Dodaj do ulubionych

Bank Millenium czy GE Money-kredyt hipoteczny

28.12.06, 12:35
Proszę o pomoc, doradca kredytowy polecił mi kredyt hipoteczny pod wykup
mieszkania oraz spłatę pożyczki hipotecznej [na zasadach średniej ważonej] w
jednym z 2 w/w banków. Na kilku forach naczytałem się wiele złych opinii
dotyczących obu banków, szczególnie dotyczących niekompetencji pracowników,
brak kontaktu, przedłużających się procedur, zmian warunków itp... Bardzo
proszę wasze doświadczenia. Z góry dziękuje
Obserwuj wątek
    • anna.g2 Re: Bank Millenium czy GE Money-kredyt hipoteczny 28.12.06, 13:32
      Witam!
      mysle ze powinienes sie zastanowic nad innym jeszcze bankiem...
      wiecej info na mailu gazety...
      pozdrawiam
      • arfer Re: Bank Millenium czy GE Money-kredyt hipoteczny 28.12.06, 13:44
        A wolno wiedzieć jakim - jeśli pożyczka hipoteczna stanowi istotną część i
        oprocentowanie będzie liczone średnią ważoną ?
      • palka_k Re: Bank Millenium czy GE Money-kredyt hipoteczny 28.12.06, 14:02
        średnia ważona w obu bankach dała wartość ok 4,8%. i była liczona dla kredytu
        na kwotę 67tyś z czego spłata pożyczki hipotecznej PKO to 47 tyś. resztę
        stanowi kredyt na wykup mieszkania. Te 20 tyś na wykup mieszkania to mało ale
        mieszkanie jest z komunalki i sprzedawane jest na warunkach preferencyjnych!
      • palka_k Re: Bank Millenium czy GE Money-kredyt hipoteczny 28.12.06, 14:09
        Dziękuję za zainteresowanie ale o jakie dokładnie Pani banki chodzi bo oprócz
        odp. na forum, nie dostałem innego maila. Dziękuję z góry za pomoc!
      • palka_k Re: Bank Millenium czy GE Money-kredyt hipoteczny 29.12.06, 07:40
        czy może mi Pani podać te banki o których Pani myślała mówiąć, że są jeszcze
        inne możliwości! Z góry dziękuje
      • palka_k Re: Bank Millenium czy GE Money-kredyt hipoteczny 29.12.06, 17:26
        proszę o nazy banków o których Pani myślała w ponizszym mailu!!!

anna.g2 napisała:

> Witam!
        > mysle ze powinienes sie zastanowic nad innym jeszcze bankiem...
        > wiecej info na mailu gazety...
        > pozdrawiam
    • arfer Re: Bank Millenium czy GE Money-kredyt hipoteczny 28.12.06, 13:44
      A wolno wiedzieć jakim - jeśli pożyczka hipoteczna stanowi istotną część i
      oprocentowanie będzie liczone średnią ważoną ?

Możecie sprawdzić jeszcze w PKO BP jakie warunki będą do uzyskania w Mixie.
      Napisz troszkę więcej szczegółów o Twojej sytuacji - jaka wartość mieszkania
      (czy będzie jedynym zabezpieczeniem kredytu), jaki będzie wkład własny, jaka
      kwota pożyczki hipotecznej (jakie jest jej zabezpieczenie), jaki bank i
      warunki, Twoje dochody i zobowiązania..

Mille i GE czasami mogą konkurowac w kategorii niekompetencja i chaos -
      ostatnio w tej materii GE jest bezkonkurencyjny. Napisz, jakie zaproponowano Ci
      warunki w obu bankach.

Pozdrawiam
      • palka_k Re: Bank Millenium czy GE Money-kredyt hipoteczny 28.12.06, 14:01
        średnia ważona w obu bankach dała wartość ok 4,8%. i była liczona dla kredytu
        na kwotę 67tyś z czego spłata pożyczki hipotecznej PKO to 47 tyś. resztę
        stanowi kredyt na wykup mieszkania. Te 20 tyś na wykup mieszkania to mało ale
        mieszkanie jest z komunalki i sprzedawane jest na warunkach preferencyjnych!
        • arfer Re: Bank Millenium czy GE Money-kredyt hipoteczny 28.12.06, 14:27
          Jak rozumiem, zabezpieczeniem kredytu będzie wyłącznie mieszkanie ? Co było
          zabezpieczeniem pożyczki (łącząc zabezpieczenia, uzyskasz ciekawsze warunki) ?
          • palka_k Re: Bank Millenium czy GE Money-kredyt hipoteczny 28.12.06, 14:41
            zabezpieczeniem pożyczki hipotecznej był dom jednorodzinny
            współpożyczkobiorców - rodziny
            • arfer Re: Bank Millenium czy GE Money-kredyt hipoteczny 28.12.06, 15:18
              A w tej chwili chcesz być wyłączyć tych współkredytobiorców i zabezpieczyć się
              tylko i wyłącznie na mieszkaniu ? Jaka jest wartość domu (szacunowo) ?
              • palka_k Re: Bank Millenium czy GE Money-kredyt hipoteczny 28.12.06, 17:06
                Tak chce w ramach tego nowego kredytu wyłaczyć współkredytobiorców, gdzyż byli
                oni potrzebni z uwagi na prawa do zabezpieczenia [dom]. Więc wykupując swoje
                mieszkanie i biorąc kredyt na spłatę pożyczki i wykup, chcę zrezygnować z
                temtej hipoteki i ustanowić nową na moim lokalu, który jest wart ok. 100 tyś.
    • palka_k Re: Bank Millenium czy GE Money-kredyt hipoteczny 30.12.06, 19:11
      czy ktoś jeszcze ma jakieś informacje!!!!!!!!!!!!!
      • palka_k Re: Bank Millenium czy GE Money-kredyt hipoteczny 02.01.07, 12:44
        czy ktoś ma jakieś jeszcze konkrety na temat tych banków, to będę wdzięczny
        jutro mam dokonać wyboru
        • amtu Re: Bank Millenium czy GE Money-kredyt hipoteczny 02.01.07, 23:07
          Tez mialam wlasnie dzis ten dylemat. Stalam w sadzie zeby dokonac wpisu do
          hipoteki i mialam w reku gotowa umowe GE Bank i Millenium. Zdecydowalam sie na
          Millenium dlatego, ze wycenili mi dobrze mieszkanie co pozwolilo mi na kredyt
          100% i jeszcze kwota na maly remont. Natomiast GE Bank zanizyl wartosc
          mieszkania; wycenili ponizej ceny zakupu co jest absurdalne jak wezmie sie pod
          uwage lokalizacje mieszkania, budynek etc. Jezeli chodzi o warunki to juz sama
          nie wiem. Kredyt w CH. W GE troche nizsze oprocentowanie ale maja marze wyzsza
          1.7% a w Milleniu 1,3%. Jezeli chodzi o formalnosci to w moim przypadku oba
          banki szybko dzialaly i nie komplikowaly niczego. Troszeczke szybszy byl GE ale
          to kwestia kilku dni. Wszystko zalatwialam przez doradce, z ktorego jestem
          bardzo zadawolona i jezeli ktos jest zainteresowany to przesle namiary na niego
          bo czlowiek wart reklamy. Jest w Wwie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka