faraonon 04.02.15, 18:10 www.web.gov.pl/e-punkt2_prawo_autorskie/316_1134.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
faraonon Re: STALking w sieci 04.02.15, 18:56 OOOO I NAGLE ZNIKNELY WPISY NA TEMAT PANA MARKA??? Odpowiedz Link Zgłoś
kermith Re: STALking w sieci 04.02.15, 19:46 Inni uczeni już podawali tutaj paragrafy. Odpowiedz Link Zgłoś
yoasia72 [...] 04.02.15, 19:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
faraonon Re: STALking w sieci 04.02.15, 20:15 STALKING JEST PRZESTEPSTWEM ODN.P MONIKI NIE MAM ZDANIA Odpowiedz Link Zgłoś
lara9369 Re: STALking w sieci 04.02.15, 21:34 yoasia72 napisał(a): "stokrotke" a tak na prawdę Monikę Whiteman Skąd taka pewność że to właśnie ta osoba? Odpowiedz Link Zgłoś
kermith Re: STALking w sieci 04.02.15, 22:17 To tak oczywiste jak to że pisze tutaj Rosa. wszyscy znają taką szuję lara9369 napisał(a): > yoasia72 napisał(a): "stokrotke" a tak na prawdę Monikę Whiteman > > Skąd taka pewność że to właśnie ta osoba? Odpowiedz Link Zgłoś
lara9369 Re: STALking w sieci 05.02.15, 12:23 Yoanno, weź pod uwagę, ze Twoje dochodzenie może nie być do konca wiarygodne i ta osoba o kt teraz piszesz w ogóle nie ma pojęcia, co sie tutaj dzieje! Ale jak sie dowie... moze być ciekawie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
yoasia72 Re: STALking w sieci 05.02.15, 12:44 Akurat jest wiarygodne, nr ID z których pisze, jest to samo. Jestem z zawodu Informatykiem, więc takie rzeczy są mi bliskie :-) I bez problemu, można to sprawdzić, jak zna się pewne "sztuczki". Odpowiedz Link Zgłoś
lara9369 Re: STALking w sieci 05.02.15, 12:45 yoasia72 napisał(a): > Akurat jest wiarygodne, nr ID z których pisze, jest to samo. Jestem z zawodu In > formatykiem, więc takie rzeczy są mi bliskie :-) I bez problemu, można to spraw > dzić, jak zna się pewne "sztuczki". publicznie ogłaszasz że jesteś hakerem? CZyli jezeli potrafisz robić "sztuczki", masz do tego moralne prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
yoasia72 Re: STALking w sieci 05.02.15, 13:41 Lara - rozróżnia hakerstwo od o wiele prostszego podejrzenia IP z którego pisze dana osoba. Skoro nie wiesz o co chodzi, to nie wypisuj takich bzdur tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
lara9369 Re: STALking w sieci 05.02.15, 13:48 Aha, "podejrzenia" ...To też podsłuchujesz, zaglądasz przez dziurkę od klucza i przez okno do mieszkania ludzi? W jakim celu? Odpowiedz Link Zgłoś
yoasia72 Re: STALking w sieci 05.02.15, 14:54 Zbaczamy z tematu, jak nie zauważyłaś. Więc pozostawie to bez odpowiedzi , bo uważam że na głupie pytania są głupie odpowiedzi. A takich nie lubię udzielać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lara9369 Re: STALking w sieci 05.02.15, 14:59 yoasia72 napisał(a): > Zbaczamy z tematu, jak nie zauważyłaś. Więc pozostawie to bez odpowiedzi , bo u > ważam że na głupie pytania są głupie odpowiedzi. A takich nie lubię udzielać ; > -) Temat - jak najbardziej, ten sam : stalking, to naruszenie prywatnosci osoby. A więc, jeśli uważasz, że masz prawo kogoś podglądać - tylko trochę, to mam prawo cie zapytać : w jakim celu? Jeśli słyszysz za scianą płacz dziecka i dokonujesz prób wejścia do czyjegoś mieszkania po to aby zapobiec ewentualnym dramatom, to jedna sprawa. Jeśli chcesz komuś pomóc. Ale, jeśli zaglądasz komuś pod kołdre po to, aby nastepnie napisać o tym w brukowcu - to już jest właśnie zbaczanie z tematu A wiec pytam raz jeszcze: w jakim celu podglądasz ID osób piszących na forum? A jak sama piszesz, podglądasz e-maile tych osób? Moze powinno się taką osobę zgłosić do prokuratury? Odpowiedz Link Zgłoś
kermith Re: STALking w sieci 05.02.15, 17:19 Aleś ty lara głupia. Nie trzeba żadnych sztuczek by dojść IP kompa czy serwera po otrzymaniu emaila. Wszystko masz wtedy do wglądu nie nie trzeba sztuczek tylko wiedzy. To są dane dostępne i są w emailu nadawcy od którego go dostałaś lara9369 napisał(a): > yoasia72 napisał(a): > > > Zbaczamy z tematu, jak nie zauważyłaś. Więc pozostawie to bez odpowiedzi > , bo u > > ważam że na głupie pytania są głupie odpowiedzi. A takich nie lubię udzie > lać ; > > -) > > Temat - jak najbardziej, ten sam : stalking, to naruszenie prywatnosci osoby. A > więc, jeśli uważasz, że masz prawo kogoś podglądać - tylko trochę, to m > am prawo cie zapytać : w jakim celu? > Jeśli słyszysz za scianą płacz dziecka i dokonujesz prób wejścia do czyjegoś mi > eszkania po to aby zapobiec ewentualnym dramatom, to jedna sprawa. Jeśli chcesz > komuś pomóc. Ale, jeśli zaglądasz komuś pod kołdre po to, aby nastepnie napisa > ć o tym w brukowcu - to już jest właśnie zbaczanie z tematu > A wiec pytam raz jeszcze: w jakim celu podglądasz ID osób piszących na forum? A > jak sama piszesz, podglądasz e-maile tych osób? Moze powinno się taką osobę z > głosić do prokuratury? Odpowiedz Link Zgłoś
lara9369 Re: STALking w sieci 05.02.15, 17:23 kermith napisał(a): > [b]Aleś ty lara głupia. Nie trzeba żadnych sztuczek by dojść IP kompa czy serwe > ra po otrzymaniu emaila. Wszystko masz wtedy do wglądu nie nie trzeba sztuczek > tylko wiedzy. To są dane dostępne i są w emailu nadawcy od którego go dostałaś[ > /b] A jakim cudem masz moje maile kermith? Albo i maile faraona? W sąsiednim wątku porównujesz moje IP i faraona? Odpowiedz Link Zgłoś
lara9369 Re: STALking w sieci 05.02.15, 18:48 co zamilkłeś kermith? zatkało cię? zapomniałeś juz po co mnie śledzisz ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
lara9369 Re: STALking w sieci 05.02.15, 19:02 Pisze do wielu osób, a Ty kto? i wiesz co,. nigdy nie sprawdzam, z jakiego IP piszą moi korespondenci, jaki masz w tym cel, inteligencjo ze wsi? Odpowiedz Link Zgłoś
agacior89 Re: STALking w sieci 22.03.15, 10:04 stalking jest przestępstwem, ale w sieci istnieje na to niepisane przyzwolenie. Trochę nie ogarniam, dlaczego.Stalking w sieci Odpowiedz Link Zgłoś