lamoon 22.02.07, 19:59 Przeznaczmy ten wątek, na wymienianie się autorami i tytułami książek astrologicznych, które powinniśmy mieć, lub takich, które coś ciekawego i nowatorskiego wnoszą do naszej wiedzy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lamoon hrabia S. A. Wronski 22.02.07, 20:24 polecam jego "Astrologię klasyczną" Dopiero są trzy tomy, dosyć drogie, ale to lektora którą naprawdę warto mieć. Pozdrawiam Odpowiedz Link
aquarius44 Re: hrabia S. A. Wronski 31.03.07, 19:04 Wydawnictwo dosyc "ekskluzywne"... Mam jedynie watpliwość co do dysproporcji miedzy treścia a formą. Ale to kwestia gustu... Odpowiedz Link
maga402 Arroyo 22.02.07, 22:59 Witajcie Arroyo "Podręcznik interpretacji astrologicznej" jako xero dostępny jest w księgarni wiedzy ezoterycznej Arcanus pod adresem: www.arcanus.pl/index.php?strona=ksiegarnia&Kat=9 Pozdrawiam, Maga Odpowiedz Link
kita32 przekopiowuję 23.02.07, 00:06 Jak zaproponowała Vivien, przekopiowuję list o książkach do tego wątku: Słyszałam o świetnych broszurach z przetłumaczenia ksiązki The Astrologer's Handbook: Books: Frances Sakoian,Louis S. Acker - u nas chyba nie wydanej (oficjalnie). Nie mam tej ksiązki, niestety. Stephen Arroyo "Podręcznik interpretacji astrologicznej" - to książka do przemedytowania. Nie ma sztywnych reguł interpretacyjnych. Podane są tam ogólne informacje, które zawierają całe bogactwo możliwości wykraczjące poza sztywne reguły pozwalające na wielopoziomowe interpretacje. Banzhaf i Haebler - Klucze do astrologii - bardzo wygodna książka, można wszystko znaleźć, dużo treści na małej powierzchni. Dane Rudhyar "Domy astrologiczne" - zuprłnie mi nie pasuje, jakoś nieczytelna, pogmatwana. Stare książki są zbyt sztywne, dogmatyczne, czarno-białe. Odpowiedz Link
aquarius44 Re: Książki astrologiczne 31.03.07, 19:02 Donna Cunningham "Przewodnik po samoświadomości". Wszystkie Arroyo (astropsychologia). Z polskich autorów "Mandala" i "Homo Zodiacus" Leszka Weresa. Ostatnio została wydana "Astrologia od poczatku" Jarosława Gronerta - bardzo przystępnie przedstawione podstawy analizy astrologicznej. Odpowiedz Link