Dodaj do ulubionych

Predyspozycje

IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 21.05.02, 13:02
Od dluższego czasu interesuje się różnymi tematami związanymi z magią i
astrologią. Na targach ezoteryki dowiedziałam się też, że dysponuję bardzo
dużym potencjałem energetycznym. W jaki sposób mogę sprawdzić czy nadaję się na
medium lub wróżkę? Proszę o odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: THINelfA Re: Predyspozycje IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 21.05.02, 21:31
      Zapomniałam dodać, że jestem jeszcze młodziutka :)
      • mii.krogulska Re: Predyspozycje 22.05.02, 00:48
        Witam serdecznie,
        predyspozycje do zajmowania się tajemniczymi stronami ludzkiej osobowości
        trzeba w sobie po prostu poczuć - i nie bać się ich odkryć. Byc może właśnie
        ktoś zauważył Pani zainteresowanie i talent. Ale same predyspozycje nie
        wystarczą. Aby aktywnie zajmować się tą dziedziną, trzeba stale rozwijać swoje
        zdolności i umiejętności. Wielką rolę ma tu zwyczajne szkolne i akademickie
        wykształcenie, którego nie należy zaniedbywać. Radzę czytać, pytać, ale skoro
        jest Pani jeszcze niedoświadczona i młoda, to lepiej trzymać się z daleka
        od "nauczycieli" i "mistrzów".

Pozdrawiam bardzo serdecznie :)
        Mii
        • Gość: THINelfA Re: Predyspozycje IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 22.05.02, 09:01
          O wykształcenie dbam, bo ono wszędzie stanowi podstawę. Wydaje mi się jednak,
          że przydałaby mi się osoba, która mogłaby rozwiewać moje wątpliwości i pomagać
          gdy będę tego potrzebowała. Ostatnio zajmuję się medytacją i mam trochę
          problemów z jej praktycznym stosowaniem. Już sama nie wiem czy mam dalej brnąć
          w to sama, czy poprosić kogoś, żeby stał się moim "przewodnikiem". Proszę o
          radę :) i przesyłam uściski
          • Gość: THINelfA Re: Predyspozycje IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 22.05.02, 17:45
            Ciekawi mnie również jakie umiejętności powinna opanować każda wróżka.
            • iza.podlaska Re: Predyspozycje 22.05.02, 22:49
              Na opewno trzeba piosiadac wyostrzoną intuicję, inteligencję i zdolność
              logicznego myślenia (sic!), aby umiec interpretowac to, co sie widzi w
              horoskopie, kartach czy szklanej kuli. Na początku najtrudniej jest wybrac
              system wróżebny, który sienajlepiej czuje. trzeba po prostu próbować. Na
              przykład ja do tarota nie mam ręki, chociaz kiedys widziałam taką jedna talię,
              którą chciałabym spróbować wróżyć.
              Kiedy juz sie zdecydujesz na jakis system wróżebny, trzeba wytrwale go
              poznawać. najważniejsza jest praktyka - codzienna! Warto tez miec kogoś, kto
              skoryguje błedy i powie, czego jeszcze mozna się nauczyć. Ale najwazniejsze to
              własne doświadczenia i dużo ćwiczeń.

Pozdrawiam serdecznie

Iza Podlaska
              • Gość: THINelfA Re: Predyspozycje IP: *.chello.pl / *.chello.pl 23.05.02, 09:47
                Który system wróżebny poleciłyby mi wróżki na sam początek? Bo do tej pory
                uczyłam się wszystkiego po trochę. Który najprościej jest opanować? A może to
                zależy tylko ode mnie z którym systemem będzie mi najlepiej? Postaram się
                ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć - obiecuję :)
                • Gość: THINelfA Re: Predyspozycje IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 23.05.02, 15:40
                  I czy to prawda, że najlepiej się wóży z kart tarota własnoręcznie zrobionych?
                  I czy jest jakaś reguła, do której wszystkie karty muszą się dostosować?
                  • mii.krogulska Re: Predyspozycje 23.05.02, 17:28
                    Witam serdecznie,

własny system zapewne sam się odnajdzie we właściwym momencie. Ja najbardziej
                    lubię astrologię, bo jest precyzyjna i daje ścisłe ramy czasowe. Kiedy nie znam
                    daty lub chcę sobie po prostu o sprawie pomyśleć używam Tarota. Wspaniałe i
                    zaskakujące wyniki potrafi dać zwykła talia kart lub deseczki z runami. Lubię
                    też rzucać kości lub zwykłe monety, które jednak bardziej niż moje pytania
                    lubią żarty i zmyłki. Do bardzo ważnych spraw osobistych i zagadnień
                    biznesowych - obok astrologii - używam I Cing. Zawsze jstem pod wrażeniem
                    trafności i celności odpowiedzi, jaką daje ta niezwykła wyrocznia - choć
                    interpretacja jest niezwykle trudna i nawet ukończenie kursu nie daje mi
                    pewności, że się w interpretacji nie mylę. Kiedy nie mogę użyć żadnego
                    narzędzia, po prostu obserwuję człowieka lub przestrzeń i czekam na znaki lub
                    zwyczajne skojarzenia :) a czasami wcale nie wróżę i po prostu patrzę co się
                    wydarzy :)
                    Jest tak wiele ciekawych systemów wróżebnych, że każdy zainteresowany może
                    znaleźć coś dla siebie. Wiele osób wymyśla własne przesądy-wróżby - iektórzy
                    dochodzą do intrygujących rezultatów wróżąc na przykład z tablic
                    rejestracyjnych samochodów! Słyszałam też o systemie przepowiadania jakości
                    dnia w zależności od syku zamykających się drzwi metra. Ten, który to wymyślił,
                    przysięgał, że zawsze się zgadza! Pomyslowość ludzka nie zna w tej materii
                    granic, a ponieważ chętnie przypisujemy różnym zjawiskom odrębne znaczenia, to
                    stworzenie własnego systemu często jest bardzo proste (choć czasami jest
                    bliskie różnym rodzajom obsesji i nerwic - bo trudno odróżnić rzeczywisty znak
                    od zwyczajnego i powtarzającego się zdarzenia).
                    A o do kart, to istnieje w tej materii tyle przesądów, ile jest wróżów i
                    wróżek. Najważniejszy głosi, że talii może dotykać tylko właściciel. Trudno mi
                    sie tu wypowiadać, bo większość wróżących osób ma swoje tajemnice i rytuały,
                    które pomagają im w uzyskaniu koncentracji. Samodzielnie narysowana talia to
                    dobry pomysł, ale jest tyle ładnych talii do wyboru, że łatwiej będzie Pani
                    znaleźć coś odpowiedniego dla siebie.

Pozdarwiam serdecznie,
                    Mii
                    • Gość: THINelfA Re: Predyspozycje IP: *.chello.pl / *.chello.pl 24.05.02, 08:33
                      Bardzo Ci dziękuję wróżko i postaram się nie zamęczać już Ciebie pytaniami :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka