Dodaj do ulubionych

dombank-wątpliwości

18.04.07, 19:53
biore kredyt w dombanku ale mam mieszane uczucia...
czytajac wiele postow mam wrazenie ze nie jest taki dobry..
prosze rozstrzygnac moje watpliwosci..dziekuje za odzew
Obserwuj wątek
    • ziut19 Re: dombank-wątpliwości 18.04.07, 20:14
      Pytanie brzmi: dlaczego bierzesz w Dombanku?
      Jesli jestes standardowym klientem z dochodem akceptowanym w kazdym banku, masz
      odpowiednia historie kredytowa itd itp to z pewnoscia Dombank nie jest
      najlepszym rozwiazaniem. Jesli jednak "cos z Toba nie tak" (przepraszam za
      okreslenie), to byc moze Dombank pozostaje jedna z niewielu alternatyw. I wtedy
      pytanie postawione przez Ciebie tak naprawde nie ma sensu.
      • dzika_op1 Re: dombank-wątpliwości 18.04.07, 21:16
        oczywiscie ..jest jedno ale...mam dochod z zagranicy..
        reszta bez zastrzezen
        • klaudia160 Re: dombank-wątpliwości 18.04.07, 21:27
          Witam serdecznie,
          Dochody uzyskiwane za granicą, stanowią coraz mniejszy problem dla polskich
          banków.
          Jeżeli jest Pani zainteresowana kredytem np. w Deutsche Bank serdecznie
          zapraszam.
          klaudia.bialucha@db-pbc.pl - Doradca ds.Produktów Finansowych
          Nie ukrywam ,że liczy się wysokość Pani dochodu, forma umowy o pracę oraz inne
          istniejące zobowiązania.
          • arfer Re: dombank-wątpliwości 19.04.07, 22:55
            Tyle, że powiedzmy standardowo tylko 80 % LTV. I raczej umowy niż działalnosć
            gospodarcza (zwłaszcza w UK).
        • szele11 Re: dombank-wątpliwości 18.04.07, 22:20
          Spróbuj jeszcze w Fortis - też dają na 100% przy dochodach uzyskiwanych poza
          granicami kraju. Jeśli masz meldunek w Polsce i dochód jest na poziomie ok. 7000
          PLN netto (wszystko zależy w jakiej chcesz walucie kredyt), to warto się
          zastanowić. Będzie taniej niż w Dombanku. Pzdr.
          • szele11 Re: dombank-wątpliwości 18.04.07, 22:29
            Sorki, co do dochodu (zasugerowałem się innym postem, gdzie była podana wartość
            kredytu 500k PLN). Wszystko zależy jaka jest wartość kredytu i w związku z tym
            Twoja zdolność kredytowa. Fortis liczy dosyć rygorystycznie (czyli powinnaś
            zarabiać dość dobrze) zdolność.
            • ziut19 Re: dombank-wątpliwości 18.04.07, 22:31
              A juz myslalem, ze Fortis oprocz swietnej promocji (oczywiscie za 2-3 tygodnie
              sie zapchaja) wprowadzil jakies dziwaczne ograniczenia smile)
          • arfer Re: dombank-wątpliwości 19.04.07, 22:56
            2000 Euro.
        • wieslaw.tomczyk Re: dombank-wątpliwości 19.04.07, 08:42
          dzika_op1 napisała:

> oczywiscie ..jest jedno ale...mam dochod z zagranicy..
          > reszta bez zastrzezen

Jeżeli masz wkład własny na poziomie 20-30% t olista banków jest dla Ciebie
          otwarta
          • dzika_op1 Re: dombank-wątpliwości 19.04.07, 22:05
            dziekuje za odzew
            i tak juz "pies pogrzebany"))) ...musze sie na ten bank zdecydowac gdyz
            sprzedajacy postawili mi warunek ze nie czekaja dluzej na mnie...teraz kupie lub
            rozwiazujemy umowe...pociesza mnie fakt ze cena nieruchomosci jest atrakcyjna w
            porownaniu z innymi ofertami. mam nadzieje ze bank mi nie wyjdzie bokiem...

pozostaje nadzieja eh)))
            • arfer Re: dombank-wątpliwości 19.04.07, 22:58
              Jak napisałem wcześniej - masz jeszcze do dyspozycji w "standardzie" PKOP BP -
              mały oddział powinien wydać decyzję tak szybko, jak Dombank - góra w kilka dni.
              A sposób liczenia zdolności i warunki finansowe, a zwłaszcza elastyczność o
              niebo lepsze.

• arfer Re: dombank-wątpliwości 19.04.07, 22:54
          Więc faktycznie może być problem - uzyskać np.100 % LTV, czy choćby powyżej 80.
          Możesz spróbować także w PKO BP - dają 100 %, a w PLN nawet do 110, choć w
          różnych oddziałach możesz spotkać się z rozblieżnymi opiniami i propozycjami.

Dombank sobie odpuść bądź traktuj go naprawdę jako ostateczność.
    • mayonnaise Re: dombank-wątpliwości 19.04.07, 22:58
      Ja nie spotkałem się z jakimiś szczególnie negatywnymi opiniami na temat tego
      banku. Jeśli masz dochód z zagranicy, to DomBank oferuje chyba najwygodniejszą
      procedurę z obecnie dostępnych, więc przynajmniej nie będą Cię ciągać po
      okienkach, urzędach i tłumaczach przysięgłych...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka