lenkaaa Re: V 04.11.09, 15:51 Pierwsza ! Podobalo mi sie i mam nadzieje, ze kolejne odcinki mnie nie zniecheca, jak ma to obecnie miejsce z FF na ten przyklad... Odpowiedz Link
galaxian1 Re: V 04.11.09, 18:23 A na Hataku pisza ze lipa, chaos. Obejrze sam to ocenie. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: V 04.11.09, 18:49 jeszcze niedawno zarzekalam sie na lolumie, ze nie bede tego ogladac i prosze bardzo: pierwsza sie rzucilam do ogladania...he, he... Zobaczymy co bedzie w dalszych 3 odcinkach Odpowiedz Link
agamasia Re: V 04.11.09, 20:23 Ja tam żadnego chaosu nie widziałam, a pilot bardzo mi się podobał, a i przystojny facet nawet był Odpowiedz Link
galaxian1 Re: V 04.11.09, 21:53 Mnie tez się podobało. Było tajemniczo, sporo się wydarzyło, bez zbędnych dłuzyzn jak w FF. No i interesująca obsada. Po dłużej przerwie zobaczyłem... Karę ze Smallvilla (mrrrr!). Anna grała w Stargate - również... przywódczynię obcych (tylko że była ładniejsza, z pieknymi długimi, kręconymi włosami), księżulek to agent z 4400, o Juliet z Losta to wspominać nie trzeba... Odpowiedz Link
aniuta75 Re: V 04.11.09, 22:28 Faktycznie sporo znajomych twarzy . Dużo się działo w pilocie, może nawet za dużo, czuję się jak po dwugodzinnym filmie w 45ciominutowej pigułce . Odpowiedz Link
aniuta75 A i jeszcze 04.11.09, 22:34 Straszliwie chciało mi się śmiać z tych mini statków kosmicznych . Mniemam, że pod koniec sezonu nie będą już tak śmisznie wyglądały . Odpowiedz Link
galaxian1 Re: A i jeszcze 05.11.09, 08:24 Należy pamiętać, że po 4 odcinkach jest planowana prawie pół roczna przerwa w emisji! Odpowiedz Link
ka_thy Re: A i jeszcze 05.11.09, 11:35 No to będę pierwsza i powiem, że mi się nie podobało. Mało tego, jeszcze mi się śniło w nocy. Zdecydowanie bardziej przypadł mi do gustu FlashForward. Niby podobne ale tu mój odbiór jest zupełnie inny. Odpowiedz Link
szmegesz Re: A i jeszcze 05.11.09, 12:59 Ja na razie tego nie oglądam, tematyka nie w moim guście. A jeszcze jak będzie przerwa to ewentualnie przy dalszych dobrych recenzjach może zobaczę Odpowiedz Link
aniuta75 Re: A i jeszcze 05.11.09, 13:23 ka_thy napisała: > No to będę pierwsza i powiem, że mi się nie podobało. Mało tego, jeszcze mi się > śniło w nocy. Zdecydowanie bardziej przypadł mi do gustu FlashForward. Niby > podobne ale tu mój odbiór jest zupełnie inny. Właśnie. Jak oglądałam pilota FF to aż zamarłam w bezruchu, nie mogłam się powstrzymać, żeby w międzyczasie założyć wątek na Lolumie i podzielić się swoją radością . A tu luzik. Nawet przerwałam, żeby sobie zaglądnąć na forum, sprawdzić pocztę itp pierdoły. I nie wiem już sama czy dlatego, że było nieciekawie czy dlatego, że był przesyt i czułam, że potrzebuję odpoczynku. Bo, że dużo się działo to nie można zaprzeczyć. Może nawet za dużo. Ja rozumiem, że pilot ma zachęcić jednak too much information na raz też potrafi stworzyć klimat dłużyzny . Odpowiedz Link
galaxian1 Re: A i jeszcze 05.11.09, 17:54 aniuta75 napisała: > Bo, że dużo się działo to nie można zaprzeczyć. Może nawet za dużo. Ja rozumiem, że pilot ma zachęcić jednak > too much information na raz też potrafi stworzyć klimat dłużyzny . Uważam dokładnie tak samo! Zbyt duzo ujawnili juz w pilocie - przylot obcych, ich zamiary, ruch oporu, to ze obcy sa od dawna wtopieni w tłum... itp. Przeciez to jest fabuła na kilka odcinków! Przez to bylo za bardzo "przygodowo", a ja wole stopniowo budowany klimat tajemniczosci. Wlasnie dlatego tak bardzo podobal mi sie serial Invasion, bo niby byl spokojny, ale mial swoj klimat... wielowątkowa fabula rozwijana powoli, ale wszystko owiane tajemnicą. A tutaj w 1 odcinku nasza lostowa Julia juz wpadla w sam srodek ruchu oporu, juz wie wszystko. A teraz pewnie bedzie biegala ze spluwa za obcymi Ogladalo to sie oczywiscie bardzo fajnie i szybko czas minął. Ja odpoczywac w polowie nie musialem, bo jednak poczatkujacym kinomanem nie jestem Po dluzszym czasie zastanowienia jednak popieram tych, ktorzy pisali o chaosie. Był chaos - za duzo dzialo sie od razu. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: A i jeszcze 05.11.09, 18:20 O to to to. Fajne zawiązanie akcji a tu nagle "Przybysze są już 3 tygodnie w odwiedzinach". No kurrrde. Przecież 3 tygodnie to szmat czasu. A i jeszcze jedna rzecz - znowu mamy jeden jedyny telefon, który działa kiedy inne nie działają. No luudzie. > Ja odpoczywac w polowie nie musialem, bo jednak poczatkujacym kinomanem nie > jestem Odpowiedz Link
ka_thy Re: A i jeszcze 05.11.09, 22:05 Lost ma tajemnice. Zagadki. Podobnie FF. Odkrywane powoli albo bardziej gmatwane. A w V mamy wszystko kawa na ławę. Obcy nie maja wcale dobrych zamiarów, ci co się po cichu zwołują to ruch oporu, przyjaciel pani FBI to Obcy, zły, ale są też i dobrzy, wszystko już wiemy a mogliśmy choć przez chwilę podomyślać się o co chodzi. Czyli teraz pozostaje czekać na konfrontację, kto kogo, jedna już była, kolejne pewnie będą bardziej efektowne z zastosowaniem najnowszych kosmicznych technologii. Nie, ja podziękuję. Nie jestem fanką sci-fi, pojazdy międzygalaktyczne i inne techniczne cuda-wianki mnie nużą i zniechęcają. Podobnie jak Inni z gadzią skórą w ludzkiej powłoce. Wolę nasze wojskie wampiry, wilkołaki i inne potwory. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: V 05.11.09, 13:28 agamasia napisała: > przystojny facet nawet był > Który? Który?? Bo ja tam kilku wylukałam . Odpowiedz Link
galaxian1 Re: V 05.11.09, 18:05 Etam, jakieś murzyńce pokazujecie! To jest najpiękniejszy aktor tego serialu Odpowiedz Link
aniuta75 Re: V 05.11.09, 18:21 galaxian1 napisał: > Etam, jakieś murzyńce pokazujecie! ROTFL Odpowiedz Link
lenkaaa V (1x02) 11.11.09, 13:09 No i tak zescie nakrytykowali, ze akcja za szybka, ze sie rezyser przejal i w drugim odcinku tempo akcji spadlo na leb na szyje A ja mialam nadzieje, na odcinek podobny do pierwszego bedzie... Juz bym wolala 4 odcinki przepakowane szybka akcja, niz jeden "szybki" i 4 super wolne a potem pol roku przerwy, czy ile tam tej przerwy bedzie... Echhhh.... Odpowiedz Link
galaxian1 Re: V (1x02) 11.11.09, 13:12 lenkaaa napisała: > ze akcja za szybka, ze sie rezyser przejal i w > drugim odcinku tempo akcji spadlo na leb na szyje Czyli ABC powtarza "syndrom FlashForward", ze w pilocie mnóstwo akcji, a odcinki nuda? Ale ja jeszcze nie ogladalem. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: V (1x02) 11.11.09, 13:19 No dokladnie tak samo mi sie skojarzylo, bo FF tez mi sie podobalo po pierwszym odcinku a teraz nie chce mi sie juz tego ogladac, bo nuuuuuudaaaaaaaa.............. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: V (1x02) 12.11.09, 22:33 Ależ Wy marudzicie . Ale fakt, trochę nudą powiało . Odpowiedz Link
galaxian1 Re: V (1x02) 13.11.09, 07:56 lenkaaa napisała: > nuuuuuudaaaaaaaa.......... Chcialy byscie aby sie lali po mordach, rambo, commando ? Ale problem z tym serialem jest taki, ze wszystko juz pokazali w 1 odcinku i teraz nie ma co pokazywac haha Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 1x03 19.11.09, 10:49 lenkaaa napisała: > faaajny byl ten odcinek, juz nie narzekam, ze nudy Bo Ty to wogole jestes marudna Odpowiedz Link
lenkaaa Re: 1x03 19.11.09, 17:23 galaxian1 napisał: > lenkaaa napisała: > > > faaajny byl ten odcinek, juz nie narzekam, ze nudy > > Bo Ty to wogole jestes marudna > > To akurat najprawdziwsza prawda jest ! Moj maz mowi, ze jakby organizowali miedzynarodowe zawody w narzekaniu, to ja powinnam Polske reprezentowac i na bank bym sie zalapala do finalu Odpowiedz Link
agamasia Re: 1x03 20.11.09, 00:10 Podobała mi się scena z ukatrupieniem tego ufoka, byłego partnera Juliet, z pozdrowieniami Ciekawią mnie ci zbuntowani, co to chcą się przeciwstawić przybyszom. Odpowiedz Link
aniuta75 1x04 25.11.09, 21:42 Całość nawet fajna ale końcówka mnie rozwaliła wcale nie pozytywnie . No bo przecież wiadomo, że coś grubszego się szykuje . No chyba, że chodziło o to, aby nam uświadomić, że to nie tylko te kilka statków co są nad największymi miastami świata a znacznie więcej. E do doopy. Dobrze, że cliffhingera nie zrobili bo bym się tylko wkurzyła, że tyle czekać trzeba . Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 1x04 25.11.09, 22:53 aniuta75 napisała: > Dobrze, że cliffhingera nie zrobili bo bym się tylko wkurzyła, że tyle czekać trzeba . No jakto nie ma, sa nawet dwa ! Jeden - księżulek dźgnięty drągalem zapewne umierający. Przeżyje, czy nie ? Drugi - no przeciez statki alienów lecą cała watahą! Toż to dopiero cliffhanger No niestety, ale serial to strasznie naiwna, infantylna bajeczka. Wielki ruch oporu w postaci osób 3 (słownie 3) rozwala super tajny i wielce strzeżony magazyn alienów, w którym był cały skład zakażonych szczepionek! No dżiza, co to ma być? Czy tylko mnie się wydaje, że ten serial jest po prostu głupi ? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 1x04 25.11.09, 22:57 galaxian1 napisał: > aniuta75 napisała: > > > Dobrze, że cliffhingera nie zrobili bo bym się tylko wkurzyła, że tyle cz > ekać > trzeba . > > No jakto nie ma, sa nawet dwa ! > Jeden - księżulek dźgnięty drągalem zapewne umierający. Przeżyje, czy nie ? > Drugi - no przeciez statki alienów lecą cała watahą! Toż to dopiero cliffhanger > A ić mnie z takimi cliffhingerami . Oglądnij se z VD albo z Dextera, albo, co tu dużo szukać taki z Supka - ooo to są cliffhingery jak się patrzy :. A to to jakieś takie "phi" . > Czy tylko mnie się wydaje, że ten serial jest po prostu głupi ? No z deka przydurny się robi . Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 1x04 27.11.09, 08:19 aniuta75 napisała: > A ić mnie z takimi cliffhingerami . Oglądnij se z VD albo z Dextera, albo, co tu dużo szukać taki z Supka - ooo to są cliffhingery jak się patrzy :. A to to jakieś takie "phi" . Bo to nie cliffhangery tylko chyba shithangery > > Czy tylko mnie się wydaje, że ten serial jest po prostu głupi ? > No z deka przydurny się robi . Oczywiscie mimo ze glupi, to ja i tak ogladam, przeciez lubie glupie seriale Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 1x04 27.11.09, 10:18 A ja jestem ciekaw jak ta murzynka zaszła w ciążę z tym obcym No chyba że Jaszczury są kompatybilne z ludzmi. I ciekawe kto/co się urodzi Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 1x05 06.04.10, 23:41 No takie sobie, choć serial dobrze się ogląda. Ale jak dla mnie jest zbyt prostolinijny, ja wolę jak coś jest bardziej pokręcone i zagmatwane - niż takie kawa na ławę dla statystycznego zjadacza hotdogów. Po prostu brak tu klimatu. Odpowiedz Link
galaxian1 1x06 09.04.10, 23:15 Wreszcie jakiś odcinek trzymający w napięciu. Chociaż wątek synalka już mi działa na nerwy. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 1x06 10.04.10, 21:37 Synalek od początku przynudzał . Ale reszta odcinka pierwsza klasa . Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 1x06 11.04.10, 23:12 aniuta75 napisała: > Synalek od początku przynudzał . Na początku przynudzał, ale teraz już przykurza > Ale reszta odcinka pierwsza klasa . Chyba jeden z najlepszych, o ile nie najlepszy odcinek. Taki dreszczowiec Odpowiedz Link