04.11.09, 11:21
Kto pierwszy oglądnie? big_grinsuspicious
Obserwuj wątek
    • lenkaaa Re: V 04.11.09, 15:51
      Pierwsza !
      Podobalo mi sie i mam nadzieje, ze kolejne odcinki mnie nie zniecheca, jak ma to
      obecnie miejsce z FF na ten przyklad...
      • galaxian1 Re: V 04.11.09, 18:23
        A na Hataku pisza ze lipa, chaos.
        Obejrze sam to ocenie.
        • lenkaaa Re: V 04.11.09, 18:49
          jeszcze niedawno zarzekalam sie na lolumie, ze nie bede tego ogladac i prosze
          bardzo: pierwsza sie rzucilam do ogladania...he, he... Zobaczymy co bedzie w
          dalszych 3 odcinkach smile
          • agamasia Re: V 04.11.09, 20:23
            Ja tam żadnego chaosu nie widziałam, a pilot bardzo mi się podobał, a i
            przystojny facet nawet był big_grin
            • galaxian1 Re: V 04.11.09, 21:53
              Mnie tez się podobało.
              Było tajemniczo, sporo się wydarzyło, bez zbędnych dłuzyzn jak w FF.
              No i interesująca obsada. Po dłużej przerwie zobaczyłem... Karę ze Smallvilla
              (mrrrr!). Anna grała w Stargate - również... przywódczynię obcych (tylko że była
              ładniejsza, z pieknymi długimi, kręconymi włosami), księżulek to agent z 4400, o
              Juliet z Losta to wspominać nie trzeba...
              • agamasia Re: V 04.11.09, 22:09
                Jednym słowem sami znajomi smile
                • aniuta75 Re: V 04.11.09, 22:28
                  Faktycznie sporo znajomych twarzy smile.
                  Dużo się działo w pilocie, może nawet za dużo, czuję się jak po dwugodzinnym
                  filmie w 45ciominutowej pigułce wink.
                  • aniuta75 A i jeszcze 04.11.09, 22:34
                    Straszliwie chciało mi się śmiać z tych mini statków kosmicznych big_grin. Mniemam, że
                    pod koniec sezonu nie będą już tak śmisznie wyglądały suspicious.
                    • galaxian1 Re: A i jeszcze 05.11.09, 08:24
                      Należy pamiętać, że po 4 odcinkach jest planowana prawie pół roczna przerwa w
                      emisji!
                      • ka_thy Re: A i jeszcze 05.11.09, 11:35
                        No to będę pierwsza i powiem, że mi się nie podobało. Mało tego, jeszcze mi się śniło w nocy. big_grin Zdecydowanie bardziej przypadł mi do gustu FlashForward. Niby podobne ale tu mój odbiór jest zupełnie inny.
                        • szmegesz Re: A i jeszcze 05.11.09, 12:59
                          Ja na razie tego nie oglądam, tematyka nie w moim guście. A jeszcze jak będzie
                          przerwa to ewentualnie przy dalszych dobrych recenzjach może zobaczę
                        • aniuta75 Re: A i jeszcze 05.11.09, 13:23
                          ka_thy napisała:

> No to będę pierwsza i powiem, że mi się nie podobało. Mało tego, jeszcze mi się
                          > śniło w nocy. big_grin Zdecydowanie bardziej przypadł mi do gustu FlashForward. Niby
                          > podobne ale tu mój odbiór jest zupełnie inny.

Właśnie. Jak oglądałam pilota FF to aż zamarłam w bezruchu, nie mogłam się
                          powstrzymać, żeby w międzyczasie założyć wątek na Lolumie i podzielić się swoją
                          radością big_grinbig_grinbig_grin.
                          A tu luzik. Nawet przerwałam, żeby sobie zaglądnąć na forum, sprawdzić pocztę
                          itp pierdoły. I nie wiem już sama czy dlatego, że było nieciekawie czy dlatego,
                          że był przesyt i czułam, że potrzebuję odpoczynku. Bo, że dużo się działo to nie
                          można zaprzeczyć. Może nawet za dużo. Ja rozumiem, że pilot ma zachęcić jednak
                          too much information na raz też potrafi stworzyć klimat dłużyzny smile.
                          • galaxian1 Re: A i jeszcze 05.11.09, 17:54
                            aniuta75 napisała:

> Bo, że dużo się działo to nie można zaprzeczyć. Może nawet za dużo. Ja
                            rozumiem, że pilot ma zachęcić jednak > too much information na raz też potrafi
                            stworzyć klimat dłużyzny smile.

Uważam dokładnie tak samo!
                            Zbyt duzo ujawnili juz w pilocie - przylot obcych, ich zamiary, ruch oporu, to
                            ze obcy sa od dawna wtopieni w tłum... itp. Przeciez to jest fabuła na kilka
                            odcinków! Przez to bylo za bardzo "przygodowo", a ja wole stopniowo budowany
                            klimat tajemniczosci.

Wlasnie dlatego tak bardzo podobal mi sie serial Invasion, bo niby byl spokojny,
                            ale mial swoj klimat... wielowątkowa fabula rozwijana powoli, ale wszystko
                            owiane tajemnicą.

A tutaj w 1 odcinku nasza lostowa Julia juz wpadla w sam srodek ruchu oporu, juz
                            wie wszystko. A teraz pewnie bedzie biegala ze spluwa za obcymi big_grin

Ogladalo to sie oczywiscie bardzo fajnie i szybko czas minął.
                            Ja odpoczywac w polowie nie musialem, bo jednak poczatkujacym kinomanem nie
                            jestem tongue_out

Po dluzszym czasie zastanowienia jednak popieram tych, ktorzy pisali o chaosie.
                            Był chaos - za duzo dzialo sie od razu.
                            • aniuta75 Re: A i jeszcze 05.11.09, 18:20
                              O to to to. Fajne zawiązanie akcji a tu nagle "Przybysze są już 3 tygodnie w
                              odwiedzinach". No kurrrde. Przecież 3 tygodnie to szmat czasu.
                              A i jeszcze jedna rzecz - znowu mamy jeden jedyny telefon, który działa kiedy
                              inne nie działają. No luudzie.

> Ja odpoczywac w polowie nie musialem, bo jednak poczatkujacym kinomanem nie
                              > jestem tongue_out

tongue_outtongue_outtongue_outtongue_outtongue_outtongue_outtongue_outtongue_out
                              • ka_thy Re: A i jeszcze 05.11.09, 22:05
                                Lost ma tajemnice. Zagadki. Podobnie FF. Odkrywane powoli albo bardziej gmatwane. A w V mamy wszystko kawa na ławę. Obcy nie maja wcale dobrych zamiarów, ci co się po cichu zwołują to ruch oporu, przyjaciel pani FBI to Obcy, zły, ale są też i dobrzy, wszystko już wiemy a mogliśmy choć przez chwilę podomyślać się o co chodzi. Czyli teraz pozostaje czekać na konfrontację, kto kogo, jedna już była, kolejne pewnie będą bardziej efektowne z zastosowaniem najnowszych kosmicznych technologii. Nie, ja podziękuję. Nie jestem fanką sci-fi, pojazdy międzygalaktyczne i inne techniczne cuda-wianki mnie nużą i zniechęcają. Podobnie jak Inni z gadzią skórą w ludzkiej powłoce. Wolę nasze wojskie wampiry, wilkołaki i inne potwory. smile
            • aniuta75 Re: V 05.11.09, 13:28
              agamasia napisała:

> przystojny facet nawet był big_grin
              >

Który? Który?? Bo ja tam kilku wylukałam big_grinbig_grinbig_grinbig_grin.
              • ka_thy Re: V 05.11.09, 14:18
                No własnie, który? Bo ja nie dojrzałam żadnego. big_grin
                • agamasia Re: V 05.11.09, 17:42
                  O ten big_grin

https://i136.photobucket.com/albums/q167/mayaanderson/morris.jpg
                  • aniuta75 Re: V 05.11.09, 17:47
                    No ten tyż fajowy big_grin.
                    • galaxian1 Re: V 05.11.09, 18:05
                      Etam, jakieś murzyńce pokazujecie!

To jest najpiękniejszy aktor tego serialu smile

https://static.tvguide.com/MediaBin/Galleries/Shows/S_Z/Si_Sp/Smallville/season7/smallville89.jpg
                      • aniuta75 Re: V 05.11.09, 18:21
                        galaxian1 napisał:

> Etam, jakieś murzyńce pokazujecie!

ROTFL big_grin
    • lenkaaa V (1x02) 11.11.09, 13:09
      No i tak zescie nakrytykowali, ze akcja za szybka, ze sie rezyser przejal i w
      drugim odcinku tempo akcji spadlo na leb na szyje wink
      A ja mialam nadzieje, na odcinek podobny do pierwszego bedzie... Juz bym wolala
      4 odcinki przepakowane szybka akcja, niz jeden "szybki" i 4 super wolne a potem
      pol roku przerwy, czy ile tam tej przerwy bedzie...
      Echhhh....
      • galaxian1 Re: V (1x02) 11.11.09, 13:12
        lenkaaa napisała:

> ze akcja za szybka, ze sie rezyser przejal i w
        > drugim odcinku tempo akcji spadlo na leb na szyje wink

Czyli ABC powtarza "syndrom FlashForward", ze w pilocie mnóstwo akcji, a odcinki
        nuda? Ale ja jeszcze nie ogladalem.
        • lenkaaa Re: V (1x02) 11.11.09, 13:19
          No dokladnie tak samo mi sie skojarzylo, bo FF tez mi sie podobalo po pierwszym
          odcinku a teraz nie chce mi sie juz tego ogladac, bo nuuuuuudaaaaaaaa..............
          • aniuta75 Re: V (1x02) 12.11.09, 22:33
            Ależ Wy marudzicie tongue_out.

Ale fakt, trochę nudą powiało suspicious.
          • galaxian1 Re: V (1x02) 13.11.09, 07:56
            lenkaaa napisała:

> nuuuuuudaaaaaaaa..........

Chcialy byscie aby sie lali po mordach, rambo, commando ? big_grin

Ale problem z tym serialem jest taki, ze wszystko juz pokazali w 1 odcinku i
            teraz nie ma co pokazywac big_grin haha
    • aniuta75 1x03 18.11.09, 21:22
      No i mamy po prostu sympatyczny serial o alienach big_grin.
      • lenkaaa Re: 1x03 19.11.09, 00:18
        faaajny byl ten odcinek, juz nie narzekam, ze nudy smile
        • galaxian1 Re: 1x03 19.11.09, 10:49
          lenkaaa napisała:

> faaajny byl ten odcinek, juz nie narzekam, ze nudy smile

Bo Ty to wogole jestes marudna big_grin
          • lenkaaa Re: 1x03 19.11.09, 17:23
            galaxian1 napisał:

> lenkaaa napisała:
            >
            > > faaajny byl ten odcinek, juz nie narzekam, ze nudy smile
            >
            > Bo Ty to wogole jestes marudna big_grin
            >
            >

To akurat najprawdziwsza prawda jest ! big_grin
            Moj maz mowi, ze jakby organizowali miedzynarodowe zawody w narzekaniu, to ja
            powinnam Polske reprezentowac i na bank bym sie zalapala do finalu big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin
            • agamasia Re: 1x03 20.11.09, 00:10
              Podobała mi się scena z ukatrupieniem tego ufoka, byłego partnera Juliet, z
              pozdrowieniami wink Ciekawią mnie ci zbuntowani, co to chcą się przeciwstawić
              przybyszom.
    • aniuta75 1x04 25.11.09, 21:42
      Całość nawet fajna ale końcówka mnie rozwaliła wcale nie pozytywnie uncertain. No bo
      przecież wiadomo, że coś grubszego się szykuje tongue_out. No chyba, że chodziło o to,
      aby nam uświadomić, że to nie tylko te kilka statków co są nad największymi
      miastami świata a znacznie więcej. E do doopy. Dobrze, że cliffhingera nie
      zrobili bo bym się tylko wkurzyła, że tyle czekać trzeba big_grin.
      • galaxian1 Re: 1x04 25.11.09, 22:53
        aniuta75 napisała:

> Dobrze, że cliffhingera nie zrobili bo bym się tylko wkurzyła, że tyle czekać
        trzeba big_grin.

No jakto nie ma, sa nawet dwa ! wink
        Jeden - księżulek dźgnięty drągalem zapewne umierający. Przeżyje, czy nie ? big_grin
        Drugi - no przeciez statki alienów lecą cała watahą! Toż to dopiero cliffhanger big_grin

No niestety, ale serial to strasznie naiwna, infantylna bajeczka.
        Wielki ruch oporu w postaci osób 3 (słownie 3) rozwala super tajny i wielce
        strzeżony magazyn alienów, w którym był cały skład zakażonych szczepionek! No
        dżiza, co to ma być?

Czy tylko mnie się wydaje, że ten serial jest po prostu głupi ?
        • aniuta75 Re: 1x04 25.11.09, 22:57
          galaxian1 napisał:

> aniuta75 napisała:
          >
          > > Dobrze, że cliffhingera nie zrobili bo bym się tylko wkurzyła, że tyle cz
          > ekać
          > trzeba big_grin.
          >
          > No jakto nie ma, sa nawet dwa ! wink
          > Jeden - księżulek dźgnięty drągalem zapewne umierający. Przeżyje, czy nie ? big_grin
          > Drugi - no przeciez statki alienów lecą cała watahą! Toż to dopiero cliffhanger
          > big_grin

A ić mnie z takimi cliffhingerami tongue_out. Oglądnij se z VD albo z Dextera, albo, co
          tu dużo szukać taki z Supka - ooo to są cliffhingery jak się patrzy :. A to to
          jakieś takie "phi" tongue_out.

> Czy tylko mnie się wydaje, że ten serial jest po prostu głupi ?

No z deka przydurny się robi big_grin.
          • galaxian1 Re: 1x04 27.11.09, 08:19
            aniuta75 napisała:

> A ić mnie z takimi cliffhingerami tongue_out. Oglądnij se z VD albo z Dextera, albo,
            co tu dużo szukać taki z Supka - ooo to są cliffhingery jak się patrzy :. A to
            to jakieś takie "phi" tongue_out.

Bo to nie cliffhangery tylko chyba shithangery big_grin

> > Czy tylko mnie się wydaje, że ten serial jest po prostu głupi ?
            > No z deka przydurny się robi big_grin.

Oczywiscie mimo ze glupi, to ja i tak ogladam, przeciez lubie glupie seriale big_grin
            • lenkaaa Re: 1x04 27.11.09, 10:11
              rzeczywiscie robi sie gupi ten serial sad
              • galaxian1 Re: 1x04 27.11.09, 10:18
                A ja jestem ciekaw jak ta murzynka zaszła w ciążę z tym obcym big_grin
                No chyba że Jaszczury są kompatybilne z ludzmi.
                I ciekawe kto/co się urodzi big_grin
    • aniuta75 1x05 04.04.10, 22:16
      Jakoś takoś nawet mi sie podobało big_grin.
      • galaxian1 Re: 1x05 06.04.10, 23:41
        No takie sobie, choć serial dobrze się ogląda.
        Ale jak dla mnie jest zbyt prostolinijny, ja wolę jak coś jest bardziej
        pokręcone i zagmatwane - niż takie kawa na ławę dla statystycznego zjadacza
        hotdogów. Po prostu brak tu klimatu.
    • galaxian1 1x06 09.04.10, 23:15
      Wreszcie jakiś odcinek trzymający w napięciu.
      Chociaż wątek synalka już mi działa na nerwy.
      • aniuta75 Re: 1x06 10.04.10, 21:37
        Synalek od początku przynudzał tongue_out.
        Ale reszta odcinka pierwsza klasa big_grin.
        • galaxian1 Re: 1x06 11.04.10, 23:12
          aniuta75 napisała:

> Synalek od początku przynudzał tongue_out.

Na początku przynudzał, ale teraz już przykurza big_grin

> Ale reszta odcinka pierwsza klasa big_grin.

Chyba jeden z najlepszych, o ile nie najlepszy odcinek.
          Taki dreszczowiec smile
    • aniuta75 Re: V 22.04.10, 22:55
      I się kurcze porobiło big_grin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka