Dodaj do ulubionych

Bank Milenium

09.01.04, 09:53
Co sądzicie o banku Milenium, chcę wziąść kredyt w wysokości ponad 200tys Pln
we CHF, mają najkorzystniejsze %, czy ktoś ma jakieś doświadzczenia z tym
bankiem?
Obserwuj wątek
    • totes Re: Bank Milenium 10.01.04, 09:23
      Oferta w Milennium jest ciekawa, lecz ma też swoje minusy (przynajmniej tak byo
      jeszcze w grudniu). Musisz dodatkowo zapalcić za koszt wyceny nieruchomości
      (nie wszędzie tak jest) oraz obowiązkowo ubezpieczyć się na życie, co podraża
      kredyt (nie ma tego np w MultiBanku). Cociaż przy kwocie kredyty 200 tys. to
      może i tak się oplacać. Obsluga kompetentna, troche dlugo rozpatruja wnioski.
    • pettycash Re: Bank Milenium 12.01.04, 15:02
      Mam od roku kredyt mieszkaniowy w CHF w Millenium po kontaktach z tym bankiem
      mam kilka uwag: bardzo szybko rozpatrzyli wniosek kredytowy oczywiście
      pozytywnie, ale nie wystawiają czegoś takiego jak promesa, czyli świstka że w
      każdej chwili mogą przelać pieniądze na konto developera (w moim przypadku). Po
      wstępnej decyzji pozytywnej zaczęło sie dostarczanie rozmaitych papierów,
      narady prawników developera, narady prawników millenium, koniec końców wniosek
      złożyliśmy w listopadzie a pieniądze przelali w lutym. Mimo tych przeszkód
      uzbroiliśmy się w cierpliwość no bo mieli najlepszą ofertę. Warunkiem
      udzielenia kredytu jest założenie w Millenium konta osobistego ze zobowiązaniem
      przelewania wynagrodzeń, ostatnio znieśli opłate za prowadzenie konta dla osób
      korzystających z ich kredytu, ale za to opłaty są za wszystko: wypłata w
      bankomacie, wypłata w oddziale itd. ja osobiście nie przelewam wynagrodzenia na
      to konto bo mam 100 razy lepsze i jakoś przez rok nie spostrzegli. Do kosztów
      kredytu trzeba doliczyć to co ktoś już napisał, czyli kontrolę inwestycji tu
      akurat jestem zdania że kontroli nigdy za wiele, ubezpieczenie własne i ja
      płacę jeszcze ubezpieczenie kredytu, bo nie mam hipoteki. Generalnie nie są
      zli, ale jak już widzą że klient jest do nich przywiązany na kilkanascie lat to
      już nie jest tak ważny jak w momencie, kiedy mógł jeszcze wyjść i wybrac inny
      bank, Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka