Dodaj do ulubionych

Czy starczy na mieszkanie? do doradzcy expandera

18.01.06, 11:24
Witam,
Bank powiedział nam że udzieli kredytu na 85tys zł, znależliśmy mieszkanie
przez agencję za 101tys, mamy odłożone 20tys i książeczkę mieszkaniową na
której jest 12 tys. Moje pytanie brzmi czy tych naszych pieniędzy nam
starczy? Nie znam się czy są jakieś dodatkowe koszty i ile wyniosą a nie
chcemy pakować się w coś co nas przerośnie. Bardzo proszę o odpowiedź.
Z góry serdecznie dziękuję.
Obserwuj wątek
    • starchaser Re: Czy starczy na mieszkanie? do doradzcy expand 18.01.06, 12:07
      jeśli znajdziecie Bank, który do wkładu własnego policzy Wam wycenę książeczki, 4 tyś z odłożonych dołożycie do brakującej sumy, to pozostałe 12 tyś powinno Wam wystarczyć na ew. opłaty prowizyjne (dla banku i dla agencji), notarialne, sądowe i podatkowe smile
      w innym wypadku możecie potrzebować od razu dodatkowych pieniędzy na te opłaty.. (bo książeczkę i tak zrealizujecie dopiero po podpisaniu aktu notarialnego.. chyba, że nie chcecie uzyskać premii gwarancyjnej)
      • starchaser Re: Czy starczy na mieszkanie? do doradzcy expand 18.01.06, 12:08
        no chyba, że jest to nowa książeczka gwarancyjna smile
        wtedy oczywiście ta "słynna" premia gwarancyjna nie występuje.
    • zbooycerz Re: Czy starczy na mieszkanie? do doradzcy expand 18.01.06, 19:21
      a cos o dochodach? bo zaden bank nie daje na piekne oczy 82 wink
      • 82marta Re: Czy starczy na mieszkanie? do doradzcy expand 18.01.06, 23:38
        a co za róznica dla ciebie jakie dochody? Skoro mówię że daje 85tys tzn ze
        jestesmy po rozmowach z bankiem wink
        • conkret Bank bankowi 19.01.06, 18:24
          nierówny, jeżeli zapewnili cie że 85 ci dadzą - inny może dać więcej na
          korzystniejszych warunkach.
          To Ty szukasz tutaj rady, jesli jej szukasz - znaczy czegoś nie wiesz, a jak
          nie wiesz nie udawaj wiedzącej i nie pytaj chcących pomóc dlaczego pytają smile
          • 82marta Re: Bank bankowi 20.01.06, 11:18
            a może byłam już w wielu bankach i nakorzystniejszą ofertą była własnie ta??
            Jak byś zauwazył nie pytałam o zaden kredyt tylko o to czy starczy bo nie znam
            się na wyliczeniach i nie wiem ile bedzie potzreba na notariusza itp sprawy.
            Wcale nie twierdzilam ze wszystko wiem!!!!
            Po to tu napisałam bo nie wiem!!!! Ale kazdy udziela rad tylko w tej kwesi
            banku co juz doskonale wiem.
            • starchaser Re: Bank bankowi 20.01.06, 11:52
              o wypraszam sobie! smile)
              akurat ja o bankach rady nie udzieliłem..
              • 82marta Re: Bank bankowi 21.01.06, 10:41
                Oczywiście masz rację!!! Za szybko uogólniłam wink)
                Dziękuję Ci za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie
        • zbooycerz Re: Czy starczy na mieszkanie? do doradzcy expand 24.01.06, 17:45
          w sumie racja

e-prawnik.pl/show/data.php/dHlwZT00NjA4JmlkPTQzNzAmdj0xMjQ4 tu masz o
          taksie w sumie to max stawki i mozna je negocjowac

prowizje z agencja negocjuj

a oplaty sadowe spadaja od 2 marca wiec np przeciagnij rozmowy albo podpisz
          umowe przedwstepną

i mimo wszystko jeszcze przekop sie po bankach, bo warto wziasc wiekszy kredyt
          hipoteczny kosztem wydawania biezacej gotowki na oplaty bo sie przyda na remont,
          samochod, wycieczke itp

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka