Dodaj do ulubionych

Tajna kieszen

06.03.17, 11:44
Witam, prosze o pomoc w interpretacji gdyż nadal jestem poczatkujaca, poza tym mam nowa talie kart, której się dopiero uczę. Tajna kieszen zrobiłam na mezczyzne, z ktorym rozstalam sie niedawno po kilku latach trudnego zwiazku. Na codzien nie mamy kontaktu, ale ze mamy wspolnych znajomych, to widzimy sie czasem wszyscy w knajpie. Ostatnio spotkalismy sie kilka dni temu. Wiele sie wydarzylo na tym spotkaniu. On powiedzial, ze zastanawia sie nad kontynuacja znajomosci ze mna. Dodam, ze od lat durzy sie w swojej przyjaciołce, ona byla głownym powodem tego, ze sie rozstalismy. Pracuje z nim teraz. Oto rozklad:

1. Jego cel wobec mnie - WIARA ( kapłan ) - zamierza trzymac sie swojej nieugietej postawy wobec mnie, tego co postanowil
2. Jak mnie postrzega? - 9 MIECZY + MOC - widzi mnie jako osobe, ktora nie pogodzila sie z sytuacja, ktora stara sie wplynac jeszcze na jego decyzje o rozstaniu
3. Co do mnie czuje? - 6 KIELICHÓW + PAŹ MIECZY - wspomina dobre chwile ktore byly miedzy nami, ale to sa tylko takie przeblyski, nie mysli o tym jakos intensywwnie
4. Jak się zachowuje wobec mnie? - 8 MIECZY + GWIAZDA + 2 DENARY - jest zblokowany, udaje głuchego i slepego na wszystko co jest ze mna zwiazane, moze sie troche waha, analizuje jeszcze...nie wiem jak tu gwiazde w to wplesc
5. Jak zamierza sie co do mnie zachowywac? - CESARZOWA + SŁOŃCE + KSIĘŻYC - podobam mu sie, moze chce ocieplic jednak nasza znajomosc? Ale to wszystko ukrywa, iluzja.
6. Co ukrywa? - 5 MIECZY - jakas nieuczciwosc, intryguje za moimi plecami ( w to akurat wierze, bo jest do tego zdolny)
7. Dlaczego to ukrywa? - 6 DENARÓW - żeby miec nade mna i sytuacja przewage

Jak Wy to widzicie?
Obserwuj wątek
    • szeltie Re: Tajna kieszen 08.03.17, 08:34
      Nikt nie ma pomyslu na ten rokzlad?
    • blue_kwiatuszek Re: Tajna kieszen 08.03.17, 12:56
      Kaplan to osoa ktora ma swoj punkt widzenia . Zasady i tyle. Nie lubie go bo ma w sobie cos ze snoba.
      Widzi ze jestes nerwusem ale dajesz sobie rade w wlasnymi slabosciami seksowna jesteś= Moc.
      ♥On wraca myslami do kiedys, ale paz mieczy to dreczyciel wprowadza napieta emocje i rozwala zawsze relacje a bo cosss tam ...a bo cos ktos powiedzial ...
      ON nie chce pokazac wszystkiego bo lubi miec ostatnie zdanie #papiez+5mieczy.
      • szeltie Re: Tajna kieszen 08.03.17, 19:44
        Hmm, to by się nawet zgadzało. Jest osoba nieugiętą, upartą, lubiącą rządzić, kontrolowac i miec swoje zdanie. A możesz powiedziec jeszcze coś na temat pozostałych kart?
    • misboaa Re: Tajna kieszen 09.03.17, 18:19
      On raczej nie podejmie sie wchodzenia raz jeszcze w to samo. Powiedzial prawde. Zastanawial sie nad tym, ale w glebi serca nie widzi takich mozliwosci. Uwaza ze znowu bylo by to samo, a tego nie lubil. Ma do ciebie ogromny snetyment, to mu troche burzy spokoj, ale wie tez ze to tylko chwilowe przeblyski. Jesli sie spotkacie to bedzie bardzo mily, bedzie cie nawet adorowa, zagdaywac, zartowac itp bo on dobrze o tobie mysli ale po spotkaniu wroci do siebie. Gdzies w glebi duszy czuje ze wy juz jestescie "formalnymi znajomymi". Tak, ze nie rob sobie nadziei na powrot gdy bedzie sie milo odnosil do ciebie. Odwazajemniaj mu to bo nie ma powodu dlaczego miala bys go traktowac chlodno. Smiej sie i zartuj z nim. Bierz to co dobre z waszej obecnej relacji smile i skup sie na nowej drodze dla swojego serca.
      • szeltie Re: Tajna kieszen 09.03.17, 18:51
        Dziewczyny bardzo Wam dziekuje za odpowiedzi. Zastanawia mnie jeszcze tylko jedno, czy widać u niego inna kobiete?
      • szeltie Re: Tajna kieszen 10.03.17, 11:18
        misboa, mam wiele powodów, żeby go nawet nienawidzieć. Jeden z nich - w styczniu po cięzkiej chorobie zmarł mój ojciec. Bardzo to przeżyłam. Od niego nie miałam żadnego wsparcia. Co więcej, gdy to sie stało był własnie na spotkaniu z ową przyjaciółką. Na wieść o tym co się stało on nawet nie zareagował. Chwile po tym mnie zostawił.
        • misboaa Re: Tajna kieszen 10.03.17, 18:40
          szeltie napisała:

> misboa, mam wiele powodów, żeby go nawet nienawidzieć. Jeden z nich - w styczn
          > iu po cięzkiej chorobie zmarł mój ojciec. Bardzo to przeżyłam. Od niego nie mia
          > łam żadnego wsparcia. Co więcej, gdy to sie stało był własnie na spotkaniu z ow
          > ą przyjaciółką. Na wieść o tym co się stało on nawet nie zareagował. Chwile po
          > tym mnie zostawił.

I ty sie jeszcze nad nim zastanawiasz???? Niech idzie droga jak najdalej od ciebie. Byc moze panna dal mu kosza to sie teraz "zastanawia" bo nie lubi byc sam. Powiedz mu ze "Ela z piatego" to na innej ulicy mieszka big_grin big_grin big_grin
          • misboaa Re: Tajna kieszen 10.03.17, 18:44
            Po tym co powiedzilas dopisze, ze widac ze on zdaje sobie sprawe z tego co cie spotkalo. Zachowuje sie wibec ciebie tak, bo chce byc w porzadku. Jakby chcial sie usprawiedliwic, ciebie podbudowac itp Widac zalobe, i widac ze mu troche glupio, dlatego chce siebie w/pewnym sensie oczyscic. Tu nie ma jednak/kart mowiacych o tym ze on chcia znowu z otba byc, tworzyc zwiazek. On sie oddali.
          • szeltie Re: Tajna kieszen 10.03.17, 18:54
            Nie wiem jak jest miedzy nimi. On ja zna od wielu lat. wiem, ze ma jakas obsesje na jej temat. I pewnie chciaolby z nia byc, ale ona podobno kogos ma ( przynajmniej jeszcze niedawno tak bylo). Teraz razem pracuja, wiec widuja sie codziennie. On jest typem samotnika, introwertykiem, wiec jakos mi tu nie pasuje, zeby koniecznie chcialby kogos miec. Jesli juz to byc własnie z nia.
          • szeltie Re: Tajna kieszen 10.03.17, 18:56
            Analizuje to wszystko bo jestem uzależniona emocjonalnie i wciąż cierpie. Dwie straty w jednym czasie, to dla mnie sporo zeby od tak sie podniesc. A to, że on bedzie mily bo chce sie wybielic to pewne. Ale i tak chodzi po naszych znajomych i opowiada jaka to ja zla kobieta jestem/ bylam. Ma podly charakter.
            • misboaa Re: Tajna kieszen 15.03.17, 10:18
              szeltie napisała:

> Analizuje to wszystko bo jestem uzależniona emocjonalnie i wciąż cierpie. Dwie
              > straty w jednym czasie, to dla mnie sporo zeby od tak sie podniesc. A to, że on
              > bedzie mily bo chce sie wybielic to pewne. Ale i tak chodzi po naszych znajomy
              > ch i opowiada jaka to ja zla kobieta jestem/ bylam. Ma podly charakter.

Tak, poniewaz jemu zalezy na tym by w oczach wszystkich wyszedl na osobe "w porzadku". Tobie pokazuje sie inaczej, a im inaczej. Gra na dwie strony. Usprawiediwia sie poniewaz sam wie ze nie byl fair, i wie ze ty cierpisz. Wybral sobie taki glupi sposob postepowania z toba ktory w jego mniemaniu mialby podniesc cie na duchu czyli zasugerwoac ze wciaz bierze "cie" pod uwage. Tak jednak nie jest. On gra na czas. Czeka ze czas uleczy rany, a wtedy on nie bedzie tym zlym (w twoich oczach) bo przeciez mimo wszystko dawal tobie otuche i "powaznie" rozwazal, a znajomi wiedzac ze ty wcale nie jestes taka slodka zrozumijpeja ze nie mogl inaczej. Kazdy zobaczy w nim super bohatera bez skazy. Po to on to robi.
              Niemniej ma rowniez do ciebie sentyment i wszysto to co napisalam powyzej, ale zadnych zmiarow na ktorem ogla bys liczyc.
              Tobie natomiast za dowod powinno wystarczyc to ze nie dal tobie wsparcia w najtrudniejszym momencie. Malo tego, dolozyl jeszcze cierpien.
              Milosc nie dziala tak, ze ktos bierze kogos pod uwage. Milosc to brak uwagi i brak logicznego myslenia.
              • lola1104 Re: Tajna kieszen 15.03.17, 10:54
                nie rozumiem tych ostatnich 2 zdan misboa. one sie odnosza do autorki posta czy jej partnera
    • beata25_84 Re: Tajna kieszen 12.03.17, 20:58
      1. Jego cel wobec mnie - WIARA ( kapłan ) - zamierza trzymac sie swojej nieugietej postawy wobec mnie, tego co postanowil
      Będzie starał się postępować uczciwie i przejrzyście, tak jak dziewczyny napisały, może się trochę wywyższać, czuć się mądrzejszy, poza tym Kapłan jest nieugięty.
      Jego celem wobec ciebie jest zachowanie autorytetu, dobrego imienia.

2. Jak mnie postrzega? - 9 MIECZY + MOC - widzi mnie jako osobe, ktora nie pogodzila sie z sytuacja, ktora stara sie wplynac jeszcze na jego decyzje o rozstaniu
      Widzi,że jesteś nieszczęśliwa, być może nie wierzysz w siebie, ale jesteś silna i atrakcyjna.

3. Co do mnie czuje? - 6 KIELICHÓW + PAŹ MIECZY - wspomina dobre chwile ktore byly miedzy nami, ale to sa tylko takie przeblyski, nie mysli o tym jakos intensywwnie
      Ma duży sentyment do Ciebie, ciepło Cię wspomina, ale w Paziu Mieczy, to od się pożegnał z tym związkiem, cierpi trochę z tego powodu, ale właśnie gasi te sentymenty, zamyka je w przeszłości.

4. Jak się zachowuje wobec mnie? - 8 MIECZY + GWIAZDA + 2 DENARY - jest zblokowany, udaje głuchego i slepego na wszystko co jest ze mna zwiazane, moze sie troche waha, analizuje jeszcze...nie wiem jak tu gwiazde
      Nie bardzo wie co robić, trochę się zamyka, trochę chce się pojednać, trochę lawiruje. Chce,żeby Wasze relacje były poprawne, ale tak jak dziewczyny napisały, na powrót bym nie liczyła, on się odcina od Ciebie.

5. Jak zamierza sie co do mnie zachowywac? - CESARZOWA + SŁOŃCE + KSIĘŻYC - podobam mu sie, moze chce ocieplic jednak nasza znajomosc? Ale to wszystko ukrywa, iluzja.
      Tak jak Misboaa napisała - może Cię adorować, bo nadal jesteś atrakcyjna dla niego. Chce być miły, ale Księżyc niestety świadczy o iluzji.

Czy ten rozkład Diabeł i 2 Kije to też na niego - bo jak tak, to widać,że jego ciągnie do Ciebie, ale bez uczuć.
      Po tych kartach z Kieszeni też widać, że jesteś fajna, atrakcyjna babka.

6. Co ukrywa? - 5 MIECZY - jakas nieuczciwosc, intryguje za moimi plecami ( w to akurat wierze, bo jest do tego zdolny)
      5 Mieczy to nie tyle co nieuczciwość, ile kłótnie, złość. Widać zresztą po kartach, że on chce ułagodzić sytuację, nie chce otwartej, bezpardonowej kłótni, bo to by mu zrujnowało reputację Kapłana. Poza tym Ty nadal jako kobieta mu się podobasz, więc po co się odcinać, kłócić - faceci bardzo nie lubią kłótni, a i chętnie sobie otwarte furtki lubią zostawiać.

7. Dlaczego to ukrywa? - 6 DENARÓW - żeby miec nade mna i sytuacja przewage
      Ukrywa to dla zysku, wie że nie kłócąc się z Tobą może coś jeszcze ugrać. Trudno mi powiedzieć czy chodzi tylko o przyjaźń, czy liczy na niezobowiązujący seks, czy czasem fajnie gdzieś się razem pokazać jak się niechcący spotkacie i żeby atmosfery nie psuć, czy może jeszcze coś innego liczy uzyskać.

Nie wrócicie do siebie po tych kartach. Na tą chwilę tak to wygląda. Karty oczywiście nie wyrocznia. Nasze działania są w stanie zmienić je o 180 stopni, ale nie zgadzaj się tylko na seks bez zobowiązań, bo to nie będzie dobre dla Ciebie.

• szeltie Re: Tajna kieszen 15.03.17, 09:28
        Beata bardzo Ci dziękuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka