Dodaj do ulubionych

kredyt bank

21.10.05, 11:27
witam,
Mam pytanie, czy ktoś miał doczynienia z zaciaganiem kredytu mieszkaniowego w
Kredyt Banku?? Jakie doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • lucyperr Re: kredyt bank 21.10.05, 12:21
      Witam. Podłączam się do tematu. Właśnie zamierzam wziąźć u nich kredyt ze
      względu, że mam konto juz ok. 6 lat w Kredyt Banku.
    • doradcy.expandera Re: kredyt bank 21.10.05, 16:23
      Aktualnie mają promocję - brak prowizji. Warunki cenowe niestety średnie, a w
      CHF wręcz bardzo słabe. Polecam analizę większej liczby ofert przed podjęciem
      decyzji o kredycie.
      • maciej.lukasik Re: kredyt bank 30.10.05, 13:43
        Nie zgadzam się do końca z opinią Expandera. To prawda, że standard tabelowy za
        CHF nie wygląda oszałamiająco. Tym niemniej, skłonność do negocjacji marży
        wydaje mi się nie mniejsza niż np. w Millenium. Składałem wnioski do tych 2
        banków (do Mille przez Open Finance) i powiem, że KB zdecydowanie zaproponował
        lepsze warunki (KB marża 0,8%, a w Mille 1,2%). Dodatkowo, analitycy z Mille
        obcięli mi kwotę o PLN 30tys, podczas gdy KB dał bez zająknienia to, o co
        prosiłem. Jesli chodzi o czas, to KB też był szybszy. I jeszcze jedno- nie
        warto bezgranicznie ufać doradcom (Expander, Open F), ponieważ mają skłonność
        proponować te banki, które lepiej im płacą.
        • vigi75 Re: kredyt bank 04.11.05, 14:08
          Dziekuje Panu Maciejowi za informacje, uspokoilam sie troche.Wlasnie jestem na
          etapie czekania na decyzje o przyznaniu kredytu i mam nadzieje ze bedzie ona
          dla mnie pozytywna. Pozdrawiam
        • kiwiki Re: kredyt bank 04.11.05, 15:33
          a ja mam pytanie do Pana Macieja - czy można prosić o info, oczywiście bardzo
          ogólne - przy jakim kredycie KB dał 0,8% marży? Ja również kupuję mieszkanie,
          ale takich warunków nie udało mi się nigdzie uzyskać (chociaż podobne - tak).
          pzdr
          kiwiki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka