Dodaj do ulubionych

Karty cygańskie

28.02.03, 09:47
Interesuję się od paru lat eozteryką. szczególnie kartami tarota. Nie prowadzę gabinetu, bo na razie uważam, że nie przyszedł na to właściwy moment, jeśli intuicja podpowie mi, że mam to robić pewnie tak sie stanie. Tymczasem zaglądam w karty dla bliskich, cały czas sie ich uczę i nie chodzi tu o trafność przepowiedni, ile o mozliwośc wejścia we wspaniały świat tajemnicy i magii.
Traktuje to niezwykle poważnie i żałuję, że zajełam sie tym tak późno.
ostatnio odkryłam karty cygańskie. Są wspaniałe. Pracuje z nimi na ile mi czas pozwala, ale czuję jakbym znała je od wielu lat. Przyznam tez jedno, sa szczere az do bólu. Co sądzicie o tych kartach?
Pozdrawiam serdecznie
Marlena
Obserwuj wątek
    • olawalecka Re: Karty cygańskie 28.02.03, 12:50
      hej :)a czym różnią się karty cygańskie od kart tarota i kart którymi stawia
      się perską kabałę, bo nigdy o takich nie słyszałam. Pozdrawiam :)
      • gamesza1 Re: Karty cygańskie 28.02.03, 13:18
        Z tego co wiem do kabały perskiej służą karty klasyczne, przyznam, że jeszcze się tym tak na dobre nie zajęłam. Tarot, wiadomo jaki jest, natomiast karty cygańskie mają inne symbole niz tarot, też sa obrazy, ale inne..mnie troszeczke przypominają tarota, jednak jest to cos zupełnie innego.
        Mozna je kupic za pośrednictwem www.studioastro.com.pl wraz z książką.
        kart cygańskie według mnie są "lżejsze", bardziej przyjazne, ale może to byc tylko moje odczucie.
        Pozdrawiam
        • rosmerta Re: Karty cygańskie 12.03.03, 08:05
          Cześć!

Również interesuję się ezoteryką, a szczególnie wszelkimi formami wróżbiarsta.
          Chciałabym kupić karty cygańskie, ale zastanawiam się, czy książka H. Żuk (o
          kartach) jest dobra. Przeglądałam ją w księgarni i jakoś nie jestem do niej
          przekonana, ale może się mylę. Nie znalazłam natomiast innej pozycji (również w
          Internecie), w której znalazłaby się interpretacja kart cygańskich.

Pozdrawiam,
          Rosmerta
          • gamesza1 Re: Karty cygańskie 12.03.03, 10:50
            Przeczytałam książkę H. Żuk i powiem, że dużo z tego skorzystałam.
            Też przeglądałam ja kiedyś i odłożyłam na półkę, jednak po kupnie samej talii postanowiłam zajrzeć do szczegółów. Każda kreska i kolor mają swoją wagę, dlatego dobrze jest przyjrzeć sie kartom pod kątem nie samej interpretacji,co kolorów, symboli, kresek..ta ksiązka bardzo dobrze to wyjaśnia..przyznam, że nie stosuję kart odwróconych, gdy ma pojawić sie jakaś zła wiadomość, zawsze pokaże sie karta negatywna..te samą metode stosuje w tarocie..myślę, że warto przecytać tę książkę pamietając jednoczesnie o tym, że należy samemu opracować sobie pewne metody interpretacji kart. pozdrawiam
    • irona.sonata Re: Karty cygańskie 01.05.23, 14:08
      Bardzo bardzo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka