Dodaj do ulubionych

Bardzo proszę o wróżbę

23.12.10, 16:23
Chodzi mi o relację z moim mężczyzną. Jesteśmy razem już jakiś czas i kochamy się, jednak od jakiegoś czasu mam wrażenie, że coś się psuje, jest jakby bardziej oschły - jkaby miał problem jakiś. Normalnie nie przejełabym się tym ale, dziś się wcale nie oddzywa do mnie, ma wyłączony telefon od samego rana i zaczynam się trochę niepokoić, bo to nie w jego stylu.
Obserwuj wątek
    • krolowa.mieczy Re: Bardzo proszę o wróżbę 23.12.10, 16:35
      Można wróżyć smile
      Bielunko, gdyby sie okazało, ze nikt się nie zgłasza, to zapewne z powodu przedświatecznych zajeć, a w świeta wiesz jak jest: rodzina a nie forum. smile
      • bielunka Re: Bardzo proszę o wróżbę 23.12.10, 17:31
        Poczekam smile
        Może w ramach odpoczynk ktoś wpadnie i powróży smile
    • dana-25 Re: Bardzo proszę o wróżbę 23.12.10, 21:22
      Partnerski
      Ty/on
      myśli 3 pucharów/ 6 pucharów
      serce As pałek/Qmieczy
      zrobi Qdenarow/9pucharow
      wnosi 10 pucharow/5mieczy
      karta wspólna-10 palek
      przyszlość związku Kochankowie, Król pucharów
      rada 7 mieczy

Na sercu leży mu jakaś kobieta, starsza, prawdopodobnie matka, która ma problem zdrowotny, lub szefowa w pracy, ktora mu dokucza, on sie tym martwi i to wnosi do związku - te zmartwienie. kartą wspólna jest 10 pałek , a więc karta zmęczenia, oboje żyjecie w napięciu, chyba dobrze by było porozmawiać o tej sytuacji. Przyszłość związku rokuje bardzo dobrze, to chwilowy kryzys, jesteś osoba ciepła , a on tego ciepła potrzebuje.
      Rada tarota jest taka, aby nic nie robić na siłę, trzeba użyć trochę forteli i sprytu aby rozwiązać problem.

pozdrawiam, wszystko będzie dobrze
      • krolowa.mieczy Re: Bardzo proszę o wróżbę 23.12.10, 21:26
        Qmieczy - jego teściowa, a matka Bielunki. Też moze być.
        Bielunko, twoja mama wścibia nos w wasz zwiazek?

PS
        i wyślij Danie zapłate na @
    • dana-25 Re: Bardzo proszę o wróżbę 23.12.10, 22:31
      Tak to też może być teściowa, masz rację Królowo.
      On chciałby, aby było tak jak na początku związku, dlatego te fortele, z teściowa trzeba ostrożniewink.
      • bielunka Re: Bardzo proszę o wróżbę 23.12.10, 23:30
        hmm
        moja mama nie ingeruje - ale chcialaby wiedzieć i się dopytuje, ale ja jej nie chce opowiadać o nas za duzo.

notomiast w pracy nie ma kobiety starszej od niego - tak sa faceci wzasadzie.

a ze swoja no ma problem, i napewno go to moze męczyć tzn wiem, ze go męczy - ale juz nie ma ochoty z nią walczyć o to.

nie rozumiem troch etej rady.smile
        • bielunka Re: Bardzo proszę o wróżbę 23.12.10, 23:32
          a w napieciu zyjemy bo mieszkamy od siebie 200km sad moze to byc takie napieie?
          • dana-25 Re: Bardzo proszę o wróżbę 24.12.10, 13:51
            Chodzi to, aby mamę odsunąć delikatnie, tak aby jej nie zrazić , ale stanowczo.
            10 palek może oznaczać tę odległość i wysiłek jaki wkładacie aby się spotkać, i co jest dla was coraz bardziej uciążliwe.
            • bielunka Re: Bardzo proszę o wróżbę 27.12.10, 13:41
              hmm ale mama się nie miesza nie mówi co mamy robić itd.
              więc troszku nie kapuje o co chodzi z tą mama jedną czy drugą.
              • krolowa.mieczy Re: Bardzo proszę o wróżbę 27.12.10, 13:46
                Z jakiegoś powodu po stronie twojego partnera pokazała sie karta symbolizujaca kobietę, która jest mu nieprzychylna lub powiedziała coś, co on sobie zapamiętał i go boli do dziś. Stąd wysnułyśmy wniosek, ze może to być mama twoja lub jego. Moze byc też tak, ze on nie mówił nigdy o tym głosno tzn nie skarżył sie tobie. Nie chcę teraz tworzyć jakiś teorii które mogą nie być prawdą.
                A może jest tak, że twoje słowa kiedyś go zraniły i nie moze przeboleć ich?
              • bielunka Re: Bardzo proszę o wróżbę 27.12.10, 13:46
                coś w tym w każdym razie, te km są męczące a zima sprawia że nie zawsze można sie spotkać, bo warunki na drogach są nieciekawe. Mama to moze być jego bo ma z nią problem i go to męczy.
                • lilka107 Re: Bardzo proszę o wróżbę 27.12.10, 14:00
                  a moze on tam jakaś swoją eks spotkał? królowa mieczy to też eks, w myslach ma wspomnienia, do przeszlosci wraca, wnosi 5 mieczy, nie jest fair wobec Ciebie.. no nie wiem, ale dla mnie nie wygląda to na problem z matką, a jesli tak, to jakas grubsza sprawa by musiala byc, bo 5 mieczy które on Ci robi, to nie jest jakas błahostka.. 7 mieczy radzi, bys użyla sprytu, jakichś podchodów, by dowiedziec się co jest na rzeczy, na pewno znajdziesz sposób..
                  • bielunka Re: Bardzo proszę o wróżbę 27.12.10, 15:29
                    co do tej eks to oczywiście nie wiem
                    co do matki to jest jak piszesz 'grubsza sprawa'

trochę mętlik zaczynam mieć smile
                  • bielunka Re: Bardzo proszę o wróżbę 27.12.10, 15:32
                    tzn ze co ta 5 mieczy znaczy? ze co on mi robi?
                    • lilka107 Re: Bardzo proszę o wróżbę 27.12.10, 16:36
                      " robi Ci 5 mieczy" czyli w najłagodniejszej wersji nie jest całkiem szczery. to karta podłości, nikczemności, ktoś robi komuś swiństwo.. najprościej mówiąc, oczywiście to już bardzo hardcorowe znaczenie taj karty. to karta która symbolizuje ten typ zachowań i czynów, które sprawiają ze czujemy się źle, niesprawiedliwie potraktowani. to robi ktoś nam, albo my komuś. karta jest na pozycji "wnosi" u Twojego męża, czyli on ze swojej strony wprowadza do Waszego związku taką energię.
                      • bielunka Re: Bardzo proszę o wróżbę 27.12.10, 17:17
                        nie jest moim mężem.
                        dziwne mi sie to wydaje co piszesz, no, ale ja się nie znam na tarocie
                        • lilka107 Re: Bardzo proszę o wróżbę 27.12.10, 17:25
                          mąż czy partner, nie ma różnicy przeca
                          "dziwne", bo byc moze nie zdajesz sobie jeszcze z tego sprawy
                          nie wiesz przeciez jeszcze dlaczego on tak się zachowuje, co jest przyczyną..
                          w koncu kiedys sie chyba dowiesz
    • bielunka Re: Bardzo proszę o wróżbę 27.12.10, 19:41
      oj, wydaje mi się, że trochę to wyolbrzymiasz.
      bardziej bym sie skłaniała do 2 poprzednich interpretacji, analizując sytuację, ale oczywiście nigdy nic pewne nie jest.
      • lilka107 Re: Bardzo proszę o wróżbę 27.12.10, 21:12
        nic nie wyolbrzymiam, tylko piszę to, co widzę w kartach
        ale wiadomo, kazdy woli słyszec, to co chce uslyszec..
        • bielunka Re: Bardzo proszę o wróżbę 27.12.10, 21:56
          no wiesz jest jeden rozkład i 3 opinie w tym 2 takie same i 1 inna, natomiast Twoja równiez podchodzi pod matke jak piszesz zresztą, że problem z matką moze być, można by powiedziec że 2 i 1/3 pochodzi pod matke a 2/3 pod eks. Trochę te interpretacje sprzeczne sa.

I patrząc na to wszystko co piszesz, to i tak nic nie poradze na tą eks jeśli mu miesza w głowie. Ja nie mówie, że jest czy nie ma jakieś kobiety starszej będąca jego eks, niemniej wiem na 90% ze jest matka jego i pewne sprawy.

Nie myśl sobie, że nie szanuje Twojej opinii, szanuje ją, ale też sama piszesz o matce jak pozostałe osoby. A jeśli jest eks jakas to zarówno jak na matke jak i na nią wpływu nie mam. Wszystko zależy co on będzie czuł, bo ja nikogo do niczego zmuszać nie będę, a już napewno do miłości.
          • lilka107 Re: Bardzo proszę o wróżbę 27.12.10, 22:04
            nie zrozumialas mnie do konca, nie upieram sie ze to eks miesza mu w głowie, mówie ze jest taka opcja i to wcale nie musi byc eks, chodzi ogólnie o kobietę jakąś która jest w to zamieszana, ale nie o tym chcialam powiedziec.. moje poprzednie słowa dotyczyly karty 5 mieczy. nawet jezeli tą kobietą jest matka, to jego zachowanie wobec Ciebie i tak i tak nie jest w porządku.
            a to ze jakis typ interpretacji przewaza nie znaczy, ze są one trafne... wink
            • bielunka Re: Bardzo proszę o wróżbę 27.12.10, 22:07
              a to wiadomo

no wiec, co nie jest wobec mnie szczery to co karty radza?
              • bielunka Re: Bardzo proszę o wróżbę 27.12.10, 22:11
                Po tych interpretacjach to ja mam taki metlik ze ho, a wczesniej to mozna rzec ze nie mialam wcale.
                I przestane mu ufać i sie posypie przeze mnie smile
                • lilka107 Re: Bardzo proszę o wróżbę 27.12.10, 22:34
                  dziewczyno wyluzuj, nikt Ci nie kaze zebys przestała mu ufac, karty (7mieczy) Ci radzą wg tego rozkładu bys uzyła jakiegos sprytnego sposobu by to wyjaśnic, bo on unika rozmowy wyjasniającej, sama przeciez piszesz ze cos dzieje się nie tak, ze jest jakis inny i jest tego jakis konkretny powód. moze faktycznie sprawy z jego matką tak wplynęly na jego zachowanie, więc trzeba to wyjasnic, po co masz sie zadreczac?
                  • mrgodot Re: Bardzo proszę o wróżbę 27.12.10, 23:06
                    To ja dorzucę jeszcze coś - trochę musztarda po obiedzie - ale przyglądając się tym kartom po jego stronie też obstawiłabym jego matkę (Królowa Mieczy przy 6 Pucharów to więzy krwi).
                    Nawet jeśli ci przemknęło przez głowę, że problemem jest trzecia osoba w związku, to nie jest nikt z zewnątrz. Kochankowie na końcu też przybliżają temat - jego decyzje i jego wyboru, po której stronie stanąć albo jak to rozegrać.
                    On doświadczył/doświadcza ze strony matki sporych zawirowań - powiedziałabym, że bardziej słownych sporów. Nie wiem jak wyglądają twoje relacje z teściową, ale 5 Mieczy przy Królowej Mieczy w jego sercu może objawiać się tym, że on czuje, że nie do końca zachował się fair w stosunku do ciebie np. słuchając matki, ew. jakichś plotek i pomówień, raniących słów - to czasem wystarczy. 5 Mieczy też często oznacza zaniechanie wyboru, opowiedzenia się po jakiejś stronie i potem wraca do nas w tej dręczącej formie. Kogoś obmawiają, a ja nie reaguję, potem jest mi głupio ale nie wiem co robić. Równie dobrze nie musi być to sytuacja związana z tobą, tylko on nosi w sobie problem a ty go odczytujesz jako niepokojącą zmianę
                    I ta sytuacja kładzie się ciężarem na waszą relację.
                    Ale przy kartach na przyszłość powiedziałabym, że będzie dobrze.

To co napisałaś w ostatnim poście - o swojej ingerencji w jego prywatne życie - nie brzmi najlepiej i oby się nie okazało, że on twoje działania odebrał jako Królową Mieczy. W 7 Mieczy trzeba być chytrym i sprytnym, ale bez przesady.

• bielunka Re: Bardzo proszę o wróżbę 27.12.10, 23:20
                      nie nie, to ostatnie to był takim żartem wisielczym, nie na poważnie - spokojnie.

mrgodot - z tego co ja wiem - to z tą matką trafiłaś w sedno.
                      • dana-25 Re: Bardzo proszę o wróżbę 28.12.10, 23:33
                        Bielunka nie denerwuj się, prawdopodobnie jest tak, jak napisała Mrgodot, podejdź do tego możliwie spokojnie. 7 mieczy oznacza tez, aby przede wszystkim użyć intelektu.

Przyszła mi jeszcze jedna rzecz do głowy, ale oczywiście mogę się mylić, Lilka pisała o jego ex, tak tez może być a Qmieczy przy 6 pucharów może oznaczać, ze mają dziecko (może ona chce podwyżki alimentów). Może Twój chłopak boi Ci się o tym powiedzieć. Jego matka może też tu mieszać nauczona złym doświadczeniem, pewnie boi sie kolejnej ciąży i kolejnych alimentów.

Zbadaj delikatnie sprawę, przecież jeżeli sie szczerze kochacie, to dziecko nie stanie Wam na przeszkodzie. Być może to Ty bedziesz musuała dokonać wyboru.
                        Karty na przyszłość wróżą dobrze. Krol pucharów to jest kochający, opiekuńczy mężczyzna.
                        • bielunka Re: Bardzo proszę o wróżbę 29.12.10, 14:56
                          Z tego co ja wiem, to nie ma on dziecka.
                          Ale moge sie tez myslic.
                          Sądze, że fakt istnienia dziecka by mi przedstawił gdyż kiedyś rozmawilismy i samo posiadanie dziecka nie przeszkadzałoby mi i on to wie.
                          Ja się nie denerwuje, podchodzę spokojnie smile

Ale jak się coś dowiem to Wam powiem smile

Ponadto z mojej perspektywy wygląda to tak, ze obecnie jest zima, my mieszkamy daleko, zima w tym roku jest ciężka głównie przez drogi i to co z sobą niesie, i nie mozemy się widzieć tak często jakbyśmy chcieli. I mnie to męczy i jego też. To tak po krótce.

Zobaczymy jak będzie ale ja patrze optymistycznie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka