Dodaj do ulubionych

Horoskop - RADIX

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 10:11
otrzymalam horoskop Radix - i troszke sie w nim pogubilam. Oczywiscie z
tabelek i z symboli nic nie rozumiem, nieco lepiej jest z opisem :)Mam
jednak pytanie: pojawiaja sie stwierdzenia np. Jesli merkury jest negatywny
mozesz ..... jesli merkury jest pozytywny to..... a skad ja moge wiedziec
czy on byl, jest czy bedzie pozytywny czy tez negatywny. Bylabym wdzieczna
za jakas wskazowke. Bardzo dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • beataanna1 Re: Horoskop - RADIX 15.02.05, 16:23
      no właśnie co z tego że dostaniemy mądy horoskop jak trzeba się napracować w
      jego rozszyfrowaniu czasami i jeszcze wiedzieć kiedy co oznacza tak jak w Twoim
      przypadku.Więc troszkę zabawy z tym masz teraz, dopuki Cię ktoś nie odciąży i
      nie wskaże Ci rozwiązania tego horoskopu.Też jestem ciekawa czy ktoś Ci coś
      fajnego odpowie...pozdrawiam ;-)
    • darkoholik Re: Horoskop - RADIX 15.02.05, 16:40
      Jeżeli ktoś Ci w interpretacji Twojego horoskopu natalnego czyli radixu napisał
      takie sformułowania jak podałaś o Merkurym tzn., że dupa nie astrolog :-) w
      horoskopie natalnym od razu widać czy Merkury jest czy nie jest pozytywny.
      Zależy to od jego położenia względem innych planet oraz samego znaku, w którym
      leży i domu astralnego, w którym jest w radixie. Albo poproś profesjonalistę
      (trzeba za horoskop zapłacić) albo kup parę książek i zacznij się uczyć sama. W
      necie jest parę programów astrologicznych do ściągniecia (ja korzystam z wersji
      darmowej URANIA Krusińskiego (czytelna) oraz z Astrologa 5.4.
      Jeśli pytania, to proszę na adres: darkoholik@interia.pl
      Ty masz prawo czegoś nie wiedzieć, ale astrolog musi widzieć czy Merkury w
      Twoim horoskopie jest uszkodzony. Jemu nie wolno napisać :Jeśli...- bo to widać!
      Pozdro
      D.
      • j.wojak a propos własnych wyliczeń 17.02.05, 15:05
        darkoholik napisał:

> W necie jest parę programów astrologicznych do ściągniecia (ja korzystam z >
        > wersji darmowej URANIA Krusińskiego (czytelna)

Rzeczywiście- przejrzysty program.
        Ja ostatnio odkryłem stronę www.astro.com
        Po wprowadzeniu danych urodzeniowych można błyskawicznie uzyskać wszelkie typy
        horoskopów i ich kombinacje a także skrótowe- hasłowe interpretacje podstawowych
        elementów. Za darmo i nawet bez logowania, zakładania profili itp.
        Aby sobie ułatwić czytanie tekstu po angielsku (do wyboru jest kilka
        podstawowych języków)można użyć tłumacza on-line
        www.translate.pl/pl.php4
        • luna22 Re: a propos własnych wyliczeń 17.02.05, 18:25
          Wejdz na strone www.astrolabium.pl/ polecam te strone zarowno
          tym ,ktorzy stawiaja pierwsze kroki ku krolewskiej wiedzy,jak i tym,ktorzy juz
          wiedza jak poslugiwac sie radiksem.
          Pozdrawiam Luna22.
    • Gość: Nata Re: Horoskop - RADIX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 17:22
      Bardzo dziekuje za info. Coz za horoskop zaplacilam, wreczono mi z 11 kartek
      i tyle. Szczerze mowiac ( prosze nie posadzic mnie o pojscie na latwizne :o) )
      wolalabym by faktycznie zajal sie tym fachowiec. Tylko znajac moje
      szczescie znowu trafie nie tam gdzie powinnam....a moze sprobuje sama....

Pozdrawiam Was serdecznie
    • darkoholik Re: Horoskop - RADIX 16.02.05, 18:19
      Skarbeńku!
      Jest wielu astrologów mądrzejszych ode mnie, ale jak chcesz to coś Ci o tobie
      napiszę - podaj tylko dane konieczne do horoskopu:data ur. dzień, miesiąc,
      rok, godz. z min. i miejscowość. Jeśli masz ochotę usłyszeć parę słów gratis
      (nie będzie to wywód kilkunastostronicowy!), to dane podaj mailem
      na :darkoholik@interia.pl
      Pozdrowienia
      D.
    • Gość: Nata Re: Horoskop - RADIX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 18:36
      zaden ze mnie skarbeniek jak juz to czort :)
    • anahella Re: Horoskop - RADIX 17.02.05, 02:00
      No coz - z tego co piszesz wnioskuje ze zostalas oszukana. Nie wiem ile
      zaplacilas za kosmogram i wskazowki do interpretacji, ale branie pieniedzy za
      cos takiego jest niemoralne!
      Jezeli astrolog bierze pieniadze to powinien zrobic Ci interpretacje, bo wydruk
      mozna zrobic sobie za darmo na np. www.astro.com albo sciagnac z sieci darmowy
      program np. demo Urani z www.astrologia.pl
      Wskazowki i podstawy interpretacyjne sa w wielu ksiazkach. Tytuly lektur
      astrologicznych znajdziesz na moim forum (adres w sygnaturce) - na gorze jest
      zalinkowany watek o ksiazkach.

Co do Merkurego pozytywnego lub negatywnego. Musze przyznac, ze nie rozumiem
      pojecia pozytywnej lub negatywnej planety.
      Generalnie nie lubie w astrologii slow "pozytywny" i "negatywny" bo to jest
      wartosciowanie. Wole uzywac wyrazen: "harmonijny/nieharmonijny".

Moze chodzi tu o aspekty do Merkurego? Sa aspekty harmonijne/pozytywne to
      sektyl (symbol gwiazdka) i trygon (symbol trojkat). Nieharmonijne/negatywne to
      kwadratura (symbol kwadrat), opozycja (symbol podobny do wiosla), kwinkunks
      (symbol litera K z nozkami do dolu). Jest rozniez koniunkcja (symbol jak polowa
      symbolu opozycji) - w zalezosci od pary planet, ktore ja tworza moze byc
      harmonijna lub nieharmojna.

Moze tez byc to kwestia polozenia w znaku: Merkury wlada znakami Blizniat i
      Panny i jest wygnany w Strzelcu i Rybach. Ale to tylko slowa: jezeli ktos ma
      Merkurego w znaku wygnania, to nie znaczy, ze jest tam gorszy, bo prostu dziala
      niezgodnie ze swoja archetypowa natura. Tym niemniej jednak dziala.
    • Gość: Nata Re: Horoskop - RADIX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 13:40
      Bardzo dziekuje za wszystkie wskazowki....no coz nie pierwszy i widac nie
      ostani raz dalam sie naciagnac...jednym slowem trzeba bedzie siegnac do
      literatury fachowej

pozdrawiam
    • agrentowy4321 Re: Horoskop - RADIX 08.03.23, 02:15
      Sporo jest dotyczących tego rzeczy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka