Dodaj do ulubionych

Bank Millenium

21.10.05, 10:31
Już prawie miesiąc czekam na decyzję kredytową w Banku Millenium. Mam już
lekkiego nerwa. Dostarczyłam im wszystko czego sobie życzyli, a oni myślą...
Obłęd! Czy w innych bankach jest podobnie, czy to ja wybrałam najgorszy? Bo,
jeżeli tak, to może mam czas go jeszcze zmienić?
Obserwuj wątek
    • adamari1 Re: Bank Millenium 21.10.05, 10:55
      Ja czekalam dokladnie od 30.09 do 19.10, czyli ok 20 dni - wydaje mi sie, ze
      miesiac to chyba standard w Millennium. Mnie udalo sie szybciej zapewne jedynie
      dzieki doradcy finansowemu z zewnatrz, który trzymal reke na pulsie i pilnowal
      sprawy. Gdybym miala pilnowac tego sama, zapewne przeciagneloby sie do 12 tygodni uncertain
    • yolantasa Re: Bank Millenium 21.10.05, 15:46
      Ja kredyt załatwiałam przez omega finance i na decyzję czekałam 7 dni. Z tym że
      odrazu poinformowałam Millenium że wniosek zlożyłam nei tylko do nich i że
      zależy mi na czasie.
      pozdrawiam
      J.
      • api12 Re: Bank Millenium 21.10.05, 20:42
        Ja na decyzje czekałam ok. 5 tygodni, mimo zapewnień ze strony banku, że
        powinna być ona podjęta w ciagu 5 dni i że wszystkie dokumenty dołączone do
        umowy są kompletne. Od momentu decyzji do podpisania umowy mija minimum tydzien
        i później jeszcze tydzień na uruchomienie pierwszej transzy. Razem to 7 tygodni.
        • e_vita1 Re: Bank Millenium 22.10.05, 16:24
          Ja też czekałam długo bo ponad miesiąc (donosiłam kolejne dokumenty, potem
          jeszcze coś, potem analityk był podobno na urlopie itp...) ale potem wszystko
          poszło w ekspresowym tempie. Załatwiałam wszystko przez OpenFinance'a. W środę
          otrzymałam pozytywną decyzję z banku i umowę do przejrzenia a już w czwartek
          rano umówiłam się w banku w sprawie podpisania umowy.W piątek doniosłam resztę
          potrzebnych dokumentów i wydałam dyspozycję wypłaty transzy dla developera.
          Sama sie zdziwiłam, że wszystko poszło tak sprawnie i szybko chociaz nie
          zapowiadało się najlepiej ufff mam juz to z głowy na szczęście. Życzę
          powodzenia tym, którzy mają to jeszcze pzred sobą smile))
    • smbsone szybko to jest w 3-5 dni 22.10.05, 23:51
      ludzie dajcie sobie spokoj z bankiami typu "ŻEBYŚ POTEM NIE ŻAŁOWAŁ" smile) w reklamie. wlasnie ze ja załowałem. wydymali mnie na 7 tygodni.w koncu poszedlem do innego banku i w 5 dni przelano pieniądze. uczciwie i szybko........tak można !!!!

pozdr

ps. nie rozumiem ludzi którzy wałkują internet, widzą wątki o millenium i ciagle sie nabierają
      adam
      • jeanne.antoinette Re: szybko to jest w 3-5 dni 24.10.05, 08:26
        ja tez sie nabralam i czekalam 5 tygodni. niestety. Millennium mial dobra
        oferte i skusilam sie na niego. z podpisaniem umowy zwlekaja do ostatniej
        chwili, gdyz wiedza kiedy musimy wplacic pierwsza transze. mam bardzo zle
        wyobrazenie o tym banku ze wzgledu na czas oczekiwania i na
        porazajaca "bystrosc umyslow" szanownych analitykow. dzialaja jak urzad
        panstwowy i w nosie maja klientow. licze ze dnia pewnego prezes Millennium
        przejrzy watki o swoim banku i przeczyta opinie o wlasnych pracownikach.
        powtorze rza jeszcze: ODRADZAM BANK MILLENNIUM!!!
        • api12 Re: szybko to jest w 3-5 dni 24.10.05, 20:29
          Czy odradzasz Millenium tylko ze wzgledu na dlugosc rozpartywania wniosku, czy
          moze sa jakies dodatkowe powody? Dziekuje za info.
          • deepblue Re: szybko to jest w 3-5 dni 24.10.05, 20:43
            czekałam tydzień - na decyzje kredytową, choć kredyt załatwiałam przed doradce
            finansowego; jestem zadowolona - z obsługi, z szybkości i z warunków. MOże to
            wszystko zależy od oddziału?
          • jeanne.antoinette Re: szybko to jest w 3-5 dni 24.10.05, 20:58
            api12 napisała:

> Czy odradzasz Millenium tylko ze wzgledu na dlugosc rozpartywania wniosku,
            czy moze sa jakies dodatkowe powody? Dziekuje za info.

za dlugosc rozpatrywania i za dosc dziwne pytania analitykow. dosc dlugo
            zajmowalo im pojmowanie oczywistych kwestii. mialam wrazenie ze dokumenty takie
            jak akt notarialny czy KW mieli po raz pierwszy w rekach.
            wybralam Millennium tylko ze wzgledu na oferte (oprocentowanie, koszty),
            natomiast gdybym miala wybierac sposrod bankow ktore cenie, nie wybralabym na
            pewno Millennium. kwestia ze nie kazdy z nich udzielilby mi kredytu... sad
            pomyslnych wyborow! (kredytowych oczywiscie smile
            • api12 Re: szybko to jest w 3-5 dni 24.10.05, 21:19
              Dziekuje za info. Nie mam juz niestety mozliwosci wyboru, poniewaz podpisalam
              wszystkie papiery (po 7 tygodniach !!!) i zdecydowalam sie na oferte tego banku
              tylko i wylacznie ze wzgledu na brak prowizji za uruchomienie kredytu.
              • jeanne.antoinette Re: szybko to jest w 3-5 dni 25.10.05, 08:18
                ja tez juz podpisalam kredyt. zobaczymy jak bedzie dalej. wiadomo ze jesli sie
                splaca kredyt terminowo to wszystko powinno byc w porzadku. problem pojawia sie
                wtedy gdy nasza plynnosc finansowa zostaje zachwiana...
                ciekawa opcja dotyczy tzw wakacji kredytowych, tzn ze raz do roku mozna nie
                zaplacic przez jeden miesiac raty. oczywiscie wtedy koleje raty beda
                powiekszone o wartosc tej niezaplaconej (bank nic nie popusci) ale i tak mi sie
                ten bajer podoba.
                • api12 Re: szybko to jest w 3-5 dni 25.10.05, 10:01
                  Dzieki za info. Nic nie wiedzialam o wakacjach kredytowych. Najchetniej
                  zrobilabym sobie takie na najblizsze 30 lat.

Pozdrawiam.

P.S. Tez kupilam w JKJ.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka