Dodaj do ulubionych

a ja męczę ;)

17.01.12, 19:30
A ja męczę sobie Zombiaków, czyli Walking Dead.
Pierwsze 3 odcinki były całkiem fajne (a nawet bardzo fajne!), ale im dalej w lat tym większa nuda. Jestem w środku drugiego sezonu i ciesze się tylko z tego, że pozostały już tylko 3 do zaliczenia i finito smile A te ich amerykańskie moralizatorskie gadki mnie dobijają.
Obserwuj wątek
    • aniuta75 Re: a ja męczę ;) 17.01.12, 19:56
      Nie znasz się tongue_out. Zombiaki zarypiaste są! big_grin
      • galaxian1 Re: a ja męczę ;) 17.01.12, 20:03
        Ale jak są Ząbiaki, a nie jak siedzą na wiosce w chałupie i gadają o dupach maryni big_grin
        Szukanie dziewczynki przez cały sezon naprawdę jest nużące tongue_out
        • aniuta75 Re: a ja męczę ;) 17.01.12, 20:23
          No z dziewczynką trochę kicha, to przyznaję.
          Ale jak dla mnie i tak jest o niebo lepiej od AHS big_grin.
          • galaxian1 Re: a ja męczę ;) 17.01.12, 20:35
            aniuta75 napisała:

> No z dziewczynką trochę kicha, to przyznaję.

Zrobiło się za bardzo familijnie, same tematy dzieciowe.
            W Stanach chyba po prostu uwielbiają takie motywy.

> Ale jak dla mnie i tak jest o niebo lepiej od AHS big_grin.

A to fakt, AHS to kompletny bezsens się okazał.
    • thorgalla Re: a ja męczę ;) 17.01.12, 20:35
      Ja obejrzałam pierwszy sezon Supka i pierwszy odcinek drugiej i .... odechciało mi się.
      Mam nadzieję,że kryzys przejdzie bo serial ciekawy i zabawny ale z wkurzającą amerykańską górnolotną gadką.
      • aniuta75 Re: a ja męczę ;) 17.01.12, 20:46
        Oj to nie słuchaj, tylko podziwiaj Deana suspiciousbig_grin.
        • galaxian1 Re: a ja męczę ;) 17.01.12, 20:47
          Takie gadki są w każdym hamerykańskim serialu.
          Odcinek bez gadek odcinkiem straconym big_grin
        • thorgalla Re: a ja męczę ;) 17.01.12, 21:06
          A mylił się może Wam imię Dean?
          No bo jak słyszę Dean to myślę,że to o Padaleckim bo mi się strasznie z Gilmorkami kojarzy a tam on Deanem był więc do niego tylko to imię mi pasuje (ale bełkot mi wyszedł wink )
          • galaxian1 Re: a ja męczę ;) 17.01.12, 21:13
            Mnie tam się nikt nie mylił big_grin haha
            Ale Glimorów nie oglądałem.
            • aniuta75 Re: a ja męczę ;) 17.01.12, 21:16
              Ja jak Glx big_grin
    • galaxian1 Re: a ja męczę ;) 17.01.12, 23:52
      Przez kilka odcinków się zastanawiałem, skąd ja znam tą wsiową dziewuchę !
      A toż to przecie Supkowa bella jest smile Zresztą niedawno była też w VD.
    • pszczolaasia Re: a ja męczę ;) 18.01.12, 09:52
      przeszlam 5 odcinkow pierwszego sezonu. z reka na seru sie staralam. to wszytsko co moge z siebie wykrzesac.
    • galaxian1 no no no ! 18.01.12, 10:43
      Marudzili, marudzili... ale dwa ostatnie odcinki były świetne! Zwłaszcza ostatni rewelacja. I nie chodzi tylko o końcówkę, w której kopara opada, ale cały odcinek był niesamowity.
      No to czekamy do lutego na to co będzie dalej smile
      • aniuta75 Re: no no no ! 18.01.12, 10:54
        A widzisz! Ha! Zombiaki fajne som i basta! big_grin
        • galaxian1 Re: no no no ! 18.01.12, 11:01
          aniuta75 napisała:

> A widzisz! Ha! Zombiaki fajne som i basta! big_grin

No som som tongue_out
          Ale jak ten dzieciak chorował, to myślałem że dostanę kręćka z nudów smile

Na pewno Zombiaki lepsze od AHS czy Fadesa (który dobrze zaczął i głupio skończył).

To teraz zamieniam Zombiaki w Ufoki i oglądam Falling Skies smile
          Ale wczesniej oczywiście 2 odcineczki Alkatrasa smile
          • 8macek Re: no no no ! 18.01.12, 12:58
            jak skończysz falling skies to napisz proszę jak wrażenia, tak dla formalności bo ja sądzę, że rozczarujesz się bardziej niż terranową (chociaż fabuła zupełnie inna to jednak obie produkcje były głośno zapowiadane jako niebywałe hity, że czegoś takiego jeszcze nie było - a tu kicha, panie, totalna klapa). no ale to jest moje zdanie.
            • galaxian1 Re: no no no ! 19.01.12, 11:57
              Obejrzałem połowę sezonu.

Wrażenia takie ani dobre, ani złe - średnie to jest. A że mało odcinków, to se można obejrzeć.
              Bardzo dużo zapożyczeń z Wojny Światów oraz Dnia Niepodległości - to jakby skrzyżowanie tych dwóch filmów.

Niestety jest mocno rodzinnie (znaczy infantylnie)... co mnie najbardziej bawi to fakt, że żołnierze sobie śpią (bo przecież muszą się porządnie wyspać!) albo pakują prowiant, a na akcje chodzą cywile, kobiety i dzieci big_grin A na koniec pan dowódca ich opierd... że spieprzyli akcję smile No to porostu genialne.

Ale i tak serial jest mądrzejszy od chociażby takiego V, które to było totalną bajeczką (Obcy zamiast atakować, to czynili intrygi z panem z telewizji oraz synkiem agentki, haha!).
              A taka historia jak w Falling Skies może wydarzyć się naprawdę - czyli poza głupimi postaciami, to jednak jest nawet realistycznie. Tylko te mechy strasznie sztuczne są smile
              • galaxian1 Re: no no no ! 19.01.12, 12:05
                I jeszcze wielki plus za to, ze Ufoki nie wyglądają jak ludzie i nie gaja po angielsku !!! big_grin
                • 8macek Re: no no no ! 19.01.12, 17:10
                  oj naiwny, naiwny...
                  • aniuta75 Re: no no no ! 19.01.12, 17:12
                    Hehehe jest dobrze do finału big_grin. Finał to porażka big_grin.
                    • galaxian1 Re: no no no ! 19.01.12, 17:17
                      aniuta75 napisała:

> Hehehe jest dobrze do finału big_grin. Finał to porażka big_grin.

A co, Ufoki zaczną recytować Szekspira ? big_grin
                      • aniuta75 Re: no no no ! 19.01.12, 17:37
                        Nie no az tak to nie ale... Sam zobaczysz. Ja w każdym bądź razie facepalma se strzeliłam big_grin.
                        • galaxian1 Re: no no no ! 20.01.12, 18:54
                          aniuta75 napisała:

> facepalma se strzeliłam big_grin.

O madafaka! big_grin
                          Naprawdę posiadają tak potężną broń, że aż Ufoki nie wiedzą co mają dalej kaman big_grin
                          Zabójcze radyjko z lat 40tych smile Oczywiście wcześniej wojsko nie przeszukało częstotliwości, aby zakłócić komunikację big_grin dobre dobre
                          No i jedną bazooką rozwalić taki Pałac Kultury, brawo dla tego pana nauczyciela ! big_grin

Niestety, ale wszystko na czym obecnie podpisuje się pan Stefan Spielberg to bajeczki dla bardzo grzecznych dzieci smile Ten pan już tak zdziecinniał, że powinien zajmować produkować filmy dla kanału MiniMini big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka