mp612 31.05.04, 13:35 Jaką realnie marżę banku przy kredycie mieszkaniowym można uzyskać? Kredyt przy 20 % wkładzie własnym, wysokość 70 tys. W PKO BP wychodzi że jest to 1,7 pp. Ile i gdzie można uzyskać? Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doradcy.expandera Re: Jaka marża? 01.06.04, 14:04 Zapraszam do naszych oddziałów - przy takiej kwocie kredytu nasz doradca znajdzie dla Ciebie korzystniejszą ofertę. Odpowiedz Link
mp612 Re: Jaka marża? 02.06.04, 20:46 Dziękuję bardzo, ale mieszkam na "prowincji" i tu waszego oddziału nie ma. Do najbliższego mam 130 km. Może byście jednak coś doradzili. Odpowiedz Link
doradcy.expandera Re: Jaka marża? 03.06.04, 18:49 PKO BP ma niezle marże. Jednak wszystko jest kwestią negocjacji. W Banku Pekao SA możesz dostać 1,25 pkt proc. (standardowo w naszym oddziale, bezposrednio w Pekao nie wiem czy sie uda). Ważne są zasady ustalanie oprocentowanie. Nie wiem czy wiesz, że z miesiąc w PKO BP będzie o 0,5 pkt proc. drożej (mówię o stopie bazowej). W BGŻ zasady obliczanie oprocentowanie określane jest co miesiąc na podstawie średniej stawki WIBOR 3M wyliczonej między 1. a 23. dniem poprzedniego miesiąca. Ale: bank zastrzega sobie także możliwość zmian tej stopy z innych względów (np. klient zamyka konto w BGŻ, albo zmieniają się różne paremetry rynkowe), a to już nie jest dobre. Warto dokładnie sprawdzić jak bank ustala oprocentowanie. Odpowiedz Link
sienia75 Re: Jaka marża? 03.06.04, 08:16 W BGZ przy kredycie do 5 lat marża wynosi 1%, kredyt do 15 lat 1,5%, na dłużej 2% Odpowiedz Link
sienia75 Re: Jaka marża? 04.06.04, 08:36 Dlaczego DORADCY EXPANDERA ,,wkładają" swoja odpowiedź nie zachowując kolejności, moja odpowiedź o BGZ była napisana wcześniej. Dlaczego? W umowach zmiana marży jest zastrzeżona tylko w momencie likwidacji konta w BGZ. Wiele banków wymaga by biorąc u nich kredyt założyć konto w ich banku. Odpowiedz Link
doradcy.expandera Re: Jaka marża? 04.06.04, 11:10 > Dlaczego DORADCY EXPANDERA ,,wkładają" swoja odpowiedź nie zachowując > kolejności, moja odpowiedź o BGZ była napisana wcześniej. przepraszam - pomylka > W umowach > zmiana marży jest zastrzeżona tylko w momencie likwidacji konta w BGZ. Wiele > banków wymaga by biorąc u nich kredyt założyć konto w ich banku. ale w regulaminie kredytu jest troche wiecej okoliczosci (polecam lekture) www.bgz.pl/_itemserver/regulaminy/detal/RegZakBudLok.pdf Odpowiedz Link