saharek 05.07.07, 21:37 mam pierwszą prace, umowa na czas nieokreślony, 2000zł netto, jak długo muszę pracować żeby uzyskać kredyt? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miron1977 Re: warunek 05.07.07, 21:52 min. 6 miesiecy. A lepiej rok. Przy okresie 6-12 miesiecy banki zanizaja zdolnosc kredytowa Odpowiedz Link
ewa.orchowska-expander Re: warunek 05.07.07, 22:13 teoretycznie wystarczy 3 miesiące pracować na czas nieokreślony aby otrzymać kredyt; jednak jeśli jest to pierwsza praca bank szacując ryzyko może odmówić jego udzielenia; istotne jest też czy chcesz być jedynym kredytobiorcą czy tylko współkredytobiorcą, jaką chcesz kwotę kredytu, czy dysponujesz wkładem własnym, jak wygląda stosunek do służby wojskowej; pozdrawiam ewa orchowska-frątczak Odpowiedz Link
p.mudel Re: warunek 06.07.07, 10:04 Zgodnie z tym co napisała koleżanka. W ramach uzupełnienia, są jednak banki które nie przejmują się brakiem historii zawodwej o ile umowa o pracę jest na czas określony. Odpowiedz Link
bianna Re: warunek 06.07.07, 11:28 Ja mam umowę na czas nieokreślony od miesiąca, a pracuję w ogóle od pół roku. Kredyt brałam w KB. W ogole nie patrzyli na czas zatrudnienia, liczył się tylko fakt, że umowa jest na czas nieokreślony Odpowiedz Link