentki

Finał bedzie taki, ze Dana otrzyma zadoścuczynienie, moze
      przeprosiny, w kazdym badz razie cos co sie Jej należy... bedzie
      swietowac to wydarzenie moze w gronie osób ktore lubi , z którymi
      dobrze sie czuje lub w miejscu przyjaznym ...bedzie swietowac
      sukces, powiązała osoby i sprawy i to jest Jej sukces.
      -----cieszę się, że sprawa została wyjaśniona
      Asiu dzięki za udział, były trafienia smile.

Magdalena
      Kto zadzwonił :4 kije Ktoś znajomy o kto ma charakter ognisty-
      chodzi o wyjazd służbowy lub sprawy nieruchomościowe.
      -----sprawy urzędowe
      W jakiej sprawie dzwonił:6 kielichów w sprwie
      przedsiębwzięcia , sprawy , która już się dość długi czas ciągnie i
      nalezy ją załatwić .
      --
    • dana-25 Re: warsztat 91 28.06.09, 21:16
      Mały Elf

W jakiej sprawie był piątkowy telefon: 10 buław + Sąd
      O co chodziło: Arcykapłan
      Kto dzwonił: Paź kielichów
      Co zrobiła Dana w związku z tym telefonem:As buław+ Siła+6 buław
      Jaki będzie finał sprawy: 7 pentakli
      Reakcja Dany na ten telefon: 3 Miecze

Dana bardzo zmartwiła się tym telefonem, było to coś czego się zupełnie nie
      spodziewała. Poczuła się zawiedziona, rozczarowana, rozgoryczona.Dzwonił jakiś
      młody człowiek, koleżanka, córka, siostra.
      ----byłam nieźle zaskoczona, czy kobieta była mloda tego nie wiem, z głosu wynikało, że chyba tak.

Sprawa dotyczyła nauki, poszerzania wiedzy, zakładam więc że chodzi o
      studia.Może chodzi tu o jakiś zaległy wpis do indeksu, albo jakieś zaliczenie. W
      każdym razie chyba jakieś nowe niespodziewane obowiązki się pojawiły.Może
      egzamin, który nie udało się zsdać za pierwszym razem.
      ----raczej sprawy informacyjne, na ostatnich warsztatach wyszło mi, ze na plakacie u Canady jest Papież, ja napisałam , że to lider a to chodziło o informacje.

Dana po telefonie natychmiast zaczęła działać by doprowadzić sprawę do
      zwycięskiego finału.Jednakże finał jawi się tu taki że trzeba będzie trochę
      dłużej poczekać na zebranie plonów.
      ----zaczęłam od sprawdzenia wszystkich swoich polis i zadzwonienia do agentki, doszłam tez w jakich okolicznościach nastąpiła pomyłka. Kiedyś ubezpieczałam się u jakiegoś faceta, kompletnego niezguły, ciągle się mylił, pomylił tez imię, zwróciłam mu uwagę , poprawił ale nie we wszystkich miejscach, a potem tę ankietę wprowadzono do komputera i osoba która to przepisywała, nie zauważyła, że raz wpisuje takie imię a raz inne. Zakończenie tej sprawy można nazwać sukcesem.

Pomyślałam też, że np. córka bądź inna bliska osoba Dany jest za granicą i
      opóźnia swój przyjazd z powodu nadmiaru nauki. wtedy rola Dany być może polega
      na tym, że ona sama pojedzie do tej osoby i szybko musi teraz pozałatwiać
      wszystkie formalnośći.
      To chyba tyle. Nie jestem przekona co do mojej interpretacji ale raz kozie śmierć.

Mały Elfie dużo trafieńsmile

Canada

Licząc rzędami od dołu:
      Samopoczucie i reakcja Dany po otrzymaniu telefonu (Królowa Mieczy, VII Rydwan)
      Dana (Królowa Buław)
      Sprawa, w której był telefon (Paź Denarów, 10 Denarów, XXI Świat)
      Finał sprawy (8 Kielichów)

Oj, sporo kart „podróżniczych” mi wyszło (Świat, Rydwan, 8 Kielichów), myślę więc, że ta sprawa wiąże się z wyjazdami i podróżami, a może to Dana musiała się w związku z jej załatwianiem trochę przemieszczać. Ale od początku.
      Danę symbolizuje w tym rozkładzie Królowa Buław – zadzwoniono więc do niej jako do osoby, która może pomóc, gdyż ma już pewne doświadczenie w rozwiązywaniu tego typu spraw, albo też posiada odpowiednie możliwości i siłę przebicia, żeby zadziałać. Poproszono ją o konkretną pomoc: albo materialną, albo przy dostarczeniu gdzieś jakiejś rzeczy (Paź Denarów). Ta sprawa, której dotyczył telefon wyglądała na już praktycznie zakończoną (10 Denarów, XXI Świat) i chyba do jej ostatecznego zamknięcia zabrakło tylko jakiegoś niewielkiego elementu (Paź Denarów). Ten paź zwrócony jest tyłem do rozkładu, może coś się komuś zgubiło, lub zostało przez kogoś innego „podprowadzone”. Podejrzewam, że sprawa o której mowa w tej zagadce nie dotyczyła nikogo z bliskiej rodziny Dany (sprawa = Denary, a Dana = Buławy), raczej dzwonił jakiś znajomy lub dalszy krewny. Możliwe też, że chodziło o sprawy zawodowe i o pomoc przy inwestowaniu lub o pożyczenie pieniędzy.
      ----sprawa pośrednio dotyczyła pieniędzy, dzwoniła obca osoba, a chodziło o ubezpieczenie na samochód, co ma związek z podróżami i wyjaśnienie pomyłki.

Rozmowa była raczej krótka i konkretna. Zaraz po otrzymaniu telefonu Dana poczuła się zmobilizowana i zdeterminowana, żeby coś zrobić (Królowa Mieczy). Zaczęła intensywnie myśleć i opracowywać plan działania. Zadziałała od razu biorąc sprawy w swoje ręce (VII Rydwan) i pojechała coś załatwić albo zorganizowała potrzebny transport. Możliwe też, że od razu skontaktowała się z kimś (np. z odpowiednim urzędem), osobiście zainterweniowała w tej sprawie, złożyła skargę, itp.
      ----tak było

A cała sprawa skojarzyła mi się z taką sytuacją, kiedy ktoś gdzieś wyjechał i z jakiegoś powodu nie mógł wrócić, albo czegoś nie potrafił dokończyć. Pomoc Dany była potrzebna przy sfinalizowaniu tej sprawy lub przy zorganizowaniu powrotu.
      Finał tej sprawy symbolizuje 8 Kielichów. Hmm, tak jakby tej osobie udało się powrócić, ale jednak sprawa nie została zupełnie rozwiązana. Być może jednak trzeba było zostawić tę sprawę niedokończoną lub do końca nie wyjaśnioną. Trzeba było się pogodzić z pewną stratą i coś zostawić na miejscu. Wydaje mi się, że trzeba było tu albo pójść na jakieś ustępstwa, albo coś sobie odpuścić. Jednym słowem, problem się zakończył, ale rozwiązanie było trochę inne, niż się go spodziewano. Interwencja Dany pomogła tej osobie, ale niestety nie rozwiązała do końca pozytywnie sprawy. Gdyby to np. chodziło o to, że komuś w podróży zgubiły się bilety/bagaże/dokumenty – to osobę tą udało się sprowadzić do domu, ale niestety zguby już nie udało się odnaleźć.
      ----chodziło o pomyłkę, która została sprostowana
      Canado jak zwykle dużo trafień, dzięki za udziałsmile

Ma-ewa

W jakiej sprawie był ten telefon? - 5 pentakli
      W sprawie odmowy, odrzucenia wniosku o jakieś swiadczenię, pożyczkę, kredyt, o
      jakieś rzekomo zaległe opłaty
      ----blisko, o niezapłaconą polisę

O co chodziło? - zmartwychwstanie
      moze o przedłużenie jakiejś umowy na nowych warunkach, o dostarczenie jakichś
      dodatkowych zaświadczeń, wyjaśniających nowe okoliczności w sprawie, o
      odnowienie czegoś
      ----tak o odnowienie polisy

Co zrobiłam w związku z tym telefonem? - Królowa buław
      Poszłas do tej instytucji i wyjaśniłas sprawę, tak, jak to według Ciebie wyglądało
      ----tak, poprosiłam o wyjaśnienie

Jaki będzie finał? - paż monet
      efekt pozytywny- zostało Ci przyznane to swiadczenie, kredyt, bądz
      pożyczka...Twoje argumenty zostały uznane
      -----tak efekt pozytywny
      Ma_ewo świetnie, świetne karty i interpretacja. Gratuluję.smile

• dana-25 Zwycięsca 28.06.09, 21:20
      Dziękuję wszystkim za udział w zagadce, a nie była łatwa. Cieszę się, że każdy
      miał jakieś trafienia. Poziom był naprawdę wysoki. Dużo pokazało się denarów,
      co wskazywało na sprawy urzędowe i finansowe. Karty podróżnicze mogły wskazywać
      , ze chodzi o samochód, a miecze które tez licznie się pojawiły w Waszych
      rozkładach, pokazały, że sprawę trzeba wyjaśnić.

Najklarowniejsze karty miały Mamkajulci i Ma_ewa ich interpretacje były też
      najbliższe prawdy.Dziewczyny gratulujęsmilesmile I teraz mam dylemat, bo obie
      interpretacje były bardzo dobre. Robię losowanie. Mamkajulci to Królowa pucharów
      a Ma_ewa Królowa pałek, która karta w stosie będzie pierwsza, ta będzie
      prowadziła następne warsztaty.
      Karty wybrały Mamkęjulci , dlatego tez Mamkajulci jest zwyciężczynią. Mamciu
      gratulacje!!!
      • ma_ewa01 Re: Zwycięsca 28.06.09, 21:24
        MamkoJulci, gratuluję. Ciesze się, ze ja tez byłam bliskosmile
        Dzięki Dano za świetny temat...
        I wszystkim uczestniczkom gratuluje trafień też
        Pozdrowionka
        Msmile
      • canada53 Re: Zwycięsca 28.06.09, 21:25
        Gratulacje dla zwyciężczyń! Masz rację Dano, te "podróżnicze" karty chciały
        powiedzieć, że to o samochód chodziło, a Denary sugerowały po prostu opłaty z
        nim związane, czyli ubezpieczenie. Ależ to teraz jest oczywiste!
        • asia.33 GRATULACJE !!! 28.06.09, 21:28
          MamkoJulci - gratulacje , swietna interpretacja !!!
          Ewciu za zdobycie srebrnego medalu równiez gratulacje kiss
          Byłyscie świetne...ja tak wszystko kryminalnie widze wink big_grin hahahaha
          Pozdrawiam Wszystkich
          Asia
          • dana-25 Re: GRATULACJE !!! 28.06.09, 21:31
            Ja też na poczatku myślałam, ze to jakies oszustwo, że ktos chce mnie w coś
            wrobićwink
      • mamkajulci Re: Zwycięsca 28.06.09, 21:25
        Gratulacje dla Wszystkich. Zagadka byla trudna.
        Ja bardzo się cieszę, bo po raz pierwszy wlozylam tyle pracy w
        warszaty - zgodnie z wskazówkami canady z archiwalnych watków - ale
        widać to jedyna sluszna droga.
        • ma_ewa01 Re: Zwycięsca 28.06.09, 21:28
          A ja podeszłam na luziku tym razem, dosłownie w ostatniej chwili. Nie ma regułysmile
          Msmile
          • mamkajulci Re: Zwycięsca 28.06.09, 21:36
            Ma_ewo gdzie mi do Twoich umiejętności .... jestem pod wrażeniem
            Twojej interretacji ...
            • ma_ewa01 Re: Zwycięsca 28.06.09, 21:39
              och, kochana... dzieki, ale ja jestem całkiem młodziutką adeptką tarota. Nawet
              roczku nie mam jeszcze...
              Msmile
    • dana-25 Re: warsztat 91 28.06.09, 21:33
      Ma-ewo nie ma reguły, na luzie mózg lepiej pracuje, a właściwie nasza
      podświadomość. Miałaś bardzo trafne karty, a to pomaga.
      Cieszę się, ze warsztaty sie Wam podobałysmilesmile
      • ma_ewa01 Re: warsztat 91 28.06.09, 21:36
        Tak, masz rację, czasem tak jakoś wymęczam interpretację a czasem
        idzie jak błyskawica- w kilka minut.
        smile
        • maly-elf Re: warsztat 91 28.06.09, 22:32
          Gratuluję Mamkojulci i Tobie Ma_ewo!!!smile
          • ma_ewa01 Re: warsztat 91 28.06.09, 22:40
            Dzieki, Elfiku
            Msmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się