Dodaj do ulubionych

4 kielichow i 2 bulaw - interpretacja

08.09.15, 12:08
Kochane jakbyscie to zinterpretowaly?

Pytanie do kart bylo:
Jak moge go do siebie zblizyc? 4 kielichow, 2 bulaw.

Ja juz mam swoja interpretacje ale nie chcialabym podpowiadac smile
Obserwuj wątek
    • joannaiasia Re: 4 kielichow i 2 bulaw - interpretacja 08.09.15, 15:41
      no dobra, to ja uwazam, ze powinnam byc niezdecydowana i zdystansowana. Moze cierpliwa, nie narzucajaca sie?
      • 88ula Re: 4 kielichow i 2 bulaw - interpretacja 08.09.15, 17:56
        podobnie myślę, ale to nie da zbliżenia, a raczej oddalenie.Proponuje zadać dodatkowe pytanie, jaka relacje on chce z tobą tworzyć. wink Pozdrawiam.
        • joannaiasia Re: 4 kielichow i 2 bulaw - interpretacja 08.09.15, 18:19
          no to juz nie wiem smile
          skoro pytam o zblizenie to powinna sie pojawic taka odpowiedz a nie przepis na oddalenie smile
          • 88ula Re: 4 kielichow i 2 bulaw - interpretacja 08.09.15, 18:45
            niezupełnie. Pomocne będzie, jeśli zadasz pytanie, co on o tobie myśli, czego oczekuje. Bo może właśnie to odpychanie (oddalenie) karty pokazały z jego powodu.
    • aprepope Re: 4 kielichow i 2 bulaw - interpretacja 09.09.15, 20:27
      Ja bym widziala w tych kartach taka informacje, ze to moze On sie powinien nad tym zastanawiac - 4 kielichy i 2 bulaw to sa karty takiej "koniecznosci" przelamywania sie - to nie jest zacheta od kart do podejowania jakichs aktywnych dzialan...tez uwazam jak 88ula, ze trzeba sie zastanowic nad zasadnoscia, lub zredagowaniem tego pytania, zastanowieniem sie nad odpowiednim rozkladem zaleznie do tego, co chcesz wiedziec - te karty bardziej pokazaly moze czego nie robic, albo to, co aktualnie powoduje (Twoje zachowanie w 4 kielichach / 2 bulawach?), ktore utrudnia sprawe, zblizenie sie do Niego..Powodzenia!
    • 9marlena Re: 4 kielichow i 2 bulaw - interpretacja 12.09.15, 13:19
      Joanno dwie karty mowia, ze on nie zwraca uwagi, nie jest zainteresowany na dzien dzisiejszy, ale jest rada: zrob cos ze swoim wygladem, moze nowa fryzura, kolor, zmiana sposobu ubierania etc. Karty radza aby stac sie bardziej widoczna, atrakcyjna.
      • aprepope Re: 4 kielichow i 2 bulaw - interpretacja 12.09.15, 13:51
        Nie wiem, jak Wy, ale ja jak widze 4 kielichy i jeszcze te 2 bulaw, to mnie "trzepie", a przynajmniej rece opadajawink Znam te karty z autopsji.. To sa 2 karty, ktore maja ze soba takie male conieco wspolnegosmile Obie mowia o tym, ze sa dwie osoby i jedna ma inne spojrzenie i myslenie na sprawy, niz druga..To taki marazm / nie marazm..wink Tu rodzi sie pytanie, czy chcemy przez to wchodzic - 4 na poczatku mowi, ze wymagalo by to czasu i duzych checi..a i 2-ka nie obiecuje sukcesu..ale w tych kartach jest glebsza sprawa moim zdaniem - czesto pojawia sie w tzw. relacjach karmicznych / z przeznaczenia..takie "zostawic zle, probowac dalej tez nie dobrze"wink Mozliwe, ze wyciagajac sama sobie (tak?) ukazalas sytuacje: kielich, ktorego ktos nie widzi, lub nie chce widziec i to kolejne przystopowanie w 2 bulaw, bo o ile 4 mowi o sprawie, ktora moze "poczekac", to 2 wymaga nie zmarnowania tej szansy, a efekt 4 kielichow nie zapowiada wcale fajerwerkow..
        • 9marlena Re: 4 kielichow i 2 bulaw - interpretacja 12.09.15, 14:10
          4 kilichow i 2 bulaw absolutnie nic nie maja ze soba wspolnego. 2 bulaw jest swiadomoscia, realizmem, gotowoscia do ruchu
          4 kielichow snem, fantazja , znudzeniem, brakiem zainteresowania, slepota, tutaj aby wykonac ruch trzeba dac temu komus solidnego kopa, bo sam nie jest w stanie wsac a co dopiero wykonac ruch
          • aprepope Re: 4 kielichow i 2 bulaw - interpretacja 12.09.15, 16:26
            Gdyby nie mialy ze soba nic wspolnego, to nie pojawily by sie razem jako odpowiedz na jedno pytaniesmile No chyba, ze jako pro i contra..ale to nie byl chyba taki rozklad.

Ja bede sie upierac, choc nie trzeba sie ze mna zgadzac....ze te karty maja pewny "lacznik" - w 4 kielichow ktos nie widzi/nie chce widziec, bo obawia sie, lub przeczuwa, ze to "i tak nie ma sensu.." i w 2 bulaw tez jest kwestia wyboru - ide w to czy w tamto - na jednej z talii, chyba Tarot Snow, jest to ukazane jako dwoje drzwi i w obu kartach jest (jak dla mnie) takie przeslanie "a moze lepszy wrobel w garsci, niz kanarek na dachu"...Na jednej "ktos" podaje kielich, a druga osoba sie zastanawia (lub o nim tylko marzy?)..a w energii drugiej karty ktos daje znaki (dobrze widac na 2 bulaw Tarota Zlotego Brzasku), ktore to znaki moga byc rowniez nie zauwazone..i nie docenione przez druga strone..i zatnie sie sytuacja, a "zawalona" 2 bulaw, przez zawarta w niej energie Asa bulaw, moze dac podobne "silne objawy", jak trwajaca 4 kielichow...

Tak sobie gdybam, bo pare lat przerabialam ten duet i znalazlam te niby rozbieznosci, ktore sa jak odbicie w lustrze - moze jedynie moim zdaniem i dla moich celow, ale kto to wiewink
    • 88ula Re: 4 kielichow i 2 bulaw - interpretacja 12.09.15, 16:32
      Drogie Wrozki. Moze sie myle, ale uwazam ze nalezy zwrocic szczegolna uwage na charakter pytania. A ono brzmi: JAK MOGE GO DO SIEBIE ZBLIZYC? Czyli co ona ma zrobic aby przyciagnac jego uwage, czyli zwabic . A w waszych interpretacjach podajecie jakie on lub ona ma wlasciwosci. Pytanie dotyczy ew. czynnosci aby osiagnac efekt i tak nalezy (wg mnie) czytac karty. A jesli karta pokazuje bezczynnosc, to znaczy ze ona ma nic nie robic. Co oczywiscie nie zblizy go do niej tak jak ona oczekuje. Dlatego sadze ze trzeba zapytac czy on w ogole ja zauwaza i widzi ja na swojej drodze. Chyle czola przed kazda z Was ktora ma jakies jeszcze spojrzenie. Dziekuje. smile
      • aprepope Re: 4 kielichow i 2 bulaw - interpretacja 12.09.15, 16:43
        Pod tym wzgledem, to odpowiedz byla chyba "probowalas, jak umialas i jak Ci wypadalo, a to jak narazie i tak nic nie dalo"..ale wyglada i tak na to, ze niewiele mozna zrobic, jedynie miec..nadziejewink Ja bym zagospodarowala to pytanie i ilosc kart jako "co robic" i "czego nie"..ale to duo znam i tu wcale nie ma latwej odpowiedzi - tu sie czesto nie ma co pytac, a dazyc do konfrontacji, no chyba, ze ma ktos duzo czasu na 4 kielichow - co poniektorzy to "maczaja" sie w niej pol zyciasad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka