12.12.09, 10:28
Jak powinnam sie wziac za wlasna analize dotyczaca mojej pracy? Jak
sie to robi? Jestem poczatkujaca, a po prostu musze sie czegos
dowiedziec.
Przeczytalam, ze jesli chodzi o osoby ktore zatrudniam (czyli mnie
to nie dotyczy) to dom 6ty.
Astrologia horalna zwraca uwage na dom 10 (ktory mowi o karierze i
pracy u kogos)
czy tak?
Na co zwrocic uwage?
Obserwuj wątek
    • astrolog_33 Praca odpowiedz I 12.12.09, 11:33
      Witaj faucon6 smile

To nie taka latwa sprawa, wrecz przeciwnie bardzo trudno jest to z horoskopu wyczytac, to wymaga glebokiej analizy horoskopu pelnego.

I przede wszystkim analiza horoskopu urodzeniowego, pozniej tranzyty. Czytajac twoj post, widze ze zapał jest oraz chec aby odkrywac skarby jakie niesie astrologia, to juz jest sporo, no chyba ze sie myle wink

To zalezy co cie interesuje, czy to: jakie masz predyspozycje zawodowe? (horoskop urodzeniowy), czy interesuje cie kiedy znajdziesz prace (jesli obecnie jej nie masz) wowczas przede wszystkim tranzyty, + dodatek progresje.
      Bp tam sie najwiecej dzieje, czyli zwlaszcza w tranzytach.

Gdybysmy patrzyli np: tylko na dom 6 badz 10 , i tam zalezli odpowiedz, jakie sa nasze predyspozycje zawodowe? to byloby za prosto, bo tego szukamy tak naprawde w calym horoskopie. Zawodowy astrolog czasem ma z tym problem, co dopiero osoba poczatkujaca.
      Bo latwo sie pomylic.

Niektore osobymowia, ze astrologia jest prosta, niestety to nie prawda, bo astrologia jest bardzo skomplikowana dziedzina, bo gdy wchodzimy juz w ten zaawansowany obszar astrologii, napotykamy na mielizny drogiazgow, ktore albo nas zgubia, badz spowoduja badz sie z tego wycofujemy, badz zmobilizuja, aby szyukac i odkrywac skary dalej. To juz wymaga praktyki zwlaszcza.

Ja zawsze polecam sledzenie codziennie tranzytow, kazdych tranzytow, zlwaszcza planet ciezkich ale i szybkich, w swoim horoskopie i naszych bliskich, i robienie notatek.

I zwlaszcza:

Predyspozycje zawodowe wyczytamy z horoskopu, w ogolnym pojeciu:

O predyspozycjach zawodowych- patrzymy tak naprawde nie tylo na jeden element np: dom 10 badz dom 6.

Ale zwlaszcza na:

1). dom 10, dom 6 i dom 2 i planety w tym domu oraz wladcy tych domow.

2). Zwlaszcza Asc (w jakim znaku), moze nam duzo powiedziec o predyspozycjach zawodowych.

3). I jakis element, ktory szczegolnie wyrywa sie z horoskopu np: dominanta horoskopu, planeta ktora lezy na osi Asc/Desc, MC/IC, badz jakis inny mocny element w horoskopie, silnie obsadzony dom, bAdz silnie obsadzony znak, mocno obsadzony przez planety jeden z zywiolow.

Przyklady:

a). Pewien pan, ma Asc w Pannie i Plutona na Asc, jest psychologiem klinicznym, psycholog (Pluton), panna w klinice prywatnej.
      Tutaj Pluton jest silny bo jest dominanta horoskopu lezy na Asc , na osi, orz znak panna, bo Asc w Pannie.

b).Moja znajoma, ma bardzo silnie obsadzony znak panny przez planety (5 planet), i planety te leza w domu 3, zatem rowniez silny sektor 3. I ma Merkurego na Asc.
      Czym sie ona zajmuje? pracuje w sklepie (handel- merkury na asc i mocny 3 dom), ale jakim? cos co ma zwiazek z drobnymi rzeczami (panna), i robotek recznych (rece- dom 3). Czyli jest to sklep pasmanteryjny (panna).

c). u mnie na przyklad (astrologwink, mam urana w domu 6, MC w wodniku, Merkury wladca domu 2 w domu 11 w dwadzie Wodnika.

d). Pewien pan ma saturna na asc i Plutona na MC - jest gornikiem.

e). Kobieta z saturnem na MC - urzedniczka.

f). Inny mezczyzna ma na asc Panne i koniunkcje mars - Pluton na asc - ma wlasny interes (silny mars i pluton), zaklad gdzie wyrabia sie meble, warsztat.

g). pewien inny mezczyzna ma wielki trygon w znakach wodnych, w tym silny merkury i Ksiezyc, jest pisarzem, poza tym jest tez historykiem.

h). Kobieta ma w horoskopie Jowisza w koniunkcji do MC, i MC w strzelcu, jest nauczycielem.

i). mezczyzna ma koniunkcje Uran- Merkury na MC, i asc w Strzelcu jest astrologiem, i nauczycielem.

itd, itd
    • astrolog_33 Praca odpowiedz II 12.12.09, 11:34
      Dom 6 w horoskopie

Praca i jej warsztat, to dom, ktory pokaze twoje obowiazki jakie masz w pracy. Bo to tez dom obowiazkow w ogolnym pojeciu. W tym domu wyczytasz rowniez, jakie masz relacje w pracy ze wspolpracownikami, jakie masz warunki pracy, czy ta praca jest dla ciebie obciazeniem, itd , itd. Czasem, pokaze tez rodzaj wykonywanego zajecia. To rowniez twoje stanowisko pracy.

Dom 6 to takze higiena, zdrowie, dieta, itd, itd.

W moim horoskopie na przyklad jest Uranw domu 6, wiec moj warsztat, w ktorym pracuję jest taką oaza wolnosci (Uran), jestem astrologiem, prowadze działalnosc gospodarcza. Nic mnie nie krępuje, moj codzienny grafik pracy, jest nieokreslony, pracuje do ktorej chce i zaczynam prace o ktorej chce. Jestem sama sobie sterem i okretem. Moj warsztat pracy "to taka moja wolnosc" (Uran).

Oczywiscie sam Uran w domu 6 to zdecydowanie za malo informacji, aby stwierdzic, ze osoba bedzie astrologiem, badz np: informatykiem, to trzeba wyczytac w calym horoskopie.

Ale mozna powiedziec, ze w warsztatcie pracy osoba, np; lubi miec odrobine swobody i wolnosci, badz sie buntuje przeciwko, gdy ktos chce zalozyc na jej grafik pracy, trwrdo ustalony rytm godzin pracy, o buntuje sie, gdy ktos ja ogranicza.

I to znow bedzie modyfikowane z calym horoskopem.

Dom 10

Status spoleczny, twoje zyciowe cele, patrzac na ten dom, zapytasz siebie "dokad zmierzam"?, czasem tylko kariera zawodowa. To takze wszesto to co jest na zewnatrz, gdzies widoczna spolecznie i publicznie.

Itd, itd, itd.

Ja mam np: w domu 10 Ksiezyc, ktory jest wladca domu 3, i ktory ma miedzy innymi trygon do Urana domu 6.

Zatem moje teksty (ksiezyc wladca domu 3) jakie pisze na stronach www moich, sa widoczne dla innych, publicznie, no bo strony sa na serwerze, ktore ogladaja ludzie, (widoczne dom 10), kseizyc ma trygon do Urana (pisze o astrologii - Uran), ale zwlaszcza opisuje rozne przyklady z mojego warsztatu, przyklady z zycia (Uran jest w domu 6 - czyli moj warsztat pracy opisuje astrologiczny).

Tutaj wkleje moj tekst o domu 10 calosc.

Dom dziesiąty w horoskopie

ImageSpoglądając na Medium Coeli (początek domu dziesiątego), zaumażymy punkt, który wyznacza nasz osobisty wkład życiowy, który wdrażamy w ustalone grupy społeczno - zawodowe; funkcję jaką wnosimy w cały społeczny organizm, w życie publiczne. Gdzie pamiętając równocześnie, aby żyć i uczestniczyć w grupach społecznych, musimy przestrzegać praw i regulaminów, które obowiązują w społeczeństwie. Dom dziesiąty podpowie między innymi, jak człowiek postrzega normy i społeczne zasady, które obowiązują, oraz czy uczestnicząc w tym organizmie, czuje się bezpiecznie.

Saturn jako (naturalny władca domu dziesiątego), testuje nasz osobisty wkład w życie społeczne, który wnosimy. Saturn wyznacza granice, kontroluje i wprowadza porządek, czyli "co powinniśmy", "co nam przystoi", "co jest społecznie akceptowane, a co nie". A to, czy przestrzegamy norm, czy też uchylamy się od odpowiedzialności, to już inna sprawa. Żądza władzy, sławy, osiągnięć, może okazać się tak silna, że człowiek jest w stanie nagiąc zasady moralne, złamać normy i prawo, skandalicznie sie zachowujac, aby tylko znależć sie na szczycie, na świeczniku, w centrum uwagi widowiska publicznego.

Gdy uchylamy się od odpowiedzialności i nierozsądnym wyznaczaniem sobie norm działania, to niewykluczone, że osiągniemy społecznie "status skandalisty - dom dziesiąty", bądż za naszą ciężką i uczciwą pracę "status człowieka sukcesu".

Niewątpliwie dom dziesiąty jest miejscem naszych osiągnięć, pozycji społecznej, ambicji, potrzeby bycia widocznym, uznania, możliwości wybicia się, statusu społecznego - (Dane Rudhyar w swojej książce "Domy astrologiczne" akcentuje te słowo), reputacji, powołania, życia publicznego, kariery zawodowej, postrzeganie postaci autorytetu, prestiż, władza.

Człowiek odnajdzie w swoim horoskopie urodzeniowym w domu dziesiątym uzdolnienia, bądż też nie, które mają czasem wymiar społecznych osiągnieć. Oraz ambicje, które pchają go na szczyt w publicznym świecie. Pamiętajmy jednak, że trzeba przeanalizować cały horoskop, gdyż są osoby, które będą świadomie unikać, pchania się na afisz.

Stosunek do władzy, nawet władzy rodziców, oraz postrzeganie autorytetów, również odnajdziemy tą informację w domu dziesiątym.

Jest spora grupa ludzi, wyjątkowo utalentowanych, lecz ze względu na swój system wartości, potrzeby osobiste, etykę zawodową, nie pragną wybić się na szczyt, nie chcą zrobić kariery. Wolą realizować swój warsztat uzdolnień w cieniu, w odosobnieniu. Wówczas tacy ludzie, zwykle nie mają w swoim horoskopie urodzeniowym żadnej planety w domu dziesiątym, zwłaszcza Saturn tam nie przebywa, a z kolei dom szósty, teoretycznie mocno może być obsadzony planetami. Gdzie cała ich energia zarezerwowana jest na szlifowanie ich warsztatu, zaplecza, środowiska pracy (dom 6). W domu szóstym, zdobywa się doświadczenie zawodowe, poprzez rozszerzanie praktyki, warsztatu pracy. W domu dziesiątym z kolei, człowiek robi bilans swoich osiągnięć w strukturach społecznych; dowie się co może osiągnąć, jakie są jego aspiracje zawodowe, jaki ma stosunek do władzy, rodziców, sukcesu, itd.
      • astrolog_33 Re: Praca odpowiedz III 12.12.09, 11:35
        Szczyt - Medium Coeli, który kojarzy nam się z czymś, co leży najwyżej i który niełatwo jest osiągnąć. Zatem wdrapując się na ten szczyt, wymagany jest od nas wysiłek, sporadycznie kosztem innych, poświęcenie, oraz ograniczenie mocno swobody innych dziedzin życia, by całą energię włożyc na realizację naszych celów życiowych. Ile wyrzeczeń kosztuje sukces, który pragnie osiągnąć naprzykład prezes dobrze prosperującej firmy, utrzymując się na stołku, ograniczając i doprowadzajac swój organizm do skrajności (zapominając o regularnych posiłkach, jedząc niezdrową żywność, sypiając tylko kilka godzin dziennie, i ciągle wystawiając się na stres, bądz zaniedbując swoją rodzinę - opozycja Rak). Lecz potrzeba uznania i realizacja w świecie zewnętrznym, jest zbyt silna, aby móc z niej zrezygnować.

Wysoką ocenę za osiągnięcia zawodowe i sukcesy, wystawią nam w domu dziesiątym, pomijając nasze wartości wewnętrzne, osobowość. Niewątpliwie myślenie takie, ma bardzo wąski i sztywny schemat (Saturn), który nie daje możliwości rozrosnąć się w swojej opini - biorąc wszystkie walory wewnętrzne człowieka pod uwagę. Zatem osoby, które mają urodzeniowo zwykle Saturna w domu dziesiątym, szukają bezpieczeństwa w strukturze i ustalonych normach przez społeczeństwo, zdobywając dyplom naukowy, który jest świadectwem ich osobistej wartości.

Dom dziesiąty (MC w znaku i planety w domu 10), nie jest wyznacznikiem tylko i wyłącznie, naszego wyuczonego zawodu bądż informacją, że człowiek koniecznie zrobi karierę w życiu. Tych informacji (zawód), dowiemy się również z innych punktów horoskopu, między innymi: położenie Ascendentu, władcy Asc, planet w domu szóstym i drugim, oraz położenie władców domów: szóstego, drugiego, dziesiątego, itd.

Przykładowo osoba, która załóżmy ma kilka planet w domu dziesiątym (Słońce, Księżyc, Wenus), niekoniecznie musi być uznawana za autorytet w środowisku społecznym, bądż robić zawodową karierę, wręcz przeciwnie, może wykonywać zwyczajny zawód na przykład: kasjera w supermarkecie. A obsadzony przez planety osobiste dom dziesiąty, może być informacją, że osoba chce być poprostu widoczna w środowiskach publicznych, ma potrzebę pokazania się, bycia w centrum. I zwykle to bycie w centrum ma zagwarantowane, ale tylko w swoim środowisku pracy, domu, wsród przyjaciół, na imprezach, spotkaniach. Tam gdzie się pojawi, nie pozostaje niezauważona, nawet gdyby miała zrobić coś wyjątkowo głupiego.

Dom dziesiąty, to przede wszystkim potrzeba bycia widocznym społecznie, publicznie, to punkt, który mówi "coś na zewnątrz, zewnętrzny świat, wśród społecznych środowisk". Tutaj zadajemy sobie pytanie - dokąd zmierzam, jakie jest moje powołanie?. Zatem naukowiec za swój wynalazczy umysł, osiąga sukces społeczny w domu dziesiątym, bądż sprzedawca na bazarze, który nie robiąc nic szczególnego, pojawia się zawsze tam, gdzie jest duże skupisko ludzi, albo skandalista, który nagina swoje zasady moralne, by tylko zostać zauważonym publicznie.
        Kilka przykładów:

- U mężczyny w horoskopie urodzeniowym, Merkury leży blisko Medium Coeli, zatem jego sposób komunikacji, słowa, opinie, którym się dzieli z innymi, są społecznie i publicznie widocznie, mężczyzna ten jest szkoleniowcem, uczy większe grupy ludzi.

- Inna osoba również z Merkurym blisko MC, wygłasza bardzo chętnie swoje opinie w różnych kręgach ludzi. Lubi być w centrum społecznego widowiska, rozmawiając, dyskutując, mimo, że nie jest zawodowo nauczycielem.

- W moim horoskopie na przykład, władca domu 3 Księżyc leży w domu dziesiątym, zatem moje teksty (dom 3), są publicznie widoczne, gdyż umieszczam je na swojej stronie internetowej.

- U kogoś innego w horoskopie władca domu piątego leży w domu dziesiątym, zatem osoba ta musi uruchomić w sobie wenę twórczą, aby móc wybić się społecznie. Bądż jego kreatywność i twórczość (dom piąty), jest społecznie uznana i widoczna. Albo okaże się wielkim skandalem, jeśli te elementy są żle aspektowane w horoskopie.

-Pewien mój znajomy, młody naukowiec, który ma w swoim horoskopie Urana blisko MC, dzięki swoim ciekawym wynalazkom, już osiągnął zalążek człowieka sukcesu.

-Z kolei inna osoba, z Uranem w domu dziesiątym w swoim horoskopie, w niektórych środowiskach społecznych, posiada już status rebelianta - dziwaka.

-Pewna młoda kobieta z Wenus w domu dziesiątym, w swoim horoskopie urodzeniowym, zwraca uwagę innych swoją wyjątkową urodą, którą lubi eksponować zwłaszcza na różnych imprezach, spotkaniach (hostessa na targach).

Moim zdaniem MC jest miejscem, w którym bardzo trudno osiągnąc równowagę i harmonię (Koziorożec opozycja Waga), trudno nim balansować, gdyż będąc na afiszu, jesteśmy nieustannie skazani na ocenę naszych poczynań przez różne grupy i normy społeczne. Każdy nierozsądny ruch, nie jest pozbawiony surowej opini publicznej i bolesnych konsekwencji (Saturn). Dążysz do czegoś ogromnymi wysiłkami? miej świadomość, że inne sfery życia, mogą nieco zostać zaniedbane, taki jest naturalny rytm życia. Nie ma możliwości jednocześnie we wszystkich dziedzinach życia osiągnąć sukces, bo ludzki organizm by się wyczerpał, a tym bardziej, nie można mieć przecież wszystkiego w życiu.

Tranzyty planet ciężkich do MC lub władcy Medium Coeli, mogą przynieść różne sytuacje, zależy to również od aspektu jakim tranzyt idzie, na przykład:

-Zmiana pracy.
        -Rozpoczęcie nowej pracy.
        -Utrudnienia w pracy, bądż zaszczyty, możliwości rozwoju, awans w pracy.
        -Potrzeba uporządkowania spraw związanych z organizacją pracy bądż spraw ogólnie urzędowych.
        -Różne społeczne, publiczne wydarzenia, spotkania bądź wystąpienia w kręgu większych grup ludzi (nawet tradycyjna biesiada na wsi w większej grupie ludzi).
        -Czas aby się zająć swoją sytuacją w pracy, wymagany jest większy wysiłek.
        -Wydarzenia związane z rodzicami, matka bądż ojciec (dom dziesiąty).
        -Sukcesy społeczne, prestiż, nagrody bądż kłopoty i zachwianie reputacji. Także sporadycznie kłopoty z włądzą bądz prawem.
        -Strata pracy z różnych przyczyn (osoba straciła pracę, więc tym samym osiągnełą społecznie "status bezrobotnego").
        -Bądż człowiek poprzez swoje nietaktowne zachowanie, osiągnął "status skandalisty".
        -Młody człowiek podczas tranzytu ciężkiej planety do MC, skończył studia, zdobył dyplom naukowy i tym samym społecznie osiągnął status "specjalisty np: od marketingu".
        -Osoba w średnim wieku, podczas tranzytu planety ciężkeij do MC, poszła na emeryturę bądż rentę (jej status został zmieniony).
        Kilka przykładów:

- Tranzyt Jowisza w trygonie do Merkurego na MC - pewien mężczyzna miał publiczne wystąpienie, dzień szkolenia dla swoich słuchaczy.

- Tranzyt Jowisza w koniunkcji do MC w Wodniku - kobieta podczas kilku dni, odbierała pochwały za swoje umiejętności zawodowe, ze strony osób, jej klientów, którzy korzystali z jej porad astrologicznych (Wodnik - klubowe grupy).

- Tranzyt Jowisza w koniunkcji do MC w Wodniku - pewien mężczyzna uczestniczył w zgrupowaniu, klubowe klimaty, z dziedziny szkoleń z astrologii, drogą elektroniczną (Wodnik).

- Tranzyt Plutona w kwadracie do MC u mężczyzny, gdzie Pluton przyniósł totalną przebudowę jego życia zawodowego, ogłosił upadłość, co nie znaczy, że tranzyt ten był totalną katastrofą, nie. Mimo ogłoszenia upadłości, to zysk wyniesiony z tej działalności był dość korzystny.

- U innego mężczyzny był również tranzyt Plutona w kwadracie do MC, gdzie jeden ze sklepów, który prowadził, musiał zamknąć.
        Autor: Barbara Stanisławska
        4 maj 2009

Serdecznie cie pozdarwiam.
        • faucon6 Re: Praca odpowiedz III 12.12.09, 15:30
          Basiu, bardzo Ci dziekujesmile. To przyszlo nagle i chce to rozgryzc.
          Dziekuje za obszerny material, mysle ze zajmie mi to troszke i wtedy
          wroce. Jestem poczatkujaca, cos umiem wyluskac z kosmogramu, ale
          powoli, bardzo wolno.
          Bardzo dziekujekiss**************************
          • faucon6 Re: Praca odpowiedz III 12.12.09, 15:33
            Juz skopiwalam wszystko, astrologia jest trudna i nie zawsze
            przynosi owoce. Ale to metoda dzieki ktorej mozemy znalesc odpowiedz
            na nurtujace nas pytania. Wiec przyciaga bardzosmile
            • astrolog_33 Re: Praca odpowiedz III 12.12.09, 15:58
              Prosze bardzosmile

Sama mam z nia , z astrologia, trudnosci czasem. Bo cos sie np:
              wydarzy, a trudno to odnalezc w tranzytach.
              • faucon6 Re: Praca 10.01.10, 17:23
                Jestem wenusowa z wpływem Jowisza,Neptuna i silnego Marsa.

Interesuje mnie charakter mojej pracy,jaki zawod powinnam wykonywac.
                + czy powinnam zmienic prace - zaczelam 4 listopada 2009. Jestem
                przenoszona z dzialu do dzialu, i dopada mnie lekka nerwowka.

[imgfotoforum.gazeta.pl/photo/8/mi/fa/e3ug/slEeVt9pVnPhznKNlX.
                jpg[/img]
                Saturn tworzy harmonijny sekstyl do Jowisza w 10 domu, który
                powinien mi dac swiadomosc dazeń, cierpliwość i pewnosc osiagniec,
                saturn nagradza ciezką prace. Umorduje człowieka , ale jak sie jest
                upartym i pracowitym, to Saturn nagrodzi... Trzeba uwazać żeby nie
                osiaść na laurach (mars w retrogracji, slonce w byku). Duzym
                wsparciem bedzie partner (bo ten saturn z 7 domu?) . Jowisz jest w
                koziorozcu wiec trzeba bedzie poczekac troszke. Parenascie latek.
                IC mam w rybach - wazne beda dla mnie relacje miedzy ludzkie, glowe
                mam pelna marzen (plus MC neptun). Co do Neptuna - glownie pracuje w
                jezyku obcym, uczac sie w miedzy czasie techniki (i czasem musze
                udawaz ze juz wszystko wiem - jestem wspqarciem technicznym w
                obcojezycznej firmie. Skonczylam romanistyke...)

Dom 6 mam pusty ale w lwie. Czyli lubie zwracac na siebie uwage moja
                praca. Wladca jest w 7 domu wiec laczy sie to ze wsparciem partnera,
                lub samodzielnoscia - ze ja tez moge sama o siebie zadbac
                2). Zwlaszcza Asc (w jakim znaku), moze nam duzo powiedziec o
                predyspozycjach zawodowych.
                baran - czeste zmiany jesli nie pracy to dzialow w pracy. Kiedys
                czesto pracowalam na umowe zlecenie, z reguly zagranica. Lubie kiedy
                w pracy duzo sie dzieje, kiedy jest gwar itd.
                > 3). I jakis element, ktory szczegolnie wyrywa sie z horoskopu np:
                dominanta horoskopu, planeta ktora lezy na osi Asc/Desc, MC/IC, badz
                jakis inny mocny element w horoskopie, silnie obsadzony dom, bAdz
                silnie obsadzony znak, mocno obsadzony przez planety jeden z
                zywiolow.
                Jowisz, Neptun (MC), Wenus, Ceres (asc), Merkury (koniunkcja ze
                Słońcem), silny Pluton i Saturn. (Jeszcze patrzę na żywioły, ale te
                masz w miarę równowmiernie obsadzone.)

Duzo jest ziemi. Najmniej wody. Silnie obsadzone domy to 1 i 7 wiec
                ja i relacje z innymi.
                Jestem bardziej spokojna, opanowana. W srodku wulkan, ale na
                zewnatrz slodyczwink

Co powinnam robic? czy dobrze byloby zostac na nowym projekcie -
                gdzie naucze sie duzo z informatyki czy szukac czegos innego?

teraz do marca mars jest w retrogracji wiec lepiej przeniesc sie na
                nowy projekt i zobaczyc, a potem decydowac?
                • faucon6 Re: Praca 10.01.10, 17:24
                  Moj kosmogram: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2115818
                  • kita32 horoskop Faucon 10.01.10, 19:57
                    Foucon, wprawdzie mam za mało czasu, żeby zastanawiać się nad Twoim pytaniem, ale wystarczy mi czasu, żeby wkleić Twoje kółko.
                    Żeby wkleić, trzeba na obrazek w sieci (link podałaś) kliknąć prawym przyciskiem myszy i wybrać "kopiuj adres obrazka". I ten skopiowany adres obrazka (a nie strony z obrazkiem) wkleja się między (tu muszę napisać ze spacjami, ale wpisać trzeba bez spacji) [ i m g ],,,i tu adres obrazka,,,[ / i m g ]:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/mi/fa/e3ug/slEeVt9pVnPhznKNlX.jpg
                • faucon6 Re: Praca 10.01.10, 17:28
                  Wycofuje sie z tego silnego marsa - jest w koniunkcja ze
                  Słońcem czyli jest spalony. Wiec czesto sie miotam i zastanawiam jak
                  ukierunkowac energie.
                • astrolog_33 Pytanie do faucon6 16.01.10, 10:54
                  Witaj faucon6

Piszesz:

> Interesuje mnie charakter mojej pracy,jaki zawod powinnam wykonywac.
                  > + czy powinnam zmienic prace - zaczelam 4 listopada 2009. Jestem
                  > przenoszona z dzialu do dzialu, i dopada mnie lekka nerwowka.
                  >
                  konczylam romanistyke...)
                  >
                  Co powinnam robic? czy dobrze byloby zostac na nowym projekcie -
                  > gdzie naucze sie duzo z informatyki czy szukac czegos innego?
                  >
                  Duzo pytan zadalas, ja nie dam rady niestety na wszystko odpisac, a dlaczego? bo to wymaga dlugiej analizy, trzeba nad tym posiedziec, a ja nie lubie pisac czegos powierzchownie.

Dlatego odpisze na pytanie jedno, lecz prosze cie napisz konkretnie mi, bo troszke tutaj sie pogubilam i szczerze, gdy tylko wtedy beda mogla ci pomoc, doradzicsmile

1). Rozumiem, ze zaczelas prace nowa 4 listopada roku 2009?
                  2). i co teraz konkretnie planujesz? i czy te plany sa prawdziwe czy tylko tak piszesz? to wazne, bo astrologia odp na konkretnie przemyslane pytaniasmile

I prosze ci o dane swoke pelne, z doklada godzina urodzenia, bo na tym kosmogramie nie widze wyraznie, wrzuce sobie w program Urania, na ktorym fajnie widac.

Serdecznie pozdarwiam.
                  • faucon6 Re: Pytanie do faucon6 16.01.10, 17:48
                    Dziekuje za odpowiedz.
                    Zaczelam prace wlasnie 4listopada. I postanowilam jej nie zmieniac.
                    Postanowilam, ze sprobuje na nowym projekcie - bylam tam w piatek.
                    Troche we mnie obaw - bo musze podciagnac francuski i wiele sie
                    nauczyc 9nowe aplikacje, bardzo duzo i mam tydzien zamiast miesiaca
                    czy 2 - bo przechodze). Ale z drugiej strony mne to strasznie
                    pociaga to takie wyzwanie. W sumie bardzo sie na tym skupilam.
                    Chcialabym wiedziec co zrobic, zeby wyszlo jak najlepiej, jak do tej
                    pracy na tym projekcie podejsc? Dziwne to zycie rzuca w coraz to
                    nowe rejony. Mam nadzieje, ze sie czegos naucze. Glownie stawiam na
                    jezyk. I technike.
                    Czy moglabym podac Ci dane na priwa? Albo dobrze...24.04.1984 godz
                    5.05 Chrzanow.
                    Juz kolezanka mowila, ze teraz mam tranzyty odpowiedzialne za
                    przewrot w zyciu, zmiane. Pluton. Ciezko sie okreslic, ale
                    najwazniejsze dla mnie jest teraz i faktycznie zmierzam sie z nowym
                    projektem, nie planuje ucieczek gdzies indziej. Wiec pytam co i jak
                    zeby jak najlepiej to przezyc i jak najwiecej skorzystac.
                    Zastanawiam sie czy dam rade, ale o to nie pytam. Bo bym padla na
                    starcie...
                    • faucon6 Re: Pytanie do faucon6 16.01.10, 17:57
                      Jesli to sie przyda...Zaczynalam wtedy i w ten pt o 9tej.
    • faucon6 Kobitki pomozecie??????????????????? :) 15.01.10, 21:40

• faucon6 Ic w raku... 17.01.10, 10:52
      Pomylilam sie pisalam o rybach - jest w raku. Jesli ma sie to
      przekladac na prace to przewrazliwienie - potrzeba milych i cieplych
      uczuć - Rak jest zaborczy emocjonalnie... Dawanie wsparcia innym -
      lubie podpowiadac, pomagac. Albo szukac odp. jesli nie wiem, mam za
      maly zasob wiedzy. Licza sie dobre stosunki w grupie (wiec sercem
      takiej pracy szukam)

A co do aktualnych tranzytow: Pluton w trygonie do Słońca w pobliżu
      Mc razem z Merkurym i Węzłami Księżycowymi : czyli jak dla mnie
      zmiany w pracy czyli zmiana wydzialu na ktora nie mam wplywu. Czyli
      stres, duza emocjonalnosc, chec chloniecia wszystkiego...
      • astrolog_33 odp dla faucon6 praca, i maly ulamek w zycia. 17.01.10, 11:42
        Kochana faucon6

Piszesz:

Interesuje mnie charakter mojej pracy,jaki zawod powinnam wykonywac.

+ czy powinnam zmienic prace - zaczelam 4 listopada 2009. Jestem
        przenoszona z dzialu do dzialu, i dopada mnie lekka nerwowka.

I piszesz dalej:

Zaczelam prace wlasnie 4listopada. I postanowilam jej nie zmieniac.

i piszesz dalej:

teraz do marca mars jest w retrogracji wiec lepiej przeniesc sie na
        nowy projekt i zobaczyc, a potem decydowac?

Droga faucon6 jto jak to jest naprawe? na co jestes zdecydowana konkretnie, bo ja tutaj sie juz troszke pogubilamsmile

W astroligii jest tak, ze trzeba podac konkretne, szczere, prawdziwe pytania, czego oczekujemy. Bo astrologia to juz nie tarot, ktory wrozy, astrologia ma nam doradzicsmile

Ja nie dam rady odpisac na wszystkie pytania, bo malutko czasu. Kryzys wielu dal w kosc, nawet mi wiec musze sie zabezpieczycsmile

Jeszcze jedna bardzo wazna sprawa, tak jak pisalas astrologia jest trudna, ale sadze ze momentami koszmarnie trudna, bo czesto tranzyty dzialaja w mniej spodziewanym momencie.

Na poczatek troszke wyjasniej, pytasz sie co oznacza dom 6smile

W domu VI mamy, srodowisko pracy, miejsce pracy, praca i jego warsztat, to jaka tworzymy atmosfere w pracy, punkt pracy, stanowisko pracy. Warunki pracy i sposobie organizacji zycia. Poza tym higiena, obowiazki, skupianie uwagi na drobnostki, choroby, zdrowie. Itd.

Twoje danesmile

24.04.1984 godz
        5.05 Chrzanow.

Mam nadzieje ze godzina urodzenia jest dokladnasmile

Masz Asc w Baranie, z wenus na asc.

Zadalas kilka pytan faucon6, ktore sie od siebie roznia, wiec ja juz nie wiem jaki jest twoj plan konkretnysmile

Nie wiem juz jakie zadac pytanie, i odniesc sie z tym do horoskopu.

Moze tak zrobie, sprawdze, jaki to bedzie czas w twojej pracy, kiedy bedie czas zwlaszcza trudniejszy.

Masz teraz tr. Plutona w trygonie do Slonca, caly ten rok, i ten tranzyt bedzie odpowiedzialny za rozne rzeczy, miedzy innymi:

-wewnetrzne transformacje, poczucia tozsamosci (Slonce). Mozesz wokol siebie juz wczesniej odczuwac nastroj taki Plutoniczny, np: bardzij plutoniczny gust, badz wokol ciebie sa sprawy ktore chcesz aby sie zmienily. Twoje zycie napiera duzej intensywnosci, paski zycia, itd.

W horoskopie w ciagu roku jest koszmarnie duzo roznych tranzytow, ktore nie jestem w stanie ci opisac. Bo np: bdybym opowila jakis tr> przyjamny i mowilabym ci o rezczach przyjemnych, ty moglabys sie zdziwic, alez jak to skoro sie np: czujesz w danym okresie paskudnie, a sie pozniej okazuje ze to jakis tr, saturna. Lecz ja ci nie jestem w stanie tych tranytow tutaj omowic, wszystkich to niemozliwe.

Slonce masz w domu 1, ktore swieci dla ciebie, bedziesz w siebie inwestowac, jeszcze merkury i wenus na asc.

Zatem ten Pluton bedziesz chcial wykorzystac miedzy innymi na takie fajny przemiany w swoim wizerunku badz w swojej wizytowce (ogolnie mowie), w cechach , ktore pokazujesz na zewnatrza. Inni moga cie odbierac jako kotog, kto w danym momecie, sie w cos mocniej angauzje, potrzebuje wiecej prywatnosci, itp.

Slonce jest wladca domu 5, a Pluton urodzeniowo jest w domu 7, zatem to moze byc tranzyt ale niekoniecznie na jakies przemiany zwiazane z partnerstwem, i podejsciem do niego.

To moze byc sporadycznie tranzyt na dziecko (ale niekoniecznie).

I na sprawy jakies partnerskie.

Pisze tak ogolnie, itd, itd.

Majac tak silny dom 1, wenus na asc dosc ze mozesz byc ladna kobieta, to jescze bedziesz dbala bardzo o swoj wizerunek.
        Taka wenus na asc, moga cie ludzie lubic, itd. Ale i uwazaj, aby ta wenus cie w zyciu nie rozleniwila (co nie znaczy absolutnie ze jestes leniwa).

No jest tutaj jeszcze mnostwo roznych tranzytow.

Ale wrocmy do twojej pracy:

U ciebie dwie dominanty horoskopu Jowisz blisko MC i wenus na Asc, kochana ty masz szanse w zyciu na ciekawe pieniadze, mowa na przyszlosc, jelsi sie oczywiscie postarasz, badz ktos sie przyczyni moze partner, w przyszlosci, ze bedziesz miala taki dosc ciekawy komfort zycia, bo te dwie planety uznane za "dobroczynca" sa silne. I u ciebie wladca MC Saturn jest w domu 7 ale w skorpionie, oraz mars w domu 8 w skorpionie, wiec wraz z tymi ukladami wenus i jowisz na osiach madz szasne mic ciekawe zarobki, ale zwlaszcza w swoim zyciu jak nabierzesz dosiwadczenia , podszkolisz sie jeszcze szukac wszedzie tam, gdzie jest wielki "kapital" kapital wielkich firm, instytucji, itp.

Wladca MC w skorpionie w domu 7, niewykluczoze ze sie pod ten kapital w swoim zyciu w przyszlosic podlaczysz, i bedziesz pracvowac dla wiekszej firmy, ktora ci zagwanantuje te zarobki, i wejdziesz z nimi w taka spolke, bo w domu 7 jest saturn.
        ta wielka firma, jej status spoleczny , to bedzie firma dosc znana i prestizowa.

Moze nawet zagraniczna badz ogolnie w tej firmie robic interesy zagranica. zatem jezyk obcy musisz znac na bank, bo to daje wieksza szasne, aby miec dobra prace. techniczne sprawy itp.
        Ja mowie tak ogolnie w twoim zyciu na przyszlosc.

To twoje partnerstwo (pluton i saturnw domu 7) moze byc dosc transformujace ciebie, od wewnatrz, itd, i nawet w jakims tam momencie troszke obciazajace Saturn.
        Ale majas na osi wenus i jowisza , to sie zakochach fajnie,lecz uwazaj aby byl to facet wlasciwy, bo z saturnem i plutonem w domu 7 nie trudno o rozwod, no jest takie zagrozenie, ale jak wiesz w astrologii pewnikow nie ma.

Tr. Plutona wejdzie ci na MC za jakis czas, to zalezy bo moze masz MC blizej tego tranzytu:

Mniej wiecej w okresie:

Od poczatku roku 2011, do mniej wiecej konca roku 2012.

To moze byc okres przemian w pracy, w twoim statusie pracy, itp.

To moga byc zmiany pracy, i wiesz co? tr Plutona uderza w midpunkt miedzy MC i Neptunem wiec zmiany moga sie rozpoaczac wczesniej.

Co taki pluton ogonie przynosi? zmiany pracy, badz sporadycznie osoba musi odejsc z pracy, bo jakas sytuacja w firmie na skale wieksza (pluton ) zmienia sie.

Albo nawet zaczniesz swoje sily z wielkim projektem, itd.

Pluton jest w domu 7 w skopionie, czyli podlaczenie sie pod wiekszy kapital? albo wieli projekt, badz jak pisalam sporadycznie zmuszona bedziesz odejsc z tej pracy.

Tr. saturna wchodzi teraz na kwadrat do midpunktu miedzy Neptunem a MC moze zadzialac ale niekoniecznie, jelsi nie zadziala to dopiero jak wejdzie na kwadrat do MC.

Mniej wiecej wrzesien roku 2010 - to moze byc czas studnosci w pracy, harowka, duzo obciazek, duzo pracy, trudnej pracy.

Zatem ucz sie, szlifuj jezyk, rob jeszcze jakies kursy specjalistyczne techniczne, internet, itp, bo tego beda od ciebie wymagac, a wtedy bedzie szansa na ciekawe zarobki.

W grudniu roku 2010 pozniej, ,arzec, i sietpien tez bediesz miala czas trudniejszy duwo pracy, ale i duzo sie nauczysz nowych doswiadczen, obciazek i duzo obowiakzow Saturn opozycja ceres (ceres nowy wpadca panny), i tym samym drugi wladca domu 6.

We wrzesniu roku 2011 saturn wejdzie na opozycja do asc, opozycje do wenus (pazdziernik), i na desc zatem uwazaj na relacjiz innymi zwlaszcza z partnerem jelsi taki jest.

To bylo w takim bardzo duzym skrocie, tranzytow tutaj jest wiele, nie mam czasu niestety aby je opisywac.
        I tez nie moge tutaj czesto bywac sad

serdecznie cie pozdrawiam, i jak pisalam masz szane na fajne zycie zwlaszcza chodzi o prace, komfort, itd.
        • faucon6 Re: odp dla faucon6 praca, i maly ulamek w zycia. 17.01.10, 14:45
          Dziekujesmile. Bardzo duzo piszesz, bede miala o czym myslec.

Jestem z kims w zwiazku. Jest ode mnie starszy i mysle ogolnie ze to
          ten. Z nikim tak dobrze mi sie nie rozmawialo, z nikim tak dobrze
          sie nie rozumialam. Ale o milosc nie chce pytac. Bede uwazac na
          opozycje wenussmile Mam nadzieje, ze nam sie uda. W koncu to jest moj
          motor do zycia - i relacje z ludzmi i zwiazki na pewno to jest
          dziedzina bardzo wazna i do "przerobienia". A ten zwiazek jest wazny.
          A rogata ze mnie duszyczka - dobrze, ze Pawel jest spokojny, choc
          uparty tez;p

A praca - chce zapisac sie na kurs jezyka. Moj tata uwaza, ze
          przesadzam. Ale realia sa takie, ze moj poziom jezyka juz nie
          wystarcza. Nie zmienie sie we francuske, ale moge sie podciagnac. I
          dobrze, ze mnie zycie do tego zmusza. Mysle, ze to nie bedzie jedyna
          praca, ale wiele sie w niej naucze. Tak ze kiedys, moze ją zmienie i
          nie bedzie takiej nerwowki. Kiedys moze bede mogla powiedziec:
          umiem, na prawde sie na tym znamsmile(na tym co robie).

Dziekuje, zostawilas mi mnostwo refleksji.
          Zatem kursy.
          Dziekujekiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka