martann 15.07.04, 10:27 Mam prosbę do wszysrkich którzy mają bądź starali się o kredyt CHF w PKO BP. Jaka marże proponował wam bank przy wkładzie własnym 20 % na ok 20 lat. Czy marża 3,1 % to dużo czy nie ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j.ang Re: kredyt CHF PKO BP 16.07.04, 19:08 Tu jest oprocentowanie w PKO BP: www.kredytmieszkaniowy.pkobp.pl/oprocentowanie.php A tu sobie porównaj: www.direct.money.pl/kredytymieszkaniowe/0/1/ www.bankier.pl/centrum/porownaj/kredyty.html?kategoriaId=6 Odpowiedz Link
norio Re: kredyt CHF PKO BP 17.07.04, 00:34 Informacje z linków w powyższym poście są niestety nieprzydatne. Oprocentowanie PKO BP jest nieaktualne. Na stronie bankier.pl w ogóle nie wiadomo w co wierzyć. Podawana przybliżona tabela spłat w Millenium liczona jest z oprocentowania 1,49% w całym okresie kredytowania (np. 15 lat). Większą bzdurę w kredytach trudno wymyśleć, bowiem oprocentowanie 1,49% w Millenium obowiązuje tylko w okresie promocyjnym, tj. przez pierwszych 6 miesięcy. Określenie "przybliżona tabela" to raczej wyraz "przybliżonej" wiedzy i umiejętności twórców strony. Odpowiadając na pytanie o CHF w PKO BP. Porzez kontakt z doradcą kredytowym dali propozycję (dla wkładu własnego 20%- 50%) wynoszącą 2%(prowizja) + LIBOR 1M, czyli razem dzisiaj jest to razem ~2,42%. Odpowiedz Link
czuk1 Re: kredyt CHF PKO BP 17.07.04, 14:06 norio napisał: > Informacje z linków w powyższym poście są niestety nieprzydatne. > Oprocentowanie PKO BP jest nieaktualne. > Na stronie bankier.pl w ogóle nie wiadomo w co wierzyć. Podawana przybliżona > tabela spłat w Millenium liczona jest z oprocentowania 1,49% w całym okresie > kredytowania (np. 15 lat). Większą bzdurę w kredytach trudno wymyśleć, bowiem > oprocentowanie 1,49% w Millenium obowiązuje tylko w okresie promocyjnym, tj. > przez pierwszych 6 miesięcy. Określenie "przybliżona tabela" to raczej > wyraz "przybliżonej" wiedzy i umiejętności twórców strony. > > Odpowiadając na pytanie o CHF w PKO BP. > Porzez kontakt z doradcą kredytowym dali propozycję (dla wkładu własnego 20%- > 50%) wynoszącą 2%(prowizja) + LIBOR 1M, czyli razem dzisiaj jest to razem > ~2,42%. To jest poprawne. To jest nie dużo. m Odpowiedz Link
norio Re: kredyt CHF PKO BP 17.07.04, 14:14 norio napisał: > Odpowiadając na pytanie o CHF w PKO BP. > Porzez kontakt z doradcą kredytowym dali propozycję (dla wkładu własnego 20%- > 50%) wynoszącą 2%(prowizja) + LIBOR 1M, czyli razem dzisiaj jest to razem > ~2,42%. Przepraszam. Przez tą przybliżoną tabelę Millenium mnie też trafił się błąd. Powinno być: Porzez kontakt z doradcą kredytowym dali propozycję (dla wkładu własnego 20%- 50%) wynoszącą 2%(marża) + LIBOR 1M, czyli dzisiaj jest to razem ~2,42%. Odpowiedz Link
robpaine Re: kredyt CHF PKO BP 17.07.04, 17:12 > > Przepraszam. Przez tą przybliżoną tabelę Millenium mnie też trafił się błąd. > Powinno być: > > Porzez kontakt z doradcą kredytowym dali propozycję (dla wkładu własnego 20%- > 50%) wynoszącą 2%(marża) + LIBOR 1M, czyli dzisiaj jest to razem ~2,42%. nie rozumiem chodzi Ci o kredyt w PKO BP czy W MILLENIUM? W PKO BP w chf przy wkładzie 20-50% dla kredytu pow 100 000 marza wynosi 2,8% +libor 1m - chcesz powiedzieć ze udalo Ci się obciąć 0,8% marży? Jeśli tak podaj mi na priva namiar na oddział banku. Odpowiedz Link
joannaff Re: kredyt CHF PKO BP 20.07.04, 13:17 kredyt w PKO BP w CHF, na 20 lat, przy 20% wkładzie własnym marża 2,8% + 1M LIBOR (około 3,04% na dzien podpisania umowy) prowizja 1,6% Odpowiedz Link
robpaine Re: kredyt CHF PKO BP 21.07.04, 00:16 joannaff napisała: > kredyt w PKO BP w CHF, na 20 lat, przy 20% wkładzie własnym > marża 2,8% + 1M LIBOR (około 3,04% na dzien podpisania umowy) teraz to 2,8% + 0,41% (libor 1m) to daje 3,21 indexowane jest co miesiac, raty więc wyższe niestety także > prowizja 1,6% Rozumiem ze prowizja za udzielenie kredytu to 1.6% w jakim miescie? Odpowiedz Link
joannaff Re: kredyt CHF PKO BP 21.07.04, 09:50 > Rozumiem ze prowizja za udzielenie kredytu to 1.6% w jakim miescie? Warszawa Odpowiedz Link
bm30 Re: kredyt CHF PKO BP 27.07.04, 13:59 Mam kredyt w PKO BP w Warszawie w pln. Wczoraj dzwoniłam do banku gdyz chcę zmienić na CHF. Podano mi że będzie 3,1% + marża , a ta zgodnie z moją umową wynnosi 1,8%. Odpowiedz Link
joannaff Re: kredyt CHF PKO BP 27.07.04, 14:27 bm30 napisała: > Mam kredyt w PKO BP w Warszawie w pln. Wczoraj dzwoniłam do banku gdyz chcę > zmienić na CHF. Podano mi że będzie 3,1% + marża , a ta zgodnie z moją umową > wynnosi 1,8%. > 1,8% to marża czy prowizja? a 3,1% to co to? ogólnie kredyt w CHF jest 1 miesięczny LIBOR + marża. W moim przypadku marża wynosiła 2,8, a prowizja 1,6%. W tym miesiącu oprocentowanie kredytu (1M LIBOR + 2,8%) dało 3,11% Odpowiedz Link