Dodaj do ulubionych

Interpretacja - zdrowie

22.12.10, 10:16
Witam,
Na tym forum jestem dość "świeża", ale zaglądam do Was coraz częściej. Swą przygodę z tarotem zaczęłam niedawno stąd prośba o pomoc w interpretacji.
Troche martwie się o swoje zdrowie. Może to niepoprawne z uwagi na to, że moje obawy nie są potwierdzone żadnymi odczuwalnymi dolegliwościami. To raczej taka obawa, która siedzi w głowie... i wynika z obserwacji najbliższego otoczenia... niby wszystko wydaje się ok aż tu nagle...
Zadałam pytanie - jaki jest stan mojego zdrowia?
Rozłożyłam trzy karty, tylko Arkana Wielkie (korzystam z pozłacanego tarota). Wynik:
1. XX Sąd ostateczny
2. XVIII Księżyc
3. IV Cesarz
Zinterpretowałam to tak (dość krótko): Zdrowie raczej dobre, nie powinnam się lękać i możliwie szybko pójść do lekarza.
A propo lekarza to idę w styczniu smile
Skorygujcie mnie jeśli się mylę, bardzo proszę
Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum
Obserwuj wątek
    • krolowa.mieczy Re: Interpretacja - zdrowie 22.12.10, 13:00
      Witaj smile
      Ja to tak średnio o zdrowiu w tarocie, ale sądzę, ze to bezpodstawne strachy twoje smile
      Cesarz jest zdrowy jak... Baran wink Może trochę przytyty przez siedzący tryb życia, ale ogólnie zdrowy.
      Jak jesteś zaniepokojona to pewnie: zrób badania i poradź sie lekarza. Zawsze powtarzam, ze diagnozowanie tarotem ma sie nijak do specjalistów medycyny smile
      • malta31 Re: Interpretacja - zdrowie 23.12.10, 09:37
        Dziękuję za odpowiedź smile
        Tak... to zapewne niepotrzebny niepokój smile To była taka pierwsza "poważniejsza" próba. Stawiam też rozkład codzienny z pięciu kart i ćwiczę z jedną kartą na początek dnia. Notatek coraz więcej. A to co mi się najbardziej w tarocie fascynuje to, że bardzo mnie wycisza, uspokaja i nastraja pozytywnie. Ale tak to właśnie ma przecież działać. Przygotowuje się do rozkładu partnerskiego, ale na razie głównie ćwicze...
        Pozdrawiam i wracam do przygotować przedświątecznych...
        • dana-25 Re: Interpretacja - zdrowie 23.12.10, 20:46
          Księżyc często mówi o tym, ze strach ma wielkie oczy, choroba istnieje bardziej w naszej psychice niż w rzeczywistości. W przypadku księżyca autorzy książek tez często wskazują na problemy z płynami w organizmie - czyli drogi moczowe, nerki.
          Na zdrowie są specjalne rozkłady np. na 7 czakr, trzy wyciągnięte karty to trochę zbyt ogólne, trudno coś z tego wywnioskować, generalnie zdrowie jest to trudne zagadnienie i lepiej się udać do lekarzawink
          wszystko będzie OK
          • malta31 Re: Interpretacja - zdrowie 30.12.10, 10:11
            Dziękuję za odpowiedź "dana-25". Też tak odbieram Księżyc.
            Skoro zagadnienie zdrowia to trudny temat, zostawię to na przyszłość. Teraz jedynie zainteresuje się w ramach poznawczych rozkładem 7 czakr smile
            pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka