Dodaj do ulubionych

kiedy i gdzie mam szanse na kredyt?????

10.05.05, 15:39
Mam pytanie co do mojej zdolności kredytowej:
Od stycznia prowadzę działalność gospodarczą-dochody (średnia miesięczna )
około 3000 brutto.( 1 miesiąc 9000pln inny 3500pln jeszcze inny 2000pln)
Od lutego pracuję na etacie: zarabiam srednio 1300 ale teoretycznie otrzymuje
najnizszą krajową.
Chciałbym ubiegac się o kredyt. Kiedy i gdzie miałbym zacząć. Z tego co
wyczytałem na forum Expander raczej dziękują ludziom, którzy prowadzą 1-
osobowa działalność gospodarczą (zwłaszcz tym, którzy wrzucaja spore wydatki
w koszta uzyskania dochodu). Prosze o pomoc.
Obserwuj wątek
    • doradca.ing Re: kiedy i gdzie mam szanse na kredyt????? 10.05.05, 15:54
      Przy takich zarobkach i sytuacji pracy należy wspomóc
      się "dobrym"współkredytobiorcą.
      Pozdrawiam A.S.
      • joseph75 Re: do doradcy ing????? 11.05.05, 14:19

Nic nie pojmuję. Zarabiam miesięcznie spokojnie około 4000pln czasami dużo
        więcej, nie mam większych wydatków, oprócz wynajmu mieszkania 700pln, ale to
        tylko pokazuję, że jestem w stanie spłacic kredyt i nie mam szans na kredyt?
        Stała praca, działalność gospodarcza-co to za kraj? Ile musze zarabiać
        miesięcznie 20 000 pln?!!!? Cyrk nic więcej!
        • czuk1 Od czytelnika Twojego wątku... 11.05.05, 14:42

Nie denerwuj sie młody czlowieku. W banku PKO BP SA możesz przy tych dochodach
          liczyć na duży kredyt. Sprawdź poprzez wizytę w banku, w kilku oddziałach ,w
          jednym mieście. Podasz swoje warunki odrazu Ci odpowiedzą czy możesz liczyc na
          kredyt. To szybciej niż u doradcy. -wink m
        • doradca.ing Re: do doradcy ing????? 11.05.05, 15:41
          joseph75,postaraj się pochwalic udokumentowanymi dochodami wcześniej.Może to
          będzie szansą na Twój kredyt.
          Jeśli Twoja historia finansowa będzie podobna(chodzi o Twoje udokumentowane
          dochody),to chętnie Ci pomogę w formalnościach i nic mi nie musisz za to
          płacić.SERIO..
        • doradca.ing DO joseph75 11.05.05, 15:42
          joseph75,postaraj się pochwalic udokumentowanymi dochodami wcześniej.Może to
          będzie szansą na Twój kredyt.
          Jeśli Twoja historia finansowa będzie podobna(chodzi o Twoje udokumentowane
          dochody),to chętnie Ci pomogę w formalnościach i nic mi nie musisz za to
          płacić.SERIO..
    • doradca.goldenegg Re: kiedy i gdzie mam szanse na kredyt????? 11.05.05, 14:31
      napisz jaki to ma byc kredyt(wyskość,dokładnie na co)czy umowa o pracę na czas
      nieokreślony i coś więcej o sytuacji rodzinnej,jeśli nie chcesz publikować
      takich danych na forum - zapraszam mailowo
      pozdrawiam
      • al9 i tak nie dostaniesz 11.05.05, 15:08
        Nie dostaniesz kredytu nigdzie. Dochody masz duze, ale od niedawna. Bank
        szacuje ryzyko długoterminowe. Utrzymuj dochody z działalności mimimum 6
        miesięcy - gdzieś koło wrzesnia idż do PKO BP, BPH lub Millenium. Dzis daj
        sobie spokój - szkoda czasu!
        Pozdrawiam
        al
        • kinet Re: i tak nie dostaniesz 11.05.05, 15:11
          PKO BP, BPH lub Millenium to akurat banki, które najbardziej restrykcyjnie podchodzą do zdolności kredytowej, a więc czy to najlepszy pomysł...
          • al9 Re: i tak nie dostaniesz 11.05.05, 17:01
            Zakłądam, ze kredyt będzie się spłacać dziesiatki lat. Więc musi byc tani. A
            jak inaczej? Ma leciec do Dombanku i dostać 7% w chf? Na pewno lepiej
            poczekać!!! Poza tym co to znaczy restrykcyjnie? Zdolnośc liczy sie normalnie,
            a że maja wymagania co do stażu? Dziwisz się? Dałbys ogramna harmonie pieniędzy
            komuś, kto prowadzi działalność od 3 miesięcy????
            al
    • joseph75 Re: moja sytuacja 12.05.05, 07:58
      Mam 30 lat. Praca na czas nieokreślony. Bez żony, dzieci, samochodu do
      utrzymania, własnie spłaciłem kredyt studencki. Nie mam innych zobowiązań typu
      kredyt, raty, karty kredytowe. Przzed 2005 pracowałem głównie na umowy o dzieło
      lub przebywałem zarobkowo za granicą.
      Słyszałem już wcześniej, że pół roku to minimum, które muszę odczekać. Więc
      chyba będę czekał i czytał Państwa opinie, za które serdecznie dziekuję!!!!
      • al9 banki kochaja takich jak Ty 12.05.05, 12:57
        Samotny, młody, z wyzszym wykształceniem: modelowy Klient hipoteczny! Więc
        głowa do góry, każdy Bank pocałuje Cię w dupę i zaproponuje super warunki. Ale
        naprawde musisz jeszcze troche poczekać. Każdy inny wariant egzotycznego
        finansowania przez niszowy bank jest mozliwy, ale w dłuższej perspektywie dla
        Ciebie NIEKORZYSTNY!
        Pozdrawiam serdecznie!
        al

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka