Dodaj do ulubionych

kosmogram prośba

13.10.09, 14:25
witam zrobiłam kosmogram i prosiłabym o pomoc w interpretacji.
Powiem szczerze ze dopiero teraz zaczynam sie tym interesowac i laik
jestem. Prosze o kilka wskazówek smile oto on
bellnet.pl/kosmogram/radix.php?parameters=lider%7C51N14%2C22E34%2C0W%2C19780814%2C430AM%2Clublin%7C%7C%7C51N14%2C22E34%2C0W%
2C00000000%2Clublin%
7CKoch&PsyPlanName=Psyplan@Publishing.System&PsyPlanCode=Psyplan@Publ
ishing.System
Obserwuj wątek
    • anulka.dab Re: kosmogram prośba 14.10.09, 09:39
      Generalnie zaczynamy od "oglądu" kółka. Oceniamy w jakich częściach horoskopu są
      planety a gdzie ich nie ma. Patrzymy w jakich żywiołach są poszcz. elementy
      horoskopu.Potem szukamy władcy horoskopu ( to planeta władająca znakiem na ASC)
      i badamy ją :położenie , aspekty. Określamy też planety tzw dominanty czyli
      najsilniej działające w horoskopie - są to planety przy osiach: ASC,MC, Desc,
      IC. To są najważniejsze elementy horoskopu.NO a potem po kolei - domy , planety
      , aspekty. Na tej stronie jest sporo ciekawego materiału dla początkujących :
      proastro.wordpress.com/. Pozdrawiam i życzę powodzenia w poszukiwaniach smile
      Anka
      • 12alex Re: kosmogram prośba 14.10.09, 19:11
        dziękuję za wskazowki smileMam jeszcze problem zrobilam jeszcze jeden
        kosmogram w innym programi i mi wyszly duże rozniece w porównaniu do
        pierwszego. teraz nie wiem ktory uwazac za ten dobry
        • anulka.dab Re: kosmogram prośba 15.10.09, 11:13
          Różnice jeśli chodzi o ASC i MC mogą wynikać m.in. z nieuwzględnienia czasu
          letniego. Różnice w granicach pozostałych domów to różne systemy domów. Jeśli
          nie jesteś pewna to podaj godzinę urodzenia a ja ci sprawdzę. Pozdro
          Anka
          • 12alex Re: kosmogram prośba 15.10.09, 12:44
            Witam, moja data 14.08.78 godz.4.30 lublin
            • anulka.dab Re: kosmogram prośba 15.10.09, 16:18
              Na stronie do której link podałaś wymagają wpisania czasu GMT. Jeśli urodziłaś
              się o 4.30 i to w sierpniu to czas ten był o dwie godziny przesunięty do przodu
              w stosunku do GMT. Czyli w danych musisz wpisać 2.30. Po wrzuceniu do programu
              twoich danych wyszło mi że masz ASC na 12,20 stopniu Lwa a MC na 24,02 stopniu
              Barana.

Anka
              • 12alex Re: kosmogram prośba 22.10.09, 14:50
                Dzięki za pomoc. Studiuje juz ten mój kosmogram i mam pytanie
                nigdzie nie moge znaleśc co oznacz mars i wenus w 3 domu w wadze?
                • jasmina.0 Re: kosmogram prośba 19.11.09, 14:12
                  wpisz w wyszukiwarce Google:
                  Mars w domach, czyli jak wykorzystujesz swoją energię. « Pro Astro
                  i następnie:
                  Mars w znakach « Pro Astro
                  I tak sobie szukaj.
                  Możesz spojrzeć w Arroyo "astrologia,karma, transformacja oraz w Liz Green ( jak wpiszesz w wyszukiwarkę to znajdziesz.
                  Jak masz problem ze swoim kółkiem to polecam: program ASTROLOG - jest wersja darmowa w internecie - rysuje kółko,liczy aspekty, jałowy bieg księżyca itp, oraz : stona synastry chart:www.astrotheme.com/offres_synastrie.php ( można robić tam darmowo kółka, synastrię, i inne (po ang) oraz np.chomikuj.pl/Saimenjitsu/Ezoteryka/Astrologia+PL - tam znajdziesz różne wątki dot astrologii oraz publikacje różnych autorów - po polsku do ściągnięcia za darmo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka