Dodaj do ulubionych

zdolność kredytowa- 4700 netto/2 os

17.08.08, 18:31
Jaką zdolność kredytową posiadają dwie osoby o łącznych zarobkach 4700 netto,
umowa na czas nieokreślony, dzieci nie ma, mieszkanie w domu rodziców,
oszczędności ok 20 tys. zł? Czy jest możliwość uzyskania kredytu (jak
wysokiego) na 10 lat tylko?
Obserwuj wątek
    • directre Re: zdolność kredytowa- 4700 netto/2 os 17.08.08, 20:18
      jeszcze wiek obydwu osób by się przydałsmile żeby sprawdzić zdolność w wybranych bankach i bezpośrednio u doradców tych banków polecam
      • aandy_pandy Re: zdolność kredytowa- 4700 netto/2 os 17.08.08, 21:15
        Chodzi o osoby w wieku 29 (kobieta) i 31 (mężczyzna) lat. Z góry dziękuję za
        informację smile
    • m.b.d Re: zdolność kredytowa- 4700 netto/2 os 18.08.08, 18:57
      Przy okresie 10 lat będzie to ok. 240tys (przy sensownych warunkach oczywiście)
      Przy dłuższym okresie rzecz jasna zdolność będzie wyższa...
      • mynia_pynia Re: zdolność kredytowa- 4700 netto/2 os 19.08.08, 12:56
        normalnie ubaw z tego 240 tyś. Czyli rata miesięczna wynosiłaby
        około 2700zł, przepraszam ale za co ci ludzie mieli by żyć przez
        najbliższe 10 lat???
    • oracki Oferta MultiBanku 21.08.08, 01:06
      Witam serdecznie,

Państwa maksymalna zdolność kredytowa w MultiBanku przy dochodach 4700 zł netto
      - brak innych obciążeń finansowych - kredyt na 120 miesięcy - wynosi 198 tyś zł
      w CHF. Państwa miesięczna rata wynosić będzie wtedy 2096 zł. Jednakże przy 30
      letnim okresie kredytowania Państwa maksymalna zdolność kredytowa wyniesie 345
      tyś zł w CHF. Miesięczna rata będzie wynosiła w takim wypadku 1648 zł. Jeżeli
      mogę, to sugerowałbym zaciągnięcie kredytu na dłuższy okres niż 10 lat, np. na
      30 lat, a oczywiście w miarę możliwości jego wcześniejszą spłatę. W MultiBanku
      nie pobieramy opłat za wcześniejszą spłatę czy też nadpłatę kredytu, dodatkowo
      macie Państwo możliwość dowolnej liczby bezpłatnych przewalutowań kredytu,
      prowizję uruchomieniową 0 zł ( w przypadku, gdybyście Państwo złożyli swój
      wniosek w mojej placówce ) oraz najniższą z możliwych do uzyskania - jak na
      Multibank - marżę kredytową. Jeżeli chcielibyście Państwo otrzymać szczegółową
      symulację na konkretną kwotękredytu, oraz jeżeli chcielibyście Państwo
      dowiedzieć się więcej na temat kredytu w MultiBanku, to bardzo proszę o kontakt
      na maila.

Pozdrawiam serdecznie,
      Daniel Oracki
      daniel.oracki@multibank.pl
      • fortis_hipoteka Re: Oferta MultiBanku 23.08.08, 23:03
        Tak na prawdę, to 10 lat źle, a 30 niedobrze...
        Zauważ, że okres kredytowania wzrasta 3x (!) a rata maleje jedynie o 448zł. A o
        ile wzrasta suma odsetek ???
        Z drugiej strony, sam wziąłem kredyt na 30 lat, aby mieć pewność niższej raty
        wymaganej do spłaty, zawsze przecież mogę nadpłacać sobie kredyt i ostatecznie
        spłacić go przed czasem.

Moja rada jest taka: weź na 20 lat, ale w ratach MALEJĄCYCH. Po 1 - niższa suma
        odsetek, po 2 - większa płynność finansowa. W każdej chwili można wydłużyć okres
        spłaty lub zmienić raty na stałe, a z każdą ratą spłacasz mniej odsetek, a
        więcej kapitału.

Udanych kalkulacji życzę - i powodzenia! smile

PS. Przy kredycie na 10 lat nawet nie myślałbym o CHF, zdecydowanie PLN!
        Zachęcam do zapoznania się z ofertą Fortis Banku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka