Dodaj do ulubionych

Wasze nicki ;]

21.06.07, 10:47
co się za nimi kryje ;>> dlaczego takie ???
Obserwuj wątek
    • mendosita Re: Wasze nicki ;] 21.06.07, 11:13
      To ja zacznę odpowiadać w tym fascynującym wątku.
      Mój nick- jak już pewnie wszyscy wiedzą- wziął się z książki Arturo Perez-
      Reverte "Królowa południa", w której główna bohaterka nazywała się Teresa
      Mendoza (zresztą postać autentyczna). Otóż owa Teresa stworzyła ogromne
      imperium narkotykowe, zajmowała się handlem kokainą na niebotyczną skalę i
      zajęła najwyższą pozycję wśród największych bossów narkotykowych jako jedyna
      kobieta.
      A Mendosita to takie moje zdrobnienie od Mendoza.
      • agamasia Re: Wasze nicki ;] 21.06.07, 12:12
        Mój nick to zlepek tego kim jestem, wygląda to mniej więcej tak Aga-M-Asia.
        Mam na imię Agnieszka, stąd Aga, "m" to pierwsza litera mojego nazwiska, a w
        domu wszyscy mówią na mnie Asia. I tak zostałam w necie Agamasią smile))
        • aniuta75 Re: Wasze nicki ;] 21.06.07, 13:26
          A ja mam na imię Ania ale kiedyś kilka osób na mnie mówiło Aniuta big_grin. W sumie to
          teraz żałuję, że nie wybrałam sobie jakiegoś innego nicku, czegoś bardziej
          tajemniczego hihihihi. A 75 to świadczy o tym jak stara jestem tongue_out.
          • agamasia Re: Wasze nicki ;] 21.06.07, 14:19
            Aniuta, mam siostrę, ma na imię Ania i jest w tym samym wieku co ty wink
            • aniuta75 Re: Wasze nicki ;] 21.06.07, 14:23
              Hihihihihi fajnie.
              • gugi14 Re: Wasze nicki ;] 21.06.07, 14:56
                a moj nick no to oczywiście najbardziej banalna odpowiedź - związany jest z Bono
                jakze by inaczej mogło być wink) tylko, że jest z błędem tzn byłam świadoma tego
                jak się wpisywalam, bo prawdziwie powinno brzmieć Guggi, a Guggi to najlepszy
                przyjaciel Bono z dzieciństwa i tak też Bono swemu pierwszemu synowi na czwarte
                imię dał - Guggi big_grinDDDD
                • gugi14 Re: Wasze nicki ;] 27.06.07, 21:03
                  ano nikt mnie nie poprawił, bo wyjaśniłam tylko imię natomiast liczby 14 nie
                  smile)) albo w sumie... latwo się domyślić tongue_outPP
                  • luczijka Re: Wasze nicki ;] 30.06.07, 18:57
                    gugi14 napisała:

> ano nikt mnie nie poprawił, bo wyjaśniłam tylko imię natomiast liczby 14 nie
                    > smile)) albo w sumie... latwo się domyślić tongue_outPP

No właśnie się miałam dopytać co oznacza ta 14, ale mi wyleciało z głowy <lol>.
                    Ale teraz, to już się nie wywiniesz!!!!! Mów natychmiast!!!!! big_grin
                    Ps. Przecież wiadomo, że to nie Twój wiek <hihihi>.
          • lenkaaa aniuta :o) 21.06.07, 23:13
            a mnie sie twój nick podoba bo mi się kojarzy z Maniutą- czarodziejem z takiej
            bajki pt. Opowieści Czerwcowe :o)
      • agamasia Re: Wasze nicki ;] 29.06.07, 20:34
        Na podstawie tej książki będzie kręcony film
        czytelnia.onet.pl/0,1562893,0,0,0,trzy_pieknosci_walcza_o_krolowa_poludnia,wiadomosci.html
        • agamasia Re: Wasze nicki ;] 29.06.07, 20:37
          agamasia napisała:

> Na podstawie tej książki będzie kręcony film
          > czytelnia.onet.pl/0,1562893,0,0,0,trzy_pieknosci_walcza_o_krolowa_poludnia,wiadomosci.html

Chodzi oczywiście o Mendositę i książkę "Królowa Południa", nie wiem czemu nie
          wskoczyło mi pod post Mendosity.
    • luczijka Re: Wasze nicki ;] 21.06.07, 20:22
      Mój się wziął od imienia, jak się można łatwo domyślić <hihihi>. Czasem tak na
      mnie mówi moja najlepsza przyjaciółka big_grinDD Inne zdrobnienia od mojego imienia
      były już zajęte, więc wzięłam to smile)) Nie chciałam brać jakichś nicków z
      księżyca, bo bym się nie czuła sobą <lol>.
      • galaxian1 Re: Wasze nicki ;] 29.06.07, 20:41
        luczijka napisała:

> Nie chciałam brać jakichś nicków z księżyca...

Do czegos pijesz, Lucziolo ? tongue_out

• luczijka Re: Wasze nicki ;] 29.06.07, 21:21
          galaxian1 napisał:

> luczijka napisała:
          >
          > > Nie chciałam brać jakichś nicków z księżyca...
          >
          > Do czegos pijesz, Lucziolo ? tongue_out
          >

Boże Galaxian, ale z Ciebie egocentryk <lol>. Zapewniam Cię, że nie miałam
          nikogo konkretnego na myśli tongue_outPP
    • lenkaaa Re: Wasze nicki ;] 21.06.07, 23:15
      a ja nie powiem, bo nie lubię swojego nicka, bo go wymyślałam w pośpiechu i
      napisałam byle co i nie lubię tych trzech "a" bo są głupie, o !
    • galaxian1 Galaxian ! 29.06.07, 20:59
      Zapewne kazdego zrzera ciekawosc skad moj wspanialy nick smile hehe

Na rozmaitych forumach figuruje pod zupelnie inna ksywka - wtajemniczeni wiedza
      jaka. A bylo to tak, ze moja glowna mailowa poczta w pewnym czasie zostala
      zaspamiona i nie moglem jej uzywac (dostawalem ponad 100 spamow dziennie, co
      skutecznie zniechecilo mnie do uzywania konta). Zalozylem wiec sobie innego
      maila i pomyslalem tak sobie, ze moze by tym razem nic od imienia, ale za to cos
      kosmicznego smile No i przypomniala mi sie stara, kultowa gierka, jeszcze na
      automaty pt. Galaxian (taka sprzelanka, dzie maly stateczek walczyl z jakimis
      stateczkami ufo). No i tak juz pozostalo... ale nick jest uzywany wlasciwie
      tylko na forumach gazetowych i nigdzie indziej.

A kto chce pograc w Galaxiana ? smile
      www.biskupin.wroc.pl/~biggreg/sinclair/play.php?rn=8
    • galaxian1 Re: Wasze nicki ;] 03.07.07, 20:38
      A M.Z. to ma pewnie taką ksywę, bo objada się czekoladami big_grin
      • aniuta75 Re: Wasze nicki ;] 03.07.07, 21:16
        Hihiiih pewnie tak big_grin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka