Dodaj do ulubionych

2 mieczy, 8 mieczy.

20.07.14, 11:01
Ktora karte gorzej odboieracie? Moze jednakowo?
Obserwuj wątek
    • exiled.angel Re: 2 mieczy, 8 mieczy. 20.07.14, 11:44
      Napisałam no i mi uciekło. Więc po krotce: 8 mieczy - skrzyżowanie interesów, nadmiar informacji bodźców --> dezorientacja, pomieszanie zmysłów, sytuacja bez wyjścia, zapętlenie, sprzeczne informacje, problemy z koncentracją z myśleniem. Często przechodzi w 9, 10 mieczy więc jest nieporównywalnie gorsza, piekło emocjonalne
      2- brak decyzji, wybór mniejszego zła, chlod emocjonalny, blokada, panowanie nad sytuacją, ukryta wrogość jednak emocje są pod kontrolą
      • hanna1985 Re: 2 mieczy, 8 mieczy. 20.07.14, 12:37
        8 mieczy uczucia piszesz, wlasnie tutaj jest pies pogrzebany, np. te kobiety co nie potrafiua odejsc od zlego meza, ta karta kojarzy mi sie z "ofiará" poczuciem ogromnej slabosci, a wyjscie z sytuacji jest, zawsze tak to czuje, gorzej z 2 mieczy, bo tutaj jets zaprzeczanie wlasnych ucuzc, udawanie, ze jest ok. Mozna by tu wiele pisac. Mnie bardziej dotyka 2 mieczy, wole wiedziec, ze ktos ma problem 8 mieczy np. maltretowana zona, ona cos powie przyjaciolce, pozali sie, a w 2 mieczy bedzie klamala, ze jest ok, usmiechala, sie, a tak naprawde tak jest zablokowana, ze nie jest w stanie wyducic pradwy, bardzo problematyczne karta.
        • exiled.angel Re: 2 mieczy, 8 mieczy. 20.07.14, 15:01
          Zgadzam się w zupełności z tym co napisałaś o dwójce, ale widzisz 8 mieczy nie ma wyjścia i to też jest milczenie, np. ze strachu, nawet gorzej bo taka osoba sama nie wie co ma myśleć o swojej sytuacji, obwinia siebie, zapętla się idzie w kierunku 9, jak w 9 nie osiągnie punktu krytycznego to dalej jest 10 a to już załamanie psychiczne
          • hanna1985 Re: 2 mieczy, 8 mieczy. 20.07.14, 19:23
            no, no wink w 8 mieczy czesto wyjscie z sytuacji jest, istnieje, ale nie dla ofiary zwiazanej, dla ludzi zewnatrz, u mnie w talii kobieta ma jedna nozké w wodzie, druga lekko do przodu, to mysli zawiazaly ja, owszem okolicznosci tez. 8 mieczy kojarzy mi sie z tkwieniem dlugotrwalym w tym mysleniu, tak mi tez wychodzi czesto w rozkladach, czesciej na uczucia, a 2 mieczy na sprawy zawodowe, wybory, prace i sytuacje niedlugotrwale, stad chyba ta ilosc mieczy smile Wszytsko zalezy od sytuacji smile 8 mieczy czesto pokazuje mi, ze ktos jest zapedzony w kozi rog, np. awansowal, a tu trzeba pracowac za tych z nizszego szczebla, a wydawaloby sie, ze bedzie lzej, cos ograniczylo nas. Minal rok jak znajoma w koncu z tej 8 mieczy zaczyna sie wycofywac i zwraca sie ku 3 bulaw smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka