miki38 Re: Co oznacza SOWA?? 02.05.06, 14:32 Sorki,za szybko mi sie wysłało. Wczoraj zobaczyłam kolo mojego domu sowę,siedziała na kablu telefonicznym(była 3.00 w nocy). Ucieszyłam się, bo zdarzyło mi się to pierwszy raz, ale jak komuś o tym powiedziałam, to usłyszałam, ze to niedobrze??Proszę, jeśli coś wiecie na ten temat....odpowiedzcie...czy sowa to faktycznie zły znak?? Zaczynam sie troche niepokoić,,,,dodam, że wierzę w różne przesądy. Czekam niecierpliwie...:( Odpowiedz Link Zgłoś
senseeko Re: Co oznacza SOWA?? 05.05.06, 16:02 Powinnaś się cieszyć. Zobaczyć sowę to rzadka gratka, chyba, że mieszkasz na zabitej dechami wsi albo w lesie. A jaka to była sowa? BTW - ja mam zegar, ktory o dwunastej odzywa się głosem sowy. Sowa to symbol mądrości. Bogini mądrości Atena często przedstawiana jest z sową na ramieniu. Merlin, stary celtycki mag, który pomagał legendarnemu królowi Arturowi, używal sowy, aby zdobyć wejście do niewidzialnych wymiarów. "Sowa widzi w ciemnościach to, czego nie mogą zobaczyć inni. Jeśli taki znak pojawi się tobie, jest ci dany dar widzenia i postrzegania prawdy. Zyskujesz zdolność widzenia jasno tam, gdzie rzeczy mogą wydawać się ciemne. Twoje wglądy będą znane, a transformacja wokół ciebie będzie głęboka." Niech żyją sowy! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
llukiz Re: Co oznacza SOWA?? 05.05.06, 22:22 Sowa oznacza przyjaźń pomiędzy narodem serbskim i przedstawicielami środowisk wspierających sektę "najwyższa prawda" Odpowiedz Link Zgłoś
gayga1 Re: Co oznacza SOWA?? 05.05.06, 23:21 Kiedyś dawno ,dawno temu :) głos pohukującej sowy - ozn.smierć............ była tzw.<zwiastunem śmierci>.Ale czy to dziala jeszcze w naszych czasach , nie wiem??? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
miki38 Re: Co oznacza SOWA?? 06.05.06, 00:57 Dziękuję za odpowiedzi....wyczytałam w necie , że pohukiwanie właśnie źle znaczy, ale ona nie hukała :P tylko siedziała sobie cichutko....też się właśnie ucieszyłam, bo pierwszy raz widziałam sowe, a z tym widzeniem...tego czego inni nie widza....to ciekawe:)) I może coś w tym jest.. Odpowiedz Link Zgłoś
agrentowy4321 Re: Co oznacza SOWA?? 06.03.23, 22:52 Trzeba uwzględnić różne opinie Odpowiedz Link Zgłoś