Dodaj do ulubionych

W kwestiach formalnych / magicznych :)

21.03.16, 20:30
Nie znalazlam tu miejsca, gdzie mozna przekazac jakas wiadomosc, czy o cos zapytac spoza konkretnego watku, wiec moze takie miejsce mozna by zrobic?

Na poczatek chcialam przeprosic Beatke, ze tyle czasu czeka na Przeslanie - zauwazylam prosbe dopiero dzis i jest juz dla Ciebie w watku zagadkowym o "damskim pojedynku".

Dziekuje smile
Obserwuj wątek
    • tabularasa22 Re: W kwestiach formalnych / magicznych :) 21.03.16, 21:30
      Ok to ja też - czy ktoś czytał książkę Tarot i astrologia w praktyce " Pani Matuszewskiej ? Warto ?
      • aprepope Re: W kwestiach formalnych / magicznych :) 21.03.16, 22:15
        Slyszalam od Tarocistek, ze gniot....ale sama nie czytalam, to pewnosci nie mam smile Z tym, ze jak czytalam kiedys opisy Matuszewskiej kart, to niektore dosc ciekawe, ale niektore wrecz moim zdaniem fatalnie beznadziejne..
    • beata25_84 Re: W kwestiach formalnych / magicznych :) 21.03.16, 23:35
      Super pomysł na wątek. smile
      Apre nie ma problemu, dzięki za przesłanie. smile Już biegnę czytać. smile
      Tab nie czytałam tej książki. Z pewnością bardzo pomocna książka to "Podstawy tarota" Kolesowa.
      • misboaa Re: W kwestiach formalnych / magicznych :) 22.03.16, 13:40
        beata25_84 napisała:

> Super pomysł na wątek. smile
        > Apre nie ma problemu, dzięki za przesłanie. smile Już biegnę czytać. smile
        > Tab nie czytałam tej książki. Z pewnością bardzo pomocna książka to "Podstawy t
        > arota" Kolesowa.

Tak, Kolesowa to podstawa.
        • tabularasa22 Re: W kwestiach formalnych / magicznych :) 22.03.16, 19:44
          Hmm, mam od kilku miesięcy, ale coś mi nie lezy. Skrótowo bardzo, dużo opisów samej ilustracji. Jajo b. Ciekawszy. A antonowicz wlazinska ? O arkanach małych macie ? Warto ?
          • aprepope Re: W kwestiach formalnych / magicznych :) 22.03.16, 20:21
            Jajo? Tabu juz w nastroju jajecznymwink
            Ja nie chcialam tego pisac, ale jak juz Tabu to napisala..tez tak sadze - kolezanka mi cytowala, to juz wiedzialam, ze nie chce tej ksiazki o Tarocie.. Jeszcze sie taki nie urodzil itd. wink
            • misboaa Re: W kwestiach formalnych / magicznych :) 22.03.16, 20:43
              To ksiazka haslowa. Podstawowa pigulka. Rudna do zrozumienia jesli nie wie sie zupelnie nic o tarocie. Trzeba juz punk odniesienia.
              Wlazinska jak najbardziej tak. Fajny jezyk.
              • aprepope Re: W kwestiach formalnych / magicznych :) 22.03.16, 20:56
                To ja widocznie nie wiem zupelnie nic o tarocie, bo mnie ta "haslowka" nie przekonuje smile
            • tabularasa22 Re: W kwestiach formalnych / magicznych :) 22.03.16, 22:34
              Jajo b. - podoba mi się bardziej niż hajo. Chyba właśnie dostał ksywe. smile jak pisze z tabletu to mi psikus słownik robi.
              • aprepope Re: W kwestiach formalnych / magicznych :) 23.03.16, 15:19
                Nie przezywaj s.p. Hajo per Jajo..protestuje przeciw takiej ksywce, jak Ty przeciw zdrobnieniu wink
                Mam nadzieje, ze jak ktos zakochany zwroci sie do Ciebie zdrobnieniem, to nie dostanie..w jajo wink
                • tabularasa22 Re: W kwestiach formalnych / magicznych :) 23.03.16, 23:30
                  No ok ok, lapsus androida. Z tym J . To w ogóle są jaja.
                  Hiszpanie pisemnie to się śmieją tak : jajajaja, a grecy tak : xaxaxaxa
    • aprepope Re: W kwestiach formalnych / magicznych :) 22.03.16, 18:45
      Przepraszam, ze zalozylam temat o taliach, a sie sama na poczatek nie wypowiedzialam..ale jak wymienie talie, ktore mam, to bedzie jasne, ktorej nie mam i moge "zepsuc" moja zagadke o ezo-zakupach - do czwartku sie musze wstrzymac, bo moze ktos jeszcze zechce pozgadywac z nami smile Ogolnie temat o kartach jest super, bo to taka recenzja danej talii z pierwszej reki smile Dziekuje Dziewczyny za piewsze wpisy i jak cos, to dopisujcie swoje uwagi - kazda jest super ciekawa i pomocna smile
      • tabularasa22 Re: W kwestiach formalnych / magicznych :) 22.03.16, 19:12
        mhmhhm, czyli o talię chodzi ?tongue_out kombinuję, tabula szpiegula, hmmm
        do czwartku chyba mnie skręci !
    • aprepope Re: W kwestiach formalnych / magicznych :) 22.03.16, 21:07
      Misboaa, z watku Krolowa monet napisalas " np: kobiete ktora pragnewie az nie ma domu."
      Mozesz napisac, o co chodzi? Jestem ciekawa.
    • aprepope Do Adminow 22.03.16, 22:07
      Szanowna Administracjo, moze dalo by rade zmieni tytul watku z "Wasze talie Tarota" na "Nasze talie Tarota". Dziekuje smile
    • aprepope Talia Golden Dawn 31.03.16, 20:24
      Ma moze ktos link, gdzie mozna by obejrzec wszystkie karty talii Initiatory Golden Dawn? Beatka chciala by je obejrzec.

smile
      • tabularasa22 Re: Talia Golden Dawn 31.03.16, 21:17
        ja ściągnęłam z chomika rar z całą talią , bo na stronie żadnej nie widziałam.
        Jest też na youtube filmik prezentujący karta po karcie, no ale cierpliwości wymaga oglądnięcie całości - 8 minut
        • beata25_84 Re: Talia Golden Dawn 31.03.16, 21:41
          Tabula a możesz link do youtube wkleić albo plik mi na maila podesłać - beata25_84.1984@o2.pl ? smile
          • tabularasa22 Re: Talia Golden Dawn 31.03.16, 21:55
            pofrunęło smile
      • beata25_84 Re: Talia Golden Dawn 31.03.16, 21:43
        Apre nie wiem jak to obecnie zrobić i czy jest taka możliwość - czekam na info od Hani w tej sprawie i jak będzie taka możliwość to zmienię. smile Dopiero się uczę, więc proszę o wyrozumiałość. smile
        • aprepope Re: Talia Golden Dawn 31.03.16, 21:55
          Spoko, to oczywiscie nic pilnego - jak sie nie da zmienic, to tez ok - nie rob sobie klopotu, jak cos smile
    • aprepope Do Misboaa 16.04.16, 16:52
      Hej, moze nie widzialas mojego zapytania w watku "zagadka pocztowkowa" - ciekawa jestem Twojego skojarzenia (kot i mysz) - w sensie, czy to kwestia talii, z ktorej korzystalas (a jak tak, to ktora to), czy tez to jakas podpowiedz intuicyjna - jestem ciekawa tego w kontekscie karty, ktora na to wyciagnelas - 4 monet.. Pozdrawiam smile
    • aprepope Re: W kwestiach formalnych / magicznych :) 02.05.16, 17:30
      Pozdrowionka majowe Dziewczyny - ja nadal w obowiazkach domowych i zawodowych jestem w tzw. czarnej dupie...zaczynam miec "kryzys ezoteryczny" i sie musze powstrzymywac przed wydaniem wszystkich talii i ksiag wink
      Musze sie czesciej sama kopac w tylek, to szybciej i skuteczniej mi pojdzie nadrabianie zaleglosci wink

Mam nadzieje, ze Wy tez nie tracicie mimo wszystko zimnej krwi i sie spotkamy za jakis czas wszystkie na luzie, przy okazji jakiejs ciekawej tarotowej debaty smile
      • evro44 Re: W kwestiach formalnych / magicznych :) 03.05.16, 09:53
        Wracaj jak najszybciej (masz zobowiązania)wink tak łatwo się nie wywiniesz.Pozdrawiam!
      • beata25_84 Re: W kwestiach formalnych / magicznych :) 03.05.16, 21:35
        Mam nadzieję, że ten przestój tarotowy szybko nam minie i dyskusje ruszą z kopyta. wink
    • aprepope Do Evro 17.05.16, 06:39
      Moja Droga Evro, ja nie czuje, zebym miala jakiekolwiek zobowiazania wobec Ciebie..smile Nie chodzi o to, ze chce byc zlosliwa, ale Ty chcialas (mniej, lub bardziej), ale wrozbe na zdrowie...i mimo, ze Ci napisalam, ze pojecia nie mam o tym, to nie chcialas zmienic tematu wrozby i jakbym sie za to wziela, to by to bylo na sile, wiec bez sensu, poniewaz ja najzwyczajniej w swiecie nie mam bladego pojecia o tym znaczeniu kart Tarota... Sprawy damsko-meskie, czy jakies pytania o finanse, to ja rozumiem smile ale na temat zdrowia, to ani gleboko...ani calkiem powierzchownie...no bo jak mi wyjdzie na ten przyklad taka 4 kielichow, to ja nie bede miala pojecia jak to zinterpretowac pod wzgledem zdrowia..nasuwalo by sie mi wiele spraw - zatrzymanie wody w organizmie, stan depresyjny, czasem ukryte mysli samobojcze, ogolne oslabienie organizmu, spowolnienie akcji serca, objawy tzw. psychosomatyczne, ale to wszystko byly by rzeczy glownie wydumane, bo szczerze nie mam w tej materii doslownie zadnych doswiadczen - ten temat zawsze omijalam w swojej skromnej praktyce...i to nie chodzi o to, ze ja nie wierze chociazby w medycyne alternatywna, ale od takich "wrozb", to sa wyspecjalizowani bioenergoterapeuci, wyksztalceni pod wzgledem medycznym zielarze i wiele wiele innych specjalistow od zdrowia i samopoczucia, a nie Tarocistka, szczegolnie, ze amatorka... No po co mam Ci niechcacy wode z mozgu robic, chocby minimalnie...na krolika doswiadczalnego w tej materii, to moge wziac co najwyzej siebie - jestem przeziebiona i jakie wyciagam przeslanie wsrod przeslan niby nie zwiazanych ze zdrowiem? - uwazaj, zeby sie niechcacy nie odwodnic..no to ja rozumiem taka rade, trafiona i na czasie, ale na innych krolikach testowac nie bede..no bardzo Cie przepraszam smile
    • aprepope Re: W kwestiach formalnych / magicznych :) 22.05.16, 20:34
      Evro, mam nadzieje, ze widzialas moj post do Ciebie smile
    • aprepope Re: W kwestiach formalnych / magicznych :) 23.05.16, 21:34
      w watku "Clinton/Trump" zjadlam literke "n"..mozecie to poprawic?
      "i na Szkolce byla nagle mozliwa korekta wlasnych postow i bylo to bardzo praktyczne i..sie obudzilamwink"
      • beata25_84 Re: W kwestiach formalnych / magicznych :) 23.05.16, 22:04
        Apre w którym miejscu ta literówka, bo czytam i nie widzę, ale prawdopodobnie dyslektykiem (nieprzebadanym co prawda) jestem, więc nie zdziwi mnie jak gdzieś jedna literka mi "umyka". wink
        • aprepope Re: W kwestiach formalnych / magicznych :) 23.05.16, 22:09
          Beatko, w tytule smile a jeszcze dokladniej - w slowie SygNifikatory.
    • aprepope Re: W kwestiach formalnych / magicznych :) 28.05.16, 12:03
      Wiedziliscie, ze w tym tygodniu byl Dzien Tarota? Ja sie dowiedzialam juz po czasie wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka