Dodaj do ulubionych

Józefina Jagodzińska

IP: *.demo.pl 14.01.08, 19:04
Czy ktoś był u tej wróżki? Ofertę ma imponującą, ale w czym jest
lepsza tarot, numerologia, a może astrologia. Co wybrać? Czy można
się naprawdę dobrze znać na tylu dziedzinach?
Obserwuj wątek
    • clementinne Re: Józefina Jagodzińska 15.01.08, 04:03
      Nie znam tej pani, piszę to ogólnie:
      owszem, można znać się dobrze na tylu dziedzinach. Bo są to
      dziedziny ściśle ze sobą powiązane, wzajemnie od siebie zależne.

To tak jakby uznawać, że kucharz specjalizujący się w kuchni
      włoskiej może znać tylko tą, i żadną inną. Tymczasem on doskonale
      poradzi sobie również w kuchniach pokrewnych, a nawet włączając do
      włoskiej elementy zupełnie egzotyczne. Bo ma talent, bo ma to coś,
      bo jego praca jest jego pasją, bo zna ten temat na wylot...

Inteligentny człowiek jest w stanie objąć o wiele więcej niż
      robotnik przy taśmie, spędzający życie wkręcając śrubkę A w otworek
      B. Z całym należnym pracy takich ludzi szacunkiem oczywiście, bo
      ktoś to jednak musi robić. Chodzi mi o elastyczność,
      wszechstronność, oczytanie etc.
      • quickly Re: Józefina Jagodzińska 15.01.08, 10:30
        Masz racje clementinne, kochana Jozka J. zna sie na kuchni... a
        najlepiej na nawijaniu makaronu na uszy.
        No i jest poza tym znakomita w wyciaganiu kasy (jak kazda wrozka) od
        naiwnych. W koncu to jej zawod.

No coz... glupie owce i tak przyniosa w swoich pyszczkach forse i
        jeszcze cieniutko na koniec zabecza "dziekuje".
        • cypressgirl Re: Józefina Jagodzińska 02.06.21, 14:48
          To prawda. Jagodzińska nie ma pojęcia o Tarocie. Nie sprawdza się jako nauczyciel - byłam jej kursantką i zrezygnowałam. Wiedzę zdobyłam na innych kursach, które znacznie różniły sie od tych prowadzonych przez Józefinę. Nie sprawdza się też jako człowiek. Jedt arogancką, bezczelna i zadufana w sobie co jest tym bardziej zastanawiające bo nijak się to ma do nauk Tarota. Bądźcie ostrożnie.
    • Gość: ja Re: Józefina Jagodzińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 09:05
      zdecydowanie nie polecam.
      bardzo przyjemnie się tą panią czyta, ale jej porady to już inna
      bajka.
      • ewagorak Re: Józefina Jagodzińska 16.01.08, 13:57
        Moja teściowa wróżyła sobie u niej 7 m-cy temu. Z perspektywy czasu niczego
        konkretnego się nie dowiedziała i nic się nie sprawdziło. Kompletnie nic, nawet
        1 szczególik.
        Faktycznie ta pani sporo udziela się na kilku portalach. Jednak jej posty nijak
        się mają do wróżenia.
        • Gość: helen Re: Józefina Jagodzińska IP: *.chello.pl 19.07.08, 17:21
          a czy moglibyście napisać więcej szczegółów z wizyty u tej wróżki?
          Wypowiada się na wielu stronach, ale najczęściej nie za wiele pisze o ezoteryce,
          z wyjątkiem ciekawego bloga. Jakie wrażenie wywarła na was sama wróżka?
        • iokepine Re: Józefina Jagodzińska 15.10.08, 13:19
          Witam,

Właśnie zauważyłam ten wątek.

Tak, można znać kilka dziedzin ezoteryki, podobnie, jak można znać kilka języków :)

Na pisanie noname-ów nie widzę sensu odpowiadać, bo będąc anonimem możne napisać
          wszystko, bez żadnych konsekwencji.

Ewo Gorak (?), skoro teściowa jest nie zadowolona, czemu nie zgłosiła
          reklamacji? Na jaki czas była wróżba? Nie przypominam sobie, żebym wróżyła komuś
          na okres 7 miesięcy, zwykle ludzie chcą wróżbę na rok, na 2 czy 3 lata itd. Nie
          wszystko sprawdza się natychmiast.

No i to "nic konkretngo się nie dowiedziała" - odpowiadam zwykle na pytania i
          proszę o precyzję w ich zadawaniu, bo to warunkuje precyzję odpowiedzi, więc to
          co piszesz, nie przystaje do tego, jak wyglądają sesje u mnie.

Pozdrawiam serdecznie,
          Józefina Jagodzińska
          • ewagorak Re: Józefina Jagodzińska 15.10.08, 14:32
            iokepine napisała: skoro teściowa jest nie zadowolona, czemu nie zgłosiła
            > reklamacji?

Na podstawie czego ma zgłosić reklamację? Skoro Pani nie wręczyła jej ani
            paragonu, ani faktury.

iokepine napisała: Nie przypominam sobie, żebym wróżyła komu
            > ś
            > na okres 7 miesięcy,

W styczniu tego roku minęło 7 miesięcy od wizyty u Pani.
            proszę czytać ze zrozumieniem.
            A teraz jest już 10 miesięcy po wróżbie i Pani przepowiednie dotyczące spraw,
            które się rozgrywał w tym roku zupełnie się nie potwierdziły.
            ewka

• po.prostu.ona zauważam na tym forum pewną prawidłowość 15.10.08, 15:24
              Mianowicie zajadłe ataki na posiadające renomę wróżki przy
              jednoczesnej nachalnej reklamie osób całkowicie nieznanych,
              Drugi, nie mniej kuriozalny trend, to traktowanie wizyty u wróżki na
              rowni z odwiedzeniem kosmetyczki czy fryzjerki - gdzie notabene
              efekty też mogą być odmienne od oczekiwanych.
              • Gość: helen Re: zauważam na tym forum pewną prawidłowość IP: *.chello.pl 15.10.08, 16:03
                A nie uważasz, że po się chodzi do wróżki, żeby zasięgnąć informacji, które mają
                duże prawdopodobieństwo spełnienia?
                Nie ma sensu traktować tego jak rachunku prawdopodobieństwa, równie dobrze można
                by rzucać reszką.
                Nie wszystko musi się sprawdzić, ale do wróżki ludzie udają się po to, żeby
                dowiedzieć się kiedy jest najlepszy czas np. na znalezienie drugiej połówki,
                określenie okoliczności spotkania. Wiele oczywiście zależy od zaangażowania
                klienta, skorzysta ze wskazówek albo nie, ruszy się do realizacji albo nie.

• jozefinatooszustka Re: Józefina Jagodzińska 30.11.25, 15:38
        Ostrzegam przed korzystaniem z usług tej osoby. Moje doświadczenia wskazują na brak rzetelności, etyki zawodowej oraz odpowiedzialności wobec klienta. Uważam, że w swoich działaniach kieruje się wyłącznie własnym interesem, a nie dobrem osób, które się do niej zwracają. W mojej ocenie nie jest to osoba godna zaufania. Zalecam daleko idącą ostrożność w nawiązywaniu jakiegokolwiek kontaktu.
    • Gość: niezadowolona Re: Józefina Jagodzińska IP: *.subscribers.sferia.net 29.12.08, 17:56
      szkoda ze nie przeczytałam tego wczesniej, nim sie wybrałam do niej
      ale szczerze nie dowiedzialam sie nic konkretnego takie nawijanie
      makaronu na uszy, musi sie jeszcze sporo uczyc zeby byc dobra
      wrozka, ale reklame zrobila sobie dobra na wszystkich portalach az
      sie od niej roj........
    • wpuszczonawmaliny22 Re: Józefina Jagodzińska 23.09.13, 15:49
      Radze trzymac sie z daleka od tej pani ,stosuje czarna magie ostrzegam,nie ma zadnych skropulow,a udaje uduchowiona i pomocna
    • wrzosek30 Re: Józefina Jagodzińska 28.08.17, 12:56
      Witam, byłam u pani Józefiny na seansie kart tarota w sprawie pracy. Karty pokazały prawdę, osoby które miały mi pomóc awansować w kartach ujawniły się jako fałszywe, więc musiałam działać inaczej, tak jak doradziła pani Józefina i wszystko się udało. Pani Józefina ma dobrą energię i jest pomocna, bardzo konkretna.
      • jozefinatooszustka Re: Józefina Jagodzińska 30.11.25, 15:51
        Zrobiła to żeby zdobyć zaufanie bo przecież kolejne wizyty przyniosą jej kasę . Następnym razem nie pomoże ale zaszkodzi.
    • oazaspokoju19 Re: Józefina Jagodzińska 28.08.17, 21:12
      Ile kosztuje taka usługa wróżenia przez internet a ile prywatnie. Proszę napisać na oazaspokoju19@gazeta.pl
    • oszustwoazniewierze Re: Józefina Jagodzińska 30.04.21, 16:04
      Odświeżamy wątek Józefiny Jagodzińskiej z uwagi na fakt, że miałyśmy z nią styczność na prowadzonym przez nią "kursie Tarota". I tak: kobieta zamieniła słowa, przepraszam, proszę i dziękuję na: „to nie moja wina”, „ja nie muszę” i „to nie to” … i tu tłumaczę, w czym sprawa.
      Na cztery spotkania, dwa spóźnienia. Na pierwsze 35 min, na trzecie 55 min. W zamian za uwagę ze strony grupy w sprawie spóźnień otrzymaliśmy odpowiedź...wydawałoby się, że przepraszam powinna paść, ale nie, Józefina Jagodzińska nas poinformowała, że to nie jej wina, bo taksówka nie chciała przyjechać...bez komentarza!
      W trakcie czterech spotkań w ilości 6 godzin każde spotkanie, pani mówi, spokojnie, bez entuzjazmu poruszając się w tematyce Tarota, ale też i szeroko pojętej historii. Obowiązkiem grupy jest uważne słuchanie, wyłapywanie z chaotycznie podawanych informacji istnych kwestii i notowanie ich w miarę logicznie. Nie proście o materiały pomocnicze, nie ma takiej możliwości...opór materii. Pani nie musi ich przygotowywać, nie musi również czytać waszych ćwiczeń, które umieszczane są na specjalnie utworzonym koncie facebookowym dla każdej grupy. Ale uważajcie, grupa może zostać usunięta w każdej chwili, więc róbcie zrzuty ekranów, ku pamięci. Jeśli już doczekacie się odpowiedzi na ćwiczenie, które Józefina Jagodzińska zadaje do samodzielnej pracy w domu, to zazwyczaj ograniczają się one do emotikonów, w sporadycznych sytuacjach możecie doczekać się komentarza w stylu „to nie to, znajdź inny przykład”.
      Zwróćcie uwagę na plan zajęć, nim podpiszecie umowę. Czy jest tam wszystko, co was interesuje i czy nie ma tam zbyt dużo tematyki spoza Tarota. Jaki rodzaj umowy podpisujecie i jakiej treści jest ta umowa, czy są tam punkty zabezpieczające was jako zamawiającego, czyli płatnika. Co w sytuacji zerwania umowy przez wykonawcę? Na jakich warunkach możecie „wy” odstąpić od umowy...czytajcie umowę starannie i ze świadomością, bo jest ona skonstruowana w taki sposób, aby zabezpieczyć tyły tylko samego wykonawcy/Józefiny Jagodzińskiej, płatnik/zamawiający, czyli Ty, nie posiada żadnych praw. Możecie, a nawet powinniście dopisać punkt związany z karą umową za nie wykonanie dzieła, bądź bezpodstawne wydalenie z kursu. Pani umiejętnie wykorzystuje ten zapis i usuwa niewygodnych Klientów, którzy za dużo oczekują od kursu, za który zapłacili, lub też mają coś konstruktywnego do powiedzenia. Opowiada to później na zajęciach z inną grupą, przekształcając fakty i dopasowując je do swoich potrzeb tak, aby postawić siebie w dobrym świetle jednocześnie wyśmiewając swoich kursantów… no nie ładnie Pani Józefino!
      Pamiętajcie też, że Jagodzińska występuje w umowie jako osoba fizyczna-prywatna i jako taka nie ma obowiązku chronić waszych danych osobowych, a takie dane licznie gromadzi, a co z nimi robi...?
      Poproście o wzór umowy przed podpisaniem np. na adres e-mail. W praktyce dostaniecie umowę ( ok 16-20 stron) na pierwszych zajęciach do szybkiego uzupełnienia danych, pomimo że pani zebrała je wcześniej, nie wiadomo po co? Szybkie przeczytanie, szybkie uzupełnienie danych – to wszystko na zajęciach z kursu, za który to Wy płacicie. Spieszycie się więc, żeby nie kwitnąć o 30 minut dłużej, lub z obawy, o w sumie własne pieniądze, przeznaczone na coś, co powinien ogarnąć wykonawca przed kursem.
      Interesujący kurs, oczywiście, jeśli interesują was zagadnienia związane z historią, czy ciekawostkami różnego pochodzenia gdzieniegdzie przeplecionymi tematyką z Tarota.
      Na zajęciach nie odzywajcie się bez proszenia, nie dyskutujcie z panią, piszcie, notujcie i nigdy, przenigdy nie wolno przeszkadzać pani w jej seansie, cokolwiek to znaczy, bo wydali was z kursu pod pretekstem uporczywego przeszkadzania.
      No nie masz prawa do niczego, poza płaceniem co miesiąc kasy, a najlepiej to z góry całą kwotę!

Piszemy o tym wszystkim głównie dlatego, żeby przestrzec „naiwnych” takich jak my. Dla wielu z nas ostatni rok i obecny jest bardzo ciężki, niejednokrotnie stajemy przed trudnymi wyborami, niektórzy przeznaczają pieniądze na dodatkowe kursy, traktując je jako coś dla siebie, własnego samorozwoju, a są i tacy, dla których zdobywanie wiedzy wiąże się z chęcią niesienia pomocy innym. W jednym i drugim przypadku jest to jednak spora inwestycja. Nie pozwólcie się oszukać, dobrze przemyślcie co i jak robicie. My to już wiemy dlatego dzielimy się wiedzą. Zrobicie z nią co uważacie za stosowne. My (a jest nas więcej niż dwie Pani Józefino) czujemy się oszukane.

• kopiborsik Re: Józefina Jagodzińska 17.05.21, 14:58
        Zgadzam się z powyższym. Józefina jest masakrycznie niepunktualna, poza tym jest osobą bardzo konfliktową, przewrażliwioną na swoim punkcie. Panicznie boi się "ciemnej strony ezoteryki" i wszystkich podejrzewa o rzucanie na nią klątw, sterowanie myślami, wydarzeniami czy inne metody "szkodzenia na odległość". Sama zaś lubi wchodzić z butami w życie swoich kursantów i wykorzystywać nabytą wiedze przeciwko nim.

Na kursie nie odpowiada na pytania kursantów, nie lubi zbyt dociekliwych i zwalcza ludzi, którzy mają inne poglądy, niż ona sama. Uważa się za geniusza i wizjonerkę. Nie uznaje innych autorytetów, nie poważa innych nauczycieli, a zbyt niewygodnych ludzi (zadających dociekliwe pytania, na które Józia nie zna odpowiedzi) usuwa z kursu.

W kręgach ezoterycznych nie cieszy się żadnym poważaniem i estymą. Na szczęście jest wielu innych, znacznie kompetentniejszych nauczycieli.
        • cypressgirl Re: Józefina Jagodzińska 23.05.21, 14:00
          Również potwierdzam, obydwa wpisy są jak najbardziej prawdziwe. Jednocześnie bardzo sie cieszę, że wreszcie pojawiaja sie komentarze, które uprzedzą pozostałych ewentualnych uczestników "kursów" organizowanych przez Jagodzińską. Ta kobieta jest bezczelna i wykorzystuje naiwność ludzi. Nie powinna tykac Tarota i moim zdaniem powinna zostać ukarana za oszustwa, których sie dopuszcza. Potwierdzam niepunktualnośc, organizacja "kursów" śmieszna i nie warta tej ceny, wiedza tej Pani (po innych kursach, które mam juz za sobą) stwierdzam, że żałosna, kultura osobista - dno, empatia, która powinna miec jako tarocistka i astrolożka - w skali od 1-10 to zero!! (najmniejsza=najgorsza). Czuje sie oszukana i wykorzystana. Poniosłam koszty kursu (na szczescie przerwałam ale jednak), dojazdów z innego miasta i to ja zostałam potraktowana jak oszustka. Na nic sie zdały jakiekolwiek próby dialogu bo Jagodzińskiej prawda "jest najmojsza". Potwierdzam spóźnialstwo i to nie 10-15 minut u nas było to nawet do godziny czasu, sprawdzanie prac domowych polegało na odpowiedzi: "to nie to" , "znajdz cos innego". Już pomijam fakt, iż same prace były durne. Tak jak wspomniał ktoś dwa komentarze wyżej: sprawdzajcie umowy dokładnie a najlepiej poproście jej draft na @ przed kursem. Pozdrawiam wszystkich oszukanych - nie łamcie życzę Wam powodzenia !
          • camaretto Re: Józefina Jagodzińska 14.12.21, 12:40
            Ok,rozumiem że ci się nie podobało, zresztąwolęsobie sama postawić, prynajmniej trafnie nie robię i są tego świadkowie na forum nawet u nas, a ja jestem uzdrowicielką zweryfikowaną przez Gildię Rzemiosła.
            Ale karty niech sobie postawi, a astrologię i karty nawet zrobione przez koleżanki- są jej może potrzebne, nie sądzisz ? Czasami nawet dają niewymowny wgląd w charakter zmian charakterologicznych, które się tyczą danej osoby.
            Fajnie też, że wspominasz, że prace też były - jak mówisz, durne. Czasami prowadzi ślepy q.lawego...
            Aczkolwiek CollegiumPsychotroniqum kończyła inna z moich kumpelek, forever zainteresowana "ezo" . Zresztą,do dziś mają firmę , ale teraz z dobrami doczesnymi, dojrzeli widać, że coś "działa",co zawsze jest ludziom potrzebne.
            Podpis miała ukończenia - "zielarstwo" też,zażądałam mięty - aona żenie ma w domu żadnych ziół. Ito już dawno.
            Tarota u Suligi tylko się przestraszyła. Chodzi do wróżki na Anioły.
            Madejowa rozprowadzała z kolei nie tylko w Studium wieść, jakoby spadła zkonia w poprdnimwcieleniu i skręciła sobie kark. ic to,spaśćwolo , ja też i spadłam, i się na iego wdrapałam, a że się lęki nasilają, uwierzę - tlko dlaczego takwielu skręciło sobie kark w podobny sposób?a ona już rozprowadzała historyjki znane jej z kursu Jemendżana, takiego pseudomagika, który siedział w wariatowie u ruskich?
            Albo Bułłyszko polecał książkę "Aura ludzka" z jednym odniesieniem do aury - (nie widzą jej do dziś,obawiam się, naprawdę...) - "ach, jak lubię patrzeć na aurę ludzką"...
            Nie tak bardzo czasami winni są uczniowie...tylko gł...i nauczyciele
            • camaretto Re: Józefina Jagodzińska 14.12.21, 12:52
              Sorry,trafnie to robię i mam tego efekty, bo wyszło odwrotnie .
              I pod wpływem nakładania rąk przestaje boleć i ludzi i mnie... Jak się zorientowałam, to co jest w aurze elektromagnetycznej, której miałam nawet zdjęcia pomiarowe "pola" z Aura2000, to widać i sw aurze danego człowieka, i są tego odniesienia. Jak ktoś musi miećczarne albo czarno- czerwone to na mój fiolet powiedzieli mi zaraz że wiedzą co robią i że oszukują. Niech zatem poszukują dalej...
              Na moje "pole" jest inna reakcja, b.wielu się... przyznaje, albo prosi o wróżbę, mam widać inny " namiar", który chociaż nie na wszystkich "działa".uspokajająco, to na"świra" owszem.

Na szczęście to ma być, na szczęście!!!
              Cam
      • wanessa344 Re: Józefina Jagodzińska 27.05.21, 22:21
        Zgadzam się w całej rozciągłości z poprzedniczkami. Wszystko co piszą to prawda.
        Pani Józefina nie nadaję się na osobę prowadzącą jakiekolwiek zajęcia - niesłowna, arogancka, zadufana w sobie.Słowo przepraszam nie przejdzie jej przez gardło, pozjadała wszystkie rozumy.
        Notorycznie się spóźnia czym okazuje totalny brak szacunku dla kursantów.
        Higiena osobista poza wszelkimi normami - zapach kociego moczu daje po nosie.
        Cwana baba chytra na kasę.Radzę się wystrzegać tej osóbki.
      • klarcia9 Re: Józefina Jagodzińska 28.04.22, 10:32
        Żeby pisać o kimś że jest oszustem, przestrzegać z racji tego "co się wie lub przypuszcza" trzeba mieć dowody na swoje tezy. Dowody w postaci nagrań, linków do wypowiedzi z dowodami, zdjęcia itd. Jeśli nie ma się dowodów, to każda wypowiedź tego typu jest insynuacją i pomówieniem, co w konsekwencji grozi sprawą z powództwa cywilnego.
    • kalesonypasibrzucha Re: Józefina Jagodzińska 24.06.21, 19:39
      Ja nie mam dobrych doświadczeń z tą panią, nie mogę polecić.
    • asrtromatka Re: Józefina Jagodzińska 18.07.21, 21:03
      Ta kobieta nie zna się na tym co robi i czego niby uczy takie jest moje zdanie.
    • steeveen Re: Józefina Jagodzińska 11.12.21, 21:50
      Porada w sprawie relokacji u tej Pani wyglądała tak, że chciała mnie wysłać tam gdzie słońce mam w 12 domu !!! .... także uważajcie na nią! Zdecydowanie nie polecam, bo może komuś życie złamać jeśli będzie się wierzyć w jej porady....poza tym z natury jest bardzo niemiła i negatywnie nastawiona do ludzi i usilnie stara się to ukryć ale prawda i tak wychodzi....
      • trolekmolek Re: Józefina Jagodzińska 11.02.22, 23:35
        W pełni popieram Wasze opinie. Ta kobieta nie realizuje swoich słów.
    • barborkam Re: Józefina Jagodzińska 19.12.21, 06:40
      To wszystko prawda co o niej piszą.
    • niekochana33 Re: Józefina Jagodzińska 05.03.22, 01:34
      tak szczerze mówiąc to Pani Józefina jest bardzo nieprzyjemną osobą, wręcz antypatyczną. Kiedyś jak byłam u wróżki, przed laty to było, to mi powiedziała, że wróża musi lubić ludzi. Nie ma wróżek idealnych u których się wszystko wszystkim sprawdza, ale wyznacznikiem TEGO CZEGOŚ jest jednak uprzejmość, a dopiero na drugim miejscu czytanie w kartach lub gwiazdach. Tym co napisałam nie chcę urazić Pani Józefiny, ale mam nadzieję, że jeśli to być może przeczyta weźmie sobie do serca żeby nie być taka odpychająca i nieprzyjemna dla ludzi. Pani jest osobą poniekąd publiczną, czyli ja mijając Panią wiem, że Pani to Pani czyli ta wróżka, ale Pani jak mnie mija to Pani nie wie, że ja wiem, że Pani jest wróżką. Jednym słowem, uprzejmą trzeba być w każdej sytuacji z drugim człowiekiem, a nie tylko jak jest to klient.
    • cramar Re: Józefina Jagodzińska 01.04.22, 16:01
      Pani Józefina to tak naprawdę inna osoba niż się podaje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka