Dodaj do ulubionych

oferta NORDEA w Expanderze

18.01.06, 11:11
Czy w dalszym ciągu Expander oferuje 1% marże w Nordei. Nordea bezpośrdnio
oferuje 1,3%, więc chyba lepiej skorzystać z pośrednictwa? Kompletnie to dla
mnie niezrozumiałe, ale widać prawdziwe!
Obserwuj wątek
    • slawoje Re: oferta NORDEA w Expanderze 18.01.06, 12:57
      Jeżeli chodzi o Nordea w Expanderze to na ulicach: Jana Pawła i Świętokrzyskiej
      do 21.01 mają wszystkie godziny zapchane.
      • kinia781 Re: oferta NORDEA w Expanderze 18.01.06, 13:25
        a jak ta informacja ma się do mojego pytania?

• slawoje Re: oferta NORDEA w Expanderze 18.01.06, 13:33
          Tak jak 1% do Expandera. Kiedy 1% i na jakich warunkach?
          • kinia781 Re: oferta NORDEA w Expanderze 18.01.06, 14:21
            1% do Expandera (jak widać z poniższej wypowiedzi) pasuje idealnie. Natomiast
            moje pytanie o ofertę danego banku nijak się ma do Twojej informacji dot.
            zapchanego kalendarza pracowników Expandera.

1% najzwyczajniej w świecie, podobno do 20.01, a warunki ....... cóż chyba
            trzeba wziąć kredyt żeby marżę dostać!

Słyszałam tylko, że Expander pobiera większą prowizję niż bank (EX-2%, Nordea-
            1%), ale i tak jego oferta jest korzystniejsza.

• slawoje Re: oferta NORDEA w Expanderze 18.01.06, 16:35
              A jednak ma sięsmile)
              Cóż gdyby nie promocja w tym banku podejrzewam, że nie było by takiego tłoku.
              Po drugie dałem Ci info jak je wykorzystasz to już Twoja sprawa.
              Popełniłem błąd, że wogóle dawałem takie informacjesad
              Widać dla niektórych nie warto "najzwyczajniej w świecie" być miłym!!!!!!!
              • kinia781 Re: oferta NORDEA w Expanderze 19.01.06, 08:10
                przepraszam, trochę byłam wczoraj poirytowana, a poza tym szukałam szybkiej,
                konkretnej odpowiedzi. Tyle na moje usprawiedliwienie wink ... bez urazy.
                Pozdrawiam
    • balbec Re: oferta NORDEA w Expanderze 18.01.06, 13:49
      To faktycznie dziwne, ale prawdziwe - oferta w expanderze to libor6m+1% w CHF,
      jest ona lepsza, niż mi zaproponowali w samym banku. To jedyny powód, dla
      którego skorzystałem z pośrednictwa expandera (bo generalnie nie lubię
      pośredników). Dziś złożyłem wniosek...

Ale śpiesz się, bo promocja trwa tylko do piątku (20.I)
      • kinia781 Re: oferta NORDEA w Expanderze 18.01.06, 14:24
        No właśnie też nie lubię pośredników. Byłam w Expanderze, ale pomyślałam, że
        sama znajdę najlepszą dla mnie ofertę i choć znalazłam to okazuje się, że jest
        ona korzystniejsza w Expanderze... o ironio ...

Właściwie to dałam się nabić w balona, bo telefonicznie ustaliłam marżę 1% z
        bankiem, a składając kilka dni temu wniosek w siedzibie zostałam niemile
        zaskoczona.
        • doradcy.expandera Re: oferta NORDEA w Expanderze 18.01.06, 17:27
          Nie ma w tym nic dziwnego że o brokera są lepsze warunki. Promocja z Nordeą
          trwa do 20 stycznia. Może zostanie przedłużona.
          • kinia781 Re: oferta NORDEA w Expanderze 19.01.06, 08:13
            Słyszałam od kilku osób (być może krzywdzącą dla pośredników) opinię, że ukryte
            w kredycie są dodatkowe koszty, które kredytobiorca ponosi korzystając z usług
            pośredników. Zresztą zazwyczaj (i to nie tylko w przypadku produktów
            finansowych) u producenta jest najtaniej. Przynajmniej powinno być.

Niemniej dziekuję za odpowiedź i nadzieję na przedłużenie oferty smile)))))))
            • laurax Re: oferta NORDEA w Expanderze 19.01.06, 18:32
              marża jest 1%, ale na poczatku jest tak naprawdę 2,25% (w przypadku niskiego
              wkładu)i ulega obnizeniu o 1% po ustanowieniu hipoteki, a o 0,25% po uzyskaniu
              na skutek spłat relacji 80% kredytu do wartosci nieruchomosci ..
              warto zwrócić uwagę, że to 0,25% to nic innego jak ubezpieczenie niskiego
              wkładu, minus, że jest w perspektywie całego kredytu stosunkowo duże w stosunku
              do oferty z innych banków, plus, ze płaci się je nie jednorazowo jak w innych
              bankach ale w ratach
            • laurax Re: oferta NORDEA w Expanderze 19.01.06, 18:33
              odnośnie ukrytego kosztu- to na pewno jest jeden, w prowizji za udzielenie
              kredytu, która jest w tej sytuacji wyższa i wynosi 2%
              • dorota_1234 Re: oferta NORDEA w Expanderze 20.01.06, 11:45
                a prowizję mozna bezpośrednio w Nordei spokojnie wynegocjować ZNACZNIE poniżej
                2 procent
                • fifool Re: oferta NORDEA w Expanderze 21.01.06, 10:14
                  zlozylem juz wniosek o kredyt bezposrednio w Nordea. dziwi mnie ze piszesz o
                  negocjacji stawki prowizji. czy moge to zrobic (ponegocjowac) juz przy
                  podpisywaniu umowy kredytowej ?? chyba przed udzieleniem promesy sie nie
                  "wybijac" smile. Apropos calego tematu to ja dostalem warunki 1% marzy bezposrednio
                  w banku i 2% prowizji wiec gdzie ta promocja Expandera ??
                  • kaw2 Re: oferta NORDEA w Expanderze 21.01.06, 13:19
                    A ja dostałem 1% marży i 1% prowizji składając wniosek bezpośrednio w oddziale
                    Nordei. Powiedziano mi 1% prowizji obowiązuje w bezpośredniej ofercie banku -
                    nawet nie musiałem negocjować smile Proponuję, byś "podrążył" ten temat w Twoim
                    oddziale.
                    • kinia781 Re: oferta NORDEA w Expanderze 23.01.06, 09:43
                      kaw2 napisała:

> A ja dostałem 1% marży i 1% prowizji składając wniosek bezpośrednio w
                      oddziale
                      > Nordei. Powiedziano mi 1% prowizji obowiązuje w bezpośredniej ofercie banku -
                      > nawet nie musiałem negocjować smile Proponuję, byś "podrążył" ten temat w Twoim
                      > oddziale.

W którym oddziale i kiedy składałeś wniosek?
                  • kinia781 Re: oferta NORDEA w Expanderze 23.01.06, 09:42
                    W banku powino być 1% prowizji, to Expander za pośrednictwo bierze 2%.
                    • kaw2 Re: oferta NORDEA w Expanderze 24.01.06, 13:59
                      Wniosek składałem w oddziale w Poznaniu, w pierwszej połowie stycznia.
                      Pozdrawiam smile
                      • fifool Re: oferta NORDEA w Expanderze 24.01.06, 14:06
                        dzwonilem do nich na infolinie i mi powiedzieli ze zalezy to jeszcze od
                        skladnikow kredytu takich jak kwota, pierwsza wplata itp. ja chce 120 tys. w
                        calosci skredytowane. byc moze Ty miales jakis kapital wlasny, ktory na to
                        wplywa. ale i tak nic nie stoi na przeszkodzie zeby ponegocjowac (w koncu maja w
                        ofercie prowizje od 0,5% do 3%).
                    • arfer Re: oferta NORDEA w Expanderze 24.01.06, 17:55
                      tyle, że prowizja to rzecz jednorazowa. Wystarczy Ci 0.1 % niższa marża na
                      dłuższy okres, a masz o wiele wiele taniej niż z prowizją niższą o śmieszny
                      tysiąc lub dwa,np.
    • arfer Re: oferta NORDEA w Expanderze 24.01.06, 17:53
      Promocja w Nordei w Expanderze, OF i Goldenegg działa do końca I.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka