banoffi 17.08.08, 23:00 Proszę o kontakt, najlepiej na maila doradców z tych 2 banków. Nie wiem jakie są moje możliwości kredytowe a wolę tego publicznie nie omawiać Z góry dziękuję Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taliaeasy Re: Deutsche bank i Multibank 17.08.08, 23:18 Witam, Jestem doradca kredytowym ds kredytów hipotecznych mam również te banki w ofercie. Moja pomoc jest oczywiście bezpłatna. Mam możliwość negocjowania warunków, za moim pośrednictwem może Pan złożyć wniosek nawet do 3 banków jednocześnie natalia.romanska@finamo.pl Doradca ds Kredytów Hipotecznych i Inwestycji 667 017 828 Odpowiedz Link
super_kredyt Re: Deutsche bank i Multibank 18.08.08, 22:12 Witam serdecznie, Jeżeli będzie Pan zainteresowany bezpośrednią ofertą DB , to zapraszam: klaudia.bialucha@db.com Doradca ds. Produktów Finansowych Deutsche Bank Odpowiedz Link
oracki Re: Deutsche bank i Multibank 21.08.08, 00:50 Witam serdecznie, Jestem pracownikiem MultiBanku. Jeżeli nadal jest Pan zainteresowany ofertą multiBanku, to bardzo proszę o kontakt. Gwarantuję Panu korzystniejsze warunki kredytowe niż otrzyma Pan w każdej placówce MultiBanku. Pozdrawiam serdecznie, Daniel Oracki daniel.oracki@multibank.pl Odpowiedz Link
gk102 Re: Deutsche bank i Multibank 21.08.08, 10:31 Panie Oracki, a co Pan powie na temat Swojego Banku, który ma gdzieś klienta? Bank źle wypisał wpis do KW, przez co opóźnił wypłatę kredytu sprzedającemu. Bank wypisał na nowo drugi wniosek o wpis, mąż odpalił auto, wziął urlop, pojechał do banku wziął wniosek, zawiózł do sądu, pojechał z powrotem do banku z potwierdzeniem - zażądaliśmy zwrotu kwoty za przejazd (łącznie 190 km ) . Dostaliśmy pismo, że nie mamy DOWODÓW, że jazdy odbyły się prywatnym samochodem. Dodam, że to prowincja i nie ma innych połączeń pomiędzy tymi miejscowościami typu PKS, PKP, LOT, prom kosmiczny -. Może Pan podpowie co w tej sytuacji jest DOWODEM???? oprócz potwierdzeń sądu - które nie wystarczają, pani w Banku zapadła na AMNEZJĘ - ohydna kłamczucha... I co??? solidny Multibanku? Tak myślę, w sumie to macie rację - można było na piechotę przejść te 190 km.... Odpowiedz Link
fortis_hipoteka Re: Deutsche bank i Multibank 23.08.08, 22:46 gk102 - to nie BANK (MultiBank) ma gdzieś klienta, tylko być może "doradca" który zajmował się Państwa sprawą a teraz ma amnezję. Generalizowanie, że BANK ma gdzieś klientów z jednego takiego przypadku, jak Pani napisała - z prowincji - to lekka przesada Błędy się zdarzają. Wystawili złe pismo, Państwo musieli przez to jechać 190km i tracić czas, ale uzyskanie zwrotu kosztów przejazdu klienta w wyniku błędu z winy banku, nie jest prostą sprawą. Niby kto ma to wypłacić, z czyjej kieszeni i na jakiej podstawie? Najrozsądniej będzie złożyć oficjalne pismo/skargę, z dokładnym opisem sytuacji, dołączeniem faktury za paliwo (hmmm) i wysłanie do centrali, ale szczerze mówiąc - nie sądzę, aby to coś dało... PS. Ja na miejscu tego "doradcy" od razu zwróciłbym klientowi za paliwo i jeszcze 10x go przeprosił... no ale to już indywidualne podejście. Każdemu zależy na czym innym. Nie mniej, sytuacja głupia, a jeszcze gorzej rozwiązana... Odpowiedz Link
gk102 Re: Deutsche bank i Multibank 24.08.08, 14:09 Wiesz mnie to guzik obchodzi z czyjej kieszeni pójdą pieniądze. To była chyba 20-sta wpadka Banku w naszym przypadku. Od: kłamst typu: do kredytu będzie bezpłatny ROR (okazało się płatny 15 zł - bo założono nam Aquariusa),wydanie 2 lata STARYCH!!! warunków umowy ubezpieczeniowej,kłamstw - ze kredyt został przelany sprzedającemu - po 2 dniach okazało się, że nie został, "PANI" dopisała datę zakończenia remontu - teraz ładuje nas w konia twiedząc NIE WIEM SKĄD SIĘ TA DATA WZIĘŁA!!! (a mamy powierdzenie złożonego dokumetu) itp... Oczywiście, że reklamacja została złozona. Pozytywnie rozpatrzona!! po czym przyszło pismo - że nie mamy dowodów!! że jechalismy SWOIM samochodem. Akurat czyj to był samochód to co to banku obchodzi (jest oczywiście nasz) nawet gdybyśmy pożyczyli od sąsiada to na powietrze przecież nie jedzie. Proszę więc nie bronić ani banku ani pracownika, bo zaręczam, że na naszym miejscu dostałby pan wścieklizny. A Bank powinien się zastanowić kogo zatrudnia... Odpowiedz Link
fortis_hipoteka Re: Deutsche bank i Multibank 24.08.08, 19:32 Nie bronie nikogo, w końcu to moja konkurencja Sam też bym się nieźle wkurzył z tyloma "wpadkami" po stronie banku, a szczególnie po stronie jednej z pracownic - ta Pani nie powinna już pracować w Banku... Odpowiedz Link
usmiechnijsie1 Re: Deutsche bank i Multibank 20.09.08, 00:06 Niestety ale taka jest POlska i taki jest standard obslugi klienta w przewazajacej czesci instytucji bankowych. W moim przypadku sprzedajacy probowal mnie oszukac i w czesci udalo sie mu mnie oszukac go mu zaufalem. Drugi sprzedajacy oszukal mnie na 2000 zlotyc powodujac dalsze straty 6 tysiecy zlotych. Zalozenie licznikow energii elektrycznej zajelo 4 miesiace ( w tym czasie mieszkania staly wykonczone i gotowe do zamieszkania). Doradca bankowy zapomnial w rozmowie z pracownikami banku ze mielismy miec nizsza marze, bank w osobie pracownika poinformowal mojego pelnomocnika w pewnym momencie ze wszystkie transze na remont mieszkania zostaly wyplacone (podczas gdy zostala wyplacona pierwsza z czterech).Odpisy w ksiegach wieczystych byly zrobione z bledami i trzeba bylo czekac jeszcze raz... A to wszystko kosztuje do tej pory jakby podliczyc to z 30 tysiecy zlotych. Patrzac z Kanady i porownujac Polske do Kanady i Kanade do Polski to niestety minie jeszcze z jedno pokolenie zanim wszystko zacznie w miare sprawnie w Polsce dzialac. Prawdopodobienstwo ze przy kupnie mieszkania, domu w Polsce bedzie sie oszukanym jest bardzo duze a wzrasta gdy rozmowce traktuje sie z zaufaniem i lojalnoscia. Skoro nikt nie czuje sie odpowiedzialny w Polsce za nasze straty to dlaczego jakis bank mialby wam zwracac 100 zlotych za benzyne? W trosce o klienta??? hahaha A moze w celach markentingowych zebyscie swoim znajomym polecali bank????? hahahaha Odpowiedz Link
banoffi Re: Deutsche bank i Multibank 03.10.08, 00:37 muszę przyznać, że przerażają mnie te opowieści. tym bardziej, że złożyłam wnioski tylko w millennium i multibanku, Deutsche bank ma kredyt drogi i bez ubezpieczeń wychodzi drożej niż w innych bankach (1,5% marża, prowizja 2% + pomostowe, też drogo), poza tym maja jakis chory podział kapitał-odsetki w ratach, dla przykladu rata 180 euro z czego 30 to kapitał a 150 odsetki! ważny szczegół jak się chce spłacić kredyt po 3 latach Pan z DB nawet tego mi nie pokazał musiałam się dopraszać, no i powiedział, że kredyt za mały bo 100000 (dodam, że rynek pierwotny, 130000 wkładu własnego). Zostały millennium z: marżą 0.9, prowizją 1% i ubezpieczeniem 32 zl i pomostowym 70zl i multibank: marża 0.95, prowizja 0.3% ,jakieś ubezpieczenie nie wiem od czego 1.4% i pomostowe 200zl plus podwyższenie kredytu o 1% do czasu wpisu (a u mnie to bedzie jakieś pół roku, jak bank i spółdzielnia nie odwalą jakiegoś numeru). Kredyt w CHF, dodam. Skłaniam się ku millennium, ale obydwa banki mnie przerażają po tym co tu czytam. Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link