Dodaj do ulubionych

zagadka - temperatura

05.01.11, 15:07
Pewnego pięknego dnia (niedawno) pojechałam do siebie do domu zobaczyć czy wszystko ok, powyjmować listy ze skrzynki, poruszać firanką i zapalić światło.
Jaka panowała temperatuta w mieszkaniu?
7 kijów

Dla ulatwienia podam widełki:
1. 0-5st
2. 5-10st
3. 10-15st

smile
Obserwuj wątek
    • asia.33 Re: zagadka - temperatura 05.01.11, 15:42
      no coz najprosciej mozna by powiedziec ze 7 (bo 7kijow) wiec przedzial 2 ale czy to nie za proste by było?
      • krolowa.mieczy Re: zagadka - temperatura 05.01.11, 16:26
        Kto uważa inaczej?
        Nie mogę nic powiedzieć, bo są tylko 3 możliwości smile
    • gilbert44 Re: zagadka - temperatura 05.01.11, 16:50
      0-5 stopni i musiałaś się przemóc, żeby w tej zimnicy wejść za próg i ruszać zamarzniętą firanką wink
      • krolowa.mieczy Re: zagadka - temperatura 05.01.11, 16:51
        Brawo! big_grin
        dokladnie było 4,75 stopnia. smile
        • gilbert44 Re: zagadka - temperatura 05.01.11, 16:56
          Jaki termometr pokazuje tak dokładnie? smile))
          • krolowa.mieczy Re: zagadka - temperatura 05.01.11, 17:04
            To jest sterownik do pieca gazowego - pokazuje temperaturę z dokladnościa do 0,25 stopnia.
            Piec byl wyłączony z prądu, wygaszony. Zorientowałam sie jaka bzdurę zrobiłam, bo w instrukcji kotła piszą żeby ustawić na temp antyzamrozeniową czyli co najmniej 7st. Teraz tak ustawiłam smile
        • edysia1604 Re: zagadka - temperatura 05.01.11, 17:02
          Widzę że już rozwiązana zagadka wink a chciałam się wtrącić i powiedzieć że 5 stopni... W końcu 5 mężczyzn stoi, a 2 leży...
    • dobema Re: zagadka - temperatura 05.01.11, 19:15
      Brawo Gilbert!!! pozostali zresztą też!
      Patrząc na tą kartę, gdzie panuje wiosna, wręcz lato, kwitną kwiaty, trawa zielona, to pomyslałałabym że było ciepło w tym mieszkaniu. Jeszcze buławy, które są przypisane (dla mnie) do wiosny, ogień, ciepełko...
      Kurcze, ta karta mnie wybiła z rytmu!
      Gdyby miecze się pokazały lub monety, to bym się zgodziła, ale tutaj rysunek karty to ciepło, a dopiero znaczenie pokazało, że jednak zimno było!
    • niwa1 Re: zagadka - temperatura 05.01.11, 19:24
      Musiałaś się nieżle ruszać aby nie zamarznąć więc najniższa z możliwych
    • indi12 Re: zagadka - temperatura 05.01.11, 19:55
      A może ta 7 to rada była dla ciebie że ma byc na tym kotle tyle??wink)
      • niwa1 Re: zagadka - temperatura 05.01.11, 20:23
        A to już jest wynik?- nie czytałam, czyli zgadza się że Buławy i to 7 pokazały zmagania z przeciwnościami i konieczność dosłownego ruchu aby się bronić aby utrzymamc pozycję, było to ostrzeżenie ze nie będzie łatwo, tak też to odebrałamsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka