Dodaj do ulubionych

Długi w ZUS a kredyt

08.01.07, 11:16
mam stare zadłuzenie w ZUS obecnie jest rozłożone na raty i spłacane.Obecne
składki płacone są nabieżoąco i bez opóznień.Jestem w stanie spłacać kredyt
mieszkaniowy / za wynajem mieszkania płacę prawie 2000 Chciałabym wziąć
kredyt czy mam szansę go otzrymać?
Obserwuj wątek
    • ziut19 Re: Długi w ZUS a kredyt 08.01.07, 11:25
      Nie.
      • arfer Re: Długi w ZUS a kredyt 08.01.07, 11:29
        Czysto teoretycznie - na procedurze uproszczonej w Santander nie masz obowiązku
        dostarczania zaświadczeń o niezaleganiu z ZUS i US. Jeśli np. nie chcesz
        zaciągnąć pożyczki hipotecznej, mając wpisaną hipotekę przymusowę, kredyt
        dostaniesz.

Tyle, że pod oświadczeniem podpisujesz sie i potwierdzasz prawdziwość danych.
        Jeśli wpadniesz i bank udowodni Ci kłamstwo, możesz odpowiadać za wyłudzenie
        kredytu.
        • gorzkaprawda Re: Długi w ZUS a kredyt 08.01.07, 11:42
          właściwie nie rozumiem sytuacji dlaczego miałabym nie otrzymać kredytu.Dług z
          ZUS jest spłacany bo poprawiała sie moja sytuacja finansowa>mam zdolność do
          spłacania Kredytu.A bank byłby zabezpieczony hipotekom więc w czym tkwi
          problem? przeciez jesli nie bede spłacać kredytu to mi zabiorą dom
          • ziut19 Re: Długi w ZUS a kredyt 08.01.07, 11:46
            Jest to typowe myslenie, ale bledne. Bank nie jest agencja nieruchomosci i
            wcale nie zalezy nikomu na tym by zabrac Ci nieruchomosc i pozniej bawic sie w
            jej sprzedaz.
            Skoro masz zaleglosci w ZUS, to znaczy, ze nie wywiazywales sie ze swoich
            zobowiazan.
            Jest to prawie tak, jakbys byl wpisany do BIK-u.
            • gorzkaprawda Re: Długi w ZUS a kredyt 08.01.07, 12:07
              fortuna kołem sie toczy to ze sie komuś noga nie poślizneła do tej pory nie
              daje 100% gwarancji ze bedzie w stanie kredyt spłacać.Nie wszystko w życiu
              zależne jest od nas tak jak powstały mój dług wobec ZUSu.JA wiem ze BANKU to
              nie obchodzi ale ja szukam rozwiązania swojej sytuacji dlatego pytam co mogę
              zrobić.Dochodu mam około 90000-10000 3 członków rodziny.dług w Zusie niecałe 9
              000 spłacam też inny kredyt 300 zł miesięcznie.zależy mi na szybkim kupnie
              mieszkania czy domku bo obecnie wynajmuję mieszkanie i wyrzucam ok 2000tyś
              miesięcznie.
              • ziut19 Re: Długi w ZUS a kredyt 08.01.07, 12:26
                Moge poradzic tylko jedno: splac ZUS a pozniej staraj sie o kredyt. Wiem, ze
                rada nie odpowiada Twoim oczekiwaniom ale innego wyjscia nie ma.
                Jesli masz dzialalnosc, to zaswiadczenie z ZUS i US bedzie wymagane. A tam jak
                byk bedzie napisane, ze zalegasz. I tyle. Mozes probowac w bankach
                spoldzielczych, ale na 99% daje glowe, ze zaden komercyjny na to nie pojdzie.
                • wieslaw.tomczyk Re: Długi w ZUS a kredyt 08.01.07, 15:31
                  Jak duże jest zadłużenie i jak długo nie było spłacane? Jeden z moich klientów
                  miał problem z ZUS, lecz udało mi się załatwić promesę w Santander i
                  skredytować nieruchomość. Jeżeli nie chcesz podawać szzcegółów na forum t opisz
                  na mail: wieslaw.tomczyk@creditfield.pl
                  Spróbuję pomóc
                  • gorzkaprawda Re: Długi w ZUS a kredyt 08.01.07, 17:29
                    napisałam smile maila
                  • arfer Re: Długi w ZUS a kredyt 08.01.07, 19:08
                    Nie w takiej sytuacji. Obecnie Santander zamierza troszkę wyczyścić portfel -
                    zmienił warunki cenowe - dla ciekawych klientów jest nieco tańszy, natomiast Ci
                    z małą zdolnością, problematycznym źródłem dochodów, małą kwotą i także
                    niewielkim wkładem własnym będą mieli sporo drożej, niż mieliby wcześniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka