iskum 09.01.04, 09:53 Co sądzicie o banku Milenium, chcę wziąść kredyt w wysokości ponad 200tys Pln we CHF, mają najkorzystniejsze %, czy ktoś ma jakieś doświadzczenia z tym bankiem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
totes Re: Bank Milenium 10.01.04, 09:23 Oferta w Milennium jest ciekawa, lecz ma też swoje minusy (przynajmniej tak byo jeszcze w grudniu). Musisz dodatkowo zapalcić za koszt wyceny nieruchomości (nie wszędzie tak jest) oraz obowiązkowo ubezpieczyć się na życie, co podraża kredyt (nie ma tego np w MultiBanku). Cociaż przy kwocie kredyty 200 tys. to może i tak się oplacać. Obsluga kompetentna, troche dlugo rozpatruja wnioski. Odpowiedz Link
pettycash Re: Bank Milenium 12.01.04, 15:02 Mam od roku kredyt mieszkaniowy w CHF w Millenium po kontaktach z tym bankiem mam kilka uwag: bardzo szybko rozpatrzyli wniosek kredytowy oczywiście pozytywnie, ale nie wystawiają czegoś takiego jak promesa, czyli świstka że w każdej chwili mogą przelać pieniądze na konto developera (w moim przypadku). Po wstępnej decyzji pozytywnej zaczęło sie dostarczanie rozmaitych papierów, narady prawników developera, narady prawników millenium, koniec końców wniosek złożyliśmy w listopadzie a pieniądze przelali w lutym. Mimo tych przeszkód uzbroiliśmy się w cierpliwość no bo mieli najlepszą ofertę. Warunkiem udzielenia kredytu jest założenie w Millenium konta osobistego ze zobowiązaniem przelewania wynagrodzeń, ostatnio znieśli opłate za prowadzenie konta dla osób korzystających z ich kredytu, ale za to opłaty są za wszystko: wypłata w bankomacie, wypłata w oddziale itd. ja osobiście nie przelewam wynagrodzenia na to konto bo mam 100 razy lepsze i jakoś przez rok nie spostrzegli. Do kosztów kredytu trzeba doliczyć to co ktoś już napisał, czyli kontrolę inwestycji tu akurat jestem zdania że kontroli nigdy za wiele, ubezpieczenie własne i ja płacę jeszcze ubezpieczenie kredytu, bo nie mam hipoteki. Generalnie nie są zli, ale jak już widzą że klient jest do nich przywiązany na kilkanascie lat to już nie jest tak ważny jak w momencie, kiedy mógł jeszcze wyjść i wybrac inny bank, Powodzenia! Odpowiedz Link