Dodaj do ulubionych

KOZIOROŻEC - BARAN

25.08.05, 18:37
Kompletne bzdury!!!Bardzo fajny układ.Jestem koziorożcem od23lat w związku
małżeńskim z barankiem i jest wspaniale!!!A znałem kobiety z różnych znaków
(strzelec z którym rzekomo najlepiej czy bliźniak).Wybrałem baranicę a
dlaczego, bo wcale nie ma cech typowego barana!!! Moja żona jest wrażliwa
(bardziej niż ja), delikatna, czuła i wybuchowa(co popycha mnie do działania)
a ja jestem oszczędny w uczuciach i słowach( ona stanowi dla mnie istną
mieszankę w sypialni), spokojny.Zawsze rozmawiamy szczerze i oboje jesteśmy
uparci( ale potrafimy iść na kompromis).Ona zawsze się o mnie troszczy(
przygotuje ciepłe rzeczy, robi pyszne ciasta) i jest wiekszą domatorką ode
mnie.Oboje kochamy pieniadze( no może faktycznie jestem czasem nieco skąpy,
ale żona sama twierdzi że jest czesto rozrzutna i zaraz wszystkim by wszystko
kupiła- dzieciom, mnie).Na drobiazgi daję i dla niej oczywiście
też.Koziorożce są chłodne ale jak żona(baran) jest czuła i okazuje uczucia,
wtedy twierdziże jestem tak namiętny ,że trudno mnie wyhamować.A więc to co
piszecie w horoskopie to kompletna bzdura!!! Na lepszą kobietę nie mogłem
trafić.
Obserwuj wątek
    • Gość: madzia Re: KOZIOROŻEC - BARAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 20:08
      ja rowniez uwazam ze to bzdury!! jestem bardzo szczesliwa z moim baranem:)
    • Gość: koziorożec Re: KOZIOROŻEC - BARAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 13:59
      może jeszcze jesteście dosyć krótko ze sobą?? zobaczymy za 20 lat??
    • Gość: Barbie Re: KOZIOROŻEC - BARAN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 22:10
      W moim przypadku jest dokładnie tak jak napisano.Ale należy dodać,że moja druga
      połowa z pod znaku Barana jest strasznie uparta...ale ja mam silny charakter i
      daję sobie radę.W moim związku brakuje delikatności Barana i czułości
      Koziorożca i z pewnością w większości zwiazków tak jest.Trzeba więc nawracać
      Baranów;)
      • Gość: Koziorożec Hm IP: 91.198.94.* 24.03.10, 21:22
        A tam, ja jestem Koziorożcem i umiem być bardzo namiętny. Wierzę naturalnie w
        horoskopy, ale muszą być one bardzo dokładne. Poza tym liczy się też pozycja
        Księżyca. Polecam też sprawdzić horoskop indyjski, bardzo trafny ;)
        Dużo szczęścia dla wszystkich Baranów i Koziorożców ;)
    • Gość: Baranek Re: KOZIOROŻEC - BARAN IP: 217.153.198.* 23.01.06, 12:28
      Ja jestem dziewczyną i mam znak zodiaku baran i mi sie tu nic nie zgadza.Jest
      wręcz na odwrót to mój partner ma chęć do zabawy i jest lekkomyślny,a ja
      bardziej rozsądna.On w ogóle nie ma rozsądnego podejścia do życia chce sie
      tylko bawić i nie potrafi zrozumieć tego,że jeśli nie mogę gdzieś wyjść to on
      też nie powinień, no chyba że jest to spotkanie w gronie męskim.Jeśli chodzi o
      taktowność Koziorożca to znowu sie nie zgadzam :( Chciałabym by on taki nie
      był ;(
    • Gość: kozica :p Re: KOZIOROŻEC - BARAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 16:05
      ja tez jestem z barankiem i musz powiedziec ze jestem szczesliwa i ze ten
      horoskop w pewnym stopniu sie zgadza. Ale i tak nie jestem przekonana do
      takiego typu okreslnia zwiazkow, nie wierze horoskopom i innym rodzaja wrozb,
      wiec nie przywiazuje do tego duzej wagi. A co do Ciebie Rozsadny Baranku ;)
      mysle ze jesli chcesz zeby Twoj koziorozec sie zmienil to nie ma sensu zebys
      dluzej z nim byla...to taka mala rada :p
    • Gość: Karolina zwiazek koziorozca z baranem IP: 217.96.57.* 16.06.06, 12:22
      moim zdaniem jesli ludzie sie kochają to znak zodiaku ma malo istotny wplyw,
      sama jestem koziorozcem, zdaje sobie z tego sparwe, ze ma trudny charakter bo
      jestem uparta i bardzo pracowita, ale to jest jakas czesc charakteru czlowieka.
      jestem z barankiem od 2 lat i ukalada nam sie swietnie choc czesto sie
      klocimy.... rzeczywiscie mamy rozne poglądy na swiat ale czesto mieszamy je ze
      soba dzieki temu on uczy sie mojej dokladnosci a ja jego innych zalet. oboje
      sie wypelniamy i z dnia na dzien stajemy sie bogatsi :)
    • Gość: tusia83 koziorożec-baran IP: *.toya.net.pl 26.02.07, 10:06
      W takim związku jestem od 5 lat i to raczej ja jako koziorożec jestem bardziej
      żywiołowa, a wartości przez nas cenione w większości przypadków są takie same.
      • Gość: JA :D Re: koziorożec-baran IP: *.krak.tke.pl 04.01.08, 11:36
        Ja też jestem w takim związku,horoskop sie zgadza :) choc pewnie tio przypadek :) b. jesteśmy inni,ale dzieki temu jest tio niesamowicie ciekawy zwiazek,z tymi wsystkimi namietnosciami....<ach> i zapomnieli napisać ze w łóżku ten związek świetnie sie dogaduje...i ze jest po prostu seks booooooski ;)))
    • Gość: inka Koziorożec - baran IP: *.cust.tele2.pl 24.04.09, 21:00
      w moim przypadku sie sprawdzilo. W relacji z Koziorozcem przeszkadzalo mi jego
      zbytnie uporzadkowanie i przesadna taktownosc.

Pani Baran
    • Gość: koziorozec koziorozec-baran IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.09.09, 09:52
      no niestety koziorożec i baran to przeciwienstwa. chodzbym nie wiem
      jak sie starala to i tak sie nie dogadamy ;/
    • Gość: kozica Koziorożec - baran IP: *.chello.pl 20.10.09, 19:56
      znam fajowego barana i chciałabym ,żeby to był mój mąż a nie koleżanki . Stworzyłabym z nim super związek .
    • Gość: baranek Koziorożec - baran IP: *.chello.pl 29.01.10, 06:08
      po prostu barany sa SUPER
      sam jestem baranem:)
      widze, ze wypowiadaja sie tu same koziorozce jak im dobrze z
      barankami, ale ciekaw jestem opinii jakiegos baranka o pani
      koziorozcu...
    • ona.bemowo90 Re: koziorożec-baran 27.04.19, 17:28
      Ja jestem zodiakalnym Baranem, natomiast mój mężczyzna zodiakalnym Koziorożcem. Jesteśmy ze sobą od pięciu lat. Na początku układało nam się super, a teraz jest różnie, ale w tym wszystkim najważniejsze jest to, że obydwoje się staramy. Mamy za sobą małe kryzysy, ale póki co znowu zaczęło być lepiej. Jako Baran o dziwo jestem lepiej zorganizowana, bardziej oszczędna, bardziej wymagająca, no i wg. kumpla, który zna nas oboje, jego zdaniem, to ja noszę spodnie w tym związku.
      Dogadujemy się, podobają nam się te same rzeczy. Jedynie czego czasami mi brakuje, to takiego małego szaleństwa i pokrewieństwa duszy, jakie mam z innymi Baranami, Strzelcami i Lwem.
      Obydwoje musimy jeszcze nad sobą popracować. On nad organizacją i byciem bardziej niezależnym od rodziców, a ja nad tym żeby bardziej nad sobą panować, bo szybko wpadam w gniew, jestem gwałtowna i niecierpliwa. Mimo to, rzadko kiedy się kłócimy i podoba mi się to, że jak jest coś nie tak, to siadamy i o tym rozmawiamy, chociaż to ja bardziej muszę to inicjować.
      W moim Koziorożcu podoba mi się to, że nie wstydzi się okazywać uczuć, że otacza mnie miłością, mogę na niego liczyć, kiedy dzieje się coś złego, że on zachowuje spokój tam, gdzie ja tracę nerwy.

Niezależnie od znaków zodiaku -najważniejsza jest chęć bycia z drugą osobą. Bez chęci nic się nie udaje. Żeby dwóm stronom zależało tak samo.

Pozdrawiam. :)
      • pirania92 Re: koziorożec-baran 04.05.19, 15:19
        Teoretycznie baran z koziorożcem to kiepskie dopasowanie. Ale w dopasowanie znaków nie należy wierzyć w 100%. Duże znaczenie ma to w jakim środowisku rodzinnym, rówieśniczym się ktoś wychował, co przeżył, itd... Ale jakieś 70-80 % zwykle się zgadza. Również w cechach charakterologicznych danego znaku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka